Smash the cake?

GabJoss:

cakes

Och så ska vi köra en ”smash the cake” inför Jasons ettårsdag på vägen hem därifrån sedan. Tycker att det är så viktigt att föreviga mini så mycket som möjligt då tiden verkligen går på tok för snabbt.

Jag var tvungen att googla ”Smash the cake” och det var precis det jag trodde.
Är detta alltså ett koncept? Man köper in en svindyr, asfin tårta som ens bebis får gegga runt med och som man sedan slänger? För att få några gulliga kort?

Herregud, måste allting vara så jävla uppstolpat nu för tiden? Måste ALLA bilder vara tagna i en studio?
Min gudson Lilla Palt hade en helt naturlig ”smash the cake” när han fyllde ett och den kostade varken studiotid eller resulterade i en kasserad tårta.
Men det som sker naturligt är tydligen inte fint nog för GabJossan och Fjordingen utan allt måste ske i en studio.

Vad är nästa steg?
Super-Jason står i en fotostudio på sin studentdag med väl ordnad rekvisita och en finöl i handen för att på bästa sätt kunna få bilder av honom när han sprutar öl?
Studentflak? Icke!
Den här naturliga situationen i ett barns uppväxt ska göras så onaturlig som det bara går!

Andra saker som kan fångas i en fotostudio istället för i sin naturliga miljö eller inte alls:

Första barnkalaset borde egentligen också äga rum i en fotostudio med inhyrda statister som gäster så att de sköter sig och ser ut precis som GabJossan önskar. Barn som fotat kataloger för barnkläder brukar vara duktiga på att sitta still och följa instruktioner. Bara ett tips!

Första benbrottet – en gipsreplika ska användas som är helt ren och kritvit och Jason ska sitta i en uppbyggd sjukhusstudio i en sjukhussäng från tidigt 1800-tal med statister i form av läkare och sjuksystrar runt omkring sig.

-Super-Jason rymmer hemifrån för första gången. Med sotigt ansikte och en påse längst ut på en pinne återskapas hans första försök till en rymning i sann Rasmus på Luffen-anda.

Första kyssen. In med dem i en fotostudio för att föreviga! Eftersom GabJossan och Fjordingen själva är så bra på att ta pussbilder så har säkert Super-Jason och hans käresta fått repa hemma i flera veckor så det här borde gå på nolltid.

Super-Jason blir av med oskulden måste givetvis förevigas till fotoväggen där hemma.
Jag tänker mig att han är lite så där effortlessly stunning” rufsig i håret som tar en halvtimme att få till och med ett leende på läpparna. Jason tittar lite under lugg mot kameran där han sitter på den ack så uppstyrt obäddade sängen där denna sexuella premiär ska ha ägt rum.
Kanske att han highfive’ar med den som tagit hans oskuld eller att han highfive’ar med Fjordingen i ett försök till male-bonding?

Det här kan väl bli bra eller vad tror ni?
Vad mer kan de föreviga i en studio? 

 

54 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Mamma bakade sådana tårtor till oss när vi var ett år. Jag trodde att alla visste att när en fyller ett får en en tårta att greja med.

    Men ja, mamma bakade en liten tårta till oss som vi fick kladda bäst vi ville med – sockerkaka, grädde, aprikospuré (may it rest in peace p.g.a. kan inte hitta någonstans) och mandariner.

      Samma här! I vår familj är det tradition att barnen på ettårsdagen får en egen tårta och man får äta den bäst man vill, händerna, hela huvudet i tårtan etc.

      Självklart så tar man dessutom kort, vem skulle inte göra det liksom

        Låter som en mysig tradition 🙂

          Väldigt mysigt fakriskt 😀 mindre kul att städa, men in med ungen i duschen bara haha. Är rätt så kul att se bilderna hur man själv såg ut dessutom

    Men snark Camilla… Vad är det här för inlägg?

      Så trött på dessa långa inlägg där Camilla försöker vara rolig och hitta på tokiga alternativ till vad bloggaren sagt/gjort. Det behövs inte! Skriv bara som tidigare kort om vad de sagt/gjort och försök inte skapa något av ett halmstrå hela tiden!

