Vad gör Engla om dagarna egentligen..

Engla:

Hej måndag! Startade på gymmet och det kändes så skönt att vara back on track. Förra veckan så tror jag att jag bara var på gymmet en gång! Men det fanns inte energi till det och så lade jag all ledig tid på att förebereda för mina killars födelsedagar : ) Och lite vab på det.//Engla

Alla lever sina liv på olika vis men jag är genuint nyfiken på hur Engla lägger upp sin tid.

Hennes dagar låter som mina dagar när jag mådde som sämst och hade en startsträcka på 4 timmar för att ta mig in i duschen men hur är det möjligt att hon inte hinner träna som hennes dagar ser ut nu?
Sen att hon kanske inte vill – det är ju en annan sak men att inte ha tid att träna för att man slänger ihop några inlägg med adlinks och förbereder två sexåringars födelsedagar låter jävligt orimligt i mina öron.
Jag skulle älska om Engla kunde göra en vlogg där man får följa med henne under hennes så hektiska dagar för jag har helt enkelt svårt att de hur hon ens lyckas fylla EN timme med aktiviteter – än mindre en hel dag.

Det här var barnkalaset.
Vad kan det ta att blåsa upp ballonger och silvertejpa dem på stolar? Fyra och en halv minut?

Icke att förglömma – Englas dag har lika många timmar som Beyonce’s.
Just sayin’..

engla

38 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nej, jag har heller aldrig fattat vad hon gör hela dagarna.
  Det finns folk med heltidsarbete, familj och barn som också bloggar och helt uppenbart lyckas blogga med betydligt mer substans än Engla.
  Hon har förstås vid några tillfällen påstått att hon jobbar heltid och ibland mer än heltid. Med tanke på hur banal hennes blogg är med lite text, adlinks och rätt dåliga bilder tagna med mobilkamera så kan man verkligen undra vad hon pysslar med.

  Svara

  Hon kanske målade rummet? Det tar ju längre tid än fyra minuter ? Eller så kanske hon städade rummet riktigt ordentligt för ser nymålat vitt ut därinne… kanske båda?

  Svara

  Hon lider väl av utmattningsdepression? Då tar det långtid att göra saker, samt att man behöver öva på att inte göra något hela tiden. Jag är själv sjukskriven med samma och jobbar bara 15 timmar i veckan. Man skulle ju kunna tro att jag hinner massor då, men det är helt tvärt om.

  Svara

   Om hon lider av en utmattningsdepression nu så borde hon väl inte arbeta heltid som hon hävdat att hon gör? Borde hon inte vara sjukskriven då?
   Känner flera som haft utmattningsdepression. De skulle aldrig klarat att arbeta heltid, de kunde inte arbeta alls, de kunde knappt ta sig ur sängen.
   Men jag förstår att livet kanske aldrig blir som det varit förut.

   Svara

    Om du läste min blogg förr så tror jag det märktes tydligt när jag mådde som sämst, och också låg till sängs och försökte blogga som inget hänt, eller också ibland berättade hur jag mådde. När man är i det djupaste och mörkaste hålet så orkar man ibland bara skriva en ytlig rad om en klänning. Eller inget alls. Bloggen är ju mitt jobb som bara jag kan sköta så den pressen finns ju också. Att jag måste leverera. Men jag har haft många dagar där jag bara legat.

    Svara

     Du kanske borde skaffa dig ett annat jobb. Du ägnar ditt arbetsliv åt ytlighet (konsumtion, reklam, outfits), det kanske inte är så hälsosamt och utvecklande i längden…

     Svara

     Ja men som AJ sa, är man riktigt nere och utmattad så orkar man inte jobba alls och är sjukskriven (I know). Du hade väl en paus på några dar.. så så illa kan det ju inte vart..

     Svara

  Vilket jobbar vabbar hon ifrån? Alltså om hon får ersättning från fk, ”godtar” de bloggare som ett jobb? För inte är engla anställd såsom tex Camcam? (Och för att gardera mig, JAG har inga åsikter om att bloggare jobbar som just bloggare.)

  Svara

   Jag vabbar allltid utan ersättning, men skriver vabbar ändå eftersom jag är hemma med sjukt barn (försöker dock blogga som vanligt om det går den tiden kidsen vilar, leker eller när R är hemma)

   Svara

    Ok, tack för ditt svar?

    Svara

   Jag vabbar också, men utan ersättning. Skriver så, precis som Engla gör bara för att klargöra för läsarna att jag är hemma med sjukt barn. Men någon regelrätt vab är det ju inte. Om man tänker på försäkringskassan etc.

