Kenza kritiseras..

Kenza:

Kenza har tidigare kritiserats för sin enorma konsumtion av kläder, skor och framför allt resor och anklagas ofta för att försök måla upp en ”perfekt” fasad på sin blogg.
En läsare kritiserar henne och hennes senaste träningsvideo på ett ganska icke konstruktivt sätt och Kenza är inte sen på att hugga tillbaka.

Vad tycker ni?
Är kritiken befogad?
En anställd på ett – säg läkemedelsföretag – som reser varje vecka i jobbet skulle aldrig kritiseras på samma sätt som Kenza trots att resorna till stor del ingår i hennes jobb.
Vad är skillnaden? Att Kenza publicerar paradisiska bilder från sina resor där hon mest ”glassar runt” som någon uttryckte det?

kenza kenza1
Tack Rosmarie för tips!

84 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kenza om nån är väl bra på att skriva när hon har skitdagar? Och INGET är väl glamoröst med att ha en pappa döende i cancer som dessutom har supit under hela din barndom, snott hundratusentals kronor från dig och att själv ha behövt leta boende till sin mamma och lillebror via sin blogg för att dom snart var utan? Vadå ingen annan bloggare skryter? A L L A bloggare skryter. Skillnaden är att Kenza är den enda som har JOBBAT sig till det hon nu får uppleva och göra. Dom andra har lagt upp bilder på sin mat och skrivit som ”hemliga möten”.

    Finns väl mycket man kan säga om Kenza och hon är absolut inte perfekt men jag förstår inte varför Millan blev så oerhört provocerad av videon? Första meningen är så otroligt larvig och bitter och sen blir det bara värre och värre.
    ”Långt ifrån alla kan ha den typ av träning du visar upp” Jaha, och? Förstår heller inte problemet tyckte det var en rätt basic träningrutin med lite powerwalk och styrketräning… inget utöver det vanliga direkt. Sen spårar det bara ur…
    Jag avskyr den här grejen med att man är avundsjuk så fort man kritiserar en bloggare men den här Millan uppfattas som en OTROLIGT bitter person.

      Jag uppfattar henne inte som bitter.
      Jag tycker det är bra att man kritiserar den perfekta ytan som så många bloggare/kända människor klänger sig fast vid.
      I Kenzas fall tycker jag att kritiken är befogad. Hennes blogg är för det mesta outfitbilder där en post kan innehålla 15 bilder där nästintill alla ser likadana ut. Och är det inte det, så visas hennes extrema lyxliv upp för allmän beskådan. Och visst, det kan ju vara trevligt att se sånt ibland också. Men i Kenzas fall är det oftare än ”ibland”. Allt handlar inte om yta i ens liv, eller bör inte göra det – men scrollar man igenom hennes blogg så är det just det allt handlar om. Och då kan man ställa sig frågan vad hon inspirerar sina yngre följare till?

        Men hur mycket ska man lägga på bloggaren egentligen? Har man en skyldighet att skriva om något djupare än en guccisko?

        Och så tycker jag att källkritik och förmågan att kunna tänka längre än vad en bild visar ska vara nåt man lär sig tidigt och hemma. Föräldrar till unga idag borde prata med sina barn om detta, förutom internetvett då som de redan borde ha gått igenom. Det kanske inte fastnar men då har man sått fröet iallafall.

        Kenzas blogg är dock specialiserad och inriktad på yta och lyx. Hon är inte så mycket bloggare längre som inspiratör vilket är en egen ”gren”. Man får respektera att hon valt att hålla sitt privatliv till stor del privat och mestadels jobba med sitt varumärke. Jag anser i alla fall inte att hon har en skyldighet att visa när det går piss för henne eller beskriva detaljer om sitt privatliv för det finns gott om bloggare som gör sånt.

        Varför skulle en inredningstidning börja skriva om integrationsfrågor, till exempel?

        Hon väljer att förminska Kenza genom att säga att hon endast har nått framgång på grund av sitt utseende. I min värld så är det något en bitter människa skulle säga.

      Reagerade också på den där meningen. Vad menar hon egentligen? Kan långt ifrån alla gå på powerwalk och göra lite armhävningar? Tyckte att videon var ganska söt och harmlös, Kenza bjuder lite på sig själv och ger bloggen ett litet lyft från sin vanliga modemagasin-stil.
      Ja, hon lever ett liv som ganska få lever, men jag tycker att hon är ganska tydlig med att det har krävts hårt arbete för att komma dit. Hon skriver även om sin ångest och sina dåliga dagar, vilket måste vara svårt att våga göra när man har så otroligt många följare. Emellanåt använder hon även sin plattform till allvarligare saker, som när hon kritiserade Rysslands antigay-lagar, när hon skriver om feminism eller bara är tydlig med att man duger som man är, även när livet suger.