        Då är väl svenska bloggare bättre att läsa? Hon rapar ju bara upp exakt vad bloggarna själva skrivit utan minsta tillstymmelse till en egen tanke eller reflektion till det hela.

          Reflektion får det gärna vara, men det är för långt och överdrivet här. Hade varit ett utmärkt inlägg om det tagit slut efter meningen om ”måste allt vara så uppstyltat, måste det tas i en studio etc”. Hade varit fullt tillräckligt för att diskutera på ett bra sätt.

            Ett tips är då att sluta läs där det passar dig! Sååå… Problem solved!
            Ingen som tvingar nån att läsa hela inlägg om man tycker det räcker efter en bit…

            Gör som camcam och starta en egen blogg efter din smak?

        Är du säker på att du är på rätt blogg? Så som du beskriver har jag nämligen aldrig skrivit mina inlägg… däremot så driver Madde på Svenska Bloggare sin blogg på det sättet..Kanske det är en bättre blogg för dig som passar dina önskemål?

          Jag började läsa bloggen i typ juni och tyckte den var jätterolig då men upplever att den förändrats den senaste månaden.

          Menar inte att du bara ska återge ordagrant vad bloggarna sagt/gjort utan naturligtvis göra en kort reflektion eller ironisk kommentar för att kunna diskutera det hela men inte så överdrivet och långt som det börjat bli nu. Svenskabloggare har jag aldrig läst och tror inte det passar mig men får väl hålla mig till bloggkommentatorerna istället, synd då jag gillade denna så mycket mer pga mycket uppdateringar och mer bredd på bloggarna.

          om vi skulle ge dig rådet ”men sluta läs då” när du skrev om gabriellas onödiga listor eller dessies vad hon nu skriver om, skulle du tacka om ta emot för ett bra tips??

            Fast att bevaka och skriva om bloggare är ju mitt jobb. Du läser ju för nöjes skull.. =)

            Och om ingen läste för nöjets skull? Skulle du ha det här som jobb då? Alltså, du får säga vad du vill, men det blir inte så slagkraftigt när du gör samma grejer som du kritiserar både läsare och bloggare för att göra

            ”Det lilla fröken Adlink borde tänka på är att utan sina läsare så dör hennes blogg och utan klick så kommer inte ett enda företag betala henne för att synas i hennes blogg.
            En blogg utan läsare – inga samarbeten – inga pengar.”

            +

            ”Så håll käften och var tacksam att de kommer in till dig och ger dig statistik även om du inte gillar vad de har att säga för din blogg är verkligen en jävla snoozefest av gnäll, marmorskivor och stuckatur – och glöm inte – utan dem så har du ingen blogg.”

            http://blogg.ng.se/ bloggbevakning/2016/04/morr-och-voff-av-petra-tungarden

              Absolut, men jag gör exakt samma sak som jag gjort från början och det verkar ju funka.. =)
              Plus att kritiken handlade om att sluta läsa bloggare som stör mig.. men varför då? Att skriva om dem är ju det roligaste som finns.. =)

            Nej, kritiken handlade om att du, ibland annat detta inlägg, har börjat försöka för mycket. Det var kritiken om… Du var den som tipsade om att läsa annan blogg om det inte passar

              Nä..
              ”om vi skulle ge dig rådet ”men sluta läs då” när du skrev om gabriellas onödiga listor eller dessies vad hon nu skriver om, skulle du tacka om ta emot för ett bra tips??”

            Ja, jag vet vad jag skrev. Jag frågade om du skulle tycka det var ett bra tips. Alltså, om någon skrev samma sak till dig så som du svarade S eller Amanda

              Hade jag läst bloggar för nöjes skull så ja.. men nu gör jag ju inte det..

            nej, det är det dina läsare som gör. och petras! men ja, ni får bemöta kritik hur ni vill

              Va?

            Nej. Det var inte alls det jag skrev =)

              Skrev du inte det här?
              ”om vi skulle ge dig rådet ”men sluta läs då” när du skrev om gabriellas onödiga listor eller dessies vad hon nu skriver om, skulle du tacka om ta emot för ett bra tips??”

