GabJossans drömresmål..

GabJoss:

gaby

Gaby Joe drömmer sig bort till vita stränder och turkosa hav i något som skulle kunna tolkas som en ”tiggarinlägg” för den som inte vet bättre för innan GabJossan åker någonstans egentligen så borde hennes drömresmål vara BVC för att vaccinera sin son.

Om man ska resa utomlands med ett barn som ännu inte har genomgått hela vaccinationsprogrammet kan barnet ibland behöva få en dos av ett visst vaccin tidigare. Om man behöver vaccineras mot mässling, påssjuka och röda hund, MPR, före 12 månaders ålder rekommenderas därför en extra dos vid 18 månaders ålder för att få ett fullgott skydd. Barnet kan också behöva få vaccin mot en sjukdom som inte ingår i vaccinationsprogrammet precis som en vuxen resenär. Därför är det bra att i god tid innan resan, gärna ett par månader innan, kontakta barnavårdscentralen eller en vaccinationsmottagning för råd. //Sjukvårdsupplysningen

För inte ens GabJossan är väl så jävla dum att hon släpar runt på ett ovaccinerat barn över halva världen där det finns alla möjliga sjukdomar?

Tack Johanna för tips!

41 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tyvärr är hon ju det… Hon kommer ångra sig den dagen Jason blir sjuk, det är hon ju redan livrädd för.

    Vet inte hur det fungerar för turister, men en del länder i Asien har ju vaccintvång på alla. Tror man fick avslag på visum och liknande om man inte var vaccinerad.

      Ibland kan man bli tvungen att visa upp intyg på vaccination mot gula febern vid inresa till ett land.
      Eftersom utbrott av gula febern kan inträffa när som helst och var som helst kan det vara god idé att alltid ha med sig intyg på att man är vaccinerad mot just gula febern.

    Jo, jag tror att det är precis det hon är. Stendum helt enkelt.

    Alltså är det bara jag som inte uppfattar det som ett direkt tiggarinlägg?

    GJ är ju knappast en tillräckligt känd bloggare för att bli bjuden på en resa till Boro Boro och det vet väl hon med. Hon skriver ju faktiskt att hon ska åka när hon har råd, ej specificerat att det är något som kommer att ske inom det närmsta året. Så varför anta att hon inte skulle vaccinera sitt barn innan en sådan resa?

    Nej, det här inlägget förstod jag mig inte på. Det känns bara fullt av oförståeligt agg.

      Hon har ju gått ut med att hon är emot vaccin dock.

        Inte läst hennes blogg, men kom på att det kunde förhålla sig så efter att ha skrivit kommentaren.

        Om jag bortser från faktumet att jag tycker det är idioti att inte vaccinera från första början tycker jag förvisso fortfarande att det är lite väl harsh att anta att hon inte skulle kunna ändra sig. Förhoppningsvis ändrar hon sig när tanken på otrevliga sjukdomar kommer lite närmare, så att säga.

          Hon har skrivit, vet inte om det var ett svar på en kommentar att hon inte vill vaccinera sin son oavsett om de åker utomlands eller inte! Så verkar inte bättre… Men man kan ju hoppas att hon tar sitt förnuft till fånga och ändrar sig. Hon hade väl planer på Thailand i vinter.. dit hade iaf inte jag åkt med min ovaccinerade son! (Min son är btw vaccinerad)

            Det får man verkligen hoppas! Känns så absurt att inte vaccinera.

      De har väl redan rest utomlands med sin son?

    Jag fattar inte grejen med unga som hämtar all sin fakta från olika grupper och forum på nätet. Det blir precis som det var på medeltiden då människor drog egna slutsatser. Vad hände med tilliten till forskningen? källkritik? Konsekvenstänk? Att människor än idag inte har fattat att personen som spred ryktena om vaccinet själv har tagit tillbaka det. Det var forskningsfusk! Jesus..

    Alltså hon är ju så dum så klockorna stannar. Är med i en mammagrupp på Facebook också där det debatterats kring vaccin och de som är emot är så såna spån och WT-människor att jag är förvånad över att Darwinismen inte agerat där ännu.

    Sigge Eklund pratade om såna människor (som är emot vaccin) i något avsnitt av deras podd för några avsnitt sen också. Hans analys var lite att de mest vill säga emot. För huuuur kan man totalt bortse från forskning och vetenskap och lita på… Vadå? Någon tomte med en blogg som fått för sig att ”läkemedelsföretagen är av ondo”? GAAAH jag blir så matt, vaccinera era barn!!!

