Uppföljningsinlägg ang Moas graviditetstest.

Moa Murderess:

Efter mitt förra inlägg om Moas graviditetstest så tog det hus i helvete här på bloggen så varför då inte lägga upp ett inlägg till på samma tema när vi ändå håller på?

Hon har nu lagt upp en video där hon berättar om sina symtom och om varför hon ska ta ett graviditetstest och snälla, säg att någon mer än jag reagerar på det som sjuksköterskan sa till henne. (Att hon tar sitt test inför tittarna tänker jag inte ens kommentera på…men…)

Sköterskan sa till henne att det är 0% chans att bli gravid om man äter p-piller och är noga med att ta dem.

piller

Eh ursäkta? 0% chans?
Inte ens avhållsamhet ger väl 0% chans? 

Jag tänker att om man av misstag tar på sig sin killes kalsonger och det legat nån seg jävel där i coh bara väntat som sen parkourar sig in i snippan..?
Var det inte så den där ”tv-läkaren”Carl Troilius motiverade att hans sperma hittats på och i hans patienter vid rättegången? Han hade kommit på sin mage…det hade börjat klia..han hade kliat och fått det på fingrarna..och sen tagit på sin patient..
Superlogiskt ju!

I en svensk undersökning bland kvinnor som gjorde abort våren 2000 uppgav drygt hälften att de använt någon form av preventivmedel.
Oftast kondom eller p-piller. Många hade en förklaring till varför skyddet inte räckt.

– En del hade glömt att ta sina piller, andra hade slarvat med kondomen eller missat sin säkra period, säger Margareta Larsson som publicerat undersökningen i den skandinaviska gynekologskriften Acta.

Femtio kvinnor, cirka 10 procent, var dock helt oförstående till graviditeten. De var övertygade om att de var skyddade.

– Det är inte helt ovanligt. Det är säkert så att p-pillren inte fungerar lika bra på alla. Och vissa kvinnor blir helt enkelt lättare gravida än andra, säger Margareta Larsson.

Även om p-piller fortfarande är den säkraste metoden tror hon att många luras av påståendet att p-piller skulle vara i det närmaste 100-procentigt säkra.

Från den här artikeln.

54 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hör du, ta en breather och koppla av lite är mitt tips till dig. Tagga ner och tagga om.

    Sen kan du läsa igenom vad du skrivit de senaste dagarna och framförallt dina svar i föregående inlägg med nya, fräscha, sunda ögon och förhoppningsvis inse något. Om inte så är det väldigt tråkigt.

      Alltså JA på detta svar My! Känner verkligen inte igen Camilla i dom senaste inläggen över huvud taget.

      Trodde på riktigt att Camilla var en tjej med sunda och feministiska åsikter. En kvinna som stöttar andra kvinnor utan att döma och utan att shamea.

      Tycker det börjar kännas obehagligt att kika in här. Tonen och hur du uttrycker dig Camilla i dina inlägg är inget jag vill stötta någonstans. Vart är girlpowern?!

      Svälj stoltheten och skippa hybrisen.

      Håller med om detta.

      Precis, vad hände liksom? 🙁 Blev alltid så glad av att gå in här, men har inte känt igen Camillas ton i inläggen alls dem senaste dagarna…

        Känner inte heller igen tonen.
        Därmed slutar jag läsa denna blogg.
        Hejdå världens bästa kommentatorer <3

    Det som satte huset i helvetet var ditt sätt att skriva inlägget; inte själva ämnet. Hade du skrivit som du gör i vanliga fall skulle inlägget generera typ ett 20-tal kommentarer och vara glömt så här dags.

      Och nu när jag tänker efter; aborttemat kom ju på ditt eget bevåg och hade tekniskt sett ingenting med bilden att göra.

      Äsch, nu tar jag själv en breather och slutar skriva. Hej svejs

      Ända sen jag började läsa denna blogg har jag tyvärr fått dåliga vibbar av Camilla. Spydig, arrogant och kaxig i sin skrivande ton samt i mitt tycke oftast väldigt kränkande och nervärderande texter om andra..

        Får jag fråga varför du fortsätter läsa den då?

    Jag kan fortfarande inte förstå, varför människor lägger upp sådant här på sociala media, till allas beskådan. Att vara personlig är en sak… privat, en annan.
    Det verkar inte finnas några gränser alls längre.

    Men visst, vill folk fläka ut sig och sitt privatliv till allas beskådan… bara för att få lite extra besökare. Men allt handlar väl om att få in lite mer pengar, på bekostnad av privatlivet och den personliga integriteten… och till slut kanske psykisk ohälsa som ”vinst”.

