Det bråkas hos Bråding.

Sanna Bråding lämnade sin son på dagis och gick på bio.
 Ni kan ju gissa hur kommentarsfältet såg ut sen?
 Mammapoliser i sitt esse.
 
 Var det verkligen SÅ hemskt gjort av henne?

39 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Bor hon i Stockholm så är det dessutom helt lagligt. Där får man ha sina barn på föris 15 h /veckan oavsett vad du själv gör på dagarna.

      Här i närheten av Örebro är det också 15h/veckan. Mina barn går på förskolan nu i två veckor till innan dom har sommarlov och börjar sen på sitt vanliga schema efter sommaren när jag börjar jobba igen(har vart föräldraledig). Undrar vad mammapoliserna tycker man ska göra som förälder när barnen är på dagis? Tvätta, städa, damma osv? Gud nåde dig om du unnar dig något. Det är bra för barn att vara på förskolan för dom leker inte bara, dom lär sig mycket också 🙂

        Jag håller med dig.
        Go Sanna!
        Njut av filmen och ha INTE dåligt samvete för att du är inte är med din son.

      Nej, 15 h/vecka är för barn vars föräldrar t ex är föräldralediga med ett småsyskon. Då får det större barnet gå 15 timmar/v för sin egen utvecklings skull. Det betyder inte att föräldrar som arbetar har rätt till 15 extra timmar (utöver sin arbetstid + restid) för att gå på bio. Jag vet inte hur Sanna jobbar då jag inte läser hennes blogg men jag antar att hon har ett arbete eftersom jag har hört henne radioprata i P3. Säg att det är en heltidsanställning, 40 h/ vecka, plus 5 h/v restid. Då har barnet rätt till 45 h. Av din text låter det som att barnet skulle ha rätt till ytterligare 15 h/v (dvs totalt 60 h) ”oavsett vad [Sanna] gör på dagarna” vilket är fel.

    Okej jag är barnlös så jag kan väl kanske inte riktigt föreställa mig livet med barn och vad som är ”rätt och fel” hehe
    Men jag tycker det säger mer om de mammor (för jag har bara sett mammor gå i taket på bloggar) som klagar för att någon går på bio när ungen är på dagis. Herregud alltså, man måste ju prioritera sig själv ibland för att kunna prioritera andra annars går man ju under. Jag får lite maniska vibbar från de föräldrar som typ är ”besatta” av sina barn hahaha
    Och som Maria nämnde, det är ju bra för barn att gå på dagis!

      Ps. det är inte förrän jag började läsa blondinbellas blogg när hon fick Gillis som jag upptäckte hur många otroligt starka åsikter det finns i familjevärlden. Herregud, det får mig nästan att inte vilja skaffa barn!

        Ingen behöver veta hur du fostrar ditt barn eller vilka regler och rutiner du har hemma om du inte väljer att posta dem öppet i sociala medier, så skaffa barn men håll erat liv privat så är nog inte problemet så stort 😉

    Det kostar väl att ha barnen på förskolan/dagis så då har man ändå betalat för att lämna dem där?? Som ni förstår har jag inga barn….

      Nja, det är ju kraftigt subventionerat av dina och mina skattepengar, tror bl a det är därför som många har starka åsikter.

        Tror faktiskt inte det är på grund av att det kostar skattepengar som folk skäller på framförallt mammor som lämnar sina barn på förskola fast de är arbetslösa, lediga eller föräldralediga med yngre barn. Utan för att man anses som en dålig förälder som prioriterar sig själv en stund.

        Har genom åren sett hundratals kommentarer till diverse större bloggare med barn där huvudsyftet är att skamma mamman. Typ: ”jaha. Nu när du har ett nytt barn så är visst inte X så intressant längre!” ”Barnen är bara små en gång, ska du inte vara med hen istället för att göra manikyr”
        ”Varför skaffar du barn om du inte vill vara med dem? Stackars ungar. Du borde anmälas till soc” osv osv.

        Och gud nåde om den föräldralediga tar med sig sin unge till frisörsalongen eller dylikt. Då vill man visst att de ska döööö!

