Förbud mot barn och hundar!!!!!

Johanna Toftby:

ban

Johanna har skaffat sig en liten dammråtta vid namn Lucy och som är så söt att jag nästan dör sötdöööööööööden!! (Jäää, där kom det! SÖTDÖÖÖÖDEN!)
Hon har varit på restaurang i Göteborg – på ett ställe dit man faktiskt får ha med sig hunden och kommentarerna är underhållande som vanligt. De är ”on fleek” kan man säga om man vill vara riktigt hipp –  så där hipp som jag är!

Men om regeln är tillåten så får ju hunden vara med.
Men det borde vara regler även för barn som inte uppför sig.
Värsta jag vet när barn gapskriker och kladdar med mat när vi sitter på en fin och lugn restaurang.//Linda

Linda vill då alltså gärna se ett förbud mot hundar OCH ouppfostrade barn och det vill jag med!! Äntligen nån som tog bladet från munnen och sa det! Rätt ut bara!

Sen vill jag gärna även förbjuda killar med fula skor och kvinnor med cameltoe. Folk som tuggar med öppen mun går bort precis som den som råkar spilla på duken. Jag menar vad ÄR det för sätt?! Ouppfostrande slashas!
Egentligen skulle jag vilja förbjuda alla som inte äter samma sak som jag för tänk om det kommer en slinga matos seglandes genom luften som tar sig in i min näsa och förstör min gastronomiska upplevelse så att min mat inte alls smakar som den borde.. Fy för den lede!
Eller…

Eller så stannar jag bara hemma och slipper störa mig på andra människors äckliga ungar som jag uppenbarligen varken har tålamod eller förståelse för.
Ja. Så får det bli.

#bitterfitta #ironi #älskarbarnochcameltoe

49 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fast att förbjuda människor som smaskar är HELT rimligt!!

    ”Älskar barn och cameltoe” ????

    Jag tycker att det är rimligt att förbjuda barn under en viss ålder att dinera på vissa restauranger helt enkelt på grund av att dom ännu inte är tillräckligt förstående för sociala koder och annat dylikt som kan behövas. Betalar jag 200-500 kr för en huvudrätt vill jag inte behöva störa mig på en ouppfostrad unge vid bordet bredvid. För let’s face it, folk är allt för slappa med uppfostran nu för tiden.

    http://WWW.JOHANNAGRAHN.SE

      Ja faktiskt, på samma sätt sätt som det finns barnfria hotell borde det väl kunna införas barnfria restauranger? (Jag har barn men andras ungar är jag inte mycket för haha)

      Jag vill inte heller bli störd, och har väldigt sällan blivit det av barn. Däremot av vuxna, oftast äldre män som druckit för mycket och är enormt högljudda och otrevliga. Ska vi förbjuda äldre män för det? Eller varför inte alla pensionärer, många har har dålig hörsel och pratar så högt, usch. Förbjud dem också. Och alla tjattrande tjejgäng, fy.

      Det är INTE barn som är problemet. Barn kan låta ja, men det kan alla andra också.

        Skillnaden är väl att barn inte alltid kan hjälpa sitt beteende – ibland har en fyraåring ett tantrum och då spelar det liksom ingen roll vad du gör – men det kan alla de vuxna som du nämnde, så dem kan man faktiskt säga till.

          Man kan verkligen inte alltid säga till en överförfriskad människa att dämpa sig.

      Starta en sådan restaurang då? Anser du att behovet är såpass stort är det en given affärsidé, eller hur?!

      Min personliga erfarenhet är att de som suckar och klagar på ett högljutt barn är betydligt mer irriterande än själva barnet.

    Haha… jag hatar hundar men har inga problem med restauranger som tillåter det. Kul för dem! Och så märks väl vovven sällan också. När jag var yngre jobbade jag på en restaurang/bar ute i skärgården som var familjeägd med typ bara stammisar och en och annan turist. Där hade alla stammisar sin hund med. Det var ändå fint. //hundhataren

      Vilket tråkigt liv du måste ha som hatar hundar.

        Haha, varför det?

          Kan du inte räkna ut det själv?