    I mitt huvud, en skrämmande utveckling.

    Men ”tack vare” Camcams inlägg här, blir väl Moa nöjd… med alla extrabesökare som hon fick.

    Sitt och sticka dig din offerkofta du men abortämnet och ”gnugga kön för att komma över avliden pojkvän” var något du helt fabricerade själv.

    Det är ditt jobb att få oss läsare att förstå vad du menar, inte vårt jobb att tolka din text via tankeöverföring.

    Ta till dig ditt eget tips du ger övriga bloggare: ”konsekvens analys”. Titta på inlägget igen och om du inte hittar miiinsta lilla antydan till fel, snälla titta igen och igen och igen tills du ser vad vi läsare reagerade på.

    Det var inte ämnet, det var hur ämnet togs upp.

      Ja. Och det sägs ju att det man själv felar/har problem med, det stör man sig på med andra…
      Det störiga i detta är att Camilla vägrar se sin egen del i detta.

        Omg. Härskarteknik.

          Nej, det är det faktiskt inte. Googla härskarteknik.

            Det är lika mycket härskarteknik som det du anklagade mig för (= 0)

            🙂

            Nej 🙂 har verkligen ingen lust att tjafsa om detta a la familjeliv.

            Fint, då kan du ju dra tillbaka dit då! 😀

            Haha nu är du väldigt ologisk (och tydligt ute efter att tjafsa). Varför skulle jag klicka in mig på familjeliv när jag just skrev att jag inte ville ha det?
            Som sagt, vill inte tjafsa så du får hitta någon annan. Du och Andrea bör inte ha några problem att hitta någon 🙂

            Nä jag tänkte mest att du kunde ta med dina printscreenade inlägg på camcams blogg och dra dit och sitta och tjaffsa med de som stödlikear dina kommentarer. Känns som du passar bättre där än här!

    Det nyss uppkomna tillägget i det föregående inlägget visar på att du verkligen inte kan bemöta den befogade kritik du fått på ett sakligt sätt. Det verkar som om du tagit åt dig av kritiken i och med att du redigerat ursprungsinlägget och gjort ett tillägg där du försöker rätta till det du sagt. Dock är hela det nya tillägget inte mer än en efterkonstruktion som helt går förbi det kritiserade innehållet i ursprungsinlägget. Varför inte bara erkänna att du tänkte/uttryckte dig fel och att du lärde dig av kritiken, istället för att försöka omkonstruera, förbättra och försköna det du i allra första början sa?

    Jag skulle respektera dig lite mer igen om du erkände att du gjorde fel, istället för att febrilt få det att framstå som om du hade rätt.

      Precis. Hade hon direkt efteråt lagt in en edit och skrivit typ ”shit jag märker att vi har missuppfattat varandra och detta blev fel” så hade nog många släppt det och gått vidare. Det blir bara så jävla fel när hon beter sig som typ de bloggare hon själv har skrivit och drivit om. Nä, blir detta inte bättre blir det svårt att läsa efterkommande inlägg utan att ha detta i åtanke tror jag…

      Nu har det blivit onödigt stort.

        Detta inlägg har för övrigt också blivit redigerat (utan en notis om det) ifall någon läser det nu och blir förvirrad av kommentarerna.

    Jag förstår faktiskt inte hur ni alltid orkar bli så kränkta över allt?

    Majoriteten av inläggen på senaste tiden är fulla av såna som letar fel, blir bittra, kränkta, ska ordtjaffsa – liksom, har ni inga liv?
    Finns det inget lite större att lägga ner energi på?

      Suck vilket gammalt argument 🙂 din kommentar och ”energi” är ju densamma som många andra kommentar fast som inte håller med Camilla.
      För övrigt har nog de flesta nog med energi att avvara för några kommentarer 🙂 knappast så att det totalt dränerar en att slänga iväg några kommentarer.

        Nä. Jag sitter inte och håller på med personangrepp. Och med energi menar jag att sitta och bli upprörd över nåt sånt här tjaffs. Men det är ju kul att du precis som jag skrev, letar efter fel och läser in det så det passar din ”åsikt”.

          Personangrepp? Verkligen? Det har iaf inte jag sysslat med. Det nämnde du ju liksom inte alls i din första kommentar.

            Borde lagt till lässvårigheter

            Äh lägg av med härskartekniken.

            Om du tycker att det är en härskarteknik då har jag i alla fall rätt – du har inget vettigt att lägga ner tid på.
            Tråkigt.

