54 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Skaffa barn själv då så får du se hur stressande småbarnslivet är.

      Som sagt – dom är två föräldrar hemma med ett barn, under 1 år.. Jag håller nog med CamCam här. Alla har rätt att känna att man har en skitdag, men att säga att DOM har ett stressigt småbarnsliv känns lite som ett hån för min del 😉

        Bara för att det är stressigt (stressigare) att vara ensamstående betyder det inte att alla dagar som två föräldrar är enkla, perfekta och inte stressiga. Klart hon har rätt att klaga i sin blogg om hon har en dålig dag.
        Tror inte att hon menar att hennes dag var i klass med offren i Nice, Orlando eller Kabul, men bara för att människor har det katastrofalt betyder det inte att de som har de bättre inte kan ha en dålig dag och/eller må dåligt.

        Men va fan. Sånt här gör mig sjukt irriterad. Det finns ALLTID nån som har det värre,det fråntar en inte ens egen upplevelse av något.

        Jag tror nog att en ensamstående mamma eller pappa i fattiga länder nog skulle skratta åt att du har det stressigt. Amerikaner hade nog skratt åt dig med då vi har så bra barnpassning som gör att föräldern ändå kan jobba och även fast man bara jobbar 8 h per dag 5 dagar i veckan klarar man sig galant vart man än bor i sverige. Som någon annan sa så finns det alltid någon som har det värre. Föräldrar på flykt med sina barn. Föräldrar som måste lämna barnet hos morföräldrar för att gå och jobba utomlands i månader i sträck utan att fåne sin familj. Please get off your high horse . Livet som ensamstående förälder i sverige är bland det enklaste i hela världen (för ensamstående föräldrar)

        Och en kvinna med 8 barn som bor i slummen i Ghana med en man som knappt tjänar tillräckligt för att ens mätta sig själv, och som behöver gå flera mil om dagen för att få tag i smutsigt vatten tycker nog att du har det förbannat lätt. Det finns alltid folk som har det värre än en själv, innebär det att en inte får känna att en har en dålig dag?

        Jag hänger inte ens med längre vilka alla svarar på. Men jag tror alla är överrens om att ALLA kan ha en skitdag och att det ALLTID finns någon som har det värre.

        Men just fallet med Gaby Joe tycker jag dock verkligen inte kan beskrivas som stressigt småbarnsliv, så det var i alla fall det jag kommenterade. Ingen som läser hennes blogg kan väl ärligt talat tycka att det låter stressigt? haha!

        Hon tyckte väl de var stressigt då hon inte hann ta en låååång dusch och se filmen igår kväll..

        Ja, alltså inte för att förminska deras känsla egentligen. Klart deras liv är annorlunda med barn än utan. Men de är dessutom två föräldrar som är hemma och samarbetar i princip varje dag, vilka båda verkar ta ansvar över både hem och barn. Jag misstror inte att hon hade en dålig dag, men ett stressigt småbarnsliv? Njae.

    Har jag en dålig dag med pms kan jag börja böla tex om jag kokar för mycket pasta (vilket alltid händer) ?

      Exakt så!

      Fan det blir ju alltid för mycket pasta! Och för lite ris! Aaaargh!

      Samma här! Men jag börjar gråta för allt. Kan börja gråta om det jag vill ha när jag shoppar är slut och jag kan bli hysterisk om någon går på mig ?

        Haha fan vad skönt att vi är flera! Jag brukar undvika att gå ut bland folk de värsta dagarna. Tycker så synd om min sambo som alltid får trösta mig, som tur är så är han stabilare ?

        Haha jag med. Jag går inte en meter vare sig dagarna under min mens och pms dagarna. Om jag gör det får folk skylla sig själva ?

    Hormoner kan faktiskt ställa till det på riktigt. Tycker du är lite orättvis nu, för första gången! 😉

      Och hur tror du ensamstående klarar vardagen med barn ? Är man 2 vuxna som alltid är hemma så kan ju den andra rycka in. Är du själv finns ingen annan som kan rycka in !!!!

