Att sitta vid samma bord..

Blondinbella:

img_4714

Vårt bord, det är så bra tycker jag när man får ha sin respektive vid samma bord.

Jag har heller aldrig förstått det där med att man ska dela på par vid bröllop.
Jag har alltid haft trevligt men hade förmodligen haft ännu trevligare om vi suttit vid samma bord – eftersom jag de flesta bröllop jag varit på den senaste tiden har varit när Ms vänner gift sig.
Jag är inte på något sätt blyg eller tillbakadragen men man kommer ju till bröllopet ihop för att sedan delas på under middagen.
Man behöver inte sitta varandra men i närheten av varandra..

Om vi gifter oss kommer jag köra som Bellas vänner och låta respektive till någon mån sitta i hop och GUD så mycket trevligare det är med runda bord än långbord!
Jag gör en mental anteckning redan nu om runda bord. =)

11 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Bu för bestämda bordsplaceringar överhuvudtaget.

      Tycker nästan att bestämda platser är ett ”måste”. Det blir himla rörigt och konstigt annars. Har enbart varit på ett bröllop där det inte fanns bordsplacering och då var det dom som gick in först som ”bestämde” hur folket skulle sitta. Vissa passar en plats till någon som inte hunnit dit först. Vissa sätter sig med en eller två stolar emellan. Och de som kommer in sist får oftast dela på sig och helt enkelt ta en stol som är ledig. Och så får en ung man sitta bredvid gammelmormor Märta som inget hör. Typ.

    Att ha bestämda platser och bordsplacering kan bli hur bra som helst. Saken är väl den att många idag har glömt en av anledningarna till varför man har dem.

    Det är av omtanke av sina gäster. En bra borsplacering så har värdparet lagt ned stor möda och omsorg på att dels se till att man gör nya bekantskaper så att hela sällskapet blir mer samhörigt så att det inte blir klickar som enbart pratar med sin klick och så att ingen känner sig utanför. Vidare så har man sett till att folk som har något gemensamt sitter nära varandra så att konversationen blir bra och att det i varje sällskap sitter en som man vet är bra på att föra en konversation.

    Är man riktigt proffsig som värdpar så har man dessutom vid placeringskorten lagt till någon kul fakta om dem som man sitter bredvid som en konversationsöppnsre.

    Att ha bordplacering är inte för att få en stel fest utan för att se till att alla får en trevlig kväll och inte hamnar i den tråkiga hörnan där ingen har något att säga.

    Att ha både toastmaster och Madame vid samma bord är helt klart en miss och att föredra ett bord över ett annat.

    Traditionen att dela på någon som är gift, inte förlovade där är det tvärtom förbjudet, har att göra med att förr i tiden så umgicks man mycket mer i sin vardag och att det då ansågs som en artighet att få någon ny att konverserar med. Inget som man alls behöver hålla på idag kan jag tycka. Vad man dock alltid såg till var att gifta alltid kunde få ögonkontakt och ofta sattes de mittemot varandra på ett bord istället för att man hade varandra till bords.

    Jag tror att många inte gillar sk vett och etikett för att de används fel och har glömts varför den finns till och då blir det så klart stelt och konstigt istället för det som är avsikten, dvs tvärtom.

      Om jag som toastmadame INTE fått sitta bedvid toastmaster på en bröllopsmiddag hade vår uppgift under middagen försvårats avsevärt..

        Kanske. Eller så hade ni varit bra förbereda och utvecklat ett signalsystem. 🙂

          Jag har både gift mig själv, varit ”vanlig” gäst och varit toastmadame på bröllop. Min erfarenhet är som sagt att för att få middagen att flyta på och för att få en så bra och minnesvärd kväll som möjligt för bröllopsparet så krävs även mycket kommunikation mellan TM och TM under middagens gång. Allt går ju inte att förbereda. För att slippa spring och för att vara så samspelta som möjligt, kunna prata med varandra, med personal, rodda om i schemat, hålla tidsschema etc så anser jag att det försvårar. Har inget med förberedelse att göra, faktum kvarstår att det blir svårtare att hålla ihop det från varsin sida av rummet oavsett om du är förberedd eller ej.

            Som sagt kanske och beror på upplägget.

            I övrigt så har ju en person klarat av det på egen hand tidigare då man enbart hade en toastmaster.

            Tycker du att det blir bäst så så ska du naturligtvis ha det så. Men ju bättre förbered man är desto smidigare klara man av oplanerade situationer.

            Man kan också lämna sin plats för att viska till varandra i örat om något nytt måste tas om hand.

            Min åsikt, och det är allt det är, blir att måste ni kommunicera så mycket under kvällens gång så skulle det påverka hela sällskapet runt kring er negativt om det inte enbart räcker med ett signalsystem eller i nödfall ett SMS.

            En annan tanke vid stort sällskap blir att det är snällare om ni sitter delat då det kommer öka chansen att alla hör bra det som sägs iaf ibland. 🙂

            Absolut. Beror såklart på storlek på fest och sånt. Fast när du är ensam TM har du ju inte ”problemet” med att behöva stämma av något med någon.. We’ll just have to agree to disagree on this one 🙂

    Tyckte Bellas inlägg lät lite som att de minsann satt vid det coola bordet. Drog ner min syn på henne som Självsäker. Det är de små sakerna som avslöjar folk:) alla kommer faktiskt inte med en respektive så någon form av vett och etikett vore ju fenomenalt om man följde. Så alla hade trevligt. De bästa festerna har varit där man inte ser till att alla högljudda eller festmänniskor sitter vid samma bord utan att de sprids ut. De blir lätt lite som Bella uttrycker sig annars.

    När jag gifte mig delade vi inte på paren. Jag hade inte ens en tanke på att man skulle göra det. Vi försökte para ihop människor som vi trodde skulle ha mycket utbyte av varandra men om man kom som par så fick man sitta ihop.
    Till efterrätten hade vi gjort en ny bordsplacering så alla fick byta platser och träffa nytt folk, då hade de flesta druckit ett par glas vin så alla tyckte det bara var roligt att träffa andra festdeltagare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.