Det kom ett svar..

Josephine Qvist:

Efter att ha raderat mina kommentarer på Instagram och insett – förmodar jag –  att jag inte hade den minsta intention att sluta kommentera så beslutade sig JosieQ att det kanske ändå var lite bra att bemöta mitt inlägg ändå så här är det.
JosieQs svar på detta.
Vad tycker ni om det?
Anal eller ananasburk?

j

80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vet inte om det är jag som är lite efter (haha) men jag fattar knappt hennes svar då det känns så luddigt. Menar hon att tillverkarna av borstarna från Ali har skickat ett set till Josephine som hon tittat på och sen har hon ”lagt en beställning” på samma set tillbaka till tillverkarna (förutom att några borstar bytts ut, samt gethår bytts mot syntet). Sen kommer tillverkarna dessutom sätta Josephines logga på borstar och fodral istället för sin egen.. Och detta är alltså Josephines ”uppfinning”???

      Så fattade jag också, genialt ??

    Cred att hon svarade 🙂

    Borde inte get hår vara dyrare än syntet?

    Anal. Deff anal.

    Så hon tar ett befintligt set sminkborstar och gör några små förändringar såsom att byta ut några borstar (mot några redan befintliga hos tillverkaren), sätta ditt syntet istället för get och sen byta ut loggan. Dessutom är inte väskan EXAKT lika. Ok – det är ju nästan egendesignat. Rätt sunkigt att inte berätta tydligare att det i princip samma borstar som från Ali från början.

    Sen undrar jag var hon fick att priset från Ali är 600:-/set.

      Förmodligen baserat på egen beräkning från de priser Ali gett henne.

      Och jo, att starta upp en produktion på något som inte redan tillverkas är as-dyrt, och att göra några småförändringar är i stort sett samma sak som att göra en helt ny borste ur produktionssynpunkt.

        Många här som verkar tro att något så litet som en logga stämplas på helt gratis. Ett dryckföretag jag en sommar arbetade hos fick investera över 5 miljoner kr i en ny maskin som skylle trycka ut en annan form på flasketiketten. (Istället för den rektangulära som finns på var och varannan flaska).

        Att byta ut något så simpelt som medföljande väska kostar väldigt mycket. Sen vet jag inte hurpass mycket dyrare det blir med syntethår istället för get men att påstå att summan är näst intill obefintlig är nosens.

        En kurs i företagsekonomi, produktdesign, kalkyl och marknadsföring kanske öppnar era ögon för verkligheten…

        Massa stavfel och särskrivningar. Sorry.

        Lite snorkigt svar Dennina, A-Ks poäng var ju att det var väldigt små förändringar och att bilden inte stämde. Även om du har rätt i sak att små förändringar kostar företagen mycket pengar, så är jag inte korkad bara för att jag inte läst företagsekonomi. Det handlar om att jag inte har någon lust att betala massa mer pengar, i det här fallet ca 700 kr, bara för att det är synd om företagen/Josie Q som måste göra vinst typ,

        S:
        Jag förstår inte? Är väl bara att inte köpa isf? Är inte helt insatt i detta fall (såklart) men det är väl i princip det som krävs för att det ska vara ”egendesignat”. Vad tror du de stora företagen gör? Är liksom inga stora skillnader mellan olika företags produkter. Rule nr 1: tycker du det verkar oprisvärt, köp inte. Betyder inte att det nödvändigtvis är olagligt.

        S:
        Synd att du uppfattade mitt svar på det viset, men kritiken var endast riktad till de som påstår sig veta hur allt går till bakom kulisserna och ändå påstår att småjusterinagar inte kostar.

        Min uppmaning var då att läsa ett par kurser för att få en bättre idé om hur mycket arbete och investering som faktist ligger bakom småsaker.

        Dennina: Nu när du specificerat vilka du vände dig till förstår jag bättre.
        Matilda: Ja men för att kunna veta om något är oprisvärt så måste ju bilden stämma, vilket den inte gjorde i det här fallet, och påståendena om varan måste stämma, vilka de inte heller gjorde i det här fallet. Liksom, _vet_ folk att små saker kommer skilja från bilden, anser det vara design och vill betala 700 kr extra för det, varsågod!