      Hahah älskar ”

        Hoppsan glömde skriva klart haha

        Älskar ”att jag är förvånad över att Darwinismen inte agerat där ännu” skulle det stå!

    Jag är absolut för vaccinering och skulle aldrig komma på tanken på att ta med mig ett ovaccinerat barn utomlands, men om man nu ska göra det så är kanske t ex Maldiverna att föredra. När jag var där bodde jag på en liten avskild ö med 45 bungalows, och kom på plats i kontakt med en handfull människor.

      Förvisso är det väl en aspekt som gör att risken för smitta minskar. Men man kan även bli smittad av mat, vatten, insekter, icke rengjorda instrument inom vården. Hepatit A smittar väl via mat och dryck om jag inte missminner mig.

      Nu glömmer du alla flygplatser innan man är framme. Och alla medresenärer och alla flygplatser de varit på. Do not underestimate!

    Oj ja nu förstår jag vilka denna blogg riktar sig till. Blir inga mer besök från mig här. Läs på lite om både fördelar och nackdelar istället för att lita blint på ”samhällets goda förnuft”.

    https://lookaside.fbsbx.com/file/Vaccinationer%20-%20Fördelar%20och%20Nackdelar%20-%20Jackie%20Swartz_A4_R0.pdf?token=AWyReW1Z6cjTt4WNbV1TJPvOfKY16ElrFRsKrDS_0bbw40bvEepImbUJ2reowX5oNe5H9NlV5AmZp6fEBjx-y6Dlj3mw4zmAZNtS5aUWBsOYP-euOBlASCrcgOe7HqlvO13wT7ApAtqbrGkAL1_HUfFZ

      Det var ju tur att du kom med en så bra länk då så vi kan ta till oss av dessa för och nackdelar! ”Facepalm”

      Antar att du tillhör gruppen ”foliehattar”, kan ju bara hoppas på att dim hjärna kommer med posten en vacker dag, för än så länge verkar den inte vara på plats.

      Det är ju väldigt smart av dig att utesluta alla andra källor till information om dom inte håller med dig. Det är på sätt den galenskapen som ni håller på med sprids, källkritik min vän, är en bra sak och även många, många, många olika infallsvinklar. Fungerar ungefär som en vaccin mot ignorans så våga testa, det finns 100% säkert ingen risk för din hälsa.

      Eller så kan man sluta vara egoistisk och tänka på andra. Jag skulle nog klara mig bra utan vaccinering, har mig veterligen ett starkt immunförsvar. Många andra har inte det och de förlitar sig på att vi som kan vaccinera oss faktiskt gör det för att förhindra att sjukdomarna kommer i omlopp från första början.

      Du skickar oss en länk (som för övrigt inte fungerar) för att läsa på, men är själv inte särskilt påläst.
      Det gjordes forskning som visade att barn kan bli sjuka av vaccin. Det visade sig vara forskinngsfusk. Forskningen drogs tillbaka, den var alltså en bluff.

      Samhällets goda förnuft har lett till att vi idag inte har problem med vissa sjukdomar. Länka gärna till riktig peer-reviewad forskning.

      Försökte du länka till en Facebook-grupp för att bevisa att vaccinationer är farliga….?

    Få saker gör mig så provocerad som vaccinmotståndare. Källkritik? tänka på andra än sig själv kanske?

    Man behöver inte ha försvagat immunförsvar eller resa till ett u-land för att drabbas av sjukdomar som andra är vaccinerade mot. När jag var utbyteselev i Tyskland gick det en epidemi av påssjuka på universitetet. Helt normala friska studenter i åldern 20-28 år insjuknade en efter en. Detta är 10 år sedan och åtminstone två av männen (från USA och Australien) har utretts för ofrivillig barnlöshet och fått veta att de blev sterila av sjukdomen. De kan inte skylla på korkade föräldrar eftersom det tydligen inte ingick i det allmänna vaccinprogrammet.

    Så dumma att hälften vore nog. Så tröttsamt med föräldrar som utsätter det vi älskar mest för fara.