        Hur tror du ensamstående i u-länder klarar sig? Hur tror du att ensamstående utan hem klarar sig? Hur tror du att ensamstående med HIV och utan bromsmediciner klarar sig? Sluta jämföra och förminska andra människors problem.

        Jag HAR två barn? Suck…
        Man får fan vara deppig en dag för det haha…

    Hur blir det när F börjar jobba!!! Då är hon ju helt ensam med Jason och då har hon hundarna på det oxå ,,,, och sen ett till barn på det ja då ska hon få känna på det riktiga mammalivet,,,, klarar hon det!!!!!!!!

      Nu lugnar vi oss med skiljetecknen, Lotta

        L ??

        Och kanske försöker lära oss skillnad på punk/komma samt utropstecken/frågetecken när vi ändå är igång ?

        Ett steg i taget, Sanna. Ett steg i taget

        Haha förlåt men det här fick mig att skratta ?

      Men alltså, jag brukar inte kommentera så ofta men nu blir jag ta mig tusan irriterad. Vadå ”riktiga mammalivet”? Så man är ingen riktig mamma för att andra mödrar har det tuffare än en själv? För att man har ynnesten att kunna vara hemma båda föräldrarna och kan avlasta varandra? All heder till kvinnor som roddar småbarnsåren helt själva eller med minimal hjälp av sin respektive, men att förminska någon annans upplevelse för att andra har det tuffare är så (ursäkta språket) jävla elakt och rent utav missunnsamt! Usch för människor som dig!

        Nej, då är man ingen riktig mamma, det begriper ju vem som helst. Frågor på det?

      Så många skiljetecken och ändå missade du frågetecknet

    Helt OT men jag kollade min snapchat och såg Dessies ”bidrag”. Sedan igår har hon lagt upp 11 bilder, 9 av dem är selfies… Hon är värre än Kim Kardashian…

      Haha och?

        Apropå diskussionen i förra veckan om hennes inlägg om hur hon inte gillar hur hon ser ut och inte gillar att lägga upp bilder på sig själv.

      Och hon skrev på bloggen ”följ mig på snapchat för mer uppdatering och inte lika mycket selfies” ….. Haha

        Haha, det missade jag!

      Hon har tidigare skrivit ett helt inlägg om att hon inte gillar att ta selfies, skönt att det (också) gick över. ☺️

    Fast hon säger ju att det oftast är bra, bara att hon hade en dålig dag just då. Jag har brutit ihop för mindre när jag har haft en dålig dag eller typ inte sovit någonting och då har jag inga barn alls. Får jag inte det för att jag inte har några barn eller vad då? Läser inte hennes blogg men av vad man har sett här så är det ju bara uppfriskande med ett ärligt och rått inlägg om en riktig skit dag som inte är rosa skimrande..

    Förstår att det säkert kan låta som skit och ingenting, men amningshormonerna är fan inte att leka med, hehe. Jag var ett vrak de tre månaderna jag ammade; kunde få världens sammanbrott för att jag spillde lite mjölk liksom. Så även om man kan garva åt det nu i efterhand så var det riktigt jobbigt just den perioden när man var så känslig pga sömnbrist, småbarn och livet i största allmänhet 🙂

    Skitdagar har vi alla. Oftast blir de skitdagar just pga av att man är överkänslig för ALLT. Vissa dagar tål jag INGENTING; alla är fula och korkade, nyhetsuppläsarna vill jag kräkas på, jag går in i saker och får blåmärken och är allmänt klantig. Och gud nåde ifall barnens pappa ringer för att meddela någon skitsak – då får han sig också en skopa fast vi skilda sedan länge. Helst ska jag inte köra bil den dagen då jag tutar på andra och beter mig. Sådana dagar hjälper det inte att andra i världen har det värre – då tycker jag nämligen inte att de har det, för det är väldigt synd om mig som måste leva i en idiotvärld med idiotmänniskor runt mig. Nästa dag älskar jag allt och alla! Love hormoner och PMS.

