Pondus!

Blondinbella:

bella_newheader1

Att tacka nej till en intervju för att man inte gillar ämnet och frågorna måste väl vara ett tecken på framgång och att man kommit upp sig här i världen?
Normalt sett verkar bloggare ställa upp i allt från lekprogram till events för en obetydlig summa eller ofta helt pro bono just för att synas och dra trafik till bloggen så jag blev faktiskt lite imponerad över Bellas nej.
Svaret från Sveriges Radio på förslaget att intervjun skulle kunna handla om vad hon gör NU istället för hur bloggen startade var ju bara pinsamt:

Hos Sveriges Radio så ställer man inte sådana krav.

Nej, och så blev det ingen intervju heller!
Team Bella all the way!

30 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Självklart är inte SR svar ok, men om hon skulle prata om det hon gör nu skulle det väll handla om hennes produkter o skor, o då hade väll hela programmet blivi avbrutet ”men det finns ju andra skor/schampon/hudkrämer osv.
    O ordvalet att man inte ställer sådana KRAV får mig att undra över hur Bella formulerat sitt förslag.. eller krav…

    Nej, och SR förlorar inte så mycket på det heller liksom. Hon ”vann” inte, hon tackade nej till en intervju som handlade om nåt hon inte vill prata om.

    Just nu. Tagit från Hugos blogg (kommentarsfält i hans senaste godmorgon-inlägg): Hej Hugo! Tusen tack för en underbar blogg. Dina tjejer är lyckligt lottade att ha dig som pappa. Har dock en snabb fråga, som du kanske kan svara på: Varför är Paula så dålig på att ta emot konstruktiv kritik? Hon raderar varenda kommentar om hennes svenska, om folk inte tycker några kläder passar henne, om hennes attityd mot dig, om man säger hon var snyggare i en annan hårfärg eller liknande. Det råder någon form för Nordkorea-tillstånd i hennes blogg vilket är otroligt irriterande.

    No offense! 🙂 Ha en fin dag.

      Min spontana reaktion är ”härligt att hon inte tar skit från folk”. Allt det i exemplet ovan är ju helt onödigt att tala om för henne. Vem bryr sig om en främmande människa gillar en hårfärg bättre på en själv? Nä, hade jag haft en blogg hade jag nog känt likadant.

    Det var väl inte konstigt från något håll?
    Team ingen … ?

    Sanna Bråding på SVT ”ekologiskt ska det alltid vara!”. Jag har ingenting emot ekologiskt. MEN, ekologiskt från Sverige eller annat land?

    Icas ekologiska honung är från Brasilien, en annan icke ekologisk kommer från en by 30min från min stad.

      Rent privatekonomisk beror det på huruvida du prioriterar miljön eller din egen hälsa.
      Jag ser att all ekologisk mat är gynnsamt i längden eftersom det uppmanar andra bönder att byta över för att ta del av den växande marknaden.

      Om alla skulle sluta köpa den lokalproducerade honungen för att istället köpa den ekologiska från Brasilien, då skulle den lokala producenten ”tvingas” byta över till ekologiska metoder för att öht gå med vinst. Så jo, ekologiskt är alltid bättre.

        Til mig som inte förstår… hur görs icke-ekologisk honung?

          Jag antar att bina får äta ”naturlig” mat istället för olika glukossubstitut samt att de/kupan inte sprejas med en massa medel.

            Dennina: Är det så det går till? Jag trodde att de bara fick sitt socker under vintern istället för honungen som tagits ifrån dem?

            Har du någon bra artikel på lut som du har lust att peka mot? 🙂

            /storkonsument av honung

          Jag undrar faktiskt samma som Elle. Jag är verkligen inte insatt i bi och honungsproduktion men hur kontrollerar man från vilka blommor de hämtar sin honung tex?

          Finns det någon här som vet vad som gäller för att kalla honung ekologiskt?

            Va kul att jag kunde bidra med något. Som jag har förstått det så är honung endast ekologiskt om blommorna som bina får sitt nektar från inte besprutat. De behåller ibland även bipollen (jättenyttigt tydligen) i processen.

            Icke ekologisk honong består av restbesprutningsmedel och är processerat samt fritt från bipollen. Bina får i många fall majssirap (corn syrup) som är väldigt näribgsfattigt. Bina mår inte alltid bra och besprutas/ körs ut med rök för att vi ska kunna komma åt honungen.

            Köp alltid raw/ råhonung. Det finns lite här och var och kostar mycket mer men jag lovar att det är värt det (för dig och bina). Prova annars agavesirap 🙂
            ska leta upp lite artiklar. Jag förlitar mig tyvärr på youtube dokumentärer. Återkommer senare ^^

            Tack! 🙂

            Hemma efter en lång pluggdag.

