Att få barn räddade förhållandet..

GabJoss:

joss

Jag tror att livet hade varit HELT annorlunda om vi inte hade fått Jason. Han räddade vårt förhållande (som var sååå trasigt just där och då) och gav livet en helt ny mening för oss båda.//GabJoss

Jag är av den övertygelsen att införkaffandet(!) av ett barn aldrig ska ske av anledningen att man vill försöka ”rädda” sitt förhållande. Ett barn ska inte komma in som nån typ av kit för att hålla ihop två trasiga delar men GabJossan vill få det till att SuperJ räddat deras förhållande men jag är fortfarande skeptisk.

Vad gör man nästa gång förhållandet krisar? Skaffar en till unge? Innan man vet ordet av så har man en 10-15 ungar och aspirerar som årets Familjen Annorlunda istället för att ta reda på vad som faktiskt är fel i förhållandet.
Så tycker i alla fall jag.
Vad tycker ni?
Ska man skaffa barn för att rädda ett förhållande eller förtjänar varje barn att födas in i en stabil och kärleksfull familj?
(Eller i alla fall att det ska vara intentionen så långt det går?)

Team CamCam eller Team GabJoss?

32 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Av det du citerat kan inte jag läsa in att de ”skaffade” Jason FÖR ATT lösa förhållandet, utan att det istället blev bättre när han kom, om du förstår vad jag menar.

    Off topic – vad fan håller hon i? Världens största kniv? Ett lasersvärd?

      Haha, okej, det krävdes EN extra titt för att se att det var en barnvagn och inte en kniv. Dags att sova, kanske.

      Efter en snabbtitt trodde jag att det var Kenza med en kniv xD

        Haha det trodde jag med först!

      hehe bara jag som tyckte det såg ut som att hon höll i ett moppskaft? tyckte det var en udda prop :p

    Ska jag va ärlig så tror jag inte ens på henne. Jag tror hon desperat försöker låta så mänsklig hela tiden i sin blogg för att hålla den vid liv. Tror inte en sekund på att de hade gått isär om det inte vore för super Jason.

    Team camcam all the way!

    Detta rör inte detta inlägg men är där någon som har sett Jockes och Jonnas nya serie?
    Kollade på det första avsnittet och reagerade på att denna gången sa Jonna att dom försökt få barn i 2 1/5 till 3 år. Var det inte 1 1/5 år sist som dom påstod?

      Det är ju svårt att hålla reda på alla lögner :p

    Jag anser att man inte bör försöka skaffa barn tillsammans om man inte fungerar ihop som personer. Om man har en dålig tid är det bättre att vänta ut den, och lösa sina problem först. Det är egoistiskt att som förälder bara tänka på sig själv eller sitt förhållande.

    Nu råkar jag veta en person som gått isär med sina barns pappa, och skaffat sig en ny. Men denna personen väljer att vara särbo så länge barnen växer upp, så att de får sitt eget hem och slipper skämmas inför styvpappa när mens etcetera kommer. Jag önskar att fler människor tänkte på sina barn i första hand, och inte sig själva.

      Hahah hjälp.

      Läste först att personen med särbo tyckte att särboskap var bra för att hon själv skäms över att få mens och säkert för att hon bajsar också. När jag förstod att det var barnen som kanske kommer skämmas så låter det ju snäppet mer logiskt, även om jag själv inte skulle göra samma val som hon av samma anledning.

      Jätte bra! Många barn och speciellt tonåringar känner sig inte välkomna i sitt egen hem efter ny partner. Det va en klok förälder. Önskade en av mina hade tänkt så långt

        Ja! Jag var en av dom! Vantrivdes hemma med min pappa & styvmamma och var så lycklig när jag till slut flyttade hemifrån!

          Ja håller med er, min stackars plastsyster fick flytta ihop med min fruktansvärda pappa och var aldrig trygg hemma igen.

    Nej, man ska inte skaffa ett barn för att rädda ett förhållande, anser att det inte är rättvist mot barnet.

    Alltid Team Camcam haha!

    http://WWW.JOHANNAGRAHN.SE

    Ibland får jag känslan av att F inte har så mycket att säga till om i det förhållandet. Allt är så magiskt gulligt i bloggen, så jag tror att verkligheten är en helt annan.

    Team camcam alla dar i veckan! Ett barn tar mkt och man är trött sliten, får inte samma tid för varandra, då gäller det att ha ett bra förhållande när man skaffar barn för annars tror jag det blir kaos! Tror det krävs en stadig grund att stå på för stt inte tappa bort varandra.

