Mysmage

Kissie:

k1 k2 k3

Det är tydligen på tapeten att berätta på sociala media att man gått upp i vikt över sommaren.
Gör det en mer ”mänsklig” då eller? Att man kan ”unna” sig och släppa loss alla hämningar?
Elaine gjorde det igår på instagram och idag är det Kissies tur att berätta om sin ”mysmage”.
I mina ögon ser hon exakt likadan ut som hon gjorde i början av sommaren men jag inser ju också att det mesta av det här enbart sitter i huvudet och inte runt midjan.

Hon får kritik för att uppmuntra till kroppshets och jag kan väl egentligen bara hålla med. Om det där är en mysmage så vet jag inte vad jag har..=)

Så för att jämna ut vågskålarna så bjuder jag er på en bild på Kissies mysmage a CamCam istället.

mysmage
Bilden är manipulerad. 🙂

Det HÄR är en mysmage.
Jag fullkomligt älskar att ligga och bläddra bland hans volanger.

mys

40 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Precis. Det är otroligt synd att hon skriver så. Massor med riktigt unga tjejer ser hennes supersmala kropp och att hon kallar det för ”mysmage”, och det gör ont i mig att läsa. Jag har en bonusdotter på 15 år, och hon tacklas med sånt här dagligen. Det är ingen mysmage. Att hon dessutom tar upp att hon tränar hela tiden, och att det nuförtiden blivit något som bara anses sunt och ”bra” att ta upp (konstant), det är det inte. Det är inte så att allt prat om att vara ”sund och träna” är positivt, och jag önskar folk kunde inse det. Det skapar press och hets och faktiskt osunda ideal då alla tror att dom är värdelösa och ohälsosamma om dom inte har ett gymkort.

      Det roliga är att Kissekatten skrev i sin blogg för ett par dagar sedan att hon tränar cirka 3-4 ggr i veckan. Det är inte på något sätt mycket eller överdrivet, utan ganska normalt. Så egentligen är hon inte så extrem, men det framstår som mycket eftersom hon alltid bloggar om när hon tränar.

      Men i övrigt håller jag med dig, i de här fallen borde hon vara lite försiktig med tanke på åldern på sina fans. Jag tycker att man ska få göra som man vill, men samtidigt borde hon vara medveten om sin påverkan på unga tjejer. Tyvärr är det svårt att påverka barn rätt som förälder, när hela blogg/insta/snap och andra medier matar ungdomar med hur de ”ska” se ut. En mammas ”du duger som du är” faller nog ganska platt då. Har ej barn själv, men jag tror inte min mamma hade kunnat ge mig ”bra ideal” som överväger trycket från media.

    Och allvarligt – jag vet inte, på riktigt, hur man kan ha en smalare mage än det där?? Kanske nåt i stil med detta då http://www.thepixeefox.com ? Lägg av nu. Förstår henne inte alls. Är allt snack om feminism och positiva attityder till alla kroppar enbart provokation? Jag blir genuint förvirrad av hennes blogg.

    VARFÖR redigerar hon sina bilder, som hon gör. Det syns att hon lagt till det berömda mellanrummet mellan låren. Om man kollar på bilden med de blommiga byxorna, ser man att det mellanrummet inte finns.
    Sorgligt, att inte kunna visa upp sig normalt.

    THK ❤️?

    Hennes mage ser nog inte ut så där utan en hel del photo shop…. Tror det varit rätt lite kommentarer på hennes blogg på sistone så inlägget var nog bara för att få lite mer klick. Någon måste ju betala hennes vin.

    Vet inte om det är värt att look into, men Hugo och Paula står inte skrivna på samma adress. Någon aning varför det är så?

      En annan skvallerblogg (SB) skrev om det förut, Paula hörde sedan av sig till SB och förklarade, och sen försvann inlägget

        Vad handlade det om då? Jag kände faktiskt ibland att SB behandlar bloggare olika, varför ta bort det inlägget men inte andra som kan göra skada.