    Hon skriver dessutom att borstarna är exklusiva och handgjorda i sin annons!

    Hon borde nästan få guldmedalj i ordbajsning….

    Ananasanal typ. Kommer hur som helst inte köpa dom från vare sig ena eller andra stället.

    Fast det står ju att borstarna från Ali också är syntet. Eller är det inte dom borstarna hon menar som skulle vara gethår? Jag fattar inte…

      Jag förstår inte heller om gethåren.
      Då de endast finns i syntet.
      Den enda skillnaden efter detta kaos är att hon sätter sin egna logga på borstarna ( efter någon tid?)
      Hon känns inte som en seriöst person att göra affärer med.

        I det settet som länkas är 2-3 bortar med gethår 🙂 bara att läsa beskrivningen om ni skrollar neråt

        Scrollar man ner, så har de borstar
        med svinhår. Men, det är inte samma som JQ har på bild.
        De som JQ har på bild är samma som CamCam har visat från Aliexpress, som endast är syntetiska.

    Det är ju typ så dom flesta gör som säljer borstar, typ wilmasbeauty och helen torsgården (love them btw). Företag som tillverkar borstar skickar hem till dom, dom bestämmer vad dom vill ha och inte, och beställer sen borstarna med sin egen logga på. Helen torsgårdens ”förpackning” är dock annorlunda mot vad andra har, den är sjukt fin

      Men Helen designade dem själv =) Tycker definitivt hennes är värda priset, sjukt bra borstar.

        Kul att höra! 🙂

    Var har Tyra tagit vägen?

      Det undrar jag med…

    Väldigt konstigt att promota en produkt med något som inte ser ut som slutresultatet kommer att göra. Riktigt B. Jag hoppas ”prototypborstarna” är av syntetiskt hår, annars förstår jag inte hur hon kan veta om de är helt fantastiska eller inte. Nej JQ, denna får du bakläxa på. Detta gäller även alla särskrivningar.

    Cams, även fast era sanningar skiljer sig åt så tycker jag att det är bra att du gör dessa granskningar av ”egenutvecklade” produkter.

      Håller med . känns konstigt att visa bilder på produkter som inte är det som ska säljas..

      Din läxa blir då kanske att inte skriva ”även fast” eftersom det är fel..?

        ”burn”

        Nyfiken. Varför får man inte skriva så?

        Jag skriver som en vanlig privatperson i ett kommentarsfält, till skillnad mot JQ som har en hemsida där hon riktar sig till köpare. See the difference?

        Vill också passa på att tacka för att du upplyste mig om att detta inte är ett korrekt uttryck. ??

        Therese:
        Det heter rent grammatiskt sett ”även om” eller ”fastän”.

    Undrar om fabriken i Kina enbart tillverkar 15 set till just henne… med hennes logotype på?
    Känns väldigt osant.

      Inte 15 set. Varje set innehåller 15 borstar.

        Exakt… 15 set med 15 borstar. Skulle de specialtillverka det till någon tjej i Sverige… när de själva förmodligen kränger tusentals till stora återförsäljare.

    Detta måste vi följa! Vill se jämförelsebilder när det ”nya” settet kommer ut. Btw, någon som vet om meningen: ”OBS! Bilden på borstsetet är inte exakt det som kommer säljas. Det är 15 syntet borstar men några orginal borstar bytte jag ut till andra som jag tyckte var bättre!” fanns i blogginlägget sedan start eller kom den dit efter camcams konfrontation?

      Det kom dit alldeles nyss. ???

        Om jag inte misstar mig så har hon nu tagit bort borstarna från sin hemsida… Kan det vara så att JQ besitter den sällsynta egenskapen att hon tar till sig av kritik?

        Varför sitter jag här och engagerar mig i borstar, när jag verkligen borde plugga… ?

        Till V.
        Det är en klassiker när man pluggar.
        I ditt fall att du engagerar dig i borstar.
        Själv brukade jag dregla efter att börja storstäda.

      Typ som Bullen: det är inte tjejen i filmen som skrivit brevet.