    Har skrivit både på instagram och i kommentarsfältet på gabjossans blogg vid flera tillfällen och frågat om hur hon tänker kring att resa till tex Asien (som hon verkat planerar att göra i vinter) med ett ovaccinerat barn. Behöver jag säga att kommentarerna varken godkänts eller raderats blixtsnabbt. Har sett att flera undrar men hon rader bara kommentarerna. Men jag vet inte vad man ska förvänta sig av en 20 åring som redan verkar veta allt om världen och föräldraskapet jag menar hon är ju tom för bra för att ens gå med sin son till BVC på de vanliga kontrollerna…

    När Jason insjuknade i vad som visade sig tredagarsfeber aka en av de vanligaste barnsjukdomarna som nästan alla barn någon gång har, så blev det ju en rad med samtal till sjukvårdsupplysningen och gabjoss var mer än orolig. Hon skrev att febern var superhög (har för mig 40-41) men ingen febernedsättande gavs. Antar att det är ytterligare en sak som familjen inte ”tror på” kan tycka att det är taskit att inte ge ett så litet barn med så hög feber ngt som snabbt hjälper. I en kommentar på bloggen eller om det var insta så svarade hon en kommentar som frågade att dom inte gett ngt utan gjort kalla smoothies…hur ska det då gå om nu Jason insjuknar i ngt mer allvarligt (vilket jag verkligen hoppas att han inte gör) pga att han ej är vaccinerad?

      Ja man kan ju tycka att man skulle göra vad som helst för att ens barn ska må bättre. Har själv en son på 10 månader som inte varit sjuk än som tur, men som haft feber efter vaccin och då har jag gett alvedon för han har alldeles tydligt haft värk i kroppen. Fattar inte varför hon och fjordingen verkar tycka att allt är livsfarligt för sonen när det ju faktiskt hjälper? Minns även att hon skrev att Jason absolut inte skulle få färdigmat, hon köpte till och med några klämmisar tidigare ”för att ha om något barn kommer på besök, Jason äter inte sånt” (jahapp för han är för bra för det eller?) men det verkar hon ju ha tagit tillbaka…

      Det är rent av farligt för ett barn att ha för hög feber… Feberkramper är inget att skoja om! Förstår mig inte på henne!

    Jason kommer i framtiden vara ett sånt barn som blir sjukt stup i kvarten för GabJoss inte kommer låta honom leka i sandlådan (finns ju bakterier), leka med andra barns leksaker (finns ju bakterier) osv.

    Tycker de är sinnes att hon inte vaccinerar. Det är BEPRÖVADE vaccin, alltså inget vaccin de slängt ihop på en kväll likt svininfluensavaccinet (vilket jag inte ens tog), utan de är vaccin de utvecklat under flera år. De här med att barn får autism av vaccin osv är rent skitsnack. Gör mig arg som mamma själv till en jämngammal kille som Jason att hon ens tänker tanken att åka till länder där de till och med rekommenderar vuxna att vaccinera sig innan, ta med sin ovaccinerade son? Näh fy!!

      Knappast för de som är ovaccinerade är de som har ett generellt starkare immunförsvar. Jag är en av dem.

        Var kan jag läsa om det?

        Skulle också vilja ha en källa på det tack! 🙂

        Var kommer det ifrån?! För om man får använda smala egenupplevda mini-referenser som ”fakta” så har jag isåfall ett som visar motsatsen. Min ovaccinerade syster (sedan hon själv kunde ta ställning) är jämt sjuk och vaccinerade Danie är det inte. Tillhörde riskgrupp när det kom till svininfluensan så jag fick knappt välja själv ens.

    Jag är inte hennes största fan… men hur vet ni att hon inte har vaccinerat Jason? De kanske ångrade sitt beslut att inte vaccinera men vill inte erkänna?

      Det vore väl ännu värre? Att propagera för något så farligt och som man inte ens kan stå för själv?

        Självklart är det värre. Försvarar inte henne menar bara att de kanske har vaccinerat men de vågar inte vara ärliga med det just pga det du skriver.

    Intressanr blogg din toka?
    Tror de flesta måste läsa på lite om vaccinationer. Speciellt när det gäller barn. Tänkte mer på kommentarerna. Gula febern ska man bara vaccinera om man man ska mellanlanda eller åka till Afrika syd och central Amerika . Men man ska absolut inte vaccinera sig om man inte måste. På en vaccinations klinik talar de om vad som är bra att ha. Sen är det oxå svindyrt att vaccinera det måste man kolla upp så man har de pengarna. Våran familj skulle till Kap Verde å det slutade med att summan på det goda vaccinet slutade på runt 5-6000kr. Men roligt hade vi.

      Men tjena kexet!!! Välkommen hit!!!! ????????????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.