        Någonting för dig, CamCam, att granska? Alltså varför de står på olika adresser.

        Nyfikenheten blir bara större och större.

        Pengar.

      Jag är ganska så säker på att det har med dagis att göra. Nu är jag absolut inte insatt i Hugo och Paula men jag har för mig att en stod skriven i Huddinge kommun där dom bor på riktigt och den andra i Stockholms stad, typ hos hennes föräldrar?
      I Stockholm får man ha barnen på dagis 30h i veckan om de går halvtid (om man är mammaledig med ett annat barn tillexempel). I Huddinge endast 15h.
      Men vad vet jag, den äldsta dottern kanske inte ens går på dagis?

      Grundregeln är att man ska vara folkbokförd där man bor (har sin dygnsvila som det heter).
      Det finns möjligheter att flytta men i folkbokföringen ändå finnas kvar på den gamla adressen sk kvarskrivning. En person måste löpa risk för att bli utsatt för brott, förföljelser eller allvarliga trakasserier för att kunna begära kvarskrivning. Då står personen kvar som folkbokförd på sin gamla adress och det blir svårare att finna denne.
      Har man gemensam vårdnad om barn och lever tillsammans får man naturligtvis inte utnyttja bidrag och förmåner som ensamstående genom att föräldrarna är folkbokförda på olika adresser. Det är bidragsfusk och kan leda till åtal och återbetalningsskyldighet.

      Jag har för mig att det hade med säkerhet att göra. Någon hade en galen stalker, eller något. Jag är inte alls säker dock

        Makes no sense att det skulle ha 2 adresser för en galen stalker. Det är lätt att hitta deras adress på nätet och de lägger ut foton på huset de bor i och på deras gård på deras bloggar. De är ju bara att läsa deras bloggar så ser man var de bor och var de rör sig.
        Kanske det endast är en dålig ursäkt?

    Jag tror att Kissie mest jämför sig med sig själv snarare än med alla andra. Tycker det är rätt konstigt att man inte får vara missnöjd med sig själv bara för att det finns andra som är/ser ut som det man själv inte vill. Just vikt är speciellt känsligt. skulle jag säga att jag var medelmåttig i skolan med vg i snitt så skulle det inte bli liv för att jag i och med det klankat ner på de som bara hade g:n, men gud förbjude att jag skulle säga att jag känner mig pluffsig som gått upp 5 kg, för då kallar jag ju indirekt alla som väger mer för tjockisar..

      Håller med! Folk är så överdrivet känsliga.

      Njaej, håller inte riktigt med. Kissie skriver ju inte att hon känner sig lite otränad eller plufsig, vilket ju är en högst personlig känsla, utan skriver att hon har gått upp i vikt och fått en mysmage och ”försvarar” sig med att man får unna sig på sommaren. Jag tycker att det sänder andra signaler.

      Angående din liknelse med betygen känns det som att Kissie säger ”jag fick bara 98 av 100 poäng på provet. Så jävla korkad jag är! 98 poäng är så jävla dåligt!” och så sitter det någon bredvid som fått 10 rätt. Men hon kunde sagt ”Jag är inte riktigt nöjd med mitt resultat på provet.”

      För mig är det stor skillnad. Kissie är dessutom mångas förebild och har stort inflytande på unga, så egentligen kanske det mer är som att rektorn skulle säga att alla som inte fick 98 poäng är dåliga. Om man ska hårddra det då.

        Fast om man tycker så ska man väl få tycka så? Jag skulle också kunna säga att jag fått mysmage, finns alltid folk som är större än en själv. Dessutom behöver det väl inte vara negativt, alla får se ut som de vill. Inget är bättre än det andra

        Tycker dessutom att mysmage låter väldigt gulligt och snällt.

        Men hon säger ju inte att alla andra är dåliga, eller ens att hon själv är dålig!