      Det är inte produkten på bilden som säljs i butiken… Ööööhh

      Jag blev lite arg när jag läste. Polisen kommer inte att utreda överhuvudtaget, eftersom straffet ändå bara kommer att bli skyddstillsyn och det har hon redan. Så, bottom line, hon kan fortsätta begå brott utan några som helst följder.

        Jag reagerade också på detta. Vad sänder det för signaler till brottsverkare och inte minst brottsoffer?!

        Läste också det förut. Hoppas att någon gör livet jävligt tufft för henne för inte fan ska hon sitta där och fortsätta sin kriminella bana ostraffat.
        Nog för att hon inte är den enda kriminella personen i landet men hon sitter ju och försöker slå i ”sina” läsare att hon lärt sig en läxa, nog fan blir folk förbannade när det visar sig vara rena lögner det också.

    Bullcrap.

    Säljer man saker har media, bloggar, etc all rätt i världen att recensera. Man kan inte säga Buhu, jag blir ledsen när du sågar min film, du måste sluta.

    Jag har ett identiskt sett som jag köpte på Ebay från Kina för 50 spänn. Och det har ingen pinsam logga från en deltagare i Ex on the Beach.

    900 jäkla kronor? Hon måste skämta.

      Tyvärr är det inte 1 april 🙁

      Exakt! Och varför skulle hennes borstar vara bättre än de set som säljs på Aliexpress för inte ens en 100 lapp?! Jag lägger fortfarande hellre en 100ing på ett set från ali än ett set från JQ för hör och häpna 949kr!!!

    Page not found står det nu när man klickar in sig till borstarna…

      camcams länk? jag följde den och köpte borstarna tom haha

        Inte länken till Ali utan JQs länk till hemsidan funkar inte

    Jag köpte ett sminkset (borstar), 32 st tror jag för 150kr, och det var äkta gethår vilket sidan jag köpte ifrån var tydlig med att säga det svar på mail till mig, (mailade dem nämligen och frågade om det var äkta gethår eller ej).
    Köpte dem på Fyndiq, och inte Wish om folk skulle fråga.
    Så vad var priset du skrev innan… 900kr(!!) för syntetiska borstar..? Hell no.

      Det var inte svinborst i dina penslar!

      Fyndiq är ju inte mycket bättre

    Konstig logik bruden har: ”Nä asså jag lade upp en bild, men de borstarna och väskan som syns kommer inte alls vara samma, de håller på att tillverkas!!”. Varför lägger man ens upp en bild från början då om de kommer se såååå annorlunda ut?
    Snacka om att hon blev busted haha!

    handlar inte om detta men någon som reagerat på dessies snapchat? där simon är med utan tröja? haha

      Enligt kommentarer på hennes blogg var de på dejt idag. Fattar inte detta med Dessan och Simon. Skumt

        Fast de är ju tsmns fortfarande, men Dessie har rätt till barnomsorg om hon listar sig som ”ensamstående”.. Simons familje”imperium” är dessutom listat för konkurs från början av 2016.
        Jobbigt att inte ha någonstans att tvätta knarkpengarna.
        Med tanke på Dessies ”genus-hets” undrar jag varför hon själv strävar efter att vara så bimbofierad som möjligt, men det -som så mycket annat – är väl bara avundsjuka att påstå.
        Undrar hur ”macho” Simon ställer sig till att Dessie låtsas tokliberal i hela ”Hen-debatten” och avkönar (brist på ord) deras son..
        Puhhhhh

        Klart de e tsm, det fattar man ju, men allt detta fiffel hela tiden… Kommer de undan med det? Skrivna på olika adresser och Dessan bor med sin mamma. Gissar att mamman är ganska mkt barnvakt med.

    Men skrev hon inte i originalinlägget att hon gjort en sminkning med dom nya borstarna? Och nu säger hon att hon inte fått hem dom nya borstarna än… Eller har jag missuppfattat? (Mycket möjligt faktiskt, så rätta mig gärna om jag har fel.)

    Vem är hon ens? Varför skulle man betala 750kr mer för ngt med hennes namn på?

