Bella kritiseras för sitt val av hotell..

Blondinbella:

underwatersupersuite-hero-main

Tydligen så är Bella och Odd djurplågande, verklighetsflyende människor med noll moral och etik, i alla fall om man ska tro läsarna på hennes blogg.
– Att flyga Businessclass – enorm konsumtion.
– Att bo på Atlantis – djurplågeri.

Egentligen borde Bella och Odd bokat ett rum på Scandic i Kungens Kurva och cyklat dit för att alla ska bli riktigt nöjda.
Fast då ska det förmodligen klagas på att Salsan har en rosa cykelhjälm och Gillis en blå. En könsnormativ KATASTROF utan dess like!!

Jag får frågan hur jag kan stötta djurplågeri och det är svårt att svara på. Det är samma nivå som varför jag åker utomlands när det är dumt för miljön eller varför jag inte är vegetarian när det egentligen inte finns anledningar till att äta kött. Det är svårt. Någonstans handlar det väl om vanor man inte har lyckats bryta. Vill bryta. Gällande djuren skulle jag aldrig gå och titta på apor som gör konster i Thailand men stora akvarium här på Atlantis upplever jag inte som samma sak fastän jag har förståelse för att andra gör det. Jag har en tro att det finns ett bra utbildningssyfte med akvarium eller tex Skansen i Stockholm. Jag lär mig massor av att få se djuren och kan inspirera våra barn till att lära sig om djur och det sin tur bidrar till en respekt. Men jag antar att det argumentet inte håller i längden.

Sedan kommer det kommentarer om ”vårt liv i lyx”. Att det är att fly verkligheten. Och att vissa läsare tackar för sig. Det är tråkigt att vissa väljer att se det så. Jag växte inte upp med dessa ekonomiska möjligheter för fem öre.

Imorgon ska vi till Dubai mall och barnen ska få välja varsin leksak i deras enorma leksaksbutik. Jag förstår att det kan uppfattas hemskt ur konsumtionssynpunkt men jag ger redan mycket till välgörenhet sedan 2010, sparar för framtiden och ger vår välfärd miljoner i skatt varje år. Jag vet att det är äpplen och päron jag jämför men det är ändå något. Jag är tacksam jämt, det är min sista tanke innan jag somnar varje kväll. Tacksam för alla möjligheter livet ger. Att jag får vara med om det här och såklart att jag är stolt över mig själv. //Bella

Kan hon egentligen vinna? 
Om hon skulle lyssna på vad alla hennes bloggläsare tycker och anser om hennes semesterplaner så skulle familjen inte komma längre än till garageuppfarten eftersom det går att hitta fel i varenda land som går att besöka.
Och nu har hon även köpt ett par örhängen från Tiffany’s för 550$! Konsumtionen vet inga gränser!!!!! Skäms och vet hut, kvinna!
Sen att örhängena mest ser ut sim symbolen för resebolaget ”Tui”(Gamla Fritidsresor) är en helt annan sak.

Så hur ska hon göra? 
Att försöka bemöta kritiken skulle med lätthet kunna ta den största delen av dygnets vakna timmar och förstöra semestern men samtidigt så förstår jag att hon vill göra det.
Men nu när hon givit sin syn på det hela – är det inte dags att släppa det och inse att hon gör sina val och läsarna sina? Eller ska det blötas och stötas ändå till kommentarerna blir samma till antal som de om hennes bikinibild från Bahamas?
I runda svängar 1756 st?

 

21 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Känner att denna diskussion är som veganism. Jag är inte vegan, men emot djurplågeri och bryr mig om miljön (den diskussionen kan vi ta senare) och känner att många personer är fullständigt dumma i huvudet.

    Hennes argument för att visa de infångade hajarna får barnen är bland det dummaste jag hört. Även en del av kommentarerna som stöttar djurplågeri är på denna nivå.

