Barn & alkohol..

Blondinbella:

https://www.instagram.com/p/BLy35R5jWK0/?taken-by=blondinbella

Förra gången de skulle ha fest var det lite ”lustigt” att lägga upp en bild med barnen omgivna av bag in boxar. Den här gången – not so much.

Får ni dåligt samvete om ni handlar alkohol med era barn?
Ska man lämna dem i bilen annars eller?
Det är ju inte som att man rasslar in i värsta porrbutiken och fyller vagnen med buttplugs och jättedildos. Då kanske det är läge att lämna kidsen hemma..

27 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Två tjejer på min skola delade ut en enkät om LCC… Haha, vad passande!

    Tycker inte de är konstigt att handla med barnen. Ibland har man inget val. Men hon vill ju ha reaktioner genom att göra sådär. Så hon får ju sin vilja igenom ?

    Nja, jag tror snarare detta inlägg från BB är ett sätt att dra uppmärksamheten ifrån kritiken om den dåliga kundservicen på LCC. För ett liknande inlägg skrev hon i samband med kräftskivan de hade (om jag kommer ihåg rätt tillfälle)

      Ja, det var inför kräftskivan.
      Bilden på kundvagnen med Gillis & Sally finns kvar på Google men jag hittar inte blogginlägget.
      Ska vara 21 augusti men det är borttaget?

      Håller med. Bra sätt att dra uppmärksamhet från LCCs dåliga kundbemötande!

      Exakt min tanke. Ibland känns det som inte många andra ser igenom henne!

      Varje gång det varit något jobbigt eller hon fått kritik, så drar hon till med ett ”charminlägg”. Så uppenbart.

    Isabella börjar verkligen bli tjatig.
    Exakt samma inlägg körde hon i augusti inför kräftskivan men då med två ungar bland vinboxar och ölflak.
    Det var lika olämpligt då som nu.
    Att sen många kommenterar som att man visst kan låta barnen vara med på Systemet och kanske välja sorter efter färg på kartongerna gör inte det hela mer lämpligt.
    Är man två föräldrar som har plats på förskola för barnen borde man kunna handla alkohol utan att barnen måste vara med.

      Skulle ju def ta med mina barn till systemet men aldrig låta dem välja. Barn har ingen känsla för kvalitet.

        ”Barn har ingen känsla för kvalitet.”

        ???

        ????
        Månadens kommentar!

    Jag tycker att det känns olustigt att ta med min son till Systembolaget och undviker gärna det om det går. Jag är även gravid så då känns det ännu mer fel att gå in där. Sambon brukar få sköta sina inköp själv numer 🙂

      Varför känns det obehagligt? Jag förstår inte och är ärligt nyfiken.

        Jaa, om jag hade ett bra svar. Haha! Vi är ju alla olika men det är bara en olustig känsla i kroppen. Jag kan inte riktigt sätta ord på den, tyvärr. Jag vill gärna kunna förklara men kan inte.

        Ursäkta rörigt svar 😉

          (jag skriver ju som en kratta!)

          Får skylla på min gravidhjärna. Typ. Hoppas du uppfattade något av min kommentar……

    Hade jag vart ”BB” så hade jag vänt mig mot föräldrarna och sagt: ”Gillis har alltid vart glad i flaskan, han!” Och typ blinkat med ögat. Som att visa att man skäms men ändå vill skoja om det.

    Reagerar mest på hur välkammad lilla Gillis är? Två år men den frillan? Undrar dessutom varför de inte dricker Odds fantastiska viner..:

      Ja, jag är också helt fascinerad över frisyren! Jag antar att det är ett foto från förskolan som sitter där och jag undrar så om de har fått förskolepersonalen att kamma hans hår inför fotograferingen (vilket de oftast inte gör, funkar inte med så många ungar) eller om de helt enkelt kammade hans hår på morgonen och så höll sig frisyren? Hade aldrig funkat på min unge…

    Vi dricker otroligt sällan alkohol och nu i somras drack vi det sista av vårt bröllopsvin, sisodär ett par år senare. Sedan dess har vi inte druckit något.
    Jag tycker att det är ok för barnen att se sina föräldrar dricka om de har ett sunt alkoholintag, dvs ett glas till maten någon gång ibland. Men att ta med dem systembolaget är inget jag har kunnat tänka mig! Häromdagen var första gången under mitt sjuåriga föräldraskap som det hände ? Sjuåring önskade sin favoriträtt till helgen, rödvinsfondue med rösti och rödvinssås.
    Jösses så jag skämdes först när vi gick runt i gångarna på Systembolaget och ännu mer när vi skulle betala och ungen kläcker ur sig:
    -Det här är till mig!
    Jag höll på att sjunka under jorden!! Kassörskan tittade förbannat på mig och sedan åter på min dotter.
    -Man får inte dricka vin när man är barn!!
    -Jag vet, jag ska laga det med bufjong (buljong) och doppa kött i.
    -Okej…?
    Vi fick köpa vinet men min sjuåring kommer hädan efter att få stanna hemma med mig eller sin far när alkohol ska inhandlas ??

      Hahah oj vad jag skrattade när jag läste din kommentar. Blir dock förundrad över varför personalen på allvar tror att det är din 7åring som ska dricka vinet? I det läget känns det som att man inte ska behöva förklara sig ..

      All alkohol kokas inte bort när man använder det i matlagning.

        Även om alkohol förångas vid lägre temperatur än vatten så är det svårt att få bort all alkohol vid kokning.
        Även i ett långkok som Boeuf Bourguignon kan 5% av den ursprunbgliga alkoholen finnas kvar efter tillagningen.
        Slår man i en liter rödvin så kan alltså alkohol motsvarande vad som finns i 2 cl vin finnas kvar även efter 1-1,5 timme. Inga stora mängder men det är inte 0.
        Det är t ex svårt att bli av med all alkohol i glögg om man kokar starkvinsglögg och tänker sig göra alkoholfri glögg. Efter fem minuters kokning så innehåller glöggen fortfarande 5% alkohol (från början 15%).
        Man behöver alltså inte vara så orolig när man märker att det börjar ryka när man värmer glögg. Det tar ganska lång tid för alkoholen att förångas – även om vätskan kokar så sjunker alkoholhalten bara med ca 2%-enheter per minut.
        Off topic kanske men intressant kunskap.

    Det som stör mig mest av allt är att på bilden inne på BBs blogg har förskolepedagogerna stavat Odd med litet O. Vafaaaan

      Ja eller hur.

      Då har han något att sträva efter 🙂 Man måste jobba sig upp i hierarkin, så att säga 🙂

    Fascinerande med svenskars syn på alkohol….
    Skämmas för att ta med sitt barn på systemet?Varför?
    Inte konstigt att vi har så mycket tonårsfylla och även vuxna som inte kan hantera spriten, dricker du mer än ett glas i veckan är du alkoholist och ska in på behandling. Snälla nån.
    Min familj dricker ibland en snaps och någon öl till stora högtider, inte fan blev vi barn skadade av det eller växte upp till alkoholister. Löjligt.

    Jobbar själv på systembolaget. Tittar aldrig snett på någon som har kidsen med sig in. Tycker det är helt okej att de är med inne i butiken. Brukar ofta skämta med kunder att de har hjälpen med sig in och så. Förstår inte varför de inte skulle få följa med in…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.