        Verkar ju inte som att föräldrar kan göra något rätt egentligen.

        He he, jag skrev bl a 😉

        Sedan så har nog just jag rätt starka känslor om att ta med barnen när man fixar naglarna. Det är inte för inte som de anställda sitter under en särskild fläkt.

    I Tierp får du inte lämna barnen när du är ledig, det är bara när du arbetar eller studerar, samt restiden som beviljas, jag är själv förskollärare som har fyra egna barn och tycker det är rätt! Man gör ett val när man skaffar barn och sanna har nog verkligen både råd och säkert vänner som kan vara barnvakt om hon vill gå på bio två timmar…

      Jag utgår från att Sanna pratat med förskolan först och att personal där sagt OK och då är det väl rätt? Om hon pratat med dig så hade du sagt nej och då hade det inte varit ok pracka på dig och förskolan hennes unge. Hur svårt kan det vara?

        Det har ju inte med vad jag tycker personligen utan vad varje kommun har för bestämmelser och riktlinjer att följa. Jag har själv jobbat i Stockholm under 8 års tid och där var det så att betalade man heltid så fick föräldrar lämna som de ville. Det ledde oxå till att barnen aldrig hade semester vilket senare ledde till att kommunen införde att varje barn ska ha minst två veckor sammanhängande semester per år. De är längre på förskolan än vad vi som föräldrar jobbar. De behöver det med. Men som sagt där var det andra bestämmelser så självklart sa man inget utan var professionell. Här uppe är det andra så hör gör jag tjänstefel om jag tar emot ett barn vars föräldrar är lediga. Så vad jag ville komma fram till är att oavsett min personliga åsikt så måste man följa riktlinjerna där man jobbar och det är jag säker på att saknas pedagoger gör med! Sa bara hur det var här o att jag tyckte det var bra 🙂

    Jag har inga barn själv, men nog måste det väl vara positivt om föräldrar lämnar barnen på förskolan/dagis även om de kanske inte jobbar? Desto mer barn som är där, desto mer arbetstimmar och arbetstillfällen för pedagogerna, eller?

      Hahaha ja tänker lite liknande som den barnlösa människa jag är.
      Jag gick inte på hennes instagram och kollade igenom några kommentarer och där var flera pedagoger som skrev att de tyckte det var så fel att hon lämnade barnet på dagis och att de tyckte föräldrar som hade barnen hemma var ”bättre”. Men alltså hallå eller?! Betyder det att de själva tycker att de gör ett dåligt jobb då eller? Låter nästan som om de tycker att de själva är dåliga pedagoger och att deras arbetsplats är en dålig plats för ett barn. Fin bild man har av sitt eget jobb då….

        Oj det blev nog lite väl sammanfattande text men om man går in och läser kommentarerna så fattar ni nog bättre vad jag menar 🙂

        Jag jobbar på förskola, och man blir lite
        smått irriterad när man får höra av föräldrarna när de hämtar barnet att de varit lediga idag. Och det får mig inte irriterad för att föräldrarna vill ha lite egentid, det ska de absolut få! Men ett extra barn på dagen gör ganska stor skillnad. De flesta förskolor har idag enormt stora barngrupper, på min förskola har vi 23 barn i en grupp (rekommenderas att inte ha fler än 15 i en grupp). Man blir psykiskt och fysiskt helt slut av det, jag blir ledsen för att jag inte hinner lägga så mycket tid på enskilda barn som jag vill. Det är helt och hållet kommunens fel att vi har så stora barngrupper, men föräldrarna kan hjälpa till genom att ta hand om sina barn när de är lediga. Förskola är inget man ska utnyttja som billig barnvakt tycker jag.

        Alicia: Så hur menar du att politikerna tänkte när de tillåter alla oavsett livssituation och vad man gör på dagarna att barnen får 15H/veckan? Kan det vara för barnens utvecklings skull?

        Barn utvecklas utanför förskolans dörrar också Hmm…

        @My: Jaaaaaaa…?