    Fast vafan Camcam… alla har vi dåliga dagar, speciellt då hormonerna spökar och jag tycker personligen att det är skönt att höra att andra också har sådana skitdagar då allting känns fel. Hellre ärlighet än att hon ljugit ihop ett inlägg om vilken underbar dag hon haft.
    Man har rätt att må kasst ibland även om det händer hemskheter runtom i världen. Om vi aldrig får lov att må dåligt för att det alltid finns någon som har det värre så borde vi ju med den logiken aldrig få må bra heller.

    Ska vi ändå prata dåliga dagar (*harkel* ehh nej jag har inte läst utklippet från gabjoss blogg där uppe, blir mini-mini text i min mobil och jag orkar inte zooma) kan jag ju berätta om den gången jag hade ett härligt migränanfall och var TVUNGEN att jobba för det var deadline samma dag. Allt verkade gå fel under hela dagen och jag avslutade med att lämna bilen på, nyckeln i tändningen på parkeringen. Som tur var var min sambo med då och jag hann inte långt innan han frågade vad jag sysslade med. Jag fattade inte varför han höll på, förrän han frågade om jag tappat greppet och inte skulle stänga av bilen ??? tror jag nämnt detta förut men det är by far det klantigaste jag gjort i hela mitt liv ???

    Vad är pointen med denna blogg? (förutom att mobba?) Skriver hon att allt är bra och magiskt är det fel, klagar hon så är det fel.

      Den får en att skratta och få perspektiv till de sååååå perfekta bloggerskornas liv. Älskar denna blogg

    Fast först gnäller ni på att alla bloggare lever i rosa lull lull, och när de sedan skriver något annat så gnälls det över det. Alla har dåliga dagar och jag tror knappast någon här inne tänker ”nej nu måste jag tänka på hur dåligt andra människor på jorden har det.” Ibland vaknar man på fel sida och eftersom gabjoss skriver om sin vardag så skrev hon ju bara som det var. Tycker väldigt mycket om din blogg CamCam men du säger ju själv att du inte vill att din bonusdotter ska tro att allt är perfekt som det ofta målas upp som av bloggarna.

    Jag blir förvånad över alla som ”bryter ihop” över minsta lilla och sedan skyller på pms och mens. Jag har också pms och mens och jag mår inte toppen de dagarna. Men jag har kontroll! Inte fan bryter jag ihop bara för att jag bryter av en nagel eller slår armbågen. Jag tycker det är illa beteende att behandla folk runt omkring en som skit och tycka att de ska gå på äggskal runt en bara för att man inte har självkontroll nog när hormonerna spökar. Lite eget ansvar måste man ta! Jag är ledsen men det beteendet ger männen vatten på sin kvarn när de skämtar om kvinnor och pms.

      Håller med. Jag blir nästan rädd när jag läser här inne. Ta er samman för fan.

      Fast hormonerna gör väl att självkontrollen minskar? Det är väl det som är att ha pms? Vad är pms utan symtom då? Jag bryter själv inte ihop utan blir deprimerad och äter därför antidepressiva innan min mens. Sen förstår jag inte varför killar ska få vatten på sin kvarn för att tjejer reagerar på hormoner, är det för att symtomen är ”tjejiga”? Bättre väl att öka förståelsen för pms och skrota föreställningen att det är ”hittepå”, det är sånt som ger killar vatten på sin kvar.

        Att känna av och reagera annorlunda på hormonerna är en sak. Att få psykbryt och skälla ut sin partner för att de glömde köpa mjölk är en annan. Många tjejer använde pms som ursäkt för att vara bitchiga eller extra ”känsliga”. Min poäng är att man inte kan bete sig hur som helst bara för att hormonerna rasar lite extra, vi kan faktiskt styra över vårt agerande även om känslorna rasar på insidan. Det är det som ger killar skäl att bortförklara tjejers utbrott med ”hon har bara pms” (även om hon kanske inte har det och killen faktiskt betedde sig som ett as).