   Svara

  Ja det är väldigt upp och ner. Vissa dagar känner jag mig handlingsförlamad och det tar tid att komma igång eller få en idé, dock är det nog vanligt bland bloggare. Hade jag jobbat med annat också har man kanske mer givna saker att skriva om, men jag tror inte att jag på ett tag kan få ihop ett till jobb OCH bloggen. Dels pga. mitt mående. Jag har känt pressen att jag MÅSTE jobba med annat också men för andras skull. Inte min. Jag skulle inte orka rå ihop fler jobb just nu, dock gärna sånt som hör bloggen till. Jag lägger många timmar per dag på bloggen och självklart är det trist om det inte märks men så är det, och jag vet inte riktigt vart min normalnivå ligger i och med min utmattningsdepression (känner mig dock mycket bättre och bättre).

  Kalaset i lördags (tredje den veckan) tog faktiskt hela förmiddagen att förbereda men så har man ju barn, mat, blogg och annat som också ska hinnas medan vilket man inte själv tänker när man planerar utan tror att man ska hinna på nån halvtimme haha. Samma visa varje gång. Satt och skrev ut frågorna till tipspromenaden när första gästerna kom. Men det löste sig. Jag vill göra allt för barnen, utan att det blir too much. Genuint och lekfyllt kalas med närvarande föräldrar (vi var så klart med och lekte). Jag kanske går lite väl all in, och så ska jag möblera om mitt i kalasplaneringen. Så är jag och kanske mest under stress.

  Jag är ju en av dina känsliga läsare, är en känslig person så blev lite ledsen av ditt inlägg men kanske för att det är sant det du skriver. Jag borde hinna mer.

  Kram

  Svara

   Vad andra tycker att man ska hinna är ju faktiskt skit samma

   Svara

   Hej!
   Jag visste inte att du lider av en utmattningsdepression eftersom jag drar liknelsen till när jag själv var utbränd. Det hade ju liksom blivit kaka på kaka att likna en utbrändhet med en annan.
   Jag är hemskt ledsen att JAG lyckades pricka in just det som är extra jobbigt för dig och det var absolut inte min mening att sparka på dig när du känner att du redan ligger ner.
   Men jag är hemskt tacksam för att du kom in hit och förklarade läget!

   Kram Camilla

   Svara

    Åh, fint gjort Cams!

    Svara

     Jag har även lämnat samma kommentar inne hos Engla men den har inte godkänts tyvärr.

     Svara

      Camilla: Jo den är godkänd om du menar samma som du skrivit här? Godkänner för övrigt alla kommentarer utom spam

      Svara

       Ah, vad bra! Tack!

       Svara

   Nä, vet du vad – du behöver inte alls hinna mer! Du behöver inte ens redovisa vad du lägger din tid på. Den där prestationsångesten det är den som gör att man kanske aldrig kommer tillbaka, försök att bortse ifrån de som har åsikter. Jag var en högpresterande person som alla trots att jag bokstavligen sprang igenom livet ständigt hetsa och klagade på – nu orkar jag inte ens vardagen själv. Försök att vila i nuet, annars kommer livet defintivt springa ifrån dig, försök att inte stressa för att du är stressad. Den som varit där i utmattningen vet att allting tar så mycket längre tid och att det ibland kanske gått en halv dag där man skrivit två meningar och resten av tiden bara är ”svart”. Tänker att du förmodligen också grejar mycket med hemmet, tvätt, städ och kids därtill – det är sånt som inte syns.

   Du har visserligen en stor blogg och kanske bör du tåla att folk kritiserar innehållet och upplägget på den. Men ditt privatliv och hur du lägger upp tiden – det ska folk faktiskt bara skita i! Där ligger inget ansvar på dig.

   Kram

   Svara

  Jag vet att man inte ska jämföra men kan ändå inte låta bli. Tex Yayanaomi är numera influenser (blogg/insta) på heltid, hon uppdaterar dagligen med professionella inlägg – både samarbeten och personliga. Med hög kvalitet på både text och bilder. Samma med starwoman och Vanja Wikström. De har alla barn. Vad är det som tar sån tid och kraft? Samarbetena du gör är ju ofta bars kollage eller en länk, de andra skriver långa utförliga tester/information/filmer/texter etc.

  Är sååå nyfiken på vad som tar tid? T.ex skjuter ni på saker för att ni har mycket med att pyssla med barnens rum men nu ska ni göra lite nu ovh då. Haha alltså det är ett barnrum? Klicka hem inredningen på nätet som med allt annat eller väntar du på rabatter?

  Svara

   Jag följer inte deras bloggar mer än Vanjas ibland, älskar dock Vanjas podd 🙂 Jag tycker själv att jag uppdaterar ofta och varierat men självklart låser det sig ibland. Och jag läser sällan bloggar själv som skriver 1-2 inlägg om dagen men kanske det är att föredra för många. Då kan man ju lägga ner mer tid på text och bilder. Jag gillar ju dock att uppdatera ofta och vill att mina läsare alltid ska ha ett nytt inlägg att läsa. Då blir det inte så tillrättalagt med photoshoppade, ljusa bilder i perfektion utan det blir i stunden. Så har ju min blogg alltid varit. Jag uppskattar tips och konstruktiv enormt mycket så det tas gärna emot. Jag vill ju i grunden att man ska gilla mig och bloggen för var den är. Inte för att den ska vara som någon annans. Då hade jag inte bloggat och livnärt mig i 11 år.