        @My igen: Du menar väl inte att pedagogiken som barnen får på föris är oviktigt? Att de inte lär sig saker där som de inte lika lätt lär sig hemma?

        Till ”Hmm”: Är det verkligen så viktigt med dagis/förskola? Gick själv aldrig en dag på dagis och är numera en högpresterande elev på ett naturvetenskapligt/tekniskt program på ett av de större universiteten. Jag hade istället dagmamma och vi lärde oss inte ett skvatt hos henne – vi åt mest bara kakor och ”lekte prinsessa” med hennes döttrar.
        OnT: Jag tycker själv inte att man ska lämna barnen på dagis när man är ledig. Frisören, biobesök, etc. kan vänta till ens partner eller någon släkting kan ta hand om barnet.

      Haha, ja, så skulle man kunna tänka. Men vi får inte ett öre mer för att barnen vistas mer tid på förskolan! Man får en viss summa per barn per år och det är allt. Den ökar inte för att föräldrar lämnar barnen mer. Barngrupperna ökar. Personalen har extremt svårt att få till dagen när vi inte jobbar mer än 8 h per dag och barnen ska vara där 10 timmar, nästan allihopa och man helst skulle behöva vara all personal mellan 7 och 17.

        @Alicia! Preach sister! Jag jobbar också på förskola och min grupp består av 27(!) barn. Blir provocerad när föräldrar får för sig att vi är barnvakter. Vi finns för att föräldrar eller vad det nu är inte har möjlighet att ha sina barn, inte för någon form av avlastning. Blir KNÄHÄPP på föräldrar som säger att deras ungar får stanna längre för att ”de har så kul” när de kommer och hämtar. Där är jag kanske den hårda dock för då säger jag ifrån, blir man hämtad – går man.

        Och till dig som skrev något om att vi får fler arbetstimmar ju mer barn det är… hur tänkte du där? Vi jobbar precis som alla andra, på samma vilkor, reglerade timmar etc.

    Men det handlar väl egentligen inte om vad föräldern väljer att göra som fritidsaktivitet när barnet lämnas på förskola – det handlar väl om att det inte är meningen att förskolan ska bedriva en barnpassningsverksamhet medan en förälder ”unnar sig själv egentid”/vad hen nu väljer att göra. Lämna till barnvakt och gör vad du vill, det har ingen annan med att göra! Men verksamheten förskola är till för att föräldrar ska kunna arbeta för att försörja sig och sina barn, väl? Det är min uppfattning och det är därför jag tror att många reagerar. Att lämna barn på förskola och själv gå på bio tycker jag är att använda skattemedel på fel sätt. Men är det privat förskola och de är okej med det så har jag ju givetvis ingenting att säga om den saken.

    Men vafan… Orka komma och bråka om precis allt mammor (för det är mest mammor som får den här typen av pekpinnar) tar för sig. Sanna får ett par timmars ”egentid”, av hennes text att döma händer inte det alltför ofta och efter bion kan hon hämta sitt barn lite gladare och piggare. Hon har laglig rätt till det och det är inte som att barnet tar någon skada, ändå ska man försöka få henne att känna sig som en dålig mamma? Ok om det händer varenda dag, men kom igen…

    Det är sommarlov, midsommar o semestertider nu så det är nog inte så många barn i gruppen som det kan vara annars, vad gör 2 timmar?! Det är ju ingenting! Dessutom har hon ju säkert pratat med pedagogerna så de vet!! De läser nog hennes blogg, Facebook insta osv. Sanna är ju inte dum o går bakom ryggen på dem när hon är en offentlig person! Folk borde sköta sitt eget o skita i andra! O pedagogerna ska vara tacksamma att barnet trivs o vill vara på Fsk, man ska ta tillvara på varje stund med barnen. Läser man Sannas blogg/insta så vet man hur mkt hon älskar kane-lee, att hon ofta tar med honom på jobb och tillställningar, allt detta som ensamstående då! Hon är värd detta o vem är alla hatare att använda det mot henne? Come on people…. / mvh mänsklig förskollärare från en storstad.

