Tacokaos!

Blondinbella:

b6

Bella visar upp en bild på hur det ser ut hemma på deras golv efter att de ätit tacos och bland kommentarerna finns det både en och två och femton mammapoliser som tycker att det är rent förkastligt att deras ettåring inte har bättre bordskick.
Jag kan väl tycka att man får skylla sig liiite själv om man är så dum att man ger sina barn tacos i hårda skal.
Helluuu…hade jag inte haft 36 års träning på att få hela innehållet att ramla ner PÅ tallriken efter man tagit första tuggan så hade förmodligen mitt golv sett ut exakt likadant.
Mycket bra mat för första dejten för övrigt.
🙂

Men helt ärligt. Hur lär man en ettåring bra bordsskick?
Det skulle vara som att försöka lära Tjocka Hetsätarkatten att inte slicka sig själv i röven.
Han når nämligen hela vägen dit nu när han fått bort kaggen och gör typ inget annat. Eller jo..han slickar sig själv i röven för att sedan försöka pussa matte på munnen.
Mys.

b1 b2 b3 b5

 

50 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Oj.. Jävlarns. Har själv inte barn, men har aldrig sett att det grisas sådär mycket av vänners och familjs barn. Kladdas med maten, ja. Kasta den runt sig som en tornado, nej.

    Kanske hade varit smart att sitta ute i trädgården och käka dessa tacos så fåglarna kunde äta upp smulorna efteråt.
    Spångbergs har ju fått en sponsrad trädgårdsmöbel kallad Tyresö från Trademax som skulle kunna komma till användning för ändamålet.

    Fattar inte grejen, det är mat på golvet och inte direkt något som skapar kriminella och psykiskt ärrade barn. Mitt barn får kladda ibland och jag kladdar ibland, känner inte att det är hela världen. Fattar speciellt inte varför det är så provocerande? ? Blir full i skratt när jag tänker på ifall alla som har kommenterat stod i vår matsal och sa så till oss när vi har tacokväll.

      Speciellt Madde som ”blir ledsen å barnens vägnar” ???? var bor hon? Vill så gärna besöka hennes planet för det verkar vara en underbar plats där problemen är så få att man måste skapa pseudoproblem att bli ledsen åt.

    Varför man har hund!

      Om du tycker det är ok att ge en hund tacos så borde du inte ha hund.

        Va??? Grönsaker är jättebra för hundar
        Det är ju inte som om hunden skulle få stå och käka ett kilo kryddad färs rakt av. Eller vad är det du anser är så farligt för hunden då? Majs chips?
        Ta ett chill pill va!

    Är det ettåringar det rör sig om? Himmel, då är man väl jätteglad att barnen äter själva och med god aptit! Börja tjafsa om bordsskick vid 1 års ålder…? Ok, kanske inte ok att kasta hela tallriken på golvet för att det ser kul ut, men att spilla är helt ok i min värld.

    Vore det en 11-åring hade det varit en annan femma…..

    Som mamma är du ”damned if you do, damned if you not”. Så trött på alla poliser som ”vet bäst” eller ska fläka ut sin ”heliga kunskap/belysning”.. ? x 100.

    Ja herregud hur ska de slynglarna klara sig på universitetet i framtiden?? Mycket relevant fråga, inte alls långsökt! Klapp klapp!

    Jag jobbar på restaurang och sådär ser det alltid ut efter små barn har ätit.. För det är BARN.

    Fråga!

    Är det bara jag som inte fattar grejen med hårda skal? Mycket godare med mjuka och vill man ha crunchet så gör man mer nacho-liknade grejer med dipper och tillbehör vi sidan om som man lägger på lite i tagit ett chipps i taget.

    Är det verkligen bara jag som inte fattar fredagsmys-tackon med hårt skal i detta land?

    /Hmm

      Jag fattar inte heller. Eller – jag fattar crunchet men inte formatet. Skalen smulas ju ändå bara sönder till atomer direkt.

      MVH // Äter tacos med hjälp av nachos som jag skopar upp allt det goda på. Blir lagom munsbitar och man slipper kladd.

      P.S. Är detta en sådan där svensk inbördeskonflikt som definierar vem man är? Typ som hur man äter sina Ballerina?

        Men tack! Skönt att vi är fler.