            Äh man måste inte ha ett tråkigt liv om man hatar hundar. Hänger man upp sig på en sådan liten sak lär det inte finnas mkt i ens liv

            L: jag kan verkligen inte! ? Alltså snälla enlighten me? Är hundar livet? Är mitt liv meningslöst utan att jag är medveten om det?

            Nej antagligen inte. Du har säkert ett väldigt bra liv men ordet hata är otroligt starkt och jag förstår inte hur man kan använda det ordet om varelser som inte har gjort dig någonting. På samma sätt som jag inte förstår hur man kan behandla djur illa men det är väl skillnaden mellan oss. Jag är en djurvän men jag klarar inte av barn. Barn är det värsta jag vet.

            Är barn det värsta du vet? Värre än cancer, krig, svält och mord? Vad har barn gjort dig för att vara värre än ett massmord? Samma barnsliga resonemang som du förde mot Alexa.

            Rebecca snälla. Den här tråden handlar om hundar och barn därav resonemanget. Blanda inte in krig och annat där det inte hör hemma.

            L, det faktum att du inte kan svara på frågan tyder på brist av resonemang hos dig. Vad har barnet gjort dig? Människor är också djur.

            /avskyr hundar, fåglar, spindlar, myror, kryp och alpackor.

            Sus: vad har hundar gjort dig?

            Haja, så av alla djur var det bara hundar? Guds andra skapelser då/en cells organismer som utvecklats/whatever? Du ignorerar även det faktum att en människa är ett djur, bra där!

            Hundar har alltid skrämt livet ur mig. Dessutom skäller dem värre än ett barn skriker. Ja, jag tänker avsky alla hundar bara för att en hund jagade mig när jag var fem. Frågor på det?

            Och jag tänker avsky barn hela mitt liv. Frågor på det? Nä tror inte det. Ciao!

            L: är du ett troll? Du är helt ologisk. Varför är barn okej att hata på men inte hundar?

            Jo, L, jag undrar vad ett barn har gjort dig? Vad är det för skillnad på ett barn och en hund?

            Jag vet att man inte ska mata troll, men ni är ju för roliga ?

        Till L du kör med härskartekniken hatar det!!!

          Awwww are you gonna cry like a little boy?

            Hahaha, ja först var det Matilda och sen är det du ?

          L påminner om Andrea…

    Off topic! När jag gick över gatan idag såg jag en bil med regnummer THK och tänkte var har jag sett det nånstans, sekunden senare: Just det, TJOCKA HETSÄTARKATTEN!! Ville bara berätta det och att din blogg numera har tagit över dom flesta av dom andra jag följde tidigare! Det behövs ju inte, vi har ju dig som tar upp det ”viktigaste”! ?

    Helt OT, men jag måste skriva av mig för jag blir tokig, haha. Jennys matblogg har i sitt senaste inlägg(och i något mer inlägg har jag för mig) skrivit att det är smart med kycklingkorv ”för oss som vill minska på köttkonsumtionen”. Vad fan är kyckling då? En rotfrukt?! GAH!

      Kyckling växer ju på buskar, det vet ju alla.
      Hur hamnar påskäggen i trädgården annars liksom?

        Fast påskäggen kommer väl från haren? Eller?

          Det här är så förvirrande ?

    Påminner mig om när jag var på Systemet i ett lite fiiiinare område i Gbg. Bakom mig står ett snorkigt par i övre medelåldern och klagar på att det är kö och tar lång tid (en fredagseftermiddag när alla slutat jobbet…). Bakom dem en mamma med sina barn. Ett av barnen råkar välta en flaska rött vin som går sönder. Ingen får vin på sig som tur är. Mamman ber om ursäkt och ser generad ut. Kvinnan i snorkiga paret säger högt till sin man ”ja, det är inte tillåtet att ta med sig hundar in i butiker så varför ska det vara tillåtet med BARN…”. Gissa vilka jag störde mig mest på…

      Haha, hur tänkte hon. Ska man binda fast sin unge utanför affären eller

        HAHA vilken rolig syn jag fick framför mig. Tack för det 😀

        Helst i ett strypkoppel med munkorg kanske…

        Fast ibland hade koppeltvång på barn inte varit så dumt mvh hon som är trött på att ramla över folks ungar.

