The battle..

GabJoss:

disk

Är jag en snål som aldrig skulle lägga 55 spänn på ett diskmedel för att det luktar gott utan bara vill att det ska vara effektivt? Och billigt. BILLIGT!!

Team GabJoss eller Team CamCam?
Spara eller Slösa?

27 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Beror på kontexten. Nu har väl GabJoss diskmaskin och kanske inte använder diskmedel sådär jätteofta, då spelar det ingen större roll om man väljer det dyrare eller billigare diskmedlet eftersom man sällan inhandlar det. Om man istället skulle handdiska varje dag hade jag aldrig i livet lagt 55 kronor på diskmedel om jag istället kunde lägga ynka 14 kronor på det.

      Jag har också diskmaskin men det är en principsak! Diskmedelsprinciper!!! ?

    Köper inget annat än YES.

    Drygt ska de’va!

      Haha, så är det ??

      Jävligt miljöfarligt dock…. Skulle aldrig köpa YES efter senaste infon :/

        Inte jag heller. Köper Grumme!

    Diskmedel ska vara oparfymerat. Och ofärgat. Allt annat är bara snuskigt.

      Grumme Smultron for life

      nu är ju dock Rituals produkter oparfymerade, det som doftar i just det diskmedlet som är på bilden är ingredienserna som i detta fall är vit lotus blomma och en ört som heter yiyi ren, även det som ger en del av färgen, men mest är den gröna färgen flaskan i sig.

        Man kan vara allergisk mot doften även om den inte kommer från parfym utan från blommor och annat. Jag är allergisk mot Linalool som naturligt finns i lavendel bland annat.

          Och det står faktiskt parfym med i innehållsförteckningen dör diskmedlet. Jag har själv varit nyfiken på deras produkter men kunde inte köpa något för att det var linalool i allt, så jag kollade upp diskmeldlet nu eftersom dt kanske gick men utöver linalool (som kan komma naturligt från ex lavendel men också framställs syntetiskt) så står parfym med på listan 🙁 Deras grejer är så fint förpackade så det hade varit kul att kunna prova något. Det ska tilläggas att både Lush och BodyShop har massor med parfymallergener i sina produkter så det är inte ödvändigtvis något dåligt. Bara för oss som inte tål det.

          https://se.rituals.com/sv-se/diskmedel/the-ritual-of-dao-dish-wash-4470.html#start=1

    Jag är världens största rituals fan, så hade jag råd skulle jag köpa det diskmedlet. Nu får jag nöja mig med Grumme smultron 🙂

    /Diskar varje dag för hand

      Upplever du inte grumme som extremt odrygt? Jag hade iofs en dålig diskborste den perioden och tillsmmms med grumme var det fan helt värdelöst att få rent disken. Alltså anmärkningsvärt.

        Grumme Smultron <3 <3 <3 Upplever inga problem att få rent disken med det och vet inte om det är drygt eller ej. Jag överdoserar nog ofta av misstag…. Står väl typ att man behöver bara 2 ml

    Jag är en doftgalning. Jag är besatt av m sköljmedel, rengöringsmedel, parfymer och allt ”luktegott” som finns egentligen!!! tror jag får sticka till rituals snart och köpa det fast isåfall den rosa ;)) ÄLSKAR RITUALS #gemigsponstack

      Jag är helt tvärt om, haha. Jag är väldigt doftkänslig och får ont i huvudet om något/någon luktar mycket. Ikeas doftljusavdelning springer jag igenom för att det luktar så mycket. Tyvärr råkar jag vara högstadielärare och eleverna slår dagligen nya rekord i Axe-sprayande och billig vaniljdoft. Ofta luktar folk mer än dom tror. Schampo, balsam, hudkräm, tvål, sköljmedel, hårspray, smink, doftrenare, doftljus osv. Allt på en gång i en mysig liten cocktail.

      (Obs, folk får lukta hur mycket dom vill, så klart. Jag tycker personligen bara att det är lite jobbigt när allt luktar. Speciellt när allt luktar olika)

    Det kan ju också ha att göra med om man har känsliga händer. Om jag skulle använda billigt diskmedel från Coop, eller Yes så får jag värsta eksemen på händerna. GabJossans diskmedel ska enligt utsago vara skonsamt för händerna (och miljön) så det skulle jag välja.

    Men om jag inte hade eksemproblem skulle jag också köpa det billigaste jag hittade. Det är ju diskmedel, inte parfym liksom 🙂

      Jag har asfula gula gummihandskar när jag diskar, huden på fingrarna spricker annars. Fast då kan du prova Miracle Balm från Rituals… Luktar gott och ger mjuka händer! 🙂 (älskar Rituals, men jobbar inte där)

      I alla fall, har du provat med fula handskar när du diskar? 🙂

        Mjaaaaa… är det här en sponsrad kommentar? =)

        Jag har alltid tunna ”sjukhushandskar” på mig, så fort jag är i vattem. Bara för att jag är rädd om mina långa naglar… så jag diskar i vilket jäkla diskmedel som helst. Yes är drygt och bra och jag struntar i doften när jag står med flottiga kastruller och handdiskar.

          Jag med, men är lite förskoleskadad, har plasthandskar till allt annars skulle mina händer vara döda för jag tvättar dom skit mycket på jobbet.

        Japp, det har jag. Men då blir jag varm å svettig om händerna å då får jag eksem ändå, så det går inte heller.

        Och inte för jag bryr mig särskilt mycket om image, men såna där gula gummihandskar är förfärligt fula ?

    Lägger gärna lite extra pengar på alla hushållsprodukter sålänge de inte är djurtestade.

    Älskar just den från Rituals! Har den hemma lite då och då men absolut inte för jämnan. Så jag är väl en team Mittemellan 🙂

    Jag har diskmedel från Rituals! 🙂 Tycker om flaskan, doften och att den är superdryg. Samt att de inte testar sina produkter på djur. 🙂
    Sen har jag diskmaskin så vi handdiskar inte allt för ofta här hemma.

    Även jag är en person som går helt bananaz på dofter. Har en hel låda i städskåpet med enbart parfymer för rum.

    Min abso-abso-absoluta favvo när det kommer till diskmedel är från märket muraki och doften sand dunes. De har ett diskmedel i enliterspump som kostar om jag minns rätt 250,-. Jag veeeeeet det är helt sinnes och jag låter som nån jävla borgarbracka som betalar det för diskmedel, men jag älskar den där doften! Och hela den pumpen räcker i ett helt år ungefär. En dagskostnad för det där diskmedlet blir då ungefär 0,68 kr per dag. Alltså mindre än en krona och det blir fan roligare att diska!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.