Åh, vilken trendsetter jag är..

Kissie:

kissie2

kissie

Kissie ställer frågan om offerkoftan är största trenden just nu på sociala medier och mitt svar är:

– Just nu? Det har varit trendigt länge – nästan lika trendigt som att skrika ”näthat”, ”kränkning” och ”uthängning” till höger och vänster så fort någon inte tycker som du.

Det är riktigt pinsamt att dessa uttryck missbrukas och urvattnas på det här sättet och precis som Kissie skriver – det är som att ropa varg precis hela tiden. När någonting allvarligt väl händer kommer folk avfärda dig som en första klassens dramaqueen och ingenting du säger kommer tas på allvar.

Det kanske är vissa unga som inte vet vad ”att ropa varg” betyder så vi tar ett annat exempel.
Ponera att du som tjej skriker ”våldtäkt” så fort en kille inte vill ha dig, eller dumpar dig eller liknande bara för att sätta dit honom och jävlas och det alltid faller på att det inte finns några bevis över huvudtaget. (Jo, det finns tyvärr människor som funkar precis så här)
Vad händer den gången hon mot förmodan BLIR våldtagen och för hundrade gången skriker ”våldtäkt”? Vem kommer tro henne? Ingen – för hon har missbrukat någonting som är väldigt allvarligt så pass många gånger att det helt tappat sin betydelse och när det väl blir allvar är det igen som tror henne.

Jag vill slutligen lyfta fram att jag startat en offerkofte-trend med just den här bruna koftan eftersom det är den som även Kissie använder.
Varför blev jag inte inbjuden till Fashionweek kan man fråga sig?

kofta3

3 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    http://www.aftonbladet.se/ nyheter/article23452836.ab

    Fast det kissie skriver tycker jag inte riktigt är samma sak som du skriver? Det du skriver tycker jag är en helt annan grej och kan till och med till en del hålla med. Jag skrev en ganska så lång kommentar på hennes blogg om detta. Grejen är att Kissie inlägg går på att folk säger att de har diagnoser och säger att folk typ har det för att det är en trend? Det är en helt annan sak. Det tycker jag man ska vara ganska försiktig med. Blir bara lite skrämd när man läser om hur folk anklagar folk för att ljuga om dessa saker.

    Googlar man ”Offerkofta” så kommer just den bilden upp, tillhör denna artikeln http://www.ltz.se/opinion/ledare/normkritik-ingen-offerkofta som publicerades 2015.. så ingen av er var först 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.