Sandra Beijers nya höstväska..

Sandra Beijer:

Sandra har fått en Gucciväska i födelsedagspresent av sina föräldrar och läsarna rasar nu över detta.
Varför – undrar jag?
Bloggare köper ju dyra märkesväskor lika ofta som jag köper nya underkläder och jag har aldrig hört någon annan få samma kritik.
Att Sandra är född med silversked i röven kan väl inte komma som en nyhet för någon? Tror ni hon bekostade sin lägenhet på Manhattan själv exempelvis?

Varför rasas det över att Sandra FÅR en märkesväska när det knappt lyfts på ögonbrynen när Tunis, Forni, Janni, Kenza och resten av bloggmaffian skaffar Guccis senaste ormskapelse?

s s1 s2 s3 s5

70 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Shit, om hennes läsare tycker en väska för 20000 är en orimligt dyr och extravagant födelsedagspresent skulle de få spader om de visste att jag fick en bil – en brand new liten Audi – när jag fyllde år förra året, av min sambo… Vafan ska folk lägga sig i vad andra gör med sina pengar?

   Håller med fullständigt!
   Jag har fått tre bilar av mina föräldrar, alla i födelsedagspresent. Olika år då, givetvis. Så en väska för 20.000 kr är inte något märkligt att få.

    Jag fick ett presentkort i present en födelsedag på 1000 kr. Jag pratar om det än idag och var typ i chock hela den dagen av lycka.

    Så att få en väska för 20.000 kr ÄR något märkligt/stort att få. Kanske inte för dig uppenbarligen, men för mig och säkert många andra som inte har turen att få bilar på sin födelsedag.

    Det är nog väldigt individuellt. Själv hade jag nog bett min mor lägga sin pension på något bättre om hon köpt något i den prisklassen till mig. Det är ju förstås för att hon inte har den möjligheten.
    Du menar kanske ”inte något märkligt att få-för dig”?

    Ni har det bra ni. Du och Alexa! 🙂

    Jag var mycket tacksam och superglad såklart! Aldrig fått en så fin (dyr!!!) present. Min poäng är att allt är relativt – någon får en krukväxt, någon en dyr märkesväska. Bara för att något är extravagant för någon betyder inte det att nästa familj inte kan få ge såna presenter. Fattar inte varför det ska ifrågasättas.

    Alla har inte oturen att bli överöst med löjligt dyra presenter av sina föräldrar, det är väl dom som hamnar i lyxfällan, som inte har behövt att kämpa för sina saker…. Fick ung. 300 kr. Som vuxen i födelsedagspresent av min mamma, vilket är ungefär vad min son får av mig, barn blir inte lyckligare av att få dyra presenter, skönt att höra att Sverige fortfarande är ett välfärdsland, för vissa iallafall. Ful väska tycker jag. Brukar köpa väskor för ca en hundring, högst några hundra.

   PS: skulle aldrig få en sån väska (för att inte tala om en bil!) av min familj, men min sambo gillar att ge bort fina/dyra presenter. Både till mig och till sig själv, haha

    Har aldrig brytt mig om julklappar eller födelsedagspresenter speciellt mycket, dom förhållanden jag har varit i har vi nog skippat sånt…. De flesta iallafall, byte av pengar bara, roligare att gå ut o äta eller nåt sånt tycker jag, skulle inte vilja ha nåt förhållande med någon som kastar ut så mycket pengar på prylar, bättre att ge dom till någon välgörenhetsorganisation om man har så mycket pengar. Jag är inte lättmutad o lättköpt?, har aldrig haft något förhållande med någon som har så gott om pengar, jag dras nog till fattigare stackare?föredrar kärlek istället?, men bra om det blir slut, då kan man sälja den?

    Carina. Man är inte lättmutad eller lättköpt för att man gillar att få presenter som kostar lite mer. Och vadå ”jag föredrar kärlek istället” som att man måste välja? Jag får kärlek och fina presenter. Sen är det självklart att det inte är viktigt för vissa med presenter men det blir ju löjligt när du försöker ”nedvärdera” (kommer inte på det rätta ordet här..) de som tycker det är viktigt.

