Vad betyder egentligen ”att göra slut”?

GabJoss & Jockiboi och Jonna:

Uppenbarligen ingenting om du frågar Jockiboi & Jonna eller GabJoss & Fjordingen för det är tydligen ett epitet som de slänger sig med så fort någonting går motigt i äktenskapet. 
Jonna verkar ju göra slut med Jocke varje gång hon flippar ur i sin ”sjukdom” och han bara sitter och tar det..

Snacka om att ropa varg!
Att ”göra slut” varje gång man inte är överens..
Om och när man sen då faktiskt VILL göra slut på riktigt, vad händer då?
Kommer den andre parten ens ta det på allvar eller har begreppet ”göra slut” helt förlorat sin mening och sin seriositet då?

Jag vet faktiskt ett par som när de väntade sitt första barn ingick en pakt med varandra eftersom de visste att många par ”riskerar” att göra slut under barnets första levnadsår just för att det kan vara så pass ansträngande på relationen.
Pakten gick ut på att vad som än hände – inom rimliga gränser så klart – så fick de inte göra slut under barnets första år just av den enkla anledningen att det är mycket hormoner i omlopp och många nätter av lite för lite sömn.

På samma sätt som jag anser att man aldrig kan säga ”Jag älskar dig” för många gånger i en relation så anser jag också att man aldrig får missbruka ”jag gör slut”. Det får inte vara ett vapen eller verktyg att ta till för att man fått slut på argument i ett bråk. Aldrig!

Är jag gammaldags här eller håller ni med?
Eller tycker ni att det inte är så farligt att slentrian-göra slut för att man är förbannad?

GabJoss försökte sig på ett ”click bait” på Instagram om att ”de gjort slut” för att locka lite läsare till bloggen men efter att ha blivit ordentligt ifrågasatt tog hon ner hela posten.
Tack Elin för bilder!

gab gab2 gab3

38 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad förväntar hon sig? Det här var verkligen droppen av allt clickbaitande… Tragiskt att hon känner sig tvungen till sådana rubriker för att få läsare.

    Är det bara jag som tycker att Gabriellas inlägg på bloggen var skrämmande?

    När man gör slut med sin partner så skapas ett sår i den personen. För varje gång man sen ”gör slut” i framtiden så rivs såret upp och för varje gång så tar det längre tid för såret att läka. Det är en vidrig form av psykiskmisshandel. Samma sak varje gång man säger/gör nåt elakt/sårande. Tyder på enorm omogenhet/osäkerhet att om och om igen göra slut.

    Känns som känslomässig krigsföring. Väldigt barnsligt och jag tror att det holkar ur förhållandet på sikt. Jag om min gubbe har aldrig gjort slut och vi vet att vad som än händer så håller vi ihop, även fast jag ibland vill binda honom och slänga ut från balkongen. Jag tror att Gabriella är en person som inte räds för att gå hela vägen i en känslostorm för att få som hon vill och jag tycker verkligen synd om Fjodor. Jag hoppas att han förstår att det finns tjejer som är mentalt stabila och skulle behandla honom med respekt.

      Haha, jag skrattar ihjäl mig åt balkonggrejen! Själv har jag – när det har varit som värst – fantiserat om att köpa en enkelbiljett och skicka hem min sambo (han är inte från Sverige). Det är dock en övergående känsla som inträffar extremt sällan… 😉

        Haha, elemineringsfantasier dyker väl upp då och då även i dom bästa relationerna ?

      Precis så är det. Huvudet på spiken

      Precis så är det. Huvudet på spiken

    Wow, väx upp Gabriella… Det skadar ert förhållande massor!

    Kan någon berätta kort vad hon skrev om i blogginlägget? Vill inte uppmuntra till fler click baits genom att kolla själv. 🙂

      Hon svarar på en fråga om dom ”gjort slut” nångång medan dom varit gifta. Hon berättar om att dom va unga när dom blev tillsammans och att dom umgicks väldigt intensivt och att det ibland blev tufft med skola/jobb osv. Så nångång då gjorde dom slut men iom dom va i samma vänskapsgäng så blev dom alltid tillsammans igen. Sen fortsätter hon berätta om då hon va preggo och hormonstinn att hon ibland gjorde slut med F då pga nått han gjort men att det aldrig va allvarligt.

        Tack!☺

        Göra slut så där som Gabriella gjort är sjukt enligt mig. Iallafall när det handlar om en vuxen människa. Om hon är mogen nog att besluta sig för att skaffa barn så borde hon vara mogen nog att inte bete sig som en självupptagen snorunge.
        Fy sådant vidrigt beteende.