    En del som kommenterade skrev att det är ju inte Isabella som fångat hajarna och därför får hon titta på dem – det är ju inte hennes fel! Nej, Isabella har inte fångat hajarna. Men hon bidrar till att fler hajar infångas och är därmed medskyldig. Det finns massor hon och andra kan göra som inte involverar våld och skrik. Fråga de ansvariga VARFÖR de är infångade, flera gånger och nöj dig inte med svaret. Fråga vad det är bra för, läs på om hotbild osv. Visa inte detta för barnen. Vilket för mig till Bellas idiotargument: hon vill visa barnen och få dem respektera djuren. Jag antar att Isabella har tillgång till internet, TV och böcker – där kan barnen lära sig om djuren. Sedan kan hon fundera på hur mycket respekt hon har för infångade djur. Troligtvis ingen då hon gärna simmar med delfiner och vill till SeaWorld.

      OBS: med veganism menar jag att veganer kan upplysa köttätare hur mycket de vill och de lyssnar ändå inte.

    Fascinerande hur Isabella inte bara unnar sig och familjen en LYXSEMESTER i Dubai med flyg i Emirates i business class och boende på SVINDYRA Atlantis The Palm utan också lyckas hålla bloggen kokande utan särskild ansträngning.
    Hundratals kommentarer strömmar till rörande i huvudsak hejdlös lyxkonsumtion, miljöomedvetenhet, stöd åt medeltida förtryckarregimer och uppmuntran till djurplågeri (djur inkl fiskar).
    Vad är det som gör att Isabella med en enda semesterresa lyckas provocera på så många sätt? Hon verkar ha en fallenhet för att hitta exakt rätt knappar att trycka på.
    I detta fall tror jag att de som kommenterar med kritik är i stort sett samma personer (”PK-veganerna”) medan de som önskar henne lycka till och tycker att hon är värd allt det där som retar andra tillhör det motsatta lägret dvs Bellas supporters (”egoisterna”).

    Jag kan inte låta bli att kommentera här. Jag bryr mig absolut inte vad andra väljer att göra med sina liv. Blondinbella får unna sig allt i livet som hon har åstadkommit. MEN en grej som jag undrar över är varför hon inte märker ut att hela Dubai resan var sponsrad? Jag praktiserade i ett företag där ett tag (säger inget namn) och kommer ihåg de frågade efter Blondinbella till att göra ”Dubai kampanjen”. Vi har fått in en budget där ett par utvalda bloggare fick åka och de fick bo bl.a. på Atlantis. Förfrågan kom redan under våren/sommaren. United Influencers måste ta ansvar.

      Om du har bevis för att det hela är sponsrat bör du skicka in det till Konsumentverket så att de får granska ärendet.

      Jag ställde frågan till Isabella igår ang ev sponsring och hon svaret alltså att det var ”en helt privat resa” och att det inte är fråga om någon spons från varken Emirates eller Atlantis.
      Så vi tvingas tro på vad Isabella säger. Jag tvivlar naturligtvis eftersom Atlantis i andra sammanhang sponsrat bloggare men vi kan knappast använda skendränkning för att få fram en annan sanning än den som Isabella vill ge oss.

      Greta
      1 dag sedan
      Svara

      Hej Isabella! Hoppas ni har det bra i Dubai.
      Verkar som det inte kommer att gå någon nöd på er.
      Flera influencers som verkar flyga Emirates till Dubai och bo på Atlantis The Palm denna höst. Du är väl ärlig och talar om för oss om denna resa är helt eller delvis sponsrad.
      Det brukar inte vara någon tillfällighet när flera bloggare osv samtidigt åker till samma resmål med samma upplägg. Dubai är på hugget nu och gör många promotions i sociala medier.

      Isabella Löwengrip

      1 dag sedan
      Svara

      Hej Greta! Självklart hade jag det! Precis som jag svarade ovan, detta är en helt privat resa! Sen är Dubai populärt, så antagligen därav flera ska dit nu när det börjar bli trist väder hemma.

    Att vilda djur ska leva i fångenskap för vårat nöje kommer aldrig bli okej i mina ögon. Vilda djur ska leva i det vilda.