    Cse, jag nervärderar inte folk, tycker mest synd om dom som blir impade av folk som strör pengar omkring sig, det kan ju vara lånade pengar, dyra saker intresserar inte mig, det är ytliga saker, det som intresserar mig är min son och våra djur, mår dom bra så mår jag bra, jag har så bra självförtroende och är såpass trygg så att jag inte behöver sånt, och skulle inte tillåta att någon köpte såna saker åt mig, då skulle jag känna att jag måste ge nåt dyrt till den isåfall, i ett bra förhållande ska man väl inte behöva köpa och muta varandra, så skulle det kännas för mig, är man en självständig person kan man väl köpa det man vill ha själv, man vill ju ha det mn själv sett ut, som om någon snubbe skulle köpa en förlovningsring åt mig utan att jag själv varit med och valt, inte skulle jag vilja det, det gör man väl tillsammans, ofta har man ju delad ekonomi om man bor ihop, då betalar man ju tillsammans, så en dyrbar väska belastar ju bådas ekonomi.

  Herregud vilka idioter.

  Ja…. och du Camcam ska få ta över en ”brunmonogrammad” ryggsäck (rätt gammal) av din mamma nästa helg. Visa för tusan inte den på bloggen, för då blir jag skyldig till att kapitalismen finns. 🙂

  Visst är det konstigt att om man jobbar sig till eller ärver en förmögenhet, är det fult. Men att vinna många miljoner på… typ Lotto… då är det helt OK och hyllas.

   Det är väl också därför som idrottshjältar som Zlatan accepteras trots att de tjänar sjukt mycket pengar.
   På samma sätt som alla kan köpa en lott och vinna miljoner så har alla samma genetiska chans att födas och utvecklas till en fotbollsstjärna. Det är liksom bara tur i livets lotteri.

    Fattar inte riktigt jämförelsen med en idrottsstjärna… Då har väl alla samma genetiska chans att födas och utvecklas till en framgångsrik businesswoman med pengar också i så fall.

    Det är kanske där skon skaver dvs många inser att det krävs särskilda egenskaper för att bli en framgångsrik idrottsutövare men att vissa genom eget arbete blir framgångsrika och förmögna måste vara någon ojämlik orättvisa som ingen kan ha gjort sig förtjänt av.

    Jag tänker att det krävs vissa särskilda egenskaper för att bli framgångsrik även när det gäller karriär, så för mig blir det samma sak, men det kan ju hända att folk resonerar så även om inte jag hajar logiken 🙂

   Ja, verkligen. Mina föräldrar har kämpat STENHÅRT för att ta sig dit dem är. (Både har bra löner, bor i en ”fin” kommun etc…) Som om det inte räcker med att dem måste skatta bort en stor del, så finns det även vissa som väljer att skylla sina egna problem på dem som tjänar mycket. Typ ”Jag föddes i en liten byhåla och på helgerna sitter jag och super och jag har aldrig faktiskt ansträngt mig för att ta mig någon vart i livet men det är ju på grund av alla som tjänar mer än mig…” Nej usch.

    Malia, jag förstår din poäng, men din kommentar var rätt unket skriven. Jag säger som du sa, ”nej usch”.

    Typiskt vänsterpartister som skyller allt i samhället på ”de rika”. Tänker typ Lady Dahmer som skrev något inlägg om hur det inte är de fattiga som kostar samhället mest, det är de rika. Fick aldrig klarhet i hennes knäppa resonemang där.

    OBS att min bästa vän är vänsterpartist! Älskar henne tycker bara vissa extremister är skeva.

    Linnea; Hur var den unken? 😮 Verkligen, jag menade inget illa med kommentaren, men ibland blir jag så less bara D:

    Linnea; om du menade det jag skrev om en byhåla… Ja, alltså. Min släkt kommer därifrån (den ”håla” som jag syftar på) och jag är delvis uppvuxen där, så jag vet hur det är & hur människor tänker där… =) Men du kanske inte syftade på det? 😮

    Malia; kul för dina föräldrar att dom har lyckats ta sig dit dom är, men undervärdera inte människan som har kämpa STENHÅRT för att klara av ett simpelt knegarjobb eller personen som har kämpat stenhårt att få leva i fred och nöjer sig med pulverkaffe och en etta i en förort och gläds varje dag åt sin frihet. Att lyckas i livet är inte alltid pengar på kontot och att betala skatt borde vara en självklarhet för alla och inte något att gnälla över. Jag har aldrig hört någon annan klaga på skatten utöver dom som redan lever i överflöd. Sen att ”fattiga” klagar på rika, men rika klagar även på fattiga, alla bidrag som måste betalas ut gör ju så att ni måste betala såå mycket skatt. Så jobbigt och orättvist!! Ni har ju kämpat.. Som om ingen annan gör det.