   Det som tar tid och kraft i mitt liv just nu? Det är en kombination av allt. Att hantera stress och få ihop vardagen, men så är det ju för många föräldrar. Vi är många i samma sits, men ändå olika individer med olika liv så det är som du skriver inte så bra att jämföra. Jag vet inte vad som döljer sig bakom deras skärm och alla vet inte allt om hur mitt liv är. Även om jag faktiskt delar med mig av mycket.

   Kram

   Jag har shoppat online men kommer köpa de större möblerna i butik och nej jag väntar inte på rabatt haha.

   Kram

   Svara

    Jag vill ge dig en STOR kram för att du svarar alla härinne så fint och ärligt fast du absolut inte behöver. Helt galet att någon ska behöva försvara sig för de inte hinner lika mycket som ”andra”?! Vem är någon att döma någon?

    Svara

    Fast det handlar väl mer om att det du producerar på bloggen är så otroligt innehållsfattigt, det är ju en rutinstyrd blogg där du skriver om mode, träning och dina barn. Identiska inlägg rätt ofta om hur du tränar, vad du ska satsa på för mode i höst och vad barnen lekt. Tycker det låter helt sjukt att du behöver tid att fundera på vilka inlägg som ska upp när de alla är likadana dag ut och dag in? Eller kan någon snälla förklara vad jag missar?

    Svara

     Ja, det är faktiskt en skitblogg som Engla producerar, fullständigt otroligt att det är ett heltidsarbete. Hon verkar ha fullt upp med familj, barn och utmattningsdepression.
     DET respekterar jag.

     Svara

      Detta är en skitblogg som ligger på en nivå under englas. Paradise hotel och vimmel-bloggare. Låt oss föräldrar ha vår blogg, vi som fattar hur krävande ett barnkalas kan vara. Kom tillbaka när du själv har familj.

      Svara

       Jag HAR familj. ?

       Svara

      Hörrudu, GRETA! Jag har familj, man två barn, hund och heltidsarbete.
      Att jag tycker att Engla har en dålig blogg har inget med hennes familj att göra. Tror att hon är en utmärkt mamma som alltid gör sitt bästa.
      Visst ogillar jag en hel del som hon står för (överdriven konsumtion, plastikoperationer, utseendefixering) och jag tror att hon skulle må bättre om hon la ner bloggen och ägnade sig åt något annat. Den usla kvalitén på bloggen avslöjar henne, tror inte alls att hon tycker att det är så jäkla roligt att blogga egentligen, trots att hon påstår det.

      Svara

  Jag läser inte Englas blogg, men har av kommentarerna till detta inlägg fått reda på att hon har en historik med utmattningsdepression. Om du kände till detta Cams, så gör detta inlägg mig helt förskräckt.

  Svara

   Nä, jag hade faktiskt ingen aning..

   Svara

    Puh, det gläder mig att höra.

    Svara

  Men vilka himla kommentarer! Jag är inte sen att störa mig på saker och människor men kommentarerna mot Engla tycker jag är onödigt hårda. Hon skriver ju om sin vardag och den går ju på repeat mer eller mindre för alla barnfamiljer. Jag tycker det är ganska skönt med en blogg där allt inte är vitt, klongvaser och photoshop (hon har ju för fasen trädäehade möbler hehe) (nej trä är inte en färg). Natalia.se är ett exempel på en blogg med ”bättre” bilder och ljus inredning med upprepning utan dess like. För livet som småbarnsförälder är så!

  Svara

   *träfärgade
   *natalis.se

   Svara

  Det enda som går fram genom bloggen att hon gör om dagarna är att hon gymmar när hon lämnat barnen på förskolan. Det är ju upp till henne hur mycket och vad hon vill visa upp.

  Svara

  Det vänder sej i magen på mej av detta blogginlägg.
  Ett inlägg med en stor fet ursäkt vore på sin plats.
  Helt oväsentligt om du kände till Englas utmattningsdepression eller inte.

  Det här är bara genuint elakt.

  Svara

  Jag sitter här i chock över hur jävla ELAKA ni i bloggvärlden är. Gillar ni inte Engla eller hennes blogg så läs för tusan inte den. Hon bestämmer väl precis hur lite eller mycket hon vill skriva och vad hon skriver om. Sedan hennes privatliv, hur har ni mage att ens kommentera det??? Att ni inte skäms. Livet i sig är tufft, har man dessutom en sjukdom på ett eller annat vis gör det inte saken bättre. Yttra er inte om saker ni inte har en aning om. Tror ni verkligen att era kommentarer gör att hon mår bättre? Hon känner väl snarare att hon måste prestera ännu bättre, när hon kanske inte kan pga sitt mående. Kärlek till alla ni bittra människor, det verkar ni behöva.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.