        Om du slutar läsa in en massa saker som inte sägs så kanske du inte skulle påverkas så mycket. Jag tycker nästan det är värre att så många antar att hon menar att det är dåligt att väga mer. Att det är en sån stark diskurs att ingen ens funderar över om hon kan mena det hon faktiskt säger.

        Men om det inte är något dåligt varför ville hon ”nästan inte lägga upp bilderna”? Det är väl klart som fasen att hon menar det i negativ bemärkelse, utan att hon egentligen tycker så själv. För det är jäkligt skumt att inför så många läsare påpeka vad man inte trivs med och sen även lägga upp en bild på det. Humble brag..

        Om hon inte tyckt att det var en stor grej hade hon inte ens kommenterat det och definitivt inte förklarat eller tvekat att lägga upp bilden.
        Det är toppen att ni är oberörda och aldrig jämför er med andra, men i samhällets ögon är det dåligt att vara överviktig. Överviktiga får sämre vård, färre jobbtillfällen och utsätts för ren diskriminering. I media framställs överviktiga ofta som korkade, lata, smutsiga, ständigt hungriga människor helt utan självkontroll.

        Jag tycker att det är lite oansvarigt att spä på kroppshetsen, när det ständigt kommer nya rapporter om att unga kvinnor mår allt sämre och får en skev kroppsbild och ätstörningar i allt lägre ålder, enbart för att få fler klick och fler kommentarer.

        Men ser ni inte vad ni skriver?! Uppenbarligen tycker hon att det är något negativt att hon har gått upp i vikt, men det betyder inte att hon har någon som helst åsikt om vikt överlag! Jag vill inte väga mer än 70 kg (mycket svårare för mig att springa då tex) men det betyder inte att jag har någon som helst negativ åsikt om andras vikt.

        Lär er skilja på andras känslor och era egna! Jag tycker också att det är hemskt att det diskrimineras, men jag utgår inte från att alla diskriminerar andra så fort man pratar om sin vikt.

        Mia, problemet är att alla inte är lika rationella som du. En ung tjej läser Kissies inlägg, ser hennes smala midja och platta mage och jämför den med sin egna, icke-platta, mage och tror att det är fel på henne (unga tjejen alltså). Den unga tjejen ser inte att bilden är redigerad och förstår inte, eller kan inte stå emot, att Kissie visar upp ett ideal eller medvetet provocera för klick. Kissie, och alla andra medier som visar upp redigerade, idealiserade bilder, bidrar till att sprida bilden av den unga, smala kroppen som det enda rätta och begärliga.

        Men va? Hon tycker att det är negativt att hon har gått upp i vikt men har ändå ingen åsikt om vikt överlag? En kvinna som har photoshoppat sig sjuklig smal förr har alltså inte någon åsikt? Kissie om någon har åsikter om vikt och även om hon nu enbart tycker det om sig själv så vill hon medvetet förmedla det till sina läsare att hennes kropp, på den bilden, inte är tillräckligt smal. Varför? Det stör mig så fruktansvärt att en kvinna som påstår sig vara feminist medvetet vill ge unga tjejer ångest. Hon hade inte ens behövt nämna det.

        Hannapanna:
        Vilket fruktansvärt tråkigt samhälle där man ska tysta ner allting som kan sticka i ögonen på någon eller göra någon upprörd. Får jag säga att jag hatar mitt platta, raka hår eller gör det att alla med platt, rakt hår mår dåligt? Får jag visa det fina hus som jag bor i eller kan det uppröra någon som i sina egna ögon bor sämre? Hur mycket ansvar ska jag ta för hur stark självkänsla andra har? Absolut, det ÄR ett problem att så många unga mår dåligt men jag tvivlar på att censurering är rätt sätt att få bukt med det.

        Kået:
        Ta ett djupt andetag, ta av dig dina kritiska glasögon och läs både mina kommentarer och Kissies inlägg igen när du har lugnat ner dig. Jag tror att du förstår vad jag menar om du inte letar fel redan innan du läst första ordet.

