11 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Haha men den har ju tom en ”översydd” nikelogga på sidan?

  Kenza har ju flera gånger blivit anklagad av läsare för lite väl mycket inspiration från Balmain… Hennes svar var ”tack, vi älskar Balmain!” Känner samma sak – köper hellre äkta Balmain än kopierat a la Ivy Revel. Deras kläder är lika, och jag skulle inte vilja vara en copycat i modebranschen (eller någon annan).

  Det är ju Nike air Max kopior från någon av Kina fabrikerna som gör kopior fast utan air Max trycket på gummit samt att det är översatt m lapp uppe på tungan.

  Har för mig att man kan skriva till företag när mindre företag gör kopior av deras kläder/produkter. Om de anser att det är värt att ta upp så kan de.. ehh höra av sig till den som producerar kopian?

  Jag har läst det här från när BB kopierade någon ring (som hon designat heeeelt själv) och Kenza någon bikini från victoria secret..

   Japp! Jag mailade flera lyxmärken när Therese Kudzak (shopping and fashion) startade en nätbutik där hon och hennes man satte bla Chanels och Pradas logga på all möjlig skit.
   Den nätbutiken försvann illa kvickt efter massiv kritik hos Bloggkommentatorerna . Tyvärr så återuppstår ofta sådana här nätbutiker under ett nytt namn men det var uppenbart att Therese och hennes man drog öronen åt sig.

  Jag kanske minns fel men skrev inte Tyra om detta för länge sen, att om man ändrade 5 grejer (typ knappar mm) så var det ok? Kanske minns helt fel nu?

   Jag har också för mig det, att det var omkring 5 eller något sådant.

  Det är inte plagiat om man inte förfalskar själva loggan. Och tittar man i kedjorna så gör de alltid ”kopior” på heta designplagg och väskor som liknar orginalet så det är inget fel. MEN att hon skriver om ”sin egen kollektion” så låter ju det som att hon menar”titta vad jag designat” och då är det ju lite knas att Madlady och JFR säljer precis likadana(inte exakt men väldigt lika) skor och har gjort ganska länge,,,,
  https://www.jfr.se/sneakers-breeze-pink
  http://www.madlady.se/sneakers-baby-pink.html

  Hon hade ju unnat säga ”har tagit in dessa rosa skor som jag älskar” så hade jag inte tyckt det va nå konstit med det men ”min kollektion” signalerar ju att hon suttit och skissat och klurat och kommit på något själv…

  Så länge man inte använder en logga och kopierar rakt av så är det inte fel.

  MEN att hon släpper en ”egen kollektion” signalerar ju att hon suttit och ritat och skissat och kommit på något själv, hon hade ju kunnat säga att hon ”tagit in de här rosa skorna” så hade det låtit bättre.

  Madlady och jfr har ju haft i princip identiska ett bra tag nu
  https://www.jfr.se/sneakers-breeze-pink
  http://www.madlady.se/sneakers-baby-pink.html

  Jag har funderat på samma sak, Chiquelle har en väska som är vansinnigt lik Celiné Paris väskor…

  Hehe, finns ju bara en air max 90 och de som ägt ett par vet. Till och med luftbubblan i sulan är plagierad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.