En tvåhunking för tvål??!?!?!?

Blondinbella:

På samma sätt som jag förfasades på det där CamCamiska viset som bara jag kan över GabJossans svindyra diskmedel så får jag en liknande känsla när jag ser priset på Löwengrip Care and Colors handtvål – 189 kr!!!!
För tvål!!!!!!
Det här är värre än 55 spänn för diskmedel helt klart..
Vad kan finnas i deras handtvål som motiverar ett sånt skyhögt pris?
Krossade ädelstenar och morrhåren från en albinokattunge?

Herregud, mitt snart 36-åriga hjärta klarar knappt av sånt här längre.
Jag handlar oftast min handtvål på Rusta eller ÖB och vid riktigt russliga tillfällen kan jag sträcka mig så långt som att köpa en handtvål på Sephora men sen när den tar slut så har jag inga som helst skrupler för att bara fylla på den med billig tvål och fortsätta känna mig lyxig.
Image i badrummet tar aldrig semester.

189 spänn för en handtvål? 
Team Bella eller Team CamCam

soap soap1

36 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Snabbt räknat, 12 ÖB-tvålar eller en Bella-tvål… Hmmmm…..

    Diskmedlet från Rituals är fortfarande to die for! Köper dock hellre en handtvål från Rituals än Blondies.

    Fast, som den fattiga student jag är köper jag Grumme Smultron diskmedel och Palmolive olika dofter.

    Jag kan ibland köpa en dyr tvål (björk&berries/l:a bruket) och ge bort till någon som uppskattar lite vardagslyx.
    Köper det dock aldrig till mig själv. Så #teamcamcam
    #teamgunry

    Skulle aldrig heller få för mig att köpa LCC’s tvål. Särskilt inte efter deras ”ja men vi kan inte hjälpa att du är allergisk mot våra produkter”-kundhantering.

      Haha, hörde av mig till deras kundtjänst för att fråga om returnering av en proukt jag inte är nöjd med.

      Jag har haft problem med deras nya deodorant, Sensitive. Jag har inte känslig hud, utan passade på att köpa den och den rosa när de hade en kampanj, så jag betalade bara för en. I alla fall, den är kaos! Huden under armarna började flaga, det kliade utav bara helvete och det tog ca. 5 minuter med armarna upp i luften innan deodoranten torkade. Det senare kan jag leva med, det är ju en vanesak. Nu har jag ungefär hälften kvar och kulan har fastnat, den är liksom torr och gnider sig bara mot huden, trots att jag trycker på tuben får jag inte ut mer deodorant. Dessutom luktar kulan lite unket nu.

      Svar från kundtjänst: det är din hud som har en reaktion med någonting i produkten, och det kan inte vi hjälpa. Du får skicka in den till oss om du vill, men vi tänker inte ersätta någonting eller betala för frakten.

      Hejdå LCC!

      Det är dessutom konstigt att deras ansiktsvatten har såpass mycket alkohol i sig… det är fjärde ingrediens tror jag. Undrade varför den sved så i ansiktet, men det är ju alkoholen.

        Men vafan! Det var typ samma svar jag fick från deras jävla kundtjänst! Jag använde deras rosa deo och fick precis så som du beskriver det. Kliade så att jag misstänkte om jag hade fått skabb eller nåt. Helt frukstansvärt! Och deras råd var liksom ”byt tvättmedel”. Det längsta de kunde sträcka sig till var att be mig att köpa deras deo för känslig hy. Jomen tjena det är jag jättesugen på efter er trevliga ton.

        Ja, det är ju skönt att veta att man inte är ensam om att få den behandlingen men ändå skandal att de behandlar sina kunder på det sättet.
        Om du dessutom fick problem med själva förpackningen så borde de i alla fall ge tillbaka pengarna för varan?

          Har samma upplevelse som er av LCC av deras kundtjänst/produkter och jag kontaktade faktiskt Aftonbladet angående detta vilket dom var väldigt intresserade av, så hör av er ni med! Jag har mejlen till journalisten jag gjorde intervju med ifall någon är intresserad av att gå vidare också 🙂 så kanske vi kan få LCC’S kundtjänst att gå en charmkurs 😉

          Skicka ett e-mail till mig så ska jag hjälpa er 🙂
          Shugsdotter@gmail.com

            Vilket bra initiaiv! Själv känner jag mig dock lite skeptisk till just det här med aftonbladet.

            Främst för att:
            1) Jag var inte så trevlig* efter första mailkorrespondensen med kundtjänsten
            2) Vill ju helst vara anonym 🙁

            * = Kan ha förekommit en del svordomar.
            Pre-morgonkaffe och samtidigt som man ska till jobbet med kliande armhålor var ingen bra kombo när man skulle svara på mejl

          Hahaha, ”byt tvättmedel”. Läste en kommentar hos BB där hon hade fått svaret ”det är ditt luktsinne det är fel på”.