              Förvirringen är total. =)
              Äh fan..skit samma.. ha en fin kväll..

            Ja och som du ser är det en fråga. Jag frågar: om du själv fick höra det, skulle du tycka det var ett bra råd?

            För det är ett väldigt dåligt svar tycker jag, särskilt att säga det till sina bloggläsare för det är ju dom som gör att man kan leva på bloggen. Som du skrev om i ditt Petrainlägg.
            Det är ungefär som när jag får i uppdrag att recensera en bok och slutar läsa den efter 15 sidor för den är tråkig. Fast jag läser den ju av en annan anledning än att den ska underhålla mig. Är du med?

              Jo, men det är ju helt skilda saker. Jag läser ju inte bloggar för nöjes skull enbart.. som exempelvis Petras läsare gör..

            Japp.. så är det. Precis som dina bloggläsare gör! Det var det jag menade med ”nej, det är det dina läsare som gör”

            Dina läsare (S och Amanda exempelvis) läser för nöjets skull. Och du svarade deras kritik med ”Kanske det är en bättre blogg för dig som passar dina önskemål?” precis så som Petra bemöter kritik. Men jag har förstått att du inte anser det är samma sak

              Mjaa.. eftersom detas kritik handlade om något som den här bloggen aldrig ha varit.. därför trodde jag att de kanske hade kommit fel helt enkelt.

            Den sista delen i min 21.54-kommentar, var är den från? ”Det är ungefär som när jag får i uppdrag att recensera en bok och slutar läsa den efter 15 sidor för den är tråkig. Fast jag läser den ju av en annan anledning än att den ska underhålla mig. Är du med?”

            ???? Misstag iallafall om jag copypastat

            i alla fall, andrea skriver ju vad hon inte tycker om nu för tiden?? klart kritiken hamnar rätt. och jag förstår vad hon menar då jag håller med. men ja, vi får sluta läsa då? helt enkelt

          Ja alltså jag vet inte riktigt vad mer jag ska skriva? Eller hur jag ska förklara. Tydligen är vi inte överens om det här.

          Du bemöter kritik med ”Kanske det är en bättre blogg för dig som passar dina önskemål?” Petra bemöter kritik med ”Och om du inte gillar min blogg eller stör dig på innehållet – vet du vad, då behöver du inte läsa den. Så enkelt är det. Avskyr negativ energi och vill inte ha det runt mig.”

          Enligt mig är det där samma sak, men eftersom du skev ett inlägg om Petras dåliga svar och menade att hon ”borde tänka på är att utan sina läsare så dör hennes blogg” så verkar du inte tycka det är samma sak. Så ja, jag tänkte väl att jag fick lämna det där: att säga att ni gör som ni vill med era bloggar

            Fast du tyckte att eftersom jag tycker att GabJossans listor är tråkiga så borde jag inte läsa den och jag svarade att så hade det funkat om jag läste bloggar för skojs skull men eftersom jag bevakar bloggar och skriver OM dem så läser jag dem alla och tycker till om dem. Pratar vi ens om samma sak?

            åh herregud jag och denna svarsfunktion. jaja det märks väl vad som är nya svar

          Jag håller med om att just detta inlägget var lite ”too much”. I ärlighetens namn läste jag inte ens klart listan för att jag kände att poängen var gjord i den lilla texten. Varför jag gärna ser att det blir lite tunnare inlägg är för att uppdateringen redan är så frekvent att det stundtals blir jobbigt att läsa dagens inlägg. För mig, och troligtvis för de andra, känns det ju givetvis tråkigt att inte läsa allt. Bloggen går upp och ner i kvalité liksom alla bloggar, det är inget fel i det, men lite ödmjukhet kanske hade suttit på sin plats nu… 🙂 om det är många som tycker samma har de förmodligen rätt i det de säger.

    Nu tog du det lite väl långt va?

    Zzzzzzzzz

    Och jag är så jävla trött på er läsare som bara gnäller hela tiden!