    Gick in på hennes hemsida, här är beskrivningen för hennes fransar:

    ”Gjorda av 100% äkta mink hår från minkar som lever under goda förhållanden och har inte kommit till skada i skapandet av fransarna. Håren är fästa till sterila bomullsband för att garantera att det inte ska bli irritation för ögat.

    Fransarna kan användas upp till 25-30 gånger vid gott omhändertagande.”

    Alltså.. Finner inga ord! Stay in school kids!

      Yup, jag försökte få information angående hennes ”cruelty free” minkfransar men möttes av tystnad. Idag verkar man kunna påstå att något är cruelty free utan några som helst bevis eller information. Finns inget som är cruelty free med minkfarmar.
      https://www.thedodo.com/community/mandy_carter/ethical-mink-fur-eyelashes-1070418468.html

      Alltså, hur i hela friden? Kan man ta bort minkarnas pälsar men de lever fortfarande och har inte kommit till skada? Så de springer fortfarande omkring, flådda men glada och friska och utan smärta? Eller får de fortfarande ha kvar sin päls men det springer runt någon och sopar upp hår som de fällt på golvet? Hur har hon ens tänkt?

    Paula och Hugo får många kommentarer om flytt osv. Ingen av dem besvarar dessa. Har du/ni något skvaller?

    JAG DÖÖÖÖR. Hon tog tom bort inlägget från instagram. Eller ja… Hon tog bort informationen om borstarna från bilden. Hade gett 10 kronor för att få höra och se allt som hände hos henne efter att Camcam släppte sin inlägg.

      10 kr!

      Snåljåp! 😉

    Jag hittar inte borstarna i hennes shop och jag vill minnas att hon hade ett blogginlägg om dessa (plus att man skulle få fransar på köpet), men det inlägget verkar också vara borta?

      Sudda sudda Suddagumman!

    Förstår mig inte på avdankade dokusåpakändisar. Varför tror de att folk vill förknippas med dem? Svår väg att gå från att ha gjort bort sig i tv och sen helt plötsligt försöka ses som seriös. Typ gynning ha rätt snygga grejer men det tar liksom emot att köpa skiten bara för att det är gynning.

      Med tanke på att Micke och Sindy räknad som offentliga personer och ”reality stjärnor” kan nog vem som helst jobba till sig en G-kändis status med tillräckligt mycket vilja, inplantat och pengar

    Kan hon slu ta sär skriva s å jäv la myck et

      Hahahahha fick ont i hjärtat av den här kommentaren. Men förstår precis vad du menar.

    Hon påstår ju även att hon säljer Cruelty Free mink lashes. Om man har en enda hjärncell så förstår man att det inte finns något som heter det. Går även att googla sig till fakta om man inte vill tänka logiskt själv.
    Fine om du vill sälja päls men stå då för det. Hon har fått så mkt kommentarer om detta men verkar uppriktigt sagt inte förstå kritiken. Om man skriver ”garanterat 100% fria från djurplågeri” så ska man ju varit på plats samt göra regelbundna kontroller annars kan man ju inte garantera nånting. Ska man sätta upp en Cruelty Free skylt vid köttdisken och på pälsbutiken också då??? Tar man beslutet att äta kött så får man ju vara medveten om att alla djur förmodligen inte levt ett drömliv. Man kan inte äta kakan och ha den kvar!

    Sen bemöter hon ju kommentarer som en stjärna i sina sociala medier. I ett blogginlägg om sin hund med rubriken ”Hund Problem” får hon en kommentar som jag inte alls uppfattar som dum.
    Josie Q inleder då sitt svar med ”Men är du efterbliven?!? Ser du inte i texten att vi inte tänker ska avla på henne!???! LÄS… Herregud. ”

    Är hon nya Tyra? Som kommer med försvarstal och är bitsk och otrevlig mot sina läsare????

      Fräscht med funkofobi osv…

    Såhär har det varit i evigheters evigheter, absolut ingenting nytt. Bara det att vi ”vanliga” människor har börjat komma åt leverantörerna med betydligt färre mellanhänder än förr. ALLA företag gör på detta viset, jag uppmuntrar faktiskt att man skall ta sig an såna här företagsprojekt om man tycker det verkar roligt, faktiskt. Det är ju till exempel ett helt perfekt UF-företag att starta tex, om man har lite kapital att satsa med.

