Hetro/bi/homo”?

Elaine:

elaine

Elaine ställer en fråga i sina blogg som får mig att verkligen le från öra till öra och jag VET att när min mamma läser det här inlägget så kommer hon skratta gott.
Inlägget handlar nämligen om att Elaine under lång tid hade bestämt sig för att bli lesbisk efter att blivit sexuellt utnyttjad av sin pappa under många år men att den idén så klart försvann så fort hon träffade sin blivande man.
Hon frågar sina läsare om de någonsin tänkt i de banorna och det tror jag nog att många gjort.
Herregud, man var ung, vilsen med noll koll på vem man var..

Min mamma frågade faktiskt mig rakt ut en gång om jag var lesbisk.
Jag blev nämligen av med oskulden relativt sent och var ganska ointresserad av sex i min uppväxt så när jag kom hem och hälsade på från USA efter 1.5 år och jag fortfarande var oskuld – sånt pratar vi öppet om hemma så klart – så ställde mamma mig mot väggen:
-Camilla, jag bryr mig inte om ifall du är bisexuell eller om du är homosexuell men det som gör mig arg är ifall du är det men inte vågat berätta det för mig för du tror att jag ska tycka något om det.
-Mamma, sa jag..
Jag är inte homosexuell och jag är inte bisexuell…jag tror nog jag är asexuell..

Haha.. det var jag inte men det här är en av de mest minnesvärda konversationerna jag någonsin haft med min mamma för hon var SÅ allvarlig.. =)

Har NI haft en period då ni tänkt ”jag kanske är hetro/bi/homo”?

11 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag VET att jag är bisexuell haha.

  Svara

  Minns och skrattar högt för mig själv ute på tomten.

  Svara

  Hah! innan jag berättade för mina föräldrar att jag träffade min sambo (bodde hemma då) sa jag alltid ”jag sover hos Fia”, vilket tillslut fick mamma att fråga ”(minns inte sammanhanget) killar, om det nu är det du gillar..?” Helt lugnt och jätteaccepterande 🙂

  Svara

  Jag blev inte heller intresserad av kärlek och sex förrän sent, fick min första kille när jag var 18, nu är jag 24. Innan dess var sex och känslor totalt ointressant och jag tror att jag träffade första killen (via en dejtingsajt) för att jag kände mig tvungen för att vänner och familj alltid tjatat om kärlek hit och kärlek dit. Sen höll det förhållandet bara i åtta månader också och var aldrig särskilt seriöst 🙂 Ska jag vara ärlig vet jag fortfarande inte om jag är hetero eller bi (troligtvis inte gay eftersom jag bara haft pojkvänner, inga flickvänner) 🙂 jag har ju inte testat något annat än killar, så hur ska jag veta? Jag tror att alla kommer vara bi i framtiden, för normerna kommer nog förändras.

  Svara

  Jag trodde att jag var homosexuell fram tills jag var 17-18 och blev kär i en kille för första gången. Innan dess hade jag bara intresse för tjejer men ja, nu är det både ock.

  Svara

  Min bästa tjejkompis och jag blev tagna som lesbiska av både hennes föräldrar och mina för vi umgicks så mycket.
  Det de inte visste (och inte heller min bästa vän) var att jag hade känslor för henne. Men hon hade inte känslor för mig. Så lite rätt hade dem ju.

  Så jag är bi. Är just nu tillsammans med världens finaste kille och varit det i snart 7 år.

  Svara

  Mitt första stabila förhållande fick jag till när jag var 38. Jag hade inga tvivel om att jag var hetro men gissa vad jag har fått höra genom åren…

  Svara

  Tänk om man så visste!
  Alltid sagt att jag är hetero då jag inte attraheras av andra kvinnor. Men har ju heller aldrig provat, så vem vet!
  Lever just nu lycklig med min pojkvän, sedan augusti förra året.

  Svara

  Inte bi as in känslor för tjej, dock vore det kul o testa nått sexuellt hehe

  Svara

  Jag är pansexuell. Trodde jag var bi jättelänge tills jag fick höra om pansexualitet och kände att det var exakt det jag var. Blir alltså attraherad av personligheter, jag ser inte direkt folk som män och kvinnor utan individer, svårt att förklara, men det är typ så jag ser det. Allt är fint med alla haha 😛

  Svara

  Alltid vetat att jag inte är straight, men växte upp med stort fördömmande och hån från familjen för att ”hålla mig på rätt köl”. Skippade krystat komma-ut-kalas, alla som känner mig vet ändå 🙂 Jag är glad att dagens syn på sexuell läggning har blivit så mer accepterande och inkluderande jämfört med några decennier sen då jag var liten och ’avvikande’. Nåt blir faktiskt bättre i världen! <3

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.