    Svar till keso: Vart i min kommentar undervärderar jag människor som, quote, ”nöjer sig med pulverkaffe och en etta i en förort och gläds varje dag åt sin frihet”? Jag säger bara att det FINNS – och säg inte emot mig här – människor, som istället för att faktiskt ta sitt eget ansvar och kämpa för att ta sig någon vart i livet, skyller allt på dem som kanske tjänar lite mer och bor i en fin villa någonstans. Det är SÅDANA människor som gör mig väldigt matt. Och jo, jag tänker klaga på skatten. Jag tycker faktiskt att det är orättvist att någon som kämpat stenhårt för att ta sig det hen är i livet ska behöva betala mer än vad som faktiskt blir kvar. ABSOLUT att dem som tjänar mer ska betala mer i skatt, inget snack om saken. Allt annat vore ju bs. Men den skatt som vi har nu.. Alltså näe. Jag klagar ej på ”fattiga” och kommer aldrig göra det heller. Det är dem som skyller ifrån sig allting på dem som lyckats bättre än en själv som jag klagar på. Det är ju så mycket lättare att skyffla över skulden på någon annan än att ta sitt egna ansvar….

   Har aldrig brytt mig om julklappar eller födelsedagspresenter speciellt mycket, dom förhållanden jag har varit i har vi nog skippat sånt…. De flesta iallafall, byte av pengar bara, roligare att gå ut o äta eller nåt sånt tycker jag, skulle inte vilja ha nåt förhållande med någon som kastar ut så mycket pengar på prylar, bättre att ge dom till någon välgörenhetsorganisation om man har så mycket pengar. Jag är inte lättmutad o lättköpt?, har aldrig haft något förhållande med någon som har så gott om pengar, jag dras nog till fattigare stackare?föredrar kärlek istället?, men bra om det blir slut, då kan man sälja den?

   Folk får ha hur mycket pengar som helst, det skiter jag i, men tycker illa om när dom flashar och skryter med det, har dom så mycket pengar så kan dom ju istället göra nåt vettigt med dom, donera till sjuka och behövande människor istället, cancerfonden etc.

  https://catrinhedlunddotcom.files.wordpress.com/2016/08/img_0052.jpg

  Har ni sett denna bild som Catrin lagt upp? Vadå innocent?!!

  Lite off topic men det har ju varit lite snack om förtal i kommentarsfältet här under vissa inlägg och nu har Jockiboi gått ut på sin instagram om att han ska börja hänga ut folk (dvs outa deras namn) som hatar på han och Jonna. Blir inte det förtal då eller?

   Hur hatar man PÅ någon?

    Antar det är ett internetuttryck och förhoppningsvis förstod du vad jag menade iallafall.

   Beror sig på hur och vad samt var han skriver, men mest troligt ja.

  önskas en faktaruta om denna sandra beijer

   Wikipedia is your friend

  Att bli provocerad av att någon får en i deras ögon dyr födelsedagspresent är fullkomligt idiotiskt. Jag har personligen inte fått en så pass ”dyr” födelsedagspresent men vad spelar det för roll? Kul för henne liksom?!?!

  Klart att detta inte är en ”vanlig” födelsedagspresent men har man pengar så varför inte. Något som jag däremot stör mig på hos bloggare är när de klagar över hur mycket de har att göra och att de sååå behöver semester, jag missunnar inte deras framgång men med tanke på hur ofta det tas upp känns det som de tycker att de jobbar hårdare än inom andra yrken. Ta ex kenza, hur många semestrarna tar inte hon per år? Måste ju vara ett tiotal!! Bara sedan april har ju hon varit i New York, Barcelona, Grekland, Montenegro och snart Kroatien. Ingenting emot Kenza, det är fantastiskt roligt att resa och hade jag möjligheten att resa lika mycket skull jag göra det. Men som sagt blir lite tjatigt att höra att de är så överarbetade och behöver komma bort. Varför inte bara säga ”för att jag har möjligheten både via jobbet och pga av min ekonomi”, det hade jag köpt! Men ”det förtjänar jag pga att jag jobbar så hårt”, är i mina ögon lite nedvärderade mot andra yrken

  Jag undrar vad du grundar kommentaren om att hennes föräldrar ska ha finansierat hennes lägenhet på? Visserligen kommer hon från en rik familj men hon har ju tjänat bra pengar på bloggen under massor av år och dessutom arbetat som copywriter samtidigt. Jag som följt henne under flera år uppfattade det som att hon själv betalat sin hyra i NY, hon tjänade ju sjukt mycket pengar på sitt reklamarjobb i där så det är väl inte så konstigt. Så därför undrar jag hur du vet att hon inte betalat själv?