            En till som haft kontakt med deras luddiga kundtjänst här! Jag gillade mascaran som fan till att börja med, men sen fick jag, vid 2 tillfällen, mascaror som var alldeles tjocka i konsistensen & fransarna bara klampade sig.
            Svaret?
            ”Hej Malin,

            Tack för det! Vi kollar detta med vår fabrik och ser över vad som kan ha hänt.
            Trevlig helg!”

            Inte en ursäkt, ingen kompensation, nada! Tack liksom.

            Jag fick eksem i hela fjäset av deras ansiktsprodukter! Skrev också in och frågade om dom hade någon retur policy, framförallt eftersom att Bella tjatar om hur känslig hennes egen hy är! Men nej, ingenting! Dessutom bad hon mej att fortsätta använda produkterna eftersom ”det nog går över för att min hud hade fått en en fuktchock!”. Fattar dom inte vad allergi är? ”Ta du en jordnöt till, så ska du se att du kan andas om en stund!”

        Har själv ”unnat” mig deon för känslig hy och det är i särklass den sämsta deon jag haft. Den gör allt en deo INTE ska göra. Men tänker: detta är ju en solklar fall för Allmänna reklamationsnämnden? Någon som bemödar sig? Vi kan göra en namnlista med klagomål på diverse produkter. Det är ju även falsk marknadsföring av företaget!

      Till Ah: du kan få vara anonym om du vill, sen vet väl varenda vuxen människa hur livet är när man inte fått i sig sitt morgonkaffe ???

        Jag ska fundera på det i alla fall! Som sagt, superbra initiativ!

    Jag brukar ibland fråga blondinbella om de använder sulfater och silikoner i sina produkter (det är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat) men jag får aldrig något svar från henne, för annars kan det vara en motivering till ett högre pris om de är fria från bland annat dessa ämnen. Men jag tror faktiskt inte att hon har så bra koll själv. Och vid en närmare titt på produkterna på Apoteket så innehåller de i stort sett samma skit som ica basic….. Så det är bara namnet man betalar för.

      Skulle tro att det är i stort sett samma ingredienser i denna typ av produkter oberoende av vem som tillverkar och säljer dem. Varför skulle just LCC ha kommit på så revolutionerande produkter som konkurrenterna missat under alla år som gått?
      Men som med allt som Isabella företar sig är det ju unikt och inte tidigare skådat.
      Om någon tycker sig slippa acne, allergi eller vad det nu kan vara just med produkter från LCC så är det säkert en tillfällighet. Ingen har väl testat igenom alla produkter på marknaden för att vara säker på att just LCC är så unikt?

        Nej men det finns andra mer miljövänliga alternativ, t.ex istället för SLS (sodium Lauryl/ laureth sulfat) så kan man använda SCS (Sodium coco sulfat) som är mer miljövänligt och inte lika hudirriterande. Det kostar mer att framställa med SCS än med SLS så det var ju lite så jag tänkte….. T.ex så finns det ju massor med eko hud och hårvård där man skippat helt sulfater och silikoner och istället satsar på naturliga oljor osv. Så jag menade inte att blondinbella nödvändigtvis måste ha kommit på något alldels nytt och revolutionerande, utan bara tagit hänsyn till t.ex miljön mer eller för de som får hudutslag av SLS och därmed motiverat högre priser.

      Sökte upp tvålen på apoteas hemsida och fann innehållsförteckningen där. Avgör själv, men denna tvål har inte bättre ingredienser än en billig uzbekisk tvål inköpt på Rusta.

      Ingredienser: Aqua (Water), Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Parfum (Fragrance), Theobroma Cacao (Cocoa) Extract, Saccharide Isomerate, Glycerin, Peg-7 Glyceryl Cocoate, Propylene Glycol, Polyquaternium-7, Sodium Citrate, Phenoxyethanol, Diazolidinyl Urea, Citric Acid, Sodium Benzoate, Sorbic Acid, Potassium Sorbate, Iodopropynyl Butylcarbamate, CI 15985 (Yellow no 6), CI 17200 (Red no 33), CI 42090 (Blue no 1).

    Haha åh gud mitt coupon-queen-heart går sönder:((((((

    189 kr för 250 ml blir ju ett literpris på 756 kr! Dvs som en äkta fransk Cognac XO av finaste märke. Skulle då hellre lägga dessa pengar på en flaska cognac och köpa en billig handtväl.
    Själv använder jag för närvarande Family Fresh Spring Rain handtvål som kostar 25 spänn för 750 ml i refill.
    Den kan man för övrigt fylla på i flaskan från LCC om man nu skulle råkat ha fått en sådan pumpflaska i present av någon med dåligt sinne för ekonomi.