      Jag är inget jättestort Kenza-fan och jag tycker att hennes blogg kan vara lite tråkig ibland, men hon är ändå en av bloggarna som tar sitt jobb och sina läsare på allvar och inte bara sover hela dagarna, slänger upp ett reklaminlägg och pratar om hemliga möten.

      Självklart ska livsstilen och konsumtionshetsen kunna diskuteras och kritiseras, men… Man behöver inte vara taskig. Kan jag tycka.

    Det finns många bloggare och Instagram-kändisar som lever sådana liv. Ofta pga sitt utseende. Ta t.ex. Jay & Alexis! Många kommenterar deras bilder som GOALS! och att det är precis så de vill leva sina liv. Få inser att det är en utopi bara förunnat några få – HAR man de förutsättningarna är det givetvis inget man ska behöva tacka nej till (tycker jag), jag tycker man ska vara tacksam och använda sig av de fördelar naturen gett en. Att man sen kan göra det på ett ödmjukt sätt och kanske använda sin berömmelse till diverse goda saker, är en annan sak.

    Men det är viktigt att inte minst de väldigt unga inser att det där jetsetlivet ÄR väldigt få förunnat, det ÄR inte så att alla kan få det ”bara man tror på sig själv” etc etc. Man ska nog titta på dessa kändisar med en stor portion realism och acceptera, utan bitterhet, att man själv förmodligen inte KAN få det livet, hur stort självförtroende man än har. Om de fysiska attributen saknas…..

    Det är bara att härda ut så kommer alla unga och snygga bloggare/instagrammare tids nog att bli gamla och kanse t o m fattiga i brist på utbildning och yrkeskunnande. Tiden verkar alltså för oss!

      ”Tiden verkar alltså för oss!”

      Vad menar du? Menar du att du önskar dem att bli fula och fattiga?

      Om ja, Varför?

      /Hmm

        Jag tror inte att Mirre syftar på andras eventuella olycka, utan på sin egen lycka pga mer långsiktig ”stabilitet” i om utbildning och ett annat yrkesval. Att man kanske avundas bloggarna idag, men att det längre fram kommer kännas ganska skönt att man tog den längre vägen.

    Haha inte är Kenza känd för att vara en fitnessmänniska. Bara jag som tycker det luktar smygreklam för appen 7 minute work out? Viktigt att nämna den både i videon och texten. = )

      Inte? Jag minns att jag sett henne skriva om att hon tränat många gånger 😉

    Hennes liv ser ut sådär. Hon har jobbat hårt och resultatet hon har nått är att hon har möjlighet att bla resa mycket. Att hon faller inom normen för vad som anses snyggt har kanske varit en fördel för just den branschen hon hamnat i, men så är det i precis alla branscher att där finns aspekter som gör att det för en del är ”enklare” att lyckas. Gör man bara en snabb överblick av hennes blogg så känns det kanske som att hon är ytlig och visar upp en perfekt fasad, men titta lite närmre så finns där flertal inlägg där hon dels lämnar ut sig om väldigt personliga saker och dels skriver bara allmänt när hon har skitdagar. Tycker alltså kritiken är helt obefogad.

      jobbat hårt hur? för att låta andra ta kort på henne och publicera i magaziner?

        Fast vänta lite nu. Ja hon blir fotad och publicerad i magasin, men det är inte så att dom tar någon hej villt och låter dom publiceras för att dom är bildsköna, kanske första gången, men ett magasin jobbar för att sälja, säljer inte personen som frontar magasinet denna månaden, så lär personen inte få fronta i framtiden.
        Vilket betyder att dom som köper magasinet måste gilla personen som frontar och för att gilla någon så måste man göra något som får folks intresse.

        Vad jag vet gör kenza ganska mycket mer en låter andra ta kort för henne eller få de publicerat i en tidning. Men ja kanske har missat de, att hon i princip bara skulle bli publicerad i magasin/olika magasin

        Men är det vad du tror har du INTE följt Kenza länge?

    Absolut inget illa menat mot Kenza, jag önskar henne verkligen all lycka o tycker hon verkar både smart och driven (just to be clear för alla) men det skulle va intressant att se hur stort hennes (och andra som lever liknande liv) göra ett test hur stort deras ekologiska fotavtryck är och se hur de resonerar kring resultatet.

