A shrimp sandwish kind of ride..

Blondinbella & Odd:

odd

Sweet – en sån deal skulle jag också vilja ha. Jobba lite när tillfälle ges och ändå behålla samma lön.
Cha-ching!

13 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det är väl detta som kallas ”a kept man” på engelska?
    Skulle tro att detta passar Odd som fisken i handsken: han slipper jobba med stygga människor på TV4 och annorstädes plus han har bra koll på vad Isabella har för sig under arbetsdagarna eftersom de ju ska jobba på samma ställe.
    Sen kan Odd uppenbarligen välja att stanna hemma när han vill (med full lön alltså) och ägna sig åt barn, matlagning och allt annat som behöver fixas och ordnas.
    Synd bara att de har ansett sig tvungna att bygga upp en kuliss av ett verkligt jobb för att Odd ska kunna få lön, SGI och pensionspoäng via Isabellas bolag. COO, jo jag tackar. Två anställda och bägge chefer i ett mikroskopiskt företag, en CEO och en COO. Verkar tjusigt i Linkedin förstås.
    LOL.

      Så när en man gör det majoriteten av mammorna får göra, då är det ”a kept man” och LOL

      Det är så standard att kvinnor stannar hemma med barn, fixar matlagning och allt annat som behöver fixas och ordnas + sätter karriären åt sidan så att folk reagerar på ett sjukt sätt när motsatsen inträffar. Bella känner sig till och med tvungen att förklara varför det är så bra att Odd kan göra sådana saker. Skulle det behöva förklaras varför mamman är med på inskolning?

    Fast jag tror hon menar att han jobbar när det passar och lönen bli därefter, alltså att lönen anpassas efter hur mycket han jobbar. Typ timanställning:)

      Det tror inte jag. Får inte ihop dina tankar med hur hon formulerat sig.

        Tror iofs som Elin och att Blondinbella bara har haft otur grammatiskt när hon skrivit. Om inte så kan jag också tänka mig att bli COO i ett av hennes ftg 🙂

      Om så var fallet skulle hon väl skrivit ”och lönen blir därefter”..

      Isabella äger själv Löwengrip Invest och kan sätta vilka löner hon vill. Hon och Odd behöver inte jobba alls om de inte vill och de kan ändå få den lön som Isabella bestämmer.
      Man kan inte jämföra med ett ”vanligt” företag där det finns regler och avtal om vad anställda ska tjäna och hur de ska arbeta.
      Vill Isabella betala Odd lön för att han tvättar, lagar mat och skolar in barn så är det faktiskt ok. Det är väl närmast bolagets revisor som kan opponera sig men i så fall kan Isabella alltid välja en ny revisor.

        Fast där kan de åka på en skattesmäll. Om en anhörig till en egen företagare får lön av firman utan att utföra något verkligt arbete, läggs den lönen som inkomst på företagaren vilket leder till att man missar ett grundavdrag och får betala en högre procent i skatt.

        Medhålles. Det får inte vare en anställning för skens skull.
        Men Odd kommer naturligtvis att utföra visst arbete för Löwengrip Invest.
        Att fundera över bolagets utveckling och investeringar kan säkert fylla ett antal timmar varje vecka. Och fördelen är ju att arbetet kan utföras var som helst – kanske rentav i lekparken.

    Formuleringen är märkligt. ”… när tillfälle ges…” som att när det passar honom och inte när han behövs på arbetsplatsen. Det är väl fint om hon vill betala sin man lön för att vara dagmamma men det kanske sticker i ögonen på andra inom företaget att han har full lön för att gå hemma?

      Han ska vara anställd i Löwengrip Invest dvs Isabellas privata bolag och inte i LCC där det finns andra anställda och där Pingis är hälftenägare.
      Men visst, Odd ska ha sin arbetsplats på kontoret där alla andra finns så det kan alltid bli en fråga om rättvisa osv. Vi vet ju hur svenskar är när det gäller avundsjuka och skitsnack på jobbet.

    *sandwich*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.