Vad får man ha för mål?

Kenza:

ord
Visst känns det som att det här inlägget förtjänar ett väggord?

I Sverige kan vi väl säga att det är lite tabu att prata om pengar – i alla fall ”fel” typ av pengar.
Att vinna på Lotto är en sak – då har du ju liksom fått dem av en slump – men att arbeta hårt eller bara arbeta smart och på så sätt tjäna en jäkla massa pengar är lite mer ”frowned upon”.
Jag antar att det är vår gamla jantelag som spökar igen och därför blev jag så glad av Kenzas inlägg där hon listar sina mål.
Anledningen till jag gillar Kenzas inlägg lite bättre än när exempelvis Blondinbella skriver om pengar är nog för att allting som Bella skriver om handlar på ett eller annat sätt om att tjäna pengar. Kanske gör Kenza det också egentligen men är bättre på att dölja det?
Inte vet jag men på något vis känns Kenza mer som en underdog än vad Bella gör.
Maskrosbarnet Kenza mot innestads-Bella med det pengaklingande efternamnet.

Har hon lurat mig, den där Kenza eller håller ni med mig?

Några av Kenzas mål:

– Pengar. Jag vill säga att jag inte behöver pengar för det anses fult, men jag känner att jag gör det. Jag vill kunna vara fri att göra vad jag vill. Jag har haft mycket pengar och jag har haft inga pengar alls. Pengar underlättar. Om man blir lycklig av det? Jag vet inte. Kanske för stunden.

– Att ha möjligheten att resa och se världen.

– Att vara social och rolig och inte hela tiden tacka nej till saker. Inte känna mig utfryst, även om jag vet att det ofta hänger på mig. Inte vara feg. Inte undvika människor. Inte ställa in planer. Våga svara i telefon. Våga öppna dörren när det plingar.

– Ett jobb jag älskar att gå till och där jag kan utvecklas som person, men att känna att jag inte behöver jobba ihjäl mig. Jag vet dock inte hur jag ska nå vissa av mina mål utan att göra det…

– Barn. Att en dag ha barn, barn som skapats av kärlek mellan mig och mannen i mitt liv, barn som jag älskar mer än allt annat. Jag vill kunna ge mina barn allt och lite till. De får aldrig känna sig oälskade eller åsidosatta som jag gjorde och gör.
No pun intended. 😉

10 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kenza framställs som mer ödmjuk och därför kommer hon väl undan med att hon också är duktig på att tjäna pengar i alla inlägg hon skriver. Isabella är mer rationell och framställs som känslokall och då är det klart folk tar hus i helvete när de använder sin känslologik.

    Det var ett fint inlägg skrivet av Kenza även om jag inte är särskilt förtjust i henne. Men jag har svårt att använda ordet framgång för det gör mig ibland väldigt stressad eftersom det kan ha så många olika definitioner så jag brukar istället använda ordet lycka och definiera vad som gör mig lycklig. Då behöver jag inte känna mig misslyckad och ledsen när allt går emot mig – och som det verkar göra för tillfället.

    Bella har ett taget efternamn ? så det är inte så pengaklingande egentligen, haha.

      Vad menar du?

        Löwengrip är ett skapat efternamn, taget av hennes mormor/mamma om jag nu inte minns fel. Det är alltså inget anrikt namn. Snarare en del av traditionen att vissa försöker ta ”fina”/adelsklingande efternamn.

        Kort sagt: Bella har pengar nu. Det betyder inte att det finns gamla pengar i hennes släkt, som väl är någon kombination av arbetarklass/medelklass.

          Stämmer! Hon hette Rydberg egentligen men tog sin mammas flotta efternamn i tonåren.

            Jag förstår inte. Är det fel att byta till sin mammas efternamn?

            Det hade väl varit en sak ifall Bella hade skapat ett eget efternamn som klingat ”flådigt” och sedan ansökt om att få namnändra. Men hon tar ett redan befintligt inom familjen. Förklara gärna om jag missat något.

              Nä, det är ingenting fel med det. Vi mest reder upp alla namn.
              Hennes mamma hette Andersson sen födseln och tog namnet Löwengrip och när Isabella föddes så fick hon pappans efternamn Rydberg. Senaste när hon använt Löwengrip för bloggen så la hon till det som efternamn men när hon gifte sig med Odd fick Rydberg ryka till förmån för Spångberg.

            Ok, då är jag med.

            Till er som kommenterat att Bellas efternamn är taget eller skapat, vad menar ni?

    Jobbigt med ett felstavat väggord… hoppas verkligen att detta inte går att köpa! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.