    Jag tror inte på henne. Det här är väl det första vi hör om detta? Allt framstod ju som väldigt magiskt och fantastiskt redan då.

      Om man läser hennes inlägg från den tiden så finns det absout inget som tyder på att förhållandet skulle vara sååå dåligt som hon säger. Detta får mig att fundera på hennes magaiska tillvaro idag, den kanske inte är så magisk som hon framställer det? Och att vi om ett år får läsa hur hemskt allt var osv..

      Det var ett inlägg här för ett tag sedan om att GabGab och Fjordingen gjorde slut för att GabGab var avundsjuk på Fjordingens nya telefon. Så helt stabilt var det nog inte

        Anonym: men det var väl jättelänge sen?! Typ när de var 16/17?

        Vilket är en missuppfattning av dig. De gjorde slut, han flyttade ut ur deras minilägenhet och köpte en Iphone. Hon blev avis. De blev tillsammans igen sen, och DÅ fick hon en likadan mobil av F.

      För ett tag sedan skrev någon i hennes närhet en kommetar här om att Gabriella var otroligt avundsjuk och ständigt försökte göra Fjodor avundsjuk. Anklagade sin chef (på falska grunder ) för att ha tjafsat (?) vilket fick Fjodor att bråka med chefen och någon fick sparken (kommer ej ihåg detaljerna). Denne person skrev även att förhållandet var ostabilt och höll på att ta slut (de gjorde slut flera gånger) men så fick de besked om att Gabbi var gravid och höll ihop. Så nog kan det stämma. Men jag tror inte ett barn magiskt reparerar ett förhållande. De lever hemma i sin egen bubbla just nu. Vad händer när Fjodor ska börja plugga eller jobba igen, bli självständig?

        När du säger avundsjuk, menar du svartsjuk?

        Obs frågar ej för att vara dryg, för jag fattade inte riktigt hur avundsjuka spelar in?

    Folk som skaffar barn eller djur för att rädda förhållanden är destined to be doomed i mina ögon. Ett otroligt egoistiskt beslut.

    Jag förstår henne inte så att de skaffade barn för att rädda förhållandet, men att de blev gravid under en dålig period och då blev förhållandet bättre utan att det var meningen. Om jag minns rätt skrev hon någon gång att det tog jätte lång innan hon ens blev gravid och hon hade redan gett upp hoppet och tyckte hon kan inte bli gravid.

    Det är det absolut mest egoistiska man kan göra, att sätta barn till världen för att rädda sitt förhållande. Jag kan inte ens fatta att vissa gör så, man blir förbannad. Prio ett är att man ska ge sitt barn en trygg uppväxt och man ska aldrig skaffa barn enbart för sin egna skull och absolut inte bara för sitt förhållandes skull.

      Vem skaffar man barn för om inte för sin egen skull?

        ☝? Precis

    Jag tänker inte va som alla andra… jag o exet skaffade barn TROTS att vi visste att det aldrig skulle hålla mellan oss. Vi båda ville ha barn och ansåg att vi valt en bra partner att få barn med. Så vi fick en liten flicka som aldrig har bott ihop med båda sina föräldrar. Hon är idag snart 10 år och jag o hennes pappa har en väldigt fin relation fortfarande trots nya familjer och barn. /Hon som tror att barn och vuxna kan må bra även utanför en ”kärnfamilj ”

      Samma här. Eller ja, liknande iaf. Skillnaden mellan är väl att den andra föräldern inte är närvarande.
      Men jag måste erkänna att vårt barn räddade mig. Jag hade inte varit där jag är nu om det inte vore för det. Ska jag vara ärlig mot mig själv tror jag inte att jag ens skulle överlevt. Så japp, om det här gör mig till en egoist så är jag en jäkligt stolt en. Och jag skulle inte byta mitt liv mot något i hela världen, trots noll avlastning och oräkneliga trötta nätter. /Ännu en som tror att en mår bra utanför en ”kärnfamilj”

      En trygg uppväxt innebär inte per automatik att föräldrarna bor ihop, så länge föräldrarna kan bortse från allt och sätta barnet i första rummet så ger man garanterat barnen en bra och trygg uppväxt. Men i GabJoss fall verkar det vara, om man utgår ifrån vad hon skriver, att hon försökte laga förhållandet med en bebis vilket inte är det ultimata om man vill rädda ett förhållande utan det är bra om man vet vart man står innan en bebis medvetet kommer in i bilden och utgår jag från vad du skriver så visste ni att det skulle gå utför men ville ändå ha ett barn ihop. Så tycker inte riktigt det är jämförbart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.