      Haha.. låt dem gnälla! Till och med DET får man göra här inne hos mig.. =)

        ❤️

    Hörni, varför läser ni den här bliggen om den är så jäkla dålig? Gnällfior!

    Haha skrattade gott åt det här

    Jag ville ha en ”Cake smash” fotografering när vår dotter fyllde 1. Hittade det på Pinterest redan när jag var gravid ?… När dagen väl kom gjorde vi en egen tårta och min sambo skulle fota. Hon var lite för trött och satte foten i tårtan och började gallskrika ?… Så det blev inte så mycket mer med det…

      Tänk då om du hade betalat flera tusen för att få göra det i en studio? =)

        Fast superjason skriker ju aldrig utan tycker allt är SÅÅ kul och SÅÅ gott och älskar allt SÅÅ mycket så det går nog bra 😉

    HAHA tycker detta inlägg var superkul. Ni torrisar som kommenterat innan kan dra något gammalt över er!

    Alltså orka med henne.. Har själv en ettåring och såg flera som körde liknande upplägg och dessutom flera månader innan skulle spåna teman och provbaka tårta. Vi njöt av ett av få kalas som barnet inte ställde krav inför. Ge det ett par år och man ska hyra lekland, clowner och hela jävla slottet. En hyfsad tårta på färdiga bottnar, kaffe, småkakor och en kanna saft oså några ballonger i taket, done!

    Fast detta börjar bli allt mer och mer populärt. Precis som att fota sin bebis nyfödd hos en fotograf. Eller som förr i tiden när man också gick till en fotograf och tog en ettårsbild i studio. Bara det att detta är ett nytt koncept på ettårsfoto. Du betalar fotografen och fotografen fixar rekvisita och tårtan. Första halvan tas utan tårtan dessutom 😉

    Hahaha, alltså det var ju det löjligaste jag hört och att det dessutom börjar bli populärt. Jag kommer vara så fruktansvärt utanför i alla föräldra- och mammagrupper känner jag. Kommer lätt lyckas få till en sådan där pinsam stämning när man skrattar åt vad man trodde var ett skämt…men som visade sig vara seriöst menat -.-

    Hahaha alltså detta är det roligaste inlägg jag läst på länge!! Cam Cams blogg när den är som bäst!!!
    Älskar dessa långa roliga inlägg.
    Självklart planeras nu tårtfotografering till hundens födelsedag! Eller kanske till sambons? Även en 45-årig man kan väl leka sött med en tårta?

      Hahaha 45-åringens cakesmash… fattas bara att lägga upp spektaklet på facebook :,D

    HAHAHA du är så taskig! älskart

    När jag läste om detta i gabjossans blogg hoppades jag att du skulle skriva om detta cam-cam! Skrattade högt åt dina kommentarer! Har själv en 1,5 åring hemma och skulle aldrig komma på tanken att beställa en snordyr tårta plus en proffsfotograf som ska föreviga när barnet ska kladda med den? Sen är jag ju i och för sig mer än 10 år äldre än fru gabjoss så det kanske kan ha med saken att göra för det finns inte heller npgon i min vänkrets som har gjort en sån fotografering? Känns rimligare att spara dom pengarna till något annat och ta en vanlig bild på barnet som äter tårta på sin 1-årsdag…..

    Det är väl inget fel alls i att ungar får en egen tårta på födelsedagen. Men att köpa en tårta och ha i en studio bara för att få fina kort känns bara som resursslöseri och ett spel för galleriet. En ettåring förstår inte att uppskatta allt ståhej, med teman och proffsfoton och 500 krs tårtor för dem är det tårtan, närheten till föräldrar och en glad stund som är viktigt, inte hur det ser ut. Vill man som förälder göra det för sin egen skull så ja visst, men kom inte och säg att det är för barnet. Och när det gäller GabJoss så tycker jag det går stick i stäv med hennes miljöengagemang.

      500kr tårta? Det räcker nog inte. Min bebis tårta kostade 2500kr, helt galet. Vi åt den dock. Smash the cake är WT. Precis som allt annat Joss gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.