        HannaPanna: Om jag förstår saken rätt så har du aldrig upplevt svår PMS om du känner så.

        @Kseo: +1

        Det verkar som att du aldrig har upplevt pms som ”hmm” skrev. Jag undrar hur du vet att många tjejer använder det som ursäkt? Det kanske var en helt och hållet genuin känsla dom upplevde. Sen så tycker jag absolut att man kan be om ursäkt för sitt beteende och förklara reaktionen om det går. Om man kan på något sätt skulle kunna styra över sin pms så antar jag att jag inte skulle behöva antidepp? Eller Ipren mot mensvärk? För killar kan inte förstå mensvärk heller.. Vissa blir irriterade när dom är trötta, hungriga, stressade, har ont och reagerar starkare men det ska inte kunna ske heller? Vi har en extra grej som killar inte har, ska vi låta det vara ok kanske? Killar kan använda pms mot tjejer eftersom dom inte förstår vad det är. Inte för att vissa av oss har det. Sen så mognar man med åren och lär sig hantera pms något men att säga att det ska kunna kontrolleras är som att säga att det inte existerar.

        ”The real hmm”, så istället för att försöka förstå min åsikt så förminskar du min upplevelse av pms och mens? Du vet inte ett skit om mig, din kommentar är helt irrelevant.

        Och samma sak gäller dig ”Keso”. Verkar som du och ”The real hmm” har lite dålig kontroll på era känslor, bit ihop och kör på istället för att skylla på pms. Känns det ok om jag säger det? Eller förminskar jag er upplevelse av pms nu? Blir så trött på er….

        Varför tar du inte bara p piller för att skippa mensen helt istället för att knarka?

      Hannapanna du verkar vara en riktigt ledsam person. Först så kommer du och säger att tjejer måste kontrollera sig när dem har pms och sluta använda det som ursäkt och sedan ber du andra att inte förminska din upplevelse? För så som du skriver verkar du aldrig ens ha haft en konversation med en människa innan. Min bästa vän vill nästan ta sitt liv varje gång hon har pms medan jag aldrig känt av det förutom vissa glad/ledsen snabba ändringar. Du måste verkligen jobba på din empati eller förståelse av andra människor. Att sitta och skriva att du tycker att alla kvinnor som får mediciner utskrivna pga sin starka pms är löjliga och ska skärpa sig och ta eget ansvar är ju bara så extremt efterblivet. Du får verkligen dig själv att framstå som enastående dum. Du borde inte söka ”coolhet” i att vara så annorlunda som möjligt och speciell från alla andra. Var dig själv men acceptera att människor är extremt olika och respektera att deras åsikter är lika viktiga som dina.

        Har inte mycket till övers för hobbypsykologer på nätet. dina försök till att ”analyserar” mig speglar bäst dig själv.

        Jag skrev ”många tjejer” inte alla. Jag tyckte jag var rätt klar i att jag menade tjejer som i skydd av pms skäller ut folk för småsaker. Och jag tänker inte ändra åsikt. Visst, måste man äta särskild medicin för att klara sin pms är det en sak. Men att bli en rabiat ragata över en bruten nagel eller spilld mjölk för att man har pms är inte ok tycker jag. Jag tycker man använder pms som en bortförklaring. Tar ni åt er och vet med er att era män helst vill fly hemmet när ni har pms kanske ni ska fundera över hur ni beter er.

        Och om vi ska dra det till sin spets, hur långt får man gå i sitt pms-raseri? Är det ok att förolämpa folk? Slå dem? Misshandla sin partner? Mörda? Vart går gränsen enligt er för vad man får ursäkta med pms? På allvar! Ni verkar tycka pms ger ett carte blanche till allt beteende så vart drar ni gränsen?

    Jag läste ”100% aktiv och orka leka med sitt barn”…och tänkte att det hade jag nog också kunnat ha dåligt samvete över, speciellt om jag tex sagt ”nej, jag orkar inte leka nu” och sett ett besviket ansikte….

    Men så tänker jag. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.