        Inte en aning ang konflikt. Frågan som jag ställde är bara pga den här uppfattningen jag fått när jag läser på sociala media och jag har känt mig lite udda. . 😉 😀

        Jag älskar hårda skal! På tal om ballerina, alla delar väl den och skopar upp chokladen med den ljusa delen och doppar sen den mörka delen i kaffe? Kan inte bara vara jag..

        He he Keso, nu blev jag kaffesugen. 🙂

        *kilar iväg och brygger en kopp*

        Svarar på Kesos kommentar.
        Jag dricker inte kaffe men doppar i mjölk, ja äter dock ballerina såhär (snälla säg att jag inte är ensam)
        Delar den ljusa från den mörka, droppar den mörka delen i mjölk, pillar ut chokladen, äter den vita delen och sparar chokladen (kan spara ihop typ 5-6 delar av chokladen för att sedan äta de sista man gör 🙂

      Mmmm nachos….????

        Eller hur. 😀

      Jag föredrar mjuka skalen alla dagar i veckan! Men jag delar chipsen och har på tacosen innan jag stänger den, sjukt mumsigt!

        Hepp, också en lösning. 🙂

      Nää, hårda skal som man äter över tallrik och det som ramlar ner blir till tacosallad. 😀

        Vad gör du sedan? Slickar tallriken eller är du belevad och tar fram en sked. 😉 🙂

        En gaffel får det bli, man blev ju inte uppfostrad av vargar! xD

        He he. låter ändå omstädigt. 😉

      När det nu blev sånt snack om hur folk äter sin tacos… Jag blir alltid tittade på som om jag är knäpp när jag äter tacos, och jag bara MÅSTE se om det finns någon annan som gör likadant.
      För det första har jag jordnötter i, det är tydligen jättekonstigt.
      Sen gör jag så att jag lastar upp så mycket jag tror jag kommer orka äta av allt på tallriken (kött, grönsaker, ost, gegg av olika slag, jordnötter osv) sen blandar jag ihop allt i en enda röra på tallriken och lassar upp i mjuka ”skal”. I stort sett alla andra (utom min egen familj, som äter tacos på samma sätt som jag) verkar lägga bröd först på tallriken, sen i med det dom ska ha i prydligt och snyggt. Är verkligen jag och min familj ensamma om att äta det så här?

        Aldrig sett någon göra så men jag fattar grejen då du absolut får en jämn fördelning på allt du vill ha i din tacko samt att du aldrig råka ut för problemet att inte få plats med den där sista mojset som du vill ha pga att du upptäcker att du laddat för mycket med det andra tidigare. 😀

        Med det sagt så skulle jag nog bara kunna tänka mig att göra så i min ensamhet pga skulle se lite rörigt ut för andar att titta på. 😉

        /Hmm

        He he, undra om det är många spöken med och tittar på när jag äter tacko? 😉 😀

        Exakt så äter jag också ? Jordnötter, men även banan och ananas.

    Jag har en snart 11 månaders och vi äter tacos här och ja de sullas. Vi har gett mat i Blw metoden och lite puréer, så sen hon va 6-7 månader har hon plockat mat själv och ja de är klart att mat hamnar på golvet men förstår inte problemet?

    Så ser det ut efter varje måltid hos oss med vår 12 månaders. Tallriken hamnar på golvet några gånger, händerna ska tvättas i vattenglaset ( både i sitt eget, mitt och hennes pappas). Hon äter med händerna och matar oss med sin mat ungefär varannan tugga. Tror nog hon kommer klara sig rätt bra på universitetet i alla fall. Huvudsaken är att hon äter.

      Nej men se där tror du fel. Det är nämligen vida känt att barn som ej uppför sig exemplariskt när de nått 12 månader är helt chanslösa i livet. De har fått men, är skadade osv. Och bör inte släppas ut till allmän beskådning 😉

      Vad säger tanterna tro om att min unge är 14 månader och kryper fortfarande?

        Och min tvååring har inte börjat prata än. Möter jag andra föräldrar så börjar jag alltid förklara ursäktande att han inte pratar av rädsla att de är perfekta mammor och ska börja påpeka på att man ska prata vid två års ålder.

        Helt sjukt samhälle vi befinner oss i när allt ska vara perfekt hela tiden.