        Mia, skillnaden mellan hår och vikt är att just vikten och vår kroppsform är så extremt bedömd hela tiden. Och framförallt att ”smal” är det begärliga. Det finns inte många skämt om rakt hår men det finns hela sidor dedikerade åt att skämta och håna överviktiga. ”Smal” är normen, det går inte att komma ifrån det. Det är därför en redan smal tjejs klagan över sin ”mysmage” inför 100’000 unga tjejer slår så fel.

        Haha Mia, det är lugnt, jag behöver inte ta av några glasögon eftersom det är du som inte ser verkligheten. Vem bryr sig om vad du säger? Har du en plattform med hundratusentals läsare och där du har gått ut med och sagt att du var nära anorexia eftersom media påverkade dig så mycket? Och sen påverkar själv på samma sätt? Också ett offer? My ass, vi har alla ett ansvar att bryta kroppshetsen.

    Linn Olsson har flyttat bloggen från isilife.se

    Kan vi prata om det här viruset som florerar på de flesta större bloggar? Det som även fanns här ett tag. Blir så fruktansvärt irriterad och ingen kommenterar det? Vad är det? Var kommer det ifrån? Varför går det inte att få bort?

      Har det också, skitirriterande :/ slapp det under helgen men nu är det tillbaka. Verkar dock inte endast ”bloggrelaterat” då min sambo och även min svärmor fått detta, och de läser inte bloggar

    Angående Kissies ”mysmage” så ser väl alla att både mage och lår är retuscherat? Hon har bara haft dåligt med klick på sista tiden och behövde provocera för att få kommentarer. Och alla går på det som vanligt. Och Kissie skrattar hela vägen till banken.

      Håller med, sjukt obvious men uppenbarligen inte för alla. Hon skulle kunna skriva att hon var första kvinnan på månen och folk skulle börja motargumentera. Tycker dock det är vidrigt och nästan lite sjukt att man med gott samvete tjänar pengar på att få yngre tjejer att må dåligt. Allt är ju riggat och hon vet exakt vilka reaktioner hon kommer få. Samtidigt kallar hon sig feminist vilket blir rätt komiskt

    Tänk om det hade varit Dessie som som skrivit detta om sin mage i ett blogginlägg. Då hade folk inte varit nådiga mot henne. Kissie blir däremot försvarad. Dom två donnorna har lika förvridet kroppsideal båda två. En blir försvarad och den andra skulle ha fått spott och spe. Varför?

      Antagligen för att Kissie provocerar medans Dessie faktist menar det.
      Dessie är underbar på alla sätt och vis men hon kan ta sig själv på allt för stort allvar ibland.

    En blogg om kampen tillbaka efter en ungdom kantad av sexuella övergrepp.
    Du är inte ensam <3

    Tidsliv.blogg,se

    Asså Camcam jag dör vad du är rolig. ”Bläddra bland hans volanger” ?

    Fattar inte grejen med att de ska föra över sina komplex till offentligheten, skriver DE då jag syftar på både kissan o dessan som ena veckan hävdar att man ska va stolt över sin kropp och andra veckan krystar efter bekräftelse via smygladdat självförakt. Har svårt att ta feminsim i detta fall på allvar då dem gång på gång på gång klagar i bloggtexterna på plus eller minus 2,9 kg hit och dit (om man får uppskatta fritt) herrejävlar, spänn av och bestäm Er kissan och dessan, kan inte ta dem på allvar, någonsin. Synd bara då dem motarbetar sitt eget budskap till unga tjejer genom att hålla på just sådär.

    Off topic, gällande Linn Olsson så tycker jag att hon lite väl ofta nämner hur dyyyyyyyyyyrt allt är. Senaste inlägget – Rayas svans. Andra exempel – hästens pellets, hästens stallplats kostar mer än deras dubbla hyra, finns säkert fler ex.

    Nån som vet vad isilife är för något? Och vad extern kommunikatör innebär?Tänkte på Linn Olssons nya bloggportal och titel☺

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.