          Om du ramlar över folks ungar såpass ofta kanske du ska se upp var du går…

          /bor vid förskola och har aldrig ramlat över ett barn.

      Herregud. Vad krävs för att man ska bli en bitter tant? Vill gärna undvika allt sånt även om det innebär ingen choklad

        Tror att man blir bitter när man avsäger sig choklad, desserter, chips osv. Jag ska fortsätta äta sådant, och samtidigt njuta mer av vin tillsammans med de fina damerna, och sedan se vem som är lyckligast!

    Gillar inte dom som inte gillar barn. Tänk bara hur taskiga ord det kan skrivas på Internet o folk skiter i och hålla upp dörrar o pratar högt i mobilen så hela kvarteret hör mm. Men barn ska nämnas i detta sammanhang. Alltid är det något som inte passar. Inte är det många gånger jag sett småbarn där dom serverar rätter för 500. O hundar får ju följa med där restauranger tycker det är ok. Johanna verkar ha lite förståelse för folk med allergiker undrar varför?

    Förstår inte problemet med barnfria resturanger. Är det pga. av att ni tycker det är omoraliskt?

      Nej fy! Omoraliskt i dess rätta form har med sexualitet att göra. Däremot är det aningen amoraliskt. Som sagt, är behovet såpass stort är det ju fritt fram att öppna en sådan restaurang.

      Själv äter jag senare på kvällen om barn stör mig för tillfället, eller går till ett mindre barnvänligt ställe.

        ”Omoraliskt i dess rätta form har med sexualitet att göra. Däremot är det aningen amoraliskt.”

        Skulle du vilja utveckla det där lite?

          Enligt vad jag lärde mig när jag studerade litteratur vetenskap i Stockholm aa vi att en handling eller person vad omoralisk när hen t.ex. varit otrogen. Doktor Glas är full av omoraliska karaktärer. Vägen till Klockrike däremot har en del amoraliska karaktärer som blundar för, ignorerar utsatta människor och samtidigt bidrar till det.

            Ok. Jag har lärt mig att man, när man beter sig omoraliskt, bryter mot sina eller samhällets moraliska regler, medan man som amoralisk saknar moral. Att sakna moral innebär då alltså att man är likgiltig inför själva moralbegreppet.

            Så att vara otrogen skulle då kunna anses vara omoraliskt för att man själv anser det vara moraliskt fel, eller för att samhällets syn på otrohet är att det är moraliskt fel. Medan figurerna i Vägen till Klockrike inte strävar efter att agera moraliskt då de inte bryr sig om vad som är moraliskt rätt eller fel.
            Har aldrig förut stött på påståendet om att en omoralisk handling måste ha med sexualitet att göra, därför blev jag nyfiken.

            Ok. Jag har lärt mig att man, när man beter sig omoraliskt, bryter mot sina eller samhällets moraliska regler, medan man som amoralisk saknar moral. Att sakna moral innebär då alltså att man är likgiltig inför själva moralbegreppet.

            Så att vara otrogen skulle då kunna anses vara omoraliskt för att man själv anser det vara moraliskt fel, eller för att samhällets syn på otrohet är att det är moraliskt fel. Medan figurerna i Vägen till Klockrike inte strävar efter att agera moraliskt då de inte bryr sig om vad som är moraliskt rätt eller fel.

            Har aldrig förut stött på påståendet om att en omoralisk handling måste ha med sexualitet att göra, därför blev jag nyfiken.

      Fattar inte heller hur folk kan ta illa upp av det förslaget? Lika skevt som när Alex Schulman skrev en kränkt krönika om barnfria hotell (han var alltså kränkt för hans barn inte var välkomna)

    Jag har själv barn men tycker att det är skönt att slippa barn på restaurang om jag nu själv gjort mig besväret att ordna barnvakt till knodd. Vårt troll kan inte med att sitta still och vill dessutom ha hela matsalens uppmärksamhet så vi håller oss till kvarterskrogar och ett enstaka riktigt restaurangbesök då och då när både jag och pappan har 100 % fokus på henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.