        Men herreguuuud? Kryper ditt barn fortfarande? Då kan du ju glömma en universitetsexamen för hen…

        Mvh
        Mamman till 1-åringen som precis lärt sig åla i sakta mak

      Å min tvååring som pratar och har pratat långa tydliga meningar sedan 18 månader men som fan inte klarar en måltid utan att kladda, eller spilla ut nåt….. (Har ibland funderat på att inge ge ungen mat alls så jag slipper städa…….)

      Räknar bort honom helt från den bidragande befolkningen nu då.

    När Camcam och hennes storasyster var så små, såg det alltid ut så, vid varje måltid. Men tack vare vår gamla Bettan (Golden) och Smulan (dvärgtax) behövdes det aldrig städas på golvet. De låg nämligen stand by under bordet vid varje måltid och var beredda på ”smulor från den rike mannens bord”. 🙂

      Och nu för tiden är det Tjocka Hetsätarkatten som ligger beredd. Framför allt när min svägerskas lilla B på 10 månader är här ute och äter skinka och ost så det står härliga till. Golvet är skinande rent!

    Jobbar med just 1åringar på förskola och har typ ett max två barn som inte dräller mycket. Bättre blir dom med åldern men inte ens alla 5åringar kan äta alla sorters mat utan att spilla. Låt barn vara barn, dom har fullt upp med att lära sig andra saker vid 1 år typ att sitta ordentligt och samspela med andra barn. Och hela stressen med inskolning är ju kring 1 år och det är mycket krävande för barn.

      Fattar inte varför alla är så butthurt ? Har själv en snart ettåring och hos oss kladdas det i stort inte alls, visst tappar han ibland mat på golvet men inte vidare mycket – men det beror inte på att vi lärt honom ’bordsskick’ eller tillrättavisar honom om han skulle kladda, tror det beror mer på att han inte gillar kladd. Gillar inte att ta på mat som kladdar och får han mat på hakan/kinden torkar han bort det direkt. Men inte är jag upprörd över bellas bild för det ? Barn är olika och tror de klarar sig bra genom livet ändå ?

      JAG som är 24 kan inte äta utan att spilla… Det kanske inte ser ut på golvet som det gör hos Bella, men jag skulle allt behöva en rejäl haklapp ibland ???

    Köp en hund. Problemet äro ur vägen. Sen ta en lugnande tabett pga barnen kommer klara av att äta utan spill tids nog. Det finns värre saker att hetsa upp sig för.
    Jag spiller som en jävla gris men går att medtagas på sociala tillställningar ändå.

    det där är ju inte ens mycke? tar väl max ett par minuter att städa upp

    Men Jisses, driver de!? Vad fan, de är BARN! Jag grisar efter 30 år forfarande ner bordet när jag äter hårda tacos, det är ju nästintill omöjligt att äta det snyggt.
    Även jobbat som städerska på förskola och golven där är ingen vacker syn vill jag lova. Det där är lååångt ifrån ovanligt.

      Hepp! Tänk på att någon som inte jobbar som lokalvårdare kan bli kränkt av att du inte använder dig av rätt ord. ?

      *ironi* (förtydligande få den som ev blev kränkt för att någon annan kan bli kränkt)

    Seriöst va trött man blir på folk!! Det blir så där när barn äter! Låt barn vara barn för fan!!! *går o gör en tacotallrik*

    Mmm, tacos!!

      Att du inte tröttnar!

      /Hmm

      PS @ ”C”. Ser du nu att det inte hjälper med ett unikt nick?

    Herregud hur orkar vissa? Barn lär sig stt äta fint genom övning. Och då sölas det. Det blir nog folk av de också ska ni se.
    6-åringar sölar också och är klumpiga och spiller ut hela glas med mjölk. Liksom vuxna ibland.

    Men Gud. Mina ungar är 4 och 1,5 och tacosen ligger nog mestadels på golvet våra fredagskvällar och då är våra ungar INGA kladdisar ens. Orka kunna se hur mycket dom kladdat, alla ni som klagar! Haha! Jag tycker det ser ut som ej överdriven mängd för så pass små kluttar som blondinbella har, om man nu ska ”mäta” mängden spill.. Fan. Skatta er lyckliga att ni slipper städa upp då isf. Fattar inte hur BB pallar med sitt kommentarsfält.

    Mvh pedantmamman som klarar tacospill av småbarn

    Enligt läkare är det faktiskt viktigt att barn får kladda, så jag rycker mer synd om barnen till de som kommenterar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.