   Vet mkt lite om detta så bara frågar. Tjänade hon verkligen så mkt? Är under uppfattningen att hon typ praktiserade en period i början tex. Har inte direkt följt hennes blogg så har inte så bra koll.

    Jo hon tjänade väldigt bra. Hon praktiserade i NY under en kort period för massor av år sedan men senare under åren hon faktiskt bodde där på riktigt var hon ju redan utbildad copywriter (med mycket arbetserfarenhet från Sverige) med en vanlig fast anställning. Reklamare i USA tjänar så vitt jag vet extremt bra och hon arbetade på en av dom största byråerna så jag tror absolut hon hade en väldigt trevlig lön. Hon har själv skrivit om det och kan inte alls se att det är något hon skulle hitta på. Sandra har ju i övrigt också varit väldigt ärlig under dom studerar hennes förälder hjälpt henne ekonomiskt. En del av hennes utbildning finansierades exempelvis av föräldrarna men inte hela.

    Och nej jag är inte Sandra hehe

  Tycker ej det är ngt konstigt att få en dyr present. Är uppväxt med att få hästar, resor och bilar i present men för den sakens skull blir jag inte mindre glad av en present med minde värde för vissa presenter har stort värde i annat än pengar. Pengar är för mig bara papper.

   HA HA HA

   ”pengar är för mig bara papper”

   alltså skojar du??

    Ja, förmodligen ett skämt, annars är det ju nåt fel på en om man skriver så.

    För att pengar bara är siffror på ett konto och inte faktiskt papper längre?

    Har man mycket pengar, förlorar pengar i relativt värde. Det är väl inte så konstigt? Känns som en basic psykologisk mekanism.

  Alltså jag tänker så här – allt är relativt!
  Jag jobbar väldigt mycket och har en lön jag är nöjd med, av denna lön väljer jag att lägga en viss % på lyxkonsumtion. Varför måste jag då försvara detta? Det är ju mina pengar, och jag offrar fritid och familjebildande för att kunna göra karriär.
  Om jag då och då vill gå in på NK eller LV och unna mig saker jag tycker är vackra är detta då fel? Vad ger er rätten att bestämma över mina val och prioriteringar?
  Jag skulle aldrig se ner på någon som inte har de ekonomiska möjligheter som jag har eller helt enkelt inte prioriterar att lägga pengar på sådant som jag gör, varför ska någon se ner på mig för de val som jag gör?
  Jag köper hellre en väska än fem par jeans och tio tröjor från H&M, det är så JAG prioriterar. Hur DU prioriterar är helt upp till dig, det är inte min ensak.
  Var snälla mot varandra istället!

   Naturligtvis får folk slösa göra vad dom vill för sina pengar, men dom kan ju låta bli att skryta om det i sina bloggar, för det får ju dom att framstå som väldigt egotrippade, ytliga människor.

    Men du.. jag har en enkelt lösning.
    Sluta läs de bloggar som du stör dig på!
    Tänk så här istället, hur tror du att du framstår som lämnar trista och negativa kommentarer?
    Läs bloggar som gör dig glad, lämna positiva kommentarer eller var tyst!

    Klart man ska få skryta! Att läsa vissa personers bloggar är ju lite som att se på film, det är fin, lyxigt och intressant men det är inte som ens eget liv och man vet att det bara är lite man får se. Jag skryter eller visar upp presenter som jag får som jag tycker om också, sedan handlar det om saker under 1000-lappen men ändå 😀

   Jag tycker att självklart får man lägga sina pengar på vad man vill. Men när man inte inser att det finns folk som inte bara kan gå ut och köpa en lyxväska eller får en bil i födelsedagspresent så blir det lite fel.

    Men var i sitt inlägg visar Sandra sitt oförstående emot människor med mindre pengar?

  I det här fallet handlar det inte om vad väskan kostar. Det handlar om att en billigare väska inte är något hon skulle kunna önska sig eftersom hon vill behålla sin status som överklass. Vi alla vet vilken välbärgad familj hon kommer ifrån och att hon är född med silversked i mun men pengar gör en inte lyckligare. Det må hända att hon ger sken av en perfekt fasad med alla sina dyra saker och resor hit och dit och semester på Franska Rivieran men inuti är hon nog trasigare än någon kan tro.

   Ja, så är det, folk dom känner att dom måste flasha med pengar och skryta mår förmodligen ganska dåligt inuti

    Ja, eller så gillar man bara märkesväskor. Att dra slutsatsen att alla som gillar märkesväskor är trasiga är väl ändå att dra det hela lite för långt. Skulle någon vilja ge mig en Gucciväska skulle jag gladeligen ta emot den utan minst emotionella trauma att backa upp det med.