            Jo, nu är det så att jag inte vet vilka websidor du känner att du litar på så jag skickar ingen länk utan kommer med sökförslag som ska vara nyttiga.

            ”Raw honey benefits”
            ”Organic honey manufacturibg process”
            ”Honey+ corn syrup”
            ”Organic vs raw honey”
            ”Organic vs non-organic honey”
            ”The truth about hobey”
            ”How honey is made”
            ”Backside of the hobey industry”
            ”Bee pollen benefits”
            ”Benefits of raw honey”

            Tycker att det finns många bra artiklar men som vegan så är jag rätt lättövertygad hahah. Kanske bäst om du kollar upp det du är mest intresserad av. Annars kan jag rekomendera Joe Vegans video om ”the truth about honey” på youtube. Han är ingen expert men kommer med logiska argument- han tar dock inte upp nyttigheterna som finns i honung eller hur ekologisk honung skullle skilja sig från vanlig.

            ^^

        När det kommer till ’ekologiskt kött’ och KRAV så är det inte bättre ur djurens synpunkt.
        De får inte läkemedel när de är sjuka utan man hoppas att de blir bättre av sig själva alt avlivning.
        Ungarna som förlorar sin morsa/mamma vill inte ta hand om får endast flaskmatas med ersättning i 2 veckor och sen är tanken att de ska äta grovfoder och klara sig på det.

        Upplevt first hand. ✋?
        Är man för djurens välbefinnande så bör man välja lokalproducerat över ekologiskt alla dagar.

          Sant, fascinerande att folk är så blåögda ibland. Bara för att det är eko är det inte alltid det bästa.
          /Svärdotter på en gård med köttdjur som lever ett väldigt gott kosseliv, där man värnar om djuren, inte stämpeln.

            Aawww värnar ni om djuuureeen, naw sen slaktar ni dem kallblodigt för att käka deras kroppar fastän det inte är nödvändigt för survival. AWWWW. Psyko

            Går in som anonym i ett kommentarsfält och kallar folk psykon. Ett tydligt bevis på att idioter kommer i alla former, även vegansk 🙂

            Malin: för fem år sen hade jag sagt att Äsch, det där är en 14-årig nykläckt vegan/vegetarian som rebellar.

            Men idag? Det kan lika gärna vara Sanna 43 år, Phd, som skriver för det är så många på senare tid som verkar ha snetänt.

          Anonym: Japp, gott med kött!

          Och om man som konsument vill veta vad man ska fråga efter så är det bästa naturbeteskött. Det betyder att djuren betar i naturliga hagar och det gör i sin tur att ca 200 mindre djurarter (kryp på svenska) kan leva. Flera av dem kan bara leva i den miljön och på så sätt bidrar vi till den biologiska mångfalden. Något som alla borde tycka var viktigt eftersom det är svårt att få tillbaka arter som dör ut… Och även om det är svårt att veta varför vi har alla kryp vet vi ju inte vad som händer om de dör ut helt…

    Hade Bella fått som hon vill hade det ju blivit en timme reklam på en reklamfri kanal.

    Om hon nu är så säker i sig själv kan hon väl hantera jobbiga frågor på ett bra sätt?

      Ja precis, vem säger att hon måste svara på frågan bara för att hon har fått frågan? på tex frågan om hennes pappa så hade hon ju bara kunnat säga ”vi har ingen kontakt idag och detta ämne är något jag inte vill prata om” eller liknande.

      Så nej, inget Team Bella här. Hon tackade nej till en intervju i en oberoende och reklamfri kanal för att hon inte fick bestämma frågorna.

    Dessutom skulle jag inte påstå att det är ett tecken på framgång. Uppenbarligen var ju SR inte så brydda om att göra en intervju med Bella. Det är ju faktiskt SR som nobbar Bella och inte tvärtom 😉

    Varför känns det som att Odds familj inte är lika närvarande längre?! Förut lämnade dom väl alltid barnen till farmor och farfar osv osv.. man har inte hört ett knyst om odds föräldrar på ett bra tag? Eller är jag ute och cyklar ? Någon som vet??

    Fast SR gör helt rätt som inte viker sig för hennes krav. Deras uppgift är inte att verka som en mediekanal för henne och hennes företagande, utan att göra oberoende radio.

    Team SR

    Tyvärr, så här många år efter, triggar frågor om hennes far igång henne. Hon kommer inte kunna bestämma över alla frågor hon får i livet. När hennes barn är större kommer de själva ställa frågor, och inte bara det, de kan komma att anklaga henne över att exkludera morfarn från deras liv och de kommer möjligtvis vilja ha kontakt med honom. Det är en trigger hon får vänta på! Så bättre hon jobbar med psykologen kring hur hon skall bli bekväm i sitt val.

    camcam, kan jag maila dig? vet inte adressen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.