    Jag är för upplysning, och jag gör det gärna. På mina egna forum så som blogg, instagram, Facebook (mina egna flöden alltså) och i min umgängeskrets. Ibland kan jag visst lägga en kommentar utanför mitt eget forum men aldrig i syfte att idiotförklara någon, då jag aldrig förstått hur man tror att någon ska ta åt sig av ens synpunkter, tankar eller idéer då. Varje människa får stå för sina val helt enkelt. Vill du förändra världen börjar du med dig själv och din lilla klicka, som ringar på vattnet kommer det sprida sig men det behöver inte involvera att man kastar paj på människor man inte känner. De kommer i det långa loppet bli inspirerade av sin egen klick när tänket når dit. Nu blev detta kanske en osammanhängande och flummig kommentar men jag skriver hemtenta idag…..

    Herre jesus.. Ska folk aldrig sluta? Hon kan gå och bajja och folk hade ändå sagt ”DU DÖDAR VÅR NATUR OCH MILJÖ GENOM ATT TORKA RUMPAN MED TOAPAPPER! We vote for the hand doing the job!”

    Lägg av. Förstår inte hur folk kan vara så lättirriterade.

    Men vadå…. det går ju inte åt mer flygbränsle för att dom flyger business… och i business får man ju en liten varm handduk att tvätta av sig med istf våtservett = tvätta handduk, bättre för miljön. Eller?? ?

      Jag tror inte reaktionerna på just business class har något med flygbränsle och miljö att göra utan snarare med det faktum att Isabella så noga påpekar att hon minsann unnar sig och familjen business class och att detta varit ett mål i sig:
      ”Att åka business är något vi har valt att unna oss när vi reser, det har varit ett ekonomiskt mål för mig som nu är nått.”
      Ungefär lika självklart som att man köper en Porsche för att man fått råd och då ska alla andra bara hålla käften!

        Fast den dagen jag har råd ska jag också flyga business class!
        Även om jag hatar hur mycket det används i bloggvärlden, så tänker jag bara avundsjuka när just sånt ifrågasätts.

    Åh det är så svårt att inte komma med pekfingrar.
    Men jag väljer, jag väljer att tycka det är ok att flyga, unna sig lyxprylar och lyxhotell om man har råd. Bara för att man har pengar betyder det inte att man ska skänka bort allt tills man hamnar på en nivå i klass med en ensamstående arbetslös morsa från Farsta.

    Men! Ska man iväg och unna sin familj lyx så kan man ju försöka göra vissa saker rätt, som att bryta en del dåliga vanor.
    Akvarium är en av sakerna och att välja plats att resa till är en annan. Dubai har plågat ihjäl så mycket människor och djur för att uppföra sina miljökatastrofala skrytbyggen.

    Jag förstår fortfarande inte hur man kan ursäkta sig för att betala för att se på djur i fångeskap och kalla det utbildning.
    Och att man dessutom tror att man lär barnen något vettigt är ju ännu värre, du lär barnen att djur är våra att göra vad vi vill med. Låsa in, döda, äta, plåga, skinnflå etc.

    Något kan man väl ändå förändra för att göra världen till en bättre plats?

      ”I believe that education is all about being excited about something. Seeing passion and enthusiasm helps push an educational message.”

      Steve Irwin

      ————
      Do Zoos actually educate?
      A study at the Edinburgh Zoo tracks visitors who enter a primate exhibit ‘Living Links to Human Evolution Research Centre’ in the Edinburgh Zoo. The exhibit is outfitted with a behavioral research center, and on many occasions researchers are present and working with the primates. The study aimed to determine if watching the researchers had any impact on visitor experience.

      Behavioral researchers at Primate Research Center, Edinburgh Zoo. Photo: Bowler et.al, 2012
      The study followed visitors and measured their dwell time in the primate exhibit, in the presence and absence of primate researchers. They found that visitor dwell time increased in correlation to presence of researchers. Bowler and colleagues claim that “…parents were often seen explaining the research to their children … what was happening in the research room.” But are visitors simply drawn by the “activity” (as opposed to passive viewing)? How do we know if the research observation is translated in education?

