Mammapoliserna är på hugget!

Blondinbella:

odd

Familjen Blondinbella är på landet och semestrar och i det här inlägget beskriver hon hur dom gick på en promenad för att Odd skulle kunna ta sig ett dopp och enligt Bellas torftigt censurerade bild så badade han naken.(!).
My GOD! Naken, like God intended it!

Bland kommentarerna har vi två läger av mammapoliser:
– Dom som kritiserar Bella för att inte ha flytväst på barnen när dom är på en brygga – en kritik som inte är helt ogrundad eftersom små barn ofta har balansen av ett fyllo.. men den andra..
– Dom som blandar in Elaine och hennes bok med kommentarer som den här nedan om att det är opassande att vara naken framför sina barn och dom som inte alls håller med…Så egentligen 3 läger av mammapoliser..

Nakendopp? Ja? Nej? Absolut inte?

bell bell2 bell3 bell5

 

26 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Dem som kommenterar Eliane har helt missat hennes poäng.

    Eliane har gett dem svar på tal i ett par inlägg på hur hon menar. Bara att googla. 🙂

      Elaine heter hon :).

      Orelaterat: Tyra har givetvis blivit illa behandlad och FÖRNEDRAD på sjukhuset. Jädra otur hon har jämt!

        Hoppsan. 😳

        Det här skulle vara enda gången jag håller med Tyra då..för jag vet hur förjävlig sjukvården kan vara. Visst, vi har tur i Sverige, men det gör det inte bättre när man sitter där på sjukhuset och blir uruselt behandlad.

        Hon skriver ju inte hur hon har blivit illa behandlad och på vilket vis hon blivit förnedrad. Hon får väl inte den uppmärksamheten som hon vill. Hon är väl inte ensam patient där hon ligger.

    Den nakna kroppen behöver inta vara kopplad till sexualitet, tycker jag. Fullt naturligt och gu så skönt att ta ett dopp naken. Jag vill inye lära mina blivande barn att skämmas för sin nakna kropp och att alltid känna att det är fult att vara nakna. Har full förståelse för att vara påklädd när barnen blir lite äldre och tycker det mesta är pinsamt. Vem ville se sina föräldrar nakna som tonäring? En annan aspekt är förstås att man inte badar naken bland folk man inte känner/sitter med bar överkropp/i bikini på restaurang. Det är ohyfs.

      Apropå vad då?

        Vad menar du?

    Min mamma jobbar inom vården och berättar varje gång hur jobbigt det är att dem inte längre kan ge patienterna bra vård och uppmärksamhet då dem inte längre hinner. Hon avslutade senaste samtalet sorgligt nog med ”tidigare somrar har jag tänkt hur vi sköterskor ska överleva men nu tänker jag det om patienterna..”

    So so sad…

      Hear hear!

      Sjukvården är under all kritik. Jag satt ett antal timmar på akuten igår efter att ha svimmat och slagit i ansiktet väldigt illa. Grät av smärta och blodet rann från näsan och ögat var så svullet att jag inte kunde se och ändå kunde jag inte ens få en alvedon? Frågade 4 gånger under 2 timmar och fick antingen svaret ”strax” eller bara en blick innan hen gick iväg. Aldrig blivit så dåligt bemött tidigare, slutade med att jag gick hem innan jag fått träffa en läkare för jag klarade inte av hur ont det gjorde.

        Kanske behövde du inte en läkare om du inte ens orkede vänta? Dessutom tar det lång tid att få smärtstillande på ett sjukhus, eftersom de först måste ha en läkares godkännande, etc. Jag har upplevt samma sak när jag var på sjukhus, och skulle aldrig klaga på det. De gör så gott de kan.

        Det är inte menat till dig som individ, så snälla, ta inte åt dig.

        Väldigt många av de som åker till akuten ska inte vara där. Ring 1177 innan ni åker. Om vårdcentralen är öppen, hör med dem. En stukad fot kan vänta en vecka innan man åker in. Ja, det gör ont, men är självläkande. Det händer massor av saker i bakgrunden som vi patienter inte har en aning om. Ambulansen kommer, folk som redan är inlagda dör, någonting krånglar…

        När jag varit på akuten har de som klagat mest varit de som inte behövt vara där. DET är mer irriterande än många andra grejer som händer på sjukhus.

        Om personalen inte har tid, fixar man inte vatten, mat osv. Själv då? Akuten ligger på ett sjukhus som har apotek, köp en alvedon själv? Alvedon VS andnöd, vem vinner? Förlåt, nu blev det personligt till dig, även om det inte var min intention från början. Detta kan dock riktas till allmänheten också.