    Jag förstår absolut att hon inte kan sluta resa då flera resor är för hennes jobb men skulle ändå va intressant att höra hennes (och andras) resonemang

    Stackars Millan som inte har något som heter ”utomhus” där hon kan gå en power walk, eller har en yta (trädgård, vardagsrum, sovrum eller liknande) där hon kan göra basic tränings övningar.
    Enda människorna som inte kan göra sånt är folk som har någon form av rörelse hinder, dem kan ju inte göra övningarna i videon, alla andra relativt friska människor kan göra samma sak som Kenza i sin video så förstår inte Millans problem…

      Även om människor med rörelsehinder inte kan utföra övningarna så sitter väl inte dom och klagar på andra som kan det. Tycker Millan låter lite sekundärkränkt.
      Ungefär som vita människor som klagar på andra vita som vill ha flätor i håret och skriker ”CULTURAL APPROPRIATION!!” fast alla alltid haft flätor i alla tider..

        Var lite det jag menade, att jag tror inte Millan klagar på videon pga att hon har någon form av rörelse hinder, hon klagar för … ja jag vet inte varför… men alla relativt friska människor kan som sagt göra dessa övningar så fattar inte vad hon gnäller om liksom 😛

    Det som stör mig riktigt ordentligt, är att kenza hela tiden drar in magen för att e se smalare ut, drar ena benet över det andra för att få längre ben och och spännet bröstet och kroppen för att få större bröst och fastare kropp. Hela hennes blogg handlar i stort sätt om mode och skönhet.

    Hennes ekologiska fotavtryck är garanterat stort och påverkar miljö och människor negativt. Hon arbetar tillsammans med H&M som i sin tur använder sig av slavarbete och har fabriker i Kambodja som inte behöver följa miljöregler ang utsläpp.

    Hon påverkar så mycket mer än vad man tror, och jag tycker att det är rätt att man får ifrågasätta hennes (och andras i liknande situationer) handlingar.

      Det är ingen livsstilsblogg! Så det är inte alls konstigt att en modeblogg postar saker om mode… Inte alls!

        Mikaela – Jag hade hållt med sig, om det inte var så att vi idag har stora miljöproblem. Utsläpp från industrier och transport skadar både människa och miljö. På vems bekostnad ska jorden och människor lida, för att människor ska få ha sina modebloggar och öka den materiella konsumtionen och resa i den stora skalan som de gör inom modebranschen? På vems bekostnad är det att kenza (och många fler) ska leva i överflöd och ha stora ekologiska fotavtryck? Det är på så sätt som jorden ser ut som den gör – för att rika människor med makt, spenderar mer pengar och vill ha mer makt – större utsläpp och mer konsumtion.

        Det är klart som fan att jag vill lägga mig i och påverka. Många är så rädda för att lägga sig i, och tror att alla kan och ska få leva hur de vill.

    Satan i gatan vilken bitter jävel den där Millan verkar vara. Kritik är en sak, men det där var bara ren och skär bitterhet.

    Helt orelvevant i diskussionen, men jag råkade läsa rubriken fel. Läste Kenza FRITERAS. tyckte jag va lite kul… Hehe.

    Sicken kommentar.. Jag läser inte kenzas blogg eftersom den inte intresserar mig men jag gillar Kenza. Jag har träffat henne en gång då hon nervöst bad om en cigg och sen tjötade vi lite för många år sen. Sen kommer jag aldrig glömma när jag var på samma tillställning som henne och varannan minut kom ett fan fram och ville ta ett foto. Hela kvällen höll det på så och inte en enda gång sa hon nej. Jag var så glad att jag slapp vara henne och jag tyckte det var fint gjort av henne.

      Säga vad man vill om Kenza, men en sak är säker, hon är aldrig otrevlig mot sina läsare. Inte ens de som är dryga. Vissa andra bloggare tål inte ens kritik och blockerar folk för minsta lilla sak.

    Alltså hon reser… Vad är det för ”extremt lyxliv” med det? Ni snackar som om hon är mångmiljardär och lever livet som tjejerna i gossip girl. Tycker hon lever helt vanligt liv för nån som tjänar lite över medel och som är egenföretagare o kan ta ledigt när hon vill. Det är inte svårt att nå där hon är

      jag har råd att resa typ 1 gång per år om jag sparar undan, hon reser ju mer än hon bor hemma och får dessutom betalt för att åka på solsemester, det kan nog räknas som lyx för många i 25 års ålder. Hon är inte mångmiljardär, däremot tror jag hon är mångmiljonär. Lite över medel? Hahaha, den va bra. Är det inte så svårt att nå där hon är? Jättekonstig kommentar, verkligen. På vilket sätt är det lätt att starta ett företag och få ett samarbete året efter med ett av de mest ledande klädföretagen i världen? Själv då? Vad lever du själv för liv som toppar detta?:)

        Jag håller i princip med Bea. Man kan faktiskt jobba sig uppåt. Vissa entreprenöriellt (som Kenza) och vissa (jag bland annat) väljer den akademiska banan. Jag kommer från en medelklassfamilj och har precis som K inte någon medfödd guldsked i munnen.