      Denna bloggares förfaranden kan ifrågasättas och kritiseras, precis som denna bloggare ifrågasätter och kritiserar andra bloggares förfaranden.

      Ditt föregående inlägg och dina valda formuleringar limmar lite illa med Nöjesguidens ”vi brinner för jämställdhet” och ”vi tror på den goda smaken”. Ämnet i sig är en sak, formuleringarna och de värderingar som (oavsiktligt eller avsiktligt) genomsyrade dessa en helt annan. Om ca 100 personer (en majoritet av de som kommenterat inlägget) reagerar och upplever inlägget som nedvärderande, skammande och smaklöst, då kan det vara tid för lite självreflektion. Detta ”hus i helvete” kan inte enkom beskyllas på dina läsare och att de, som du uttrycker det, ”tappat läsförmågan”. Om du rutinmässigt kritiserar andra för deras formuleringar i inlägg och vidare deras sätt att hantera kritik, då tycker jag inte att det är för mycket begärt att du även kan vara en gnutta självkritisk.

      Jag håller med helt, jag reagerade ingenting på detta inlägg. Tänkte bara hur osmakliga bloggare är som vill fiska läsare med sina ev tragedier. Påhittade eller ej. Inte fan går man väl ut med på sin blogg offentligt att man ev är gravid innan man själv vet.

    Att Andrea argumenterar för din sak borde du ta som en bekräftelse för att du har fel.

      Haha tänkte exakt samma sak! Andrea däremot verkade vara eld och lågor över att äntligen få tycka samma sak som Camilla 😉

      Avskyr, avskyr guilty by association !!!

      Med din logik så har alla djurvänner fel och alla vegetarianer också, för Hitler var båda.

      Ingen, jag säger ingen har 100% fel i allt. Och även den mest avskyvärda personer i dina ögon kan tänka ut en bra lösning eller ha samma fina värderingar som du har.

        Vill bara inflika här att Hitler inte alls var vegetarian. Det är bara påhitt för att ”förmänskliga” honom.

    Postar samma kommentar som på förra inlägget om Moa här med.

    Jag hoppas att du tar åt dig av kritiken som du fått kring detta inlägg. Det känns ibland underligt att du kritiserar och ”granskar” saker och uttrycker att bloggare gör bort sig när du gör exakt samma sak själv.

    Att ändra ett inlägg såhär och få det att verka som att alla vi läsare som reagerar är idioter eftersom det ju inte är lika taskigt skrivet efter redigering är inte ett helt schysst beteende. Hade en bloggare gjort det känns sannolikheten att du kritiserat det ganska stor.

    Att Moa snappar en bild på sitt graviditetstest för att få klick på sin video är väl inte en helt dålig marknadsföringstaktik av henne, jag menar, du skrev om hennes snap och jag tittade på hennes video och några andra videos på hennes kanal. Sen att videon handlade om att hon tog ett test för att hon blev tillsagd av barnmorskan är ju inte en direkt ovanlig klickbait-strategi.

    Det är inte äckligt att göra ett graviditetstest. Det är inte fult att vara gravid. Det är inte skamligt att kondomen går sönder eller att man blir gravid trots spiral. Det är mänskligt att missa ett p-piller eller två. Och det är absolut inget som är fel med att vilja göra en abort.

    Jag har alltid fått för mig att du inte driver en spekulationsblogg med skvaller utan grund. Att med en nedvärderande ton (för ja, att uttrycka att Moa skulle ha haft ”lite könsgnuggande” för att komma över sin döda pojkvän ÄR nedvärderande) spekulera kring Moa sexliv är inte kul. Det är inte okej, och det är inte vad jag trodde att din blogg handlade om.

    Jag upplever att det du skriver med en sarkastisk ton om Moas sorg inte är okej. Det är verkligen inte schysst att göra narr över någon annans misär och sorg på det viset.

    Jag är glad över att så många läsare har reagerat på ditt inlägg, och jag tror att det vore bra för dig att försöka se att dina svar på kommentarer börjar bli oroväckande likt de ibland omogna och självinsiktsfria svar exempelvis Dessie ger på sina kommentarer ibland. Folk här har uttryckt vettiga åsikter, men möts av sarkasm och förlöjligande. Våga fundera på om vissa saker du gör faktiskt inte är helt okej, och våga be om ursäkt på ett moget och vuxet sätt istället för att få dem som kritiserar inlägg att verka vara torrbollar utan humor.

