Det händer på Instagram..

img_3923 img_3924

Lady Dahmer reagerar på namnet på en av maträtterna i sin matkasse – inget spons:) – och ifrågasätter det i ett mail till företaget.

img_3925

Och får svar. Ett både trevligt och proffsigt sådant. Namnet ska ändras!

Bra där, Dahmie! Är detta att vara en vardagshjälte? Och vad är motsatsen? Helghjälte?

 

img_3926

Wallinskan ska köra stand up igen och jag är lite avundssjuk. Jag skulle också vilja eftersom jag anser mig själv vara jävligt roligt stundtals men jag vågar inte. Tänk om ingen skrattar? Kan man då göra en Ashlee Simpson och bara dansa av scenen a SNL?

img_3927

Reklamutmärkningens vara eller icke vara – det är frågan. RO har svaret.

img_3928

Varför vill man inte låna ut en häst om man inte får den(!) såld? Säger man den? Man kan ju inte säga hen eftersom det skulle vara att kalla pållen för ett fjäderfä  

Och det vore att göra en höna av en fjäder häst.

img_3929

Jag är på gång med att läsa Forniskans bok! Nu när jag är hemma med feber i mina nya, fina Vänner-myskläder från Primark så har jag ju tid.

img_3930

Så vida inte Maggan Graafs piller innehållet amfetamin, seratonin och viagra så köper jag inte konceptet.

Kåt, glad och tacksam kan jag bli på egen hand!

Då är jag ner nyfiken på de här mintpastillerna som dök upp i mitt flöde.????????????

img_3933

img_3931

Contot som Catten av Tälje nog helst skulle vilja se nedstängt verkar gå bättre än någonsin. Jobbigt läge  .. Verkligen. Hon kanske kan söka sig till Södertäljes Catthem för att hitta likasinnade?

img_3932

Hade jag haft en så fin brandmansmössa så HADE jag sovit i den! Kom igen, Kane-Lee – You can do it! ? img_3935

Zara Larsson har på sig någon typ av försvarets värmefiltar och ser strålande ut som vanligt!

img_3936

MumsMums har nått 1 miljon subscribers på Youtube. DennisM är SNART där! Bara 999 987st to go!

16 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jaha?? Vad betyder ching chong då? Är det något kränkande det med? Vill gärna veta ordets exakta betydelse översatt till svenska om någon vet det då jag själv kan ta ställning til det

      Det är nog snarare ett sådant där klassiskt exempel på; har du inte upplevt det så kan du aldrig fullt förstå det.

      Jag tror inte att de östasiater (för det händer inte bara kineser) som råkat ut för ett ”ching-chong-skämt” i lekparker skolkorridorer och arbetsplatser vill att DU ska ta ställning till om den skam/avsmak de känt inför ”skämten” är legitim eller inte.

      Klart slut.

      Enligt LD:
      Uttrycket ”ching chong” har traditionellt använts för att förminska och håna människor från kina, framförallt deras språk. Och som ni kan förstå, med det i åtanke, så är uttrycket rasistiskt. (detta kan googlas om ni vill ha mer matnyttig info)

        Ungefär som när mentala kalhyggen på läktaren gör apljud åt spelare med afrikanskt ursprung.

        Jag har en kompis som faktiskt heter ching chong 🙂 Jag tror folk tänker på den ramsan man sa när man var barn ”ching chong kines det var du som fes”….

      Nu vet jag inte hur gammal du är men när jag växte upp på 90 talet/ 00 talet var ’ching chong kines’ något många sa (med en nedvärderande ton) om kineser. Jag tror det är det Lady D syftar på, inte orden i sig. Så istället för att skriva kinesisk gryta väljer man att vara ”lustigt” och namnge den ’ching chong grytan’, typ. Vilket jag håller med om är nedvärderande

        Edit; pucktvåa (trea)

      Ching-chong kinaman inga pengar hade han!

      Det betyder ingenting. Det är bara ett påhitt för att förminska och göra narr av framför allt det kinesiska språket. Människor tycker det låter roligt och hittat på detta för att ”härma” hur de anser att kinesiska låter. Detta påverkar såklart inte endast kinser utan det används generellt mot personer med östasiatisk utsprung.

      Det har hänt mig flera gånger att random människor skriker ”ching chong” när jag går förbi (jag har östasiatiskt ursprung). Jag har alltid undrat vad de tror att de ska få ut av det? Det är ganska tröttsamt att höra det, även om jag knappast orkar ta åt mig av andra människors idioti.

      Ska tålas att säga att skämt på bekostnad av asiater är mycket mer ”socialt accepterat” än andra folkgrupper då det inte anses vara lika rasistiskt. Ungefär som Kinapuffens logga, en asiatisk kvinna med streck som ögon och en rishatt. Så ser ju alla ut i Asien?

      Så som kort svar, att döpa grytan till ”biff a la ching chong” är ungefär som att säga ”biff a la svennebanan” eller ”biff a la n*g*r”. (censur för att jag inte vill skriva ut ordet).

        Måste påtala att det är en väldig skillnad mellan att använda n-ordet kontra svennebanan.

          Fast har flera kompisar som blivit utsatta för kränkningar då de är svenska. De har i många sammanhang fått höra ”jävla svenne” och svennebanan på ett negativt sätt utan att de har gjort något annat än att existera. Så nej det kanske inte är lika farligt då det inte dödar, men det är fortfarande kränkande att säga.

          N-ordet har existerat mycket längre och använts i betydligt större sammanhang än svennebanan – det håller jag med. Men att använda sådana ord just för att kränka är att kränka, det orden kanske inte hamnar på exakt samma våglängd men det finns nog folk som tar illa vid sig, likaså när folk ropar ”svenneh*ra” enbart för att 1) det är en tjej 2) hon antas att vara etnisk svensk. Hade det hetat ”biff a la svennebanan” tror jag många hade blivit upprörda.

    Anledningen till att hon säljer den är väl antagligen för att få pengar, inte för att egentligen bli av med den, så att låna ut känns ju meningslöst.

    Problemet med att låna ut är att du står med risken att få tillbaka en häst som minskat i värde, antingen på grund av skada eller på grund av dålig ridning. Om du säljer är det där ju rent strikt inte längre ditt problem.

    Dessutom finns det många människor som gärna vill ha fina hästar men inte betala för dem. Menar inte att det är något fel på fodervärdar och dylikt i allmänhet nu, men om man säljer en fin häst kan man bli nerringd av folk som ”bara” vill låna.

    Så fullt logiskt!

    Anledningen till att man inte lånar ut hästar är för att man aldrig riktigt vet vad man får tillbaka. En häst kan förstöras väldigt snabbt och minskar då såklart även i värde.

    Motsatsen till vardagshjälte borde ju bli vardagsvillain (#vardagsvillain™)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.