        Jag tjänar några snäpp över medel men helt klart mindre än vad Kenza gör och jag reser flera ggr per år, shoppar och äter ute, kör en ny bil, dvs. jag har också guldkant på tillvaron eftersom att jag sparar duktigt varje månad och sparar i både fonder och aktier. Du behöver inte tjäna multum för att ha utrymme att låta pengarna växa. Mitt liv sticker också i ögonen på andra (har jag förstått efter nån syrlig kommentar från en bekant) men vafan, orka bry sig. Jag, såväl som Kenza, jobbar hårt. Varför ska vi inte få skörda frukten av vårt eget arbete?

        Mitt liv toppar absolut detta, hade inte levt det annars. Du undrar nu vad jag lever för liv så skyll dig själv, säg inte att jag skryter nu utan jag berättar ärligt.

        Jag är bara 20 år, min man är 29. Varken jag eller han kommer från rika familjer så ingen hjälp har vi fått där. Men tack vare min mans grymma entreprenörskap har han (och senare även jg) lyckats jobba ihop en mindre förmögenhet, som gör att vi kan äta ute varje dag, vi har hittills rest 5 ggr i år, vi köper märkessaker, vi äger två bilar varav en är en sportbil och vi äger en trea i sthlm. Vårt bolag går plus varje månad. Med detta sagt så står vi väldigt bra till i andras ögon. Men vi vill jobba oss uppåt och ska därför introducera ett stort franchiseprojekt i Sverige inom kort. Vi KÄMPAR för att leva så som vi vill. Därför tycker jag inte kenza har ett extremt lyxliv, för JA, VEM SOM HELST kan fixa ett sånt liv.

        Som sagt, vill ej låta högmodig. Förklarar bara vrf jag tycker att hon inte lever särskilt häftigt för hon har en förmögenhet som vilken driven människa som helst kan skaffa

        Bea: Ja, jag var genuint nyfiken på vad du hade att jämföra med. Jag vet inte vad du har för slags bekanskapskrets men, jag tycker inte att drivna människor är något som växer på träd, drivet är ju just det många saknar vilket gör att inte ”vem som helst” kan få ett sånt liv. Jag tycker det är rätt unikt att vara så driven och lyckas så bra 🙂 Jag tycker att Kenza förtjänar sin framgång, har kämpat och inte kommer hon väl från någon rikemansfamilj hon heller.

        När du skriver ”tack vare din mans entreprenörskap”, hade du suttit hemma med samma förmögenhet du har idag utan din mans förtjänst(=driv)?

        Bea, jag höll med dig tills du kläckte kalkonen ”vem so helst kan fixa ett sånt här liv”.

      Bea – du undrar vad det är för extremt med att resa? Jo, vi idag har stora miljöproblem. Utsläpp från industrier och transport skadar både människa och miljö. På vems bekostnad ska jorden och människor lida, för att människor ska få ha sina modebloggar och öka den materiella konsumtionen och resa i den stora skalan som de gör inom modebranschen? På vems bekostnad är det att kenza (och många fler) ska leva i överflöd och ha stora ekologiska fotavtryck? Det är på så sätt som jorden ser ut som den gör – för att rika människor med makt, spenderar mer pengar och vill ha mer makt – större utsläpp och mer konsumtion.

      Det är klart som fan att jag vill lägga mig i och påverka. Många är så rädda för att lägga sig i, och tror att alla kan och ska få leva hur de vill.

        Varför lägger du ord i min mun?! Jag sa extremt lyxliv.

        Bea – det tycker jag inte att jag gjorde. Du skrev: ”Alltså hon reser… Vad är det för ”extremt lyxliv” med det?”. Jag tolkar det som att du inte tycker att det är ett extremt lyxliv att resa så pass mycket som hon gör? Jag tycker att det är extrema handlingar att resa med flyg så pass mycket som hon gör. Hennes lyx är på bekostnad av miljö och människa – och det är extremt.