      Bra skrivet. Hoppas hon tar till sig detta bara.

      haha det roliga i det här är ju att hon beter sig på samma sätt (faktiskt värre) som Tyra ibland kunde göra förr i tiden – en av Camillas favoritperson att hacka på. Ironiskt…

    Varför ska ett ny relation bestämt vara ett sätt att komma över ett x?

    Varför ska man inte få dela med sig till sina följare på social media att man eventuellt är gravid?

    Jag ifrågasätter inte att du som författar denna blogg tar upp händelser i den sociala världen, men dina åsikter om dem är väldigt stenålders…

    Låt kvinnor dela med sig bäst de vill. En eventuell graviditet är inget tabu. Ett x är ett x. Livet lever på, och det gör livet till något fantastiskt.

    Att dela med sig av en dålig relation (Sindy kanske är ett bra exempel här) visar på transparens. Att gråta framför en kamera (Moa kanske passar in här) visar på ett mod.

    Sluta shamea.

      Hur hade det varit om läsare slutade shamea CamCam för att hon inte har biologiska barn? Tycker vi kan börja där.

        Jättekonstigt svar, jag har absolut inte pratat om det faktumet. Du borde ha lagt det svaret på en annan kommentar, tycker jag.

    @Camcam: Tycker nog du bör stänga ner kommentarfunktionen/ta bort inlägget på detta och det andra om moa. Känns som det börjar spåra när folk kallar varandra för ”jävla fittansikte” m.m

      ..för att inte tala om den obefogade kritiken som riktats mot dig (av någon anledning fick jag inte skriva klart mitt inlägg)

        Så det är inte okej att kritisera och ha en åsikt om ett blogginlägg? Är det inte det den här bloggens enda syfte?

        Du tycker att kritiken Camilla får är obefogad. Jag är helt säker på att fans till Sindy, Gabriella, Dessie, Tyra m.fl. tycker att kritiken de bloggarna får på denna blogg är obefogad. För den skull betyder väl inte det att man ska stänga ner kommentarsfält som innehåller konstruktiv kritik gentemot dem.

        Inlägg där folk kallar varandra för det ena eller det andra borde förstås modereras och tas bort! Men seriösa, välskrivna kommentarer vars enda brott är att de inte stryker medhårs borde väl snarare uppmuntras?

        Eller är man en ”hater” då?

    Rättigheter verkar bara gälla när det behagar era egna åsikter. Om camilla eller nån annan är emot abort – OK! Alla andra kan hålla käften och låta folk ha sina egna åsikter precis som ni själva.

      Så.. folk ska hålla käften och inte uttrycka sina åsikter? För du tycker att folk ska kunna ha åsikter??

        Hörredu sitt inte o lek viktigpetter nu när du görstår exakt va ja försökte säga ok? Du tycker att ni har accepterat hennes kommentarer ang abort? Ni beter er värre en djur när någon inte håller med om era feminazi åsikter

          Så folk får inte säga emot? Alla ska bara vara tysta? Vad är det för fascistfasonser?? Värre än den värsta feminazist!

    Har den senaste tiden inte känts lika lockande att klicka sig in här. Efter idag känns det ännu sämre. Du går över gränsen och trots mängder av kommentarer som säger detsamma så verkar du inte ta till dig kritiken. Det är synd.

    Jag önskar många fler personer som nu råkar bli gravida gjorde abort! Skrämmande att se hur många idioter det finns som kan kalla sig föräldrar

      Så istället för att säga att du önskar dessa barn blir bortadopterade så önskar du hellre livet av dem för att deras föräldrarbär dåliga? Usch vilken vidrig kommentar. Hoppas du aldrig får barn. Nej vet du vad jag önskar dina föräldrar gjorde abort så misslyckat som de uppfostrat dig

    Jag pluggar till läkare och under gynekologikursen fick vi en lista av en gynekolog med officiell statistik på hur väl olika preventivmedel skyddar ot graviditet.
    Ppiller ”som de oftast tas” ger 95% skydd. Ppiller som tas på exakt rätt sätt ger 99% skydd.
    Värt att notera är att ”som de oftast tas” gruppen tror att de gör exakt rätt.
    Det kan räcka med att man blir magsjuk och ppillret inte tas upp ordentligt i tarmarna, eller att man tar antibiotika som stör tarmfloran och därmed stör upptaget i tarmarna, så ger ppiller sämre skydd.
    Andra saker man själv inte märker av kan också påverka, som förändrat immunförsvar med mera.

    Att ppiller ger 100% skydd är fel tyvärr. Men det ger ändå ett skydd som är väldigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.