    Fjortisfasoner kallas det. Hur kan man göra slut med någon så fort hinder dyker upp på vägen?? Är det slut så är det slut. Det är inget man ska kasta omkring sig hit och dit bara för att. Skäms att det finns folk i deras ålder som håller på så här.

      Vet du vad? Jag troor nog att Jockiboi vart med om tillräckligt för att inte bry sig nämnvärt om vad hans brorsor har för åsikter. Han har precis fått reda på att hela hans uppväxt vart en lögn där han mamma ljugit om att hans pappa inte ville ha med honom å göra och även ljugit om misshandel m.m. Han är nog med andra ord bara glad över att han har familj efter allt han gått igenom, så spelar nog mindre roll om hans bröder så vart medlemmar i KKK eller marxisterna.

        Jag tror mycket väl att Jocke är också en rasist. Sexism och rasism går oftast hand i hand, är man ignorant så är man det oftast på alla nivåer så det kanske är därför han inte reagerar på deras s.k. skämt och dumheter.

          Ok, det är möjligt :/

    Alltså jag orkar inte nivån på omogenheten. Hur står han fjodor ut med såna fjortisfasoner? Skylla på graviditetshormoner, det finns väl en gräns?!

    Jag är gravid med vårt andra barn och alla känslostormar är en bergochdalbana men hade jag ”gjort slut” med min man över en småsak hade både han och jag ifrågasatt mitt förstånd. Herregud vilken löjlig människa hon är.

    Alltså han måste vara största toffeln genom tiderna?! Hade någon behandlat mig så hade jag blivit så förbannad att jag aldrig velat se vederbörande igen.

    Hahaha ja ni hör ju hur orimligt arg jag är. Hormoneeeeer.

    Att göra slut så fort man har ett större bråk är något jag höll på med i mitt förra förhållande. Det var riktigt synd om den killen (även om han kanske inte var världens bästa heller alla gånger) och jag behandlade honom verkligen som skit. Till mitt ”försvar” mådde jag väldigt dåligt av olika anledningar under vårt förhållande (och sedan flera år innan) och var nere i en depression. Därför blev jag extremt utåtagerande och min rädsla för att bli övergiven gjorde att det på nåt sätt blev lättare för mig att slänga ur mig att jag ville göra slut. Hällre förekomma än att förekommas så att säga. Jag har sedan dess ”ryckt upp mig” som folk så vackert uttrycker det och ingick en ny relation när jag mådde bättre, och vi har på två år inte haft ett enda bråk – vi diskuterar saker – och fick för tre månader sedan vårt första barn. jag vet inte riktigt vart jag ville komma med detta egentligen, men det KAN ju vara så (eller i Jonnas fall bevisligen) att dom inte mår så bra och det är därför dom slänger ur sig sånt.

    Kul för övrigt med dina vänners pakt, jag och min sambo har samma. Än så länge har det inte vart några problem, men man vet ju hur statistiken ser ut. ?

    Men man kan ju inte bara göra slut hur som helst när man är gifta. Det är väl det som är hela poängen med giftermål?

    Jag och min karlslok har två barn. 5 och 1. Den minsta har varit långt ifrån ett mönsterbarn. Sov aldrig, krånglade, skrek, som en plåsterlapp på mig. Jag och min karl sa när minsta föddes att det kommer bli ett jobbigt år. Första året är värst. Idag är hon 14 månader och har sovit två nätter i rad för första gången. Om någon förstod hur utvilade och kära vi är nu sen 2 dagar tillbaka.

      Men lycka! ? Kämpa! ❤️

      <33

    Jag hade en relation där vi brukade göra slut i tid och otid, men vi var 14 och inga barn inblandade. Tycker det känns så pubertalt och omoget.

    Efter att läst lite överallt om det paret. Bl.a. en bekant till dem, som skrev en kommentar här en gång, undrar jag hur F står ut.
    Posera nu, pussa mig nu, le nu, gosa nu, fotografera mig nu när jag ligger i sängen.
    Han uppfattas av mig, som att han blir tvingad till saker, så bloggen ska vara ”puttinuttig” och dra in pengar.
    Dock följer jag statistiken på Bloggportalen och sakta men säkert sjunker läsarantalet.

    ”Get some balls man”!!!

      Vad handlade den kommentaren om? Under vilket inlägg?

        Det var ett par månader sedan.