    Det enda jag stör mig på med Kenza är hur hon ALLTID poserar på alla bilder, ståendes på tå och med rumpan bakåt för att få till det där thigh gapet lite extra. Det vore trevligt om stora bloggare slutade med sådant för tjejer mår dåligt av att inte nå upp till sådana ideal. Naturligt stående ftw!

    Annars var det en onödig kommentar, Kenza har stor framgång mycket pga sitt utseende ja – men det finns miljoner snygga tjejer i Sverige som inte har det för de har inte lagt ner det jobb som krävs för det.

      Ha ha, inte dåligt jobbat av ett land med ca nio miljoner invånare att man flera miljoner snygga tjejer. 😉

        *att man HAR flera miljoner snygga tjejer.

      Fattar inte varför all klagar på det, skulle jag lägga upp en bild som jag visste att över en miljon människor skulle titta på skulle jag också vilja se så snygg ut som möjligt. Kanske är det bara jag..

      Försöker inte du också att se så bra ut som möjligt på bilder som du ska publicera?

      En annan aspekt är att våra bloggare inte är några supermänniskor, de har komplex som alla andra och det krävs rätt mycket självkänsla att inte göra sitt bästa på en bild som hela världen kommer att kunna ta del av.

        Sista delen var verkligen tänkvärd. 🙂

        Jodå, jag försöker väl se fin ut på bild så gott det går men jag brukar aldrig ställa mig i onaturliga ställningar etc. Men sedan har jag ingen blogg heller och då är det kanske annorlunda. Önskar hon vågade trotsa det bara, iaf på semesterbilder eller nåt.

    Jag anser att Kenza och Blondinbella och några till är supersmarta som använt sina fd. fjortisbloggar och skaffat sig riktiga karriärer vid sidan om, med hjälp av dem. Karriärer som skulle funka även om bloggen skulle läggas ner. De har jobbat hårt och smart och är värda rejäl cred.

    Till skillnad från vissa andra bloggare. No name.

    CAMCAM, eller någon där ute, är jag den ENDA som stör mig något så otroligt på hur Kenza alltid ska envisas med att suga in kinderna?

    Hon får konstig form på hakan (avlångt typ) och läpparna förvandlas till anknäbbar.

    SÅ JÄVLA JOBIGT!

    ps. tänk vilken LYX att mitt största problem i livet är Kenzas kindsug ds.

      Du är nog den enda

      Hon ser faktiskt ut så. Dock kan hon nog förstärka det med smink ibland.

    Alltså jag förstår inte varför folk är så upprörda. Bloggen är Kenzas jobb och folk läser väl den ändå för hennes fina bilder osv? Ingen normalintelligent människa tror väl att hennes liv ständig är guld och gröna skogar.
    Angående resandet är det inte heller så svårt. Jag är i 20-års åldern, tjänar mer än medelsvensson och reser utomlands minst två gånger i månaden. Handlar om prioriteringar (så länge man har en inkomst).

      Fyfan vad sorgligt att du reser utomlands två gånger i månaden – och verkar inte ens skämmas över det? Det är inte konstigt att vi människor förstör jorden så pass mycket som vi gör, när människor som du lever en sådan livsstil! Och ni ifrågasätter varför man lägger sig i kenzas modeblogg? För att det är inte bara rika människor som lever på jorden. De med mest pengar, spenderar mer pengar på resor och konsumtion – bidrar till mer miljöförstöring. Grattis!

        Nej, planeten förstörs av alla människor som skiter i att bry sig om miljön vardagligen. Jag klimatkompenserar när jag flyger, åker tåg när jag kan (bor inte i Sverige), är vegan och handlar ekologiskt och miljövänligt och är allmänt miljömedveten i min vardag. Köttkonsumtionen är den största miljöboven så sluta trycka i er djur om ni vill rädda planeten.
        Jag lämnar förmodligen mindre avtryck än de flesta.

    2016 håller på att bli det varmaste året som har uppmätts. Men passa på och res, snart reser människorna från ”våra” paradis hit som klimatflyktingar. Dock inte frivilligt och lika avundsvärt. Inte nog med att vi har exploaterat dom flesta ställen, nu är vi på god väg att skicka allt rakt åt helvete. Men hey, man måste ju leva, tjäna pengar och konsumera.

      Bra sagt, keso!!

      Dock ingen kritik mot enskild människa utan själva samhället.

        Keso – fast vem består samhället av? Det börjar med individen, som i sin tur kan påverka samhället 🙂

        Fanny- Ja, men jag anklagar inte min sambo för patriarkatet heller 😉 Självklart upplyser jag honom, precis som jag berättar om miljön. Jag vill tex inte ska skit för att spä på kroppshetsen för att jag har gjort plastikingrepp, vi är alla barn av vår tid. Det är sant att vi individer är samhället men det finns så mycket mer till det som påverkar oss.