        Jag ringde både till 1177 och till min vårdcentral som båda sa att jag MÅSTE åka in efter att halva mitt ansikte domnat bort. Eftersom jag fått en första check av en sjuksköterska och sedan fick vänta i uppåt 7 timmar drog jag slutsatsen att mitt tillstånd inte var särskilt akut, varefter jag valde att ta mig hem när jag inte pallade smärtan längre. Den som slagit ansiktet svårt vet att det känns som om hela ögat ska falla ut. Det var mitt i natten och det finns vad jag vet inget öppet apotek i närheten! Det satt säkert 15 olika läkare vid sina datorer och jag är säker på att det de gjorde var väldigt viktigt men när det står en virrig gråtande tjej som blöder och har så så ont så kan man väl åtminstone ta sig tiden att säga ”ledsen, vi hinner inte just nu” istället för att bara titta bort när jag försöker be om hjälp???? Tycker fan att det är helt sjukt, oavsett hur belastad vården är. Vänlighet räcker långt.

        Jag tror dig o vet själv hur det kan vara. Satt en gång på kk-akuten (missfall) o köerna var långa o frustrationen hög. Då kommer en sköterska spatserande förbi o alla hör hur hon tydligt säger till sin kollega: ”nu är det dags för fika, Eva Karin har bakat en kaka”
        Fine med fikaraster men behöver man basunera ut det framför 25 oroliga o lidande patienter??!
        Förövrigt önskade en annan sköterska mig en ”trevlig helg” när jag efter mitt blödande missfall var redo att åka hem…:(

      Jag har själv jobbat inom palliativ vård, demensvård m.m och det är så sorgligt hur det inte finns tid för pat.
      Inom demensvården fick jag tillsägelser hela tiden om att jag får inte sitta mer än si och så länge och mata pat., medicinering får inte ta hur lång tid som helst utan är det tjorvigt en dag får jag lägga medicinen åt sidan och bara meddela att typ Gretel inte fått sin med. så att alla vet om det, blöjorna fick inte bytas mer än si och så ofta för att det kostar både tid och pengar. Jag gjorde dock aldrig som de sa åt mig och idag är jag tyvärr inte kvar inom vården.

        Privat eller landstinget?

      Kattis – vad gör man på akuten om man har ett pågående missfall? Ska dom på något sätt stoppa det där? (Antar att du inte var långt gången)

        Eeh hade jag varit gravid och börjat blöda hade jag åkt till gynakuten!! Är det ett missfall är det väl inte mycket dom kan göra, men kan ju finnas fler anledningar till att man blöder och om det kan äventyra graviditeten hade jag velat ha det undersökt/åtgärdat så snabbt som möjligt. Hade vc/mvc varit öppet hade man ringt dit först såklart, även om dom nog bara hade sagt åt en att åka till akuten ändå.

        Tycker dock personalen har all rätt att prata om att dom ska få gofika! Det är deras arbetsplats och med tanke på hur mycket skit dom lär få där av alla som får vänta i evigheter så kan dom gott få se fram emot kakan på rasten.. Har själv väntat i sju timmar på gynakuten men skulle aldrig drömma om att klaga på dom som jobbar där, är inte deras fel att det ser ut som det gör!

    Jag kommer inte bry mig om min kille kommer gå naken framför vårat barn när dom är små. Bada i sjöar nakna hör sommaren till. Kroppen behöver inte vara så sexobjektifierad som den är i dagens samhälle. Dock kanske när barnen är tonåringar kanske dom finner det mer pinsamt och man tar hänsyn men en naken kropp är naturligt.

    Skulle inte förvåna mig om det var Isabella som uppmanade Odd att hoppa i naken.
    Blondinbellas blogg är inte helt olik en brittisk tabloidtidning och redaktören vet vad mycket väl som säljer lösnummer!
    Nakenchock med Odd + inga flytvästar på barnen + naken pappa inför barnen = kommentarer & klick. Check.

    Vad solbrun han ser ut i förhållande till denna vita stjärt! Hade Oddisen haft ett indiannamn hade det kunna vara något i stil med ”Den lysande stjärten”

      Den lysande stjärten.. Hahah, bland det bästa jag har läst!

    Jag tycker sånt här snarare är hälsosamt. Att barn inte från grunden ska skämmas över sin kropp.

    Tvivlar rätt starkt på att han dinglade picken förföriskt framför barnen liksom.

    Men detta är MIN åsikt.

    Tycka vad man vill om Elaines syn på föräldrars nakenhet inför barn, men det är ju naturligtvis inte den här typen av nakenhet hon talar om.

    Jag och min sambo går alltid i underkläder endast , skadad vi vår son då? Han bruka oftast ha bara blöja eller blöja och tröja han också och älskar att va nakenfis..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.