      Hahaa ”dåligt sinne för ekonomi”?
      Nä jag skulle inte kalla någon som köper så dyr tvål för ”economista” direkt… 😉

    Haha ja jag skulle inte vilja ha en tvål med kattungemorrhår i… låter stickigt??
    Är helt klart #teambilligtärbäst.
    Kul att Bellas tvål heter home spa också… för det är ju så lyxigt och avslappnande att tvätta händerna efter ett dassbesök:D

    Jag brukar köp Rituals tvål som kostar dryga hundralappen och där går min smärtgräns. Och emellanåt fyller jag flaskan med betydligt billigare tvål för att spara pengar ?

    Tacka vet jag gunrys tvål för en 10 på rusta och ÖB! Dom har faktiskt asgoda dofter ??

    Jag har helt slutat använda vanliga deos pga hudirritationer etc. Jag använder Dr Organics deo i doften Aloe Vera eller Pomegranate, helt fri från aluminium, parabener, SLS och annat skit. Kostar 69 kr på Life. Något av det bästa jag gjort är att sluta använda vanliga deos, den här ger inga vita deofläckar. Har förstört så många tröjor… Den håller dock inte en hel dag som en från tex Dove. Tar man på den tidigt på morgonen så får man ta på lite mer runt ja 6-tiden på kvällen? Har den alltid med i väskan. Nej jag jobbar inte på Life haha, är bara så trött på denna deodorantdjungel och så en släng av hypokondri – tänker att aluminiumet i deodoranter bidrar till bröstcancer, metallförgiftning, irriterad hud osv. Den här deon är awesome!

    Tips! Gunry gör en fransk serie med helbruna flaskor. Du får lägga drygt 20 kr, dvs nästan dubbelt mot deras vanliga, men då får du en flaska som ser rätt fin ut i badrummet och en doft som känns lyxigare än deras vanliga. Har provat grönt äpple och bergamott och båda är to die for! Och du kan köpa 10 st istället för en av blondinbellas 😀
    Mvh hygienartikelsentusiast

    Haha ja fy sjutton vilket överpris, i alla fall för mig som köper mina tvålar på dollarstore för 10:-/st 😛

      DollarStore <3
      Brukar köpa 3 tvålar för 10 kr på Dollar. Passar min plånbok alldeles utmärkt.

    Kör på dollarstores just nu, 10:-, den med doft av granatäpple. Annars är standard gunry, den med en oliv på flaskan.
    Ska jag och sambon lyxa till det så blir det barnängens tvål med lotion, självklart med granatäpple.
    Tydligen så gillar jag doften av det..

    frågan är varför man ens tänker tanken att köpa hennes produkter över huvudtaget när man vet hur pengakåt hon är och överrepresenterar sina produkter… ALDRIG att jag hade sponsrat nåt som kommer frå nhenne!!

      En vän hade provat hela hennes serie och rekommenderade den varmt så jag tyckte det var värt ett försök. Föll mej aldrig in att dom inte skulle ta ansvar för ev allergiska reaktioner. Jag brukar alltid kolla att dom tar i retur om man reagerar innan jag köper så dyra grejer men glömde den gången!

        Jag utgår bara från att man kan returnera felaktiga varor på ett eller annat sätt. Jag utgår även från att företag i alla fall någorlunda tar till sig av befogad kritik eller frågor – men det är ju inte sant.

    Att köpa krämer, tvålar mm är lite av min guilty pleasure. Men helst ekologiska, så priset brukar därför vara lite dyrare än typ ÖoB. Jag är inte så mycket för att shoppa kläder eller liknande, men krämer och liknande… oh my! Jag kan stå i timmar och lukta, klämma, läsa innehållsförteckning när jag är tex på en Whole Foods Market-liknande affär. Har några tvålar på ”vänt” som jag bara längtar att få börja använda. Sån är jag, tänk så härligt olika vi kan vara ?

      Haha jag gör också så! Men är inte helt såld på ekologiskt och naturligt eftersom jag har så många allergier. T.ex. får jag en korsreaktion på citronsyra, men inte syntetisk.

      Men ja, jagvhar väl ett par tiotal krämer, minst ett dussin tvålar som väntar, och tre skrubbar att prova. Önskade mig mer i julklapp, detta är inte inriktat det som står kvar hos mitt ex! (Om det finns kvar)

    Jag är inte priskänslig, men jag hade aldrig köpt en handtvål för nästan 200 kr på något apotek.

    Jag har en sån där porslinspumptvålgrej som man fyller på med valfri tvål. Brukar mest bli billig duschcreme och sånt för glömmer alltid köpa tvål. Men det funkar ju det med 🙂

    Nu när gabbi trillat ner igen på listan så har hon och hennes favorit sfs- postat igen… rätt förutsägbart vid detta laget. Desperat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.