Lunch by Swedbank

Paulas:

paulan

Varför käkar hon lunch på banken? 
Eller.. jag ställer om frågan…
Varför är hon på banken så pass ofta att det är ett av hennes vanligaste lunchställen?

Undrar vilken bank som är bäst på lunch?
Sushi by Swedbank?
Hamburgare by Handelsbanken?
Langos by Länsförsäkringar?
Nachos by Nordea?

35 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    det är på väl på restaurangen bankomat i liljeholmen dem brukar hänga på? har för mig att Hugos polare äger det stället.

    Hennes svenska är ett stort skämt, jag vågar nästan påstå att jag skriver bättre svenska än henne (utan ens att ha avslutat gymnasiet). Hon envisas dock konstant med att försöka utmana språket och skriva en massa krångliga meningar, som absolut ingen mening ger för någon alla. Tur att hon själv tycker hon är bra på att skriva.

      För någon alls* 🙂 Skulle jag skriva.

        Håller med. Hon skriver ofta att hon är bättre på att utrycka sig i text än Hugo. Själv tycker jag att Hugo lyckas förmedla känslor i sina texter mycket bättre än Paula. Paulas blogginlägg där hon försöker vara känslosam blir mest bara stela och uppstyltade.

        Em, nu när jag läste ditt svar förstår jag irritationen bättre.

      Tycker ni verkar skriva likvärdigt 🙂 vad nu det spelar för roll… Visst hon kanske borde vara bättre med tanke på att hon bloggar men jag tycker det är lite tröttsamt att klaga på någons skrift. Särskilt när den inte är uppenbart dålig som t ex hos Nellie eller Dessie. Där förstår jag kritiken men inte hos Paula.

      Hehehe Sophie, inte för att vara sån.. Men din svenska är fan inte mycket bättre 😀 ”(utan ens att ha avslutat gymnasiet)” Utan att ens ha avslutat gymnasiet. ”som absolut ingen mening ger för någon alla.” ?? Den meningen förstår jag knappt.

        Och nej det blev inte heller bättre med din rättelse.. ”som absolut ingen mening ger för någon alls.” Lika dåligt formulerat.

        Tänkte också på det.

        Kasta sten i glashus tror jag visst det kallas! ?

        Jag är norsk, därav min urkassa svenska. Jag kastar absolut inte sten i glashuset då jag inte titt som tätt försöker förklara hur himla bra jag är på att formulera mig över text. Jag erkänner att jag skriver dålig svenska, har dessutom inte slutfört svenska gymnasiet. Hoppas du förstår min text! 😉

      Bättre svenska än hon*.

      Sorry, blev tvungen.

        Bättre svenska än henne*

        ”Bättre svenska än hon” är rätt. Det är en förkortning av ”bättre svenska än vad hon gör”, och skriver man ut hela ser man att ”hon” är rätt.

    Hade varit skönt att gå ut och äta varje dag men det skulle bli allt för dyrt.

      Är kompisar till Hugo som äger bankomat så tror inte det betalas så mycket. Det var mycket diskussioner om det på Hugos blogg någon gång. Att dom åt gratis där mot reklam på bloggen och Instagram

      Bättre svenska än henne*

        Oj, den kommentaren hamnade visst lite fel!

    Är det bara jag som stör mig på bloggare som har halvtaskig språkkänsla men prompt ska skriva ”utav” (istället för ”av”). Det ser lite ut som att yngre människor med dålig känsla för stavning och grammatik slänger in något malplacerat i en mening :/ Eller så är jag knepig och ber om ursäkt för gnäll!

      Det är märkligt det där, då ”utav” inte är finare eller mer korrekt, som många verkar tro. Det är helt enkelt en talspråklig förlängning av ordet ”av”.

      ”Det vanligaste är att man alltid använder av, åtminstone i skriftspråk. Utav antyder en talspråkligare stil. Utav kan alltid bytas ut mot av, men inte tvärtom.” Språket, Sveriges Radio

      Mvh svenskläraren 😛

        Får ro i själen när jag läser din kommentar. ❤️

    Resturang bankomat såklart

    Kan vi prata om bloggarnas surfresor, speciellt blickens… Alltså kan ha missat men surfar hon ens på något video/bild på någon av alla resorna? Så sponsrat!

    Fast Paulas språkbruk ÄR intressant att titta lite extra på, just eftersom hon ofta skriver så högtravande ord där de inte behövs eller i helt fel sammanhang. För någon dag sedan skrev hon något om att ”stranden är en ärofylld plats”. Hon skriver faktiskt riktigt dåligt tycker jag.

      Precis. Jag får ont i magen av att läsa Hugos ”åh, Paula är så bra på att uttrycka sig i text” eller hennes egna ”jag har alltid fått veta att jag stavar som en gudinna och vet hur man ska formulera sig när man skriver, en gåva som väldigt få har”. I would say NO. Credd för att hon skriver så om sig själv, men det stämmer inte. Hennes högtravande och otroligt akademiska språkbruk/ord är oftast fullständigt malplacerade i hennes texter.

        Fast det är ju inte ens akademiskt språkbruk. Hon tar bara ord som hon tror är fina och stoppar in dom lite överallt. Det är lite som när mina åttor lärt sig ett nytt ord och stoppar in det i alla sina texter, oavsett om det är uppsats, novell eller saga.

        ?? Haha en gåva som få har? Om det hade varit sant hade hon varit en av världens bästa författare. Det märks att hon inte läser för hade hon gjort det så hade hon förstått vilka talanger det finns därute, jag vet inte om det bara är jag men jag kan bli så lycklig och ödmjuk av att läsa en bok av en författare som verkligen kan måla med ord. Paula, not so much..

      Hahahaha ? det kanske beror på att jag har haft en dålig dag, men det där var riktigt roligt.

      Om stranden är ärofylld så kan systembolaget också vara det, tycker jag. 🙂

      Men jag förstår inte varför man då använder sig av stora ord som man inte förstår, eller i fel sammanhang. Är det för att hävda sig själv, eller noll självinsikt kanske? Ge sken av någon man inte är?

      Interesting.

    Särskrivningar eller bindestreck kör hon också med. Ofta blir det dessutom syftningsfel och hon sätter komma på fel ställen. Jag har svårt att tro att hon har skrivit att hon är en hejare på att stava och formulera sig, undrar vem hon då jämför sig med? Har aldrig läst hennes blogg men var tvungen att titta.

    Fler som har problem med Blondinbellas blogg?

    Haha CamCam! Tror Paula tog åt sig av kommentarerna under detta inlägget, kolla detta: http://paulas.me/godmorgon-83/

    Punkter och kommatecken lite överallt, liten bokstav här och där, meningar som inte riktigt går ihop.. She’s playing with ya!

      Jag läste också det, vet inte om hon driver eller är seriös.

        Tror faktiskt att hon driver.. Så illa har hon definitivt inte skrivit tidigare, fast kanske är det någon annan som skrivit inlägget? Lillebror kanske? ? Lite roligt i alla fall!

        Min tanke var först att hon ville skriva ännu bättre. Så hon tog i så hon nästan sprack. Men jag vet inte. Kan man verkligen skriva så dåligt? Jag hoppas hon driver. Det låter dOck väldigt omoget. Hatar mig själv som skrev denna kommentar.

    Kan bli galen på alla bloggare som skriver vart istället för var. ”Jag vart på middag” istället för ”jag var på middag”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.