Same same but different..

Kissie:

backpack

Kissie önskar sig en märkesryggsäck i julklapp eftersom hon varit såååååå snäll och trots det så finns det inte en enda kommentar likt de som finns att skåda under Sandra Beijers inlägg när HON fick en märkesväska i födelsedagspresent.
Märkligt. Är det för att Sandras föräldrar är mer ”erkänt” rika medan Kissies är mer low key?
Om man hackar på en för något så borde man väl hacka på alla som gör samma sak? Eller?

Och är inte väskorna gjorda av skinn? I alla fall de två första?
Kissie som så principfast inte skulle köpa/önska sig varor gjorda av päls eller läder.
Ja, det är inte helt lätt att hålla på sina principer när det finns så mycket snygga prylar som är tillverkade av djurkadaver.
I feel ya, Gurrl!

11 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men det borde väl provocera folk mer om en brud med normalinkomsttagare till föräldrar och pojkvänner önskar sig lyxväskor från dem än om någon med välbärgad familj önskar sig något dyrt från mamma och pappa. Det förstnämnda är ju riktigt verklighetsfrånvänt medan det sistnämnda inte är orimligt.

      Mina föräldrar är normalinkomsttagare och jag fick en lägenhet i present, en trea.

      Kostade under en miljon men ändå sexsiffrigt 🙂
      Har inte fått väskor av de men däremot hästar och sadlar och prylar + transport. Bara sadel gick på 27K. Ingen i omgivningen har reagerat på att det skulle vara konstigt att få detta, de flesta av mina vänner har samma förutsättningar och de har också fått hästar + utrustning mm. Så tycker inte det är konstigt att Kissie önskar sig en dyrare väska. Vad jag vet har hon inte sysslat med någon sport så hennes föräldrar lär ju sparat in massor där.

        Jag är också hästtjej. Jag tycker användbara saker som hästar, lägga pengar på en hobby eller en lägenhet (!) är en helt annan kategori än lyxväskor! Lägenhet är inte lyxkonsumtion, särskilt inte under en miljon, det är praktiskt. En hobby är heller inte lyxkonsumtion trots att ridning anses vara ”snobbsport”, det är nyttigt. En väska är något helt annat. Och har jag arbetat med försäljning av sådana samt köper gärna en och annan själv.
        Jag set alltså inget orimligt i att du fått en lägenhet eller en häst eller sadel, men står fast vid att världsliga ting som väskor, i lyxklass, känns märkligt att önska sig från föräldrar som inte är bankchefer eller liknande.

    Julklapp? Det är 1 september…vem börjar önska sig saker i julklapp redan nu?

      Jag 😉

      Jaaag! Jag har redan köpt flera stycken! ??????

      Här är man själv igång med julbloggen

        FY VILKEN MYSIG BLOGG!

        Åhhhhhh :D:D:D

        Kan du inte fixa lite juligare bakgrund..typ något juligt omslagspapper. SKulle bli så mysiiiiiig att läsa jämfört med det vita som alla vanliga (camcam också!) har. 😀

        (lämnar samma kommentar på din blogg också!)

        Tack 😀

        Vilken rolig blogg du har!
        Sannerligen kreativ.

    Jag tänker att det handlar om det här att Beijer verkligen odlar sin image som ”vanlig tjej”, medan Kissie absolut inte gör det. ”Vanliga tjejer” får inte märkesväskor i födelsedagspresent. Beijer utger sig gärna också för att vara politiskt medveten, vilket Kissie aldrig gör anspråk på på samma sätt.

    Tror, precis som Anna här ovan, att det helt och hållet handlar om dels vilken image de försöker ha (Kissie har ju aldrig hymlat med att hon älskar ytligheter och blingbling medan SB försöker etablera sig som en tänkande författare), dels vilken publik de drar. Kissie har, av ovan nämnda orsak, mer en ung-mode-och-blingbling-intresserad publik medan Sandra, om man hårdrar det, har en mer intelligent och djupsinnig publik. Folk som äter raw food, köper ekologiskt och har ett utpräglat genustänk i livet liksom. För dem sticker det mer i ögonen med en så dyr märkesväska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.