    Den där kommentaren eskalerade snabbt, haha.

      Precis som jordens temperatur 😉

    Förstår verkligen inte varför man tvunget måste spotta ur sig om allt man tycker om sina medmänniskor.

    Blir så jävla äcklad av er som skriver att det är huuuur enkelt som helst att jobba ihop och aaaalla kan ju spara och PRIORITERAAAA och resa utomlands fem gånger per år och köpa bil och bli miljonär! N E J. Det är inte så lätt. Man behöver ha tur, kontakter och självklart mycket driv, men utan tur och kontakter kommer man ingenstans. Kunskap är en klassfråga (oftast) och alla kan inte skaffa sig en akademisk utbildning och få ett lyxjobb. Vill man så kan man, fine, men det är ingen förutsättning för att lyckas. Alla kan inte lyckas och om ni inte fattar att det har med klass att göra är ni blinda tyvärr. Man kan göra en klassresa men det sker sällan. Lovar att ni som skriver att det är enkelt kommer från familjer som åker på både skidsemester och solsemester, har pool, kanske ett sommarhus och mer än en bil. Jag som skriver detta har aldrig varit utomlands med min familj, aldrig åkt skidor, är skilsmässobarn, har bevittnat arbetslöshet och alkoholism och familjesplittrint. ”Ja men det har ju Kenza med!!!!” Absolut. Men hon har haft jävligt TUR som lyckades modella och på så vis fick KONTAKTER och hon har ett jävla driv. Allt börjar med tur och kontakter. Punkt.

      Håller med. ”Alla kan välja att leva rikt” jaha varför gör inte alla det då? Vem skulle välja att leva fattigt då?? Det är lite korkat att tro att det inte är andra faktorer inblandade än personligt val… Många från medel- och överklass fattar inte att förutom ekonomiskt, kulturellt och socialt försprång så har de ofta mer självförtroende. Klart det är lätt att tacka nej till jobb du anser har för låg lön, när du har tio till att välja bland (tack vare pappas kontakter t.ex.) OCh jag tror det gör något med en människa att veta att den är trygg vad som än händer, att slippa tänka att nästa steg är faktiskt att bo på gatan om en inte har tillräckligt till hyra.

      Självklart handlar det om vilken utbildning och vilka arbeten som föräldrarna har… och vännerna. I ett ”oakademiskt” hem diskuteras inte så ofta universitetsutbildningar vid matbordet.
      När jag pluggade sociologi, hade jag en föreläsare som kom från ett sådant hem och berättade om svårigheterna när han berättade att han ville läsa på universitet. Föräldrar och vänner ville hålla honom tillbaka med… typ… orden ”klipp dig ock skaffa dig ett jobb. Dock stod han på sig
      Det är inte enkelt att göra en klassresa… men… det går! Alla i Sverige har den praktiska möjligheten att skaffa sig en ordentlig utbildning om man legat i och skaffat sig hyfsade betyg i skolan.

      Livet är varken enkelt eller rättvist, men är man envis och skaffar sig egna framtidsvisioner har faktiskt alla möjligheten i Sverige… till skillnad från många andra länder. Alla blir inte miljonärer, men alla kan skaffa sig en utbildning, inom något område.

      Vissa får kämpa hårdare än andra… men som sagt… möjligheten finns för alla!

        De lata vill få det att låta som att en utbildning inte höjer ens förutsättningar för en klassresa uppåt.
        I SVerige kan vi bli vad vi vill så länge vi är villiga at kämpa, ta lån (om så behövs) studera marknaden.
        Kom inte med en undersköterskeutbildning och påstå att du ”pluggat” lika mycket som någon som gått gymnasiet + flera år på universitet och kräver därför högre lön.

        De som vill plugga får, kan och bör! Vilken jävla lat generation som skyller på det ena och det andra. Om något så borde väl alkisföräldrar fungera som en negativt laddad stav- ni ska försöka nå plussidan. Se de som exempel på vad du bör indika i livet.
        Jag växte upp utan pappa, en morsa som levde på socbidrag i flera år och fick arbeta hela gymansietiden för att hjälpa mamma. Jag fick inte ens behålla mitt CSN-bidrag.

        Nu sitter jag här med 2 kandidat, en i civilekonomi och den andra i automationsteknik. Jag tjänar idag närmre 40 k och är ”endast” 25 år gamal.