      Another study aimed to identify the effect of animal demonstrations and of interpreters (the docent equivalent in zoos and aquariums). With a similar approach, Anderson et al. followed visitors and measured dwell time on Zoo Atlanta’s Asian small-clawed otter exhibit. In this study, researchers also surveyed visitors before and after they entered the exhibit. The survey attempted to find out if visitors’ perceptions of otters changed after their visit. Did they actually learn?

      Zookeepers and interpreters were present in the otter exhibit. They talked to the public about the otters, and showed their natural behaviors through demonstrations (see section about demonstrations below). Some visitors were offered a sea otter demonstration, a demonstration accompanied by interpretation (albeit read from a script), and some were not offered demonstration or interpretation (i.e. signs only). The study attempted to measure the effects of interpreters, animal demonstrations, and signs on visitor learning. They determined that the visitors spent an average of two minutes passively strolling the exhibit (i.e. with signs only and no human presence), compared with six minutes when animal demonstration was taking place, and eight minutes for animal demonstration plus interpreter. The survey results indicate that visitors preferred to watch the demonstrations. By comparing pre- and post-visit questionnaires, researchers believe that “visitors attending an animal demonstration retained large amounts of the content material weeks after having attended the animal demonstration.”

      http://blogs.plos.org/scied/2013/03/11/zoo-education/

      Jag har varit på massvis med djurparker som barn och inte har jag lärt mig att djur är slit och släng som ska plågas. Behandlar djur med respekt. Kanske har det berott på att mina föräldrar var normalt funtade och inte stod bredvid mig och skrek att djur ska mördas. Låter som en fruktansvärt långsökt gissning att barn generellt drar den kopplingen bara för de ser ett djur i bur.

      Acceptera bara att folk har olika värderingar. Vissa bryr sig inte, vissa har inte ens ett enda argument även fast ni så rabiat kräver det. Nöje räcker för mig. Äter kött också, för njutning. Dock väljer jag att inte se ner på arbetslösa ensamstående mödrar. Trots att man på en kant värnar om djur kan man sett till helheten ändå vara en omoralisk skitstövel.

    Folk har ”lärt sig massor” om dinosaurier också men vad jag vet har dom inte vart på någon djurpark med dinosaurier hehe

      Hm… det här med en dinosauriepark verkar vara en god idé…

    Usch var tufft att alltid bli kritiserad för minsta lilla och vetskapen om att andra dömer ens livsval stenhårt känns inte alls lockande :-/

    På så sätt är det skönt att endast blogga i liten skala!

    Åh men herre gud! Låt människan göra vad hon vill. Vill ni inte stödja hennes val så sluta följa henne och sluta läsa hennes blogg. Ni är så jävla nyfikna på hennes liv och varför? För att kritisera allt hon gör? Ingen tvingar ju er att göra det hon gör så lägg ner.

      Hahaha, med det resonemanget hade jag och sambon gått skilda vägar ett hundratal gånger!

    Jag blir så trött på alla diskussioner kring djurparker och att det är djurplågeri. Blondinbella har helt rätt i att de flesta (ja jag säger de flesta, för det finns djurparker som man kanske inte borde sponsra) djurparker finns för just utbildningssyfte och djuren har det hur bra som helst där.

    Jag har läst djurvård på gymnasiet så jag vet vad jag pratar om. Självklart är det fruktansvärt att fånga djur från det vilda och stänga in de i ett litet hägn i en djurpark, men nästan alla djur som bor i djurparker är födda i fångenskap. Att släppa ut dem i det vilda hade varit djurplågeri då de inte vet hur de ska bete sig och hur de ska få tag på mat. Akvarium tänker jag dock inte uttala mig om för är inte så påläst i det ämnet. Däremot bojkottar jag totalt cirkusar för där snackar vi djurplågeri och fruktansvärda förhållanden endast för människans nöje, saknar helt utbildningssyfte. Så cirkus – nej, djurpark – ja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.