Igenkänningen är total..

Egoina:

egoina

När folk pratar om hur de älskar att resa och prova nya maträtter sitter jag oftast tyst för att inte avslöja hur jävla trist jag är när det kommer till sånt.

Jag vill äta GOD mat, inte chansa hej vilt och peka på menyn som ett extra spänningsmoment när maten kommer in för att upptäcka att det är inälvsmat, hund eller något annat obskyrt som jag inte vill ha för vad gör man liksom då?

Beställer en helt ny rätt gjord på saker man känner igen?
Äter upp sällskapets mat?
Går hungrig därifrån?

Jag kan tänka mig att testa nya grejer i begränsad mängd – typ en tapas eller liknande men i övrig känner jag mig lite som Monica Geller när hon försöker förklara för Rachel varför hon behöver få dejta hennes ex Chip:

– There is a fat girl inside of me. I owe her this. I never let her eat.

Och precis så känner jag – att när jag väl äter så vill jag äta någonting jag tycker om. Kalla mig tråkig – jag kallar mig selektiv livsnjutare.

13 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag och min familj brukar välja nytt på menyn och smaka av varandra. Då får man i princip prova halva menyn och så vet man vad man gillar till nästa gång!

    Ett tips är ju att göra lite research innan man reser för att ta reda på vad destinationens specialiteter innehåller och hur de serveras. Så vet man vad som kan vara intressant att prova på plats. Jag tex väljer bort om det heter grisknä eller inälvspaj medan en gryta på lamm kan vara kul att prova. Det förutsätter visserligen att man inte har smaklökar som inskränks till att uppskatta endast mammas köttbullar eller annat som man är van vid.

      Kan inte gilla din kommentar 🙁 men ja, jag håller med. Dessutom är ett tips att man tex provar en ny förrätt medan man tar det säkra kortet till varmrätt (det gäller ju kanske lite finare restaurang då och inte pizza eller donken). Sedan brukar vi också smaka av varandra, i alla fall om det enbart är jag och partnern eller svärföräldrarna som är ute och äter.

    Jag är vegan som älskar att resa och jagar gärna efter spännande restauranger när jag kommer till en ny stad. Jag har (vad jag kan minnas) inte blivit besviken på en enda rätt som jag ätit ute sen jag blev vegan.

    Jag är likadan. Provar (nästan) aldrig nytt vare sig det kommer till mat, film, musik osv.
    Tänker att om jag skulle dö nu så vill jag inte ha slösat bort sista stunden på mat som kanske gör mig besviken eller en film som eventuellt slösar min tid

      Men hur såg du filmerna du gillar idag och inte strayar ifrån? Eller är det mer att du håller dig inom din genre?

        Nä alltså någon gång har jag ju uppenbarligen provat nya filmer eller ny mat och det jag gillat har jag hållt mig till men jag ställer mig inte positiv till att testa nytt ifall jag känner att jag slösat viktig tid.
        Musik är ju något svårare att hålla sig undan, gubben spelar något i bilen som jag tycker låter bra eller att radion är igång.

    Jag är likadan. Jag äter alltid samma pizza, beställer alltid samma sak på McDonalds osv. Varför byta när jag vet vad jag gillar? ?

      Precis så! Är man ute och käkar är det ju jäkla slöseri med pengar om maten är äcklig. Nä då betalar jag hellre för det jag vet att jag gillar

    Jag har alltid varit kräsen när det gäller mat. Är gluten och laktosintolerant så jag måste vara extra noga med vad jag äter och det är svårt att äta ute eftersom dom flesta har inte glutenfritt om det inte är sallad.. Jätte tråkigt!

    Haha jag blir irriterad om jag inte testar nya saker, oavsett om det är mat på restaurang eller något jag lagar hemma. Vill inte missa att hitta nya goda rätter så jag blir frustrerad om uttjatade (läs: mat jag redan testat) serveras! Googlar hellre inspiration i timmar för att laga något nytt än att äta något ointressant jag redan vet vad det smakar!

      Sjukt bra nick du har, haha!

    Jag är inte ett dugg kräsmagad och tycker nog faktiskt att typ allt är gott (ÄLSKAR mat) eller i alla fall intressant nog för att jag inte ska vilja gå miste om själva smakupplevelsen. Det är ju kul att testa något nytt! Kul och spännande =) Väljer alltid det mest udda på menyn och har käkat allt från fermenterad haj (ok, det var faktiskt äckligt) till krokodil (smakar havskyckling, typ), puffins (såna där lustiga fåglar, ni vet), känguru (SKITgott!), orm (segt som fan), get (en hel, grillad, för 10 spänn, kap!), konstiga växter och örter, insekter och saker jag inte ens vet vad det är för nåt, annat än att det var gott, haha. Mat är ju kultur och minnen och tradition och hantverk, vill inte gå miste om något utav det!
    Skulle det smaka vidrigt så finns det ju trots allt McDonald’s i typ varje gatuhörn, så man slipper va’ hangry alltför länge, hehe. Visst, det är 60 spänn extra men du har ju fått en helt ny erfarenhet och minnen, så det är det lätt värt ändå, tycker jag =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.