      Puss på dig!

        Tack för kärleken? Behövde det efter en tuff dag!

      Skulle du läsa blogg, instagram eller Facebook som någon av föräldrarna till barnen i din barngrupp skrivit? Det skulle inte jag göra (är fd förskollärare i storstad och betecknar mig som åtminstone hyfsat mänsklig). Jag tror att jag skulle vara obekväm med det. Jag vill nog inte veta mer om föräldern än vad den själv berättar. (Det här var inget ifrågasättande, jag tyckte bara att det var intressant).

      På de förskolor jag arbetat har det bara varit tillåtet att lämna barnen under arbete (även sjukskrivning), studier, läkarbesök samt restid till dessa. Kanske glömde något. Inte bio, gym, frisör, handla på ICA eller fika med den där kompisen som bara är i Europa en gång per decennium. Om begravning är ett gränsfall är bio rätt långt förbi. Personligen tycker jag att det finns större problem på förskolor än det här.

        Om det var en intressant kändis eller en annan offentlig person – ja varför inte? Jag följer sanna på insta och hade fortsatt med det även om hon hade varit förälder på mitt jobb. Men annars nej, jag gör inte det med ”vanliga dödliga” föräldrar.

      I sommar och midsommartider är det färre pedagoger med pga semester….

    mammor hit och mammor dit! papporna då!?? dom har la fan lika stort ansvar. suck och blä åt alla jävla moraltanter. Nån timme hit och dit ska man få vara själv! det är mer påfrestande att vara förälder som mamma än farsa, -.-

    kunde inte pappan ställt upp, förskolan är ju mer till för när man måste. eller typ någon vän kunde passat, speciellt nu när flera pedagoger börjat gå på semester. Om hon frågat först är det väll ingen riktig fara men vet hur jobbigt det är när du är den ända ordinarie personalen med massa vikarier som det ofta är i speciellt juni och augusti.

    Jag är så glad att jag inte vill ha barn. Det är så mycket dömande från andra föräldrar, speciellt från andra mammor om hur barnuppfostran ska vara. Vad du än gör kändis eller icke kändis så kommer du att bli dömd över hur du gör. I detta samhälle så kommer du aldrig göra rätt. Min bästa vän har 2 barn. Hon säger att varje dag får hon höra hur misslyckad hon är som mamma för att hon till exempel inte tog på sin dotter en jacka när det blåste lite ute, eller varför ska hennes 1 åriga son äta glass, usch det är inte bra för att bla bla bla. Allt detta jäkla gnäll från alla andra mammor som tror att dom.vet exakt hur barnuppfostran ska se ut. Du får inte ha ditt barn på dagis, varför har du inte ditt barn på dagis? Varför ska du ha egen tid? Egen tid finns inte när man har barn bla bla bla alla dom här frågorna och pekfingret från mammor. Allt detta jäkla gnällade och dömande. Jag tycker att alla föräldrar borde stötta varandra och alla fostrar sina barn olika. Vad spelar det för roll om man vill ha egen tid. Eller inte egen tid. Du bestämmer själv över dig och ditt barn. Ingen annan jäkla mamma ska lägga sig i om det inte skulle visa sig att barnet skulle vara fara illa. Jag tycker att det största hatat får mammor från mammor. Varför är det så? Varför är vi kvinnor så bra på att döma varandra?

    Jag är ensamstående till två barn på heltid, barnen har inte samma pappa. Min älste träffar sin pappa en gång per år då pappan och övrig familj på pappans sida bor i annat europeiskt land. Pappa till barn nr 2 träffar barnet i snitt en gång per vecka, dock aldrig ensam utan jag är alltid med. Jag har ingen avlastning. Eftersom jag är långtidssjukskriven 100% händer det att jag ibland går till frisören eller liknande när barnen är på dagis/skola. När min stora har studiedag tex händer det att den lille får vara på dagis och vi går på bio.
    Personalen på dagis är medvetna om detta och tycker mkt om mig och jag dom.
    Allt behöver inte vara svart eller vitt. Glad midsommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.