    På tal om att göra slut. Jag behöver verkligen kloka råd. Jag vill göra slut (på riktigt alltså) med min sambo, men jag vet helt ärligt inte hur man ska göra. Vi bor i USA och jag har ingen här som kan komma och ”hjälpa” mig. Jag älskar honom och får ångest varje gång jag tänker på att jag måste göra slut med honom. Men jag saknar min familj så mycket, och har insett att jag måste vara själv lite. Inte ha någon som bestämmer över mig och säger till mig vilken hårfärg jag ska ha, hur mycket jag ska väga etc. Men HUR tar man upp det? När allt är bra liksom? (förutom att han säger typ varje dag att jag måste gå ner i vikt, när jag väger 60 kg…). Säger man det bara helt out of the blue. Har aldrig gjort slut med någon,och är väl ”feg”. Vågar liksom inte 🙁 Sen vet jag inte hur han kommer reagera, om han bara kastar ut mig, jag känner ingen här, så vet inte vad jag skulle göra om han flippar och bara säger till mig att sticka istället för att vara mogen och iaf köra mig till flygplatsen.

      Alltså… Du borde gjort slut igår. Fruktansvärt beteende av din pojkvän. Förstår att det känns jobbigt att vara ensam där borta i USA. Finns det inte någon möjlighet att en familjemedlem/vän kan komma ner och vara redo att hjälpa dig när du tagit steget? En sån där kille är inget att ha, o du kommer inte vilja att han kör dig till flygplatsen. Du ska nog ta en taxi istället. Det finns inget ”bra” sätt att göra slut på men du ska INTE ha dåligt samvete att dumpa den där killen. sätt dig ner och förklara för honom att du inte vill vara ihop, att du längtar hem osv. Tänk vilken fördel du har egentligen att kunna åka hem till Sverige? Slippa se honom på stan osv. Lycka till! Det här fixar du

      Emma- käre vän. Detta är inte kärlek. Han manipulerar dig och är riktigt elak. Så som han gör mot dig gör man inte mot någon som man älskar.
      Han kommer aldrig att förändras utan han kommer att fortsätta trycka ned dig till den gräns att du till slut kommer att vara så ”söndersmulad” och förstörd. Genom att göra så att du mår sämre så vinner han på det. Han mår bättre och får mer makt över dig.
      Så där gör inte en riktig man.
      Så där agerar endast riktigt svaga, vidriga små fegisar.

      Be någon av dina närmaste att fixa en enkelbiljett för dig och kom hem till Sverige igen. Du behöver inte ens bli körd av honom till flygplatsen. Ta en buss eller en taxi och lämna fort som du bara kan.

        Tack för peppen 🙂 Jag har verkligen bestämt mig denna gången för att göra det. Det är hela tiden något nytt, igår var det samma om att jag måste gå ner i vikt, att jag är överviktig, hur han inte är attrakted. Jag blir så ledsen, för jag tycker verkligen inte jag behöver gå ner i vikt. Jag väger 61 kg och är 162 men tränar nästan varje dag och har muskler. Han vill att jag ska gå ner ca 20- 25 ibs (alltså så jag väger 50 kg) och jag fattar ju hur sjukt hans ideal är. Han kommer aldrig hitta någon som passar honom. Men jag är så snäll så ibland tänker jag mer på honom än mig själv.

        Men jag SKA göra det. Vill vänta tills efter mina finals, så jag iaf avslutar denna terminen (om han skulle kasta ut mig direkt). Flygplatsen är ca 1,5 timme bort. Har tänkt att jag nog jag knacka på hos vår granne om han bara kastar ut mig. Bara jag kommer hem kommer allt bli bra 🙂

    Hon var inte redo o gifta sej. O behöver hjälp hon mår ju inte bra. Skulle jobbat med det först. Det är ju tråkigt. Men sant. Måste ta tag i den biten om det ska hålla mellan dom.

    Är det bara jag som tycker Gabjossan har skrivit otroligt lite om Fjordingen på senaste? Hon nämner ju honom varje dag annars och vad dom gör men på senaste är det bara Tove, umgås med Tove, påhitt med Tove, sova över hos Tove… idag skrev hon till och med ”Annars händer inte så mycket. Jag umgås mycket med Tove och barnen och vi hittar på små äventyr om dagarna”. Dessutom att hon drar ett helt inlägg om att göra slut!

    Jag blev blockad från Gabriellas instagram efter att jag ifrågasatte clickbaitbilden och även inlägget i sig (då jag tycker det låter fruktansvärt pinsamt, och att hon dessutom rättfärdigade beteendet med att hon var gravid, lite skrämmande i mina ögon). Haha. Är inte speciellt sugen att fortsätta läsa hennes blogg efter det om man säger så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.