        Har nu sparat ihop tillräckligt för att öppna upp min egen konsultationsfirma. Då lär jag få ihop mellan 1500-2000 /h. Jag tog lån på 300 k men kan idag betala tillbaka lånet KONTANT!

        KOm inte och påstå att det ska vara svårt att lyckas. Man behöver inte vara känd för att känna sig trygg ekonomiskt. Om 2 år lär jag kunna ta runt 6 månader semester årligen, det är, för mig, #goals! Inte tänker jag slava för pengar jag inte ens hinner spendera. Man ska leva livet till fullo, vi dör en gång men lever flera gånger, så ta vara på dina dagar.

        Oj, skrev som ett jävla ollon! Ni förstår säkert vad jag vill komma fram till.

        Ska sova nu!

    Gillar att vissa tror att akademisk utbildning = mycket pengar. Jag pluggade på universitet i sex år och har studieskulder på över 300 000, men drar in knappt 14 000 i månaden. Lärarlöner alltså…vilken skämt. Sjuksköterskor har det likadant och en hel del andra yrken med.

    Varför blev jag inte entreprenör då, eller gav mig in på aktiemarknaden? För att det aldrig var ett alternativ. Min pappa är lastbilschaufför, jag vet inte ens vad en entreprenör gör. Var börjar man? Hur startar man ett eget företag utan startkapital?

    Socioekonomisk bakgrund hörrni. Viktiga grejer

      Tänker också bli lärare, men för mig är det viktigare att trivas med mitt jobb och inte tjäna multum… Men enligt ”miljonärerna” ovanför är det endast entreprenörsskap och framgång som räknas i detta liv! Därför vi har brist på personal i alla yrken som inte har någon s.k status

        Att vara lärare är fantastiskt, (och ibland skitjobbigt) men för mig är det viktigaste också att trivas och känna att jag gör skillnad. Mitt jobb är viktigt.
        Jag känner inget behov att ha en miljon på banken, även om det så klart skulle vara gött ibland. Jag gör något jag trivs med, har en fantastisk fästman, tak över huvudet och mat på bordet. Mer än så behövs egentligen inte 🙂

        (försöker inte vara djävulens advokat här, givetvis ska låglönejobben få högre status och löneökning, men det finns ju andra aspekter också. Livet är egentligen jävligt roligt och fint och de flesta av oss ska jobba i minst 40 år. Lika bra att göra något skoj.)

      Men det är ditt jävla ansvar att se till att det du pluggar faktist är efterfrågat! SLuta nu..

      Jag ville så gärna bli flygvärdinna men insåg att marknaden krävde ekonomi och ingenjörsutbildningar. Hade jag förljt mina drömmar skulle jag idag tjäna runt 15 k netto. Idag får jag runt 25-30k netto beroende på konsultuppdrag och schema.

      Jag har lärt mig äslka mitt nya jobb då jag insåg att jag kan jobba hälften så mycket för att tjäna lika mycket som en flygvärdinna. Jag kan utnyttja andra hälften till att ha kul!

        För lärare och sjuksköterskor är ju inte efterfrågat…

        Menar du på allvar att lärare och sjuksköterskor inte ”är efterfrågat”?

      Självfallet beror lönen man får på vilken utbildning man väljer att läsa! 🙂

      Förstår inte hur du menar att entreprenörskap eller aktiemarknaden aldrig var ett alternativ för att din pappa var lastbilschaufför?
      Min mamma var alkoholist och hoppade mest runt på olika vikariat inom städning. Min pappa hade ingen akademisk utbildning. Vi hade det väldigt dåligt ställt med det mesta under in uppväxt.
      Trots det är jag idag egen företagare och företaget har jag byggt upp bokstavligt talat från 0:- på kontot. Jag tackade nej till offerkoftan och lärde mig själv hur jag skulle ta mig framåt!

        Det är ingen offerkofta, jag kan inte sticka. Jag är väldigt nöjd med mitt liv och är medveten om att vi alla behövs för att samhället ska fungera. Jag tycker bara att det är en smula ignorant att helt strunta i all forskning och alla studier som visar att socioekonomisk bakgrund är avgörande för vad som händer senare i livet.
        Alla kan inte vara entreprenörer, det skulle bli ett märkligt samhälle. Det är toppen att ni har ett jobb som ni trivs med och en ekonomi som är behaglig, men ni måste också inse att säga att alla som inte är miljonärer är lata är ignorant och världsfrånvänt.