    Hur tycker du att hon skryter?

    Fast CamCam nu var det ju inte det jag sade. Jag skrev inte att hon var det på grund av EN märkesväska. Läs vad det står i sin helhet istället.

   Haha asså what. Så konstigt resonemang att folk är trasiga för att de kan spendera tid på franska rivieran eller får fina märkessaker i present?

   Tycker Sandra verkar väldigt glad och lycklig med livet, konstant ute på äventyr, massa vänner, njuter av god mat osv. Varför skulle hon må dåligt?

    Hon har ju förstås inget att jämföra med, och det är ju tragiskt för hennes del, vi andra som kan förstå skillnaden att en del barn för av svält i andra länder och att folk äter sig feta här i Sverige, men ändå påstår att vi har blivit ett fattigt land, kan ju då uppskatta att vi kan äta oss mätta och att vi inte döööör om vi inte har råd med märkeskläder och märkesväskor, vi är ändå lyckliga. Många som spenderar mycket pengar lever ju i en fantasivärld där dom har tagit lån för att dom tror att lyxgrejor gör dom lyckliga, en del hamnar ju i lyxfällan, mest tragiskt är väl dom som öser över pengar på sina barn och inte lär barnen pengars värde, barnen ska ju ut i livet och klara sig själva så småningom, och då blir dom inte matade med guldskedar.

    Varför skulle hon må dåligt? Jadu det finns något som kallas för fasad. Alla bloggare lever bakom en fasad precis som de flesta på sociala medier. Livet är inte rosenrött vet du.

    Jag tycker det är supermärkligt resonemang att hon skulle må dåligt pga hon har pengar? Eller missar jag något? Hon skulle vara lyckligare i en medelklassfamilj, är det tesen?

    Fattar inte heller varför hon inte skulle förstå att folk svälter i andra länder? Eller jag kanske missuppfattar

    Carina akerlind (och några andra) drar det iväg på liiiite för höga växlar nu kanske?

    Carina lägg av nu med ditt ”oj oj så tragiskt och vad dåligt folk som slösar pengar måste må”. Du har ingen aning om hur folk du inte känner mår.

    Hon är nog inte så lycklig. Hon går ju till psykolog regelbundet, har mycket ångest på grund av att hon vill vara barnlös. Hon blev brutalt dumpad av sitt livs kärlek och har själv sagt att hon inte vet om killen hon har nu är den ”rätta”. Han ser dessutom ut som en ung kopia av hennes ex. Jag tycker att hon verkar trasig på det sättet att hon vill vara en tonåring för alltid. Hon är över 30 nu. Känns inte helt friskt…

   😀 Du och Carina alltså, vilket radarpar i den här tråden.

   Tycker Sandra är tydlig med att hennes liv inte är perfekt och bara som det ser ut som på bloggen. När hon väl är trasig så skriver hon om det, som t.ex. vid sitt uppbrott för några år sedan. Tycker det är så sjukt att tycka att någon är trasig bara för att den inte skriver varje gång den är ledsen eller arg. De flesta bloggar lämnar ute saker herregud.

   Sen så flashar hon väl knappast med grejer? Det är en livstilsblogg och hon bloggar mycket om kläder och saker. SÅKLART kommer hon visa upp att hon fått en väska av sina föräldrar.

  Jag är bara upprörd över att väskan är ful.

  Fy fan vad jag är glad att jag aldrig haft en blogg.

  Kan vi inte bara enas om att en väska för 12000 ÄR en stor grej att få, och att det är helt okej att både ge och få dyra presenter om man har ekonomin för det. Jag är uppvuxen med att ett presentkort på 500 kr är en dyr present och har alltid varit mer än tacksam för det, men om jag hade haft råd så hade jag absolut spenderat massa pengar i födelsedagspresent till min familj, hade velat bjuda min mamma på resor och köpt henne en ny bil. Skulle aldrig få för mig att klaga på att någon annan får en 12000 kr väska bara för att jag är fattig.

   Kan vi inte bara enas om att en väska för 20000 kr är en stor grej att får för vissa och sen bara skit i vad andra får eller ger varandra.

    Absolut, men nu la hon ju upp det för folk att läsa. 🙂 Fattar inte riktigt om du är håller med eller är emot det jag skrev..:p

  Gabjossan skriver om hur man får en billig garderob och tipsar om hennes väska för 3000:-

  Vet inte om jag kan kalla det ’billig’ garderob då

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.