    Även om jag själv inte skulle köpa från dem, jag köper hellre en lite ”fulare” produkt med någon skräpig logga, men alltid är det någon som vill ha de där lite finare, lite mer genomarbetade (tex som borstarna Helena Torsgården säljer, oerhört fin förpackning och borstar, har man pengar som ogräs så är det ju bara köpa dem om man vill, och då vet du helt enkelt att det är en bra produkt du får och behöver inte chansa).

    Så är det självklart som endel redan skrivit, en enorm kostnad för de som väljer att kontakta en fabrik och specialbeställa mängder (ofta har de gissningsvis en rätt hög gräns på vad man som minst kan köpa i ”bulk”) och för att hålla nere kostnaderna köper de förpackningen från en tillverkare, borstarna hos en annan och så vidare, sedan lägger de ner mängder med arbetstimmar på att packa och marknadsföra borstarna.

    Det krävs alltså tid och pengar, vilket självklart gör att priset blir högre. Sedan kommer det ALLTID att bli mycket dyrare att köpa en produkt någon annan tagit in och säljer, det skall till moms, skatt, tull, eventuella arbetsgivaravgifter, det skall fixas F-skattsedel osv, MEN för att någon pallrar göra det där jobbet så kan du med mycket högre säkerhet få en BRA produkt, med ångerrätt, byte och snabb frakt till din dörr och du behöver ofta inte bara oroad om att bli blåst.

    Köper man istället liknade borstar (eller hårextensions, kläder, väskor, smink osv) på Ebay, Aliexpress och så vidare, då får man helt enkelt leva med att ibland dyker paketen inte upp alls, ibland är det totalt skräp man får som inte på något sätt ser ut som bilden. Så ofta får man beställa flera stycken, i hopp att någon av dem skall vara bra. Självklart kommer man oftare _mycket_ billigare undan, men då skall man ha den där tiden och tålamodet att sitta och leta runt efter hyfsade säljare. Så valet är upp till var och en.

    Men det jag också vill säga är att även om jag tycker sånna här små ”projekt” till företag är jättebra, så tycker jag det inte på NÅGOT sätt tycker är okej att man påstår att det är en själv som designat eller uppfunnit produkten.

    När man kontaktar en tillverkade, väljer en produkt (plagg, borstar, smink o.s.v) sedan väljer färger, tyger, logga (dvs gjort små ändringar från Aliexpress-plaggen, Ebay-borstarna eller lösögonfransarna), sedan låter en massproducerande fabrik i Kina tillverka dessa åt dig för att sedan påstå att det är en själv som jag ”designat” produkten, och att de skulle bara ”cruelty free” osv. Det är att sprida ren och skär lögn, du har inte gjort designen själv för att du gjort ändringar, och att veta att de är icke djurtestade. Ja det vet du inte fören du varit där själv i fabriken, och även OM du skulle bli insläppt så lovar jag dig att de inte skickar dig till fabriken där tillverkningen sker på riktigt.

    Jag tror helt enkelt många av oss är så godtrogna att vi går på lite vad som helt som sägs, men jag är helt övertygad om att ALLA stora företag särskilt sminkföretagen testar lite hej vilt överallt och på vad som helst, vare sig det är fattiga människor eller djur i bur. För varje massproducerad produkt på marknaden är det alltid någon eller någonting som får lida någonstans i process-ledet, OAVSETT vad det står på förpackningen.

    En fråga kom till mig: vad f-n behöver man FEMTON sminkborstar till?!? Jag har typ tre… En fluffig stor till rouge eller bronzer, en liten fluffig till ögonskuggan och en liten, smal till tunna linjer. Vad mer behöver man? Jag får känslan av att branschen medvetet skapat ett behov av olika borstar och svampar för att sälja mer.

      En till foundation, en till countoring, en för att sudda hårda kanter, en till ögonskugga, en till läppstift, en till blush, en till rouge, en till ögonbrynen, etc. Jag använder alla mina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.