        ”ni måste också inse att säga att alla som inte är miljonärer är lata är ignorant och världsfrånvänt”. Jag har aldrig påstått något sånt dock. Jag är själv inte i närheten av att vara miljonär 🙂
        Ja, samhället skulle se väldigt annorlunda ut om alla som kunde vore entreprenörer. Men nu är det ju inte alla som vill vara det, vare sig de kan eller ej. ”..som visar att socioekonomisk bakgrund är avgörande för vad som händer senare i livet”. Ens bakgrund påverkar individen i hög grad, absolut. Men att den är helt avgörande för ens framtid, nej.
        Sedan finns det alltid olika perspektiv att se på forskning ur, det måste man komma ihåg. Och man bör även komma ihåg att forskning i sig aldrig täcker alla perspektiv utan alltid utgår från en specifik frågeställning och därmed aldrig ger hela bilden eller sanningen om något.

      Klart det är efterfrågat, men hur många är det som anställer?
      Hur ser medellönen ut?
      Vart finns det flest jobb/kunkurrens?

      Man går inte en utbildning som man vet betalar väldigt dåligt och sitter sedan och klagar. Om ni tycker att det är kul, för all del, kör på, men om ni ska klaga så kanske ni skulle ha gjort lite research INNAN.

        Ingen klagar, vi för en intressant diskussion. Vi har olika syn på samhället och individer bara, vilket ju krävs för att det ska bli en diskussion. Annars är vi bara en klubb för inbördes beundran.

      Dennina:

      Om flygvärdinnejobbet hade gjort dig lyckligare då skulle du inte bry dig om lönen.

    En fundering bara, alla ni som pratar om klimatet bland kommentarerna, äter ni kött och mejeriprodukter? Tycker det är intressant bara, i och med att det är en av de största miljöbovarna vi har i dag.

      De verkar inte förstå att veganism är enda utvägen vi har.

      LA – jag har minskat på min köttkonsumtion, men jag är inte vegan. Jag tål inte baljväxter så det känns lite svårt att bli just vegetarian eller vegan, men jag vill absolut försöka! Köttkonsumtionen har ju som du säger en av de största klimatpåverkan. Men sen diskuterar vi inte köttkonsumtion här, utan det jag ville diskutera var modeindustrin, tillsammans med modebloggarna, påverkan på miljön.

      Man måste ju kunna få diskutera ett ämne utan att någon säger ”men vad gör du själv”. För jag pratar om modevärlden med all konsumtion och alla flygplansresor.

        Du får diskutera hur mycket du vill, jag ställde bara en fråga ur ren nyfikenhet 🙂 Jag tyckte helt enkelt att frågan var relevant i diskussionen, är väl inget som säger att man inte får ta diskussionen ett steg längre? En tanke, kan det vara så att det är lättare att döma Kenza för hennes resande eftersom ganska få har möjlighet att resa så som hon gör?

        Skitbra att du har minskat din köttkonsumtion, synd med allergin förstår att det ställer till det.

    Jag har slutat läsa hennes blogg. Känns fullständigt ointressant. Konsumtions hets och yta står mig upp i halsen.

    Alla ni som säger att framgång beror på sociekonomiska grunder snackar bara skit. Min man kom till sverige för 10 år sen och har alltid försörjt sin familj på egen hand men krigat och lyckats driva 4 företag sen dess och omsatt tiotals miljoner. Så JA, ni är bara lata!

      Hur förklarar du att det är vanligare att barn till akademiker själva blir det jämfört med barn till lågutbildade föräldrar?
      Bara för att din man drar in pengar betyder det inte att han är representativ för alla andra med samma eller liknande bakgrund.
      Om han ensam försörjt familjen, vad har du gjort alla år? Latat dig? Pissa inte på folk du inte vet något om.

        Ursäkta? Håll käften o snacka inte om något som DU inte vet något om! Vi gifte oss för 8 månader sen och jag har tagit hand om vårt barn som i MAMMALEDIG. Men ni svenskar har ingen kontakt med era föräldrar efter ni passerat en viss ålder så därför kan du kanske inte räkna ut att familj även kan innebära ens föräldrar och syskon. Min man är ett TYDLIGT exempel på att det där ”faktan” inte stämmer så sätt dig nu och sluta skyll din lathet på annat än dig själv!!

      Du generaliserar bra du. Jag skrev inte att det bara beror på en faktor men man bör ha förstålse varför folk har olika förutsättningar. Och tänka sig, jag är svensk och har bra kontakt med min familj. Du fattar fortfarande att fakta inte kan baseras enbart på en person oavsett hur många utropstecken du använder. Jag är varken lat eller klagar på mitt liv, jag är akademiker trots att mina föräldrar inte är det så jag säger inte att det är omöjligt att bli det men jag vet hur det kan vara försvårande omständighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.