Störiga saker..

Engla:

englas

– Butikspersonal som verkar avsky sitt jobb. Snälla byt jobb och låt människor som är glada och trevliga ta över! Tycker tyvärr att det är så vanligt med personal i klädbutiker som varken hejar eller orkar hjälpa till om man frågar om storlekar/hjälp. Jag förstår om det är stressigt men borde det inte vara viktigt med bemötande?//Engla

Engla har en lista på sin blogg över saker hon stör sig på och den här punkten kan jag helt hålla med om – fast tvärt om.
Jag stör mig SÅ mycket på folk som arbetar i butik och som är så där överentusiastiska och nästan förföljer en med frågor som ”letar du efter nått särskilt?” och ”Säg BARA till om du vill ha hjälp”…och så står de kvar.
Jag kan känna mig så trängd och obekväm av att inte få strosa runt själv och kolla att jag istället går där ifrån.
OM JAG VILL NÅGOT SÅ SÄGER JAG TILL!!!

Samma känsla får jag av folk som försöker sälja på mig saker via telefon eller ännu värre – på gatan.
Det spelar liksom ingen roll var du erbjuder mig – jag vill inte ha det!
Vill jag ha det så söker jag upp det själv, thank you very much!
Oftast höjer jag bara en hand om mumlar nått i stil med ”nej, nej, nej tack…” med blicken i marken som en annan stolle.

Har jag gått och blivit folkskygg på äldre dar?

Andra saker jag stör mig på:
Sär skrivningar
Varmt vitt vin
Avslagen cola zero
När håret fastnar i läppglanset
När jag inte hinner fram till tangentbordet innan datorn låser sig
Torr kladdkaka
En varmtoalettsits på allmänna toaletter
Rundgång
När folk visslar (Jävla okynnesljud)
Att vara torr om händerna
För mycket tejp på julklapparna
För små bh’ar
När stumpan halkar ner under hälen i vissa skor
För svagt kaffe
Strumpbyxor som rullar sig i midjan
Rom och russinglass
Selleri
När telefonen dör trots att man hade 14% kvar
När laddningssladden är lite för kort
Varm kudde när man ska sova
Skoskav
När det enda hårband man har går sönder när man sätter upp en tofs
Luftfuktighet
När folk inte skrattar åt mina skämt
Andrea

63 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    HAHA din lista var ju klockren. Kände bara JA på allt förutom Andrea för det vet jag inte vem det är haha.

    http://WWW.JOHANNAGRAHN.SE

    HAHA håller med dig på typ alla punkter! Jag stör mig nog på det mest töntiga i världen: när man öppnar en ask medicin och råkar öppna från den sidan där produktbeskrivningslappen ligger i vägen för tablettkartorna! Jätteonödigt att störa sig på jag vet… Gnager lite i huvudet också när människor står tysta bakom en i affärer istället för att säga ”ursäkta” och gå förbi, för att sedan se så jävla stötta och irriterade ut när man upptäcker att någon står som ett spöke och väntar på att få komma förbi…

      Öppna inte asken där de ser ut som man ska öppna utan öppna den understa fliken, dem vill att du ska läsa lappen innan du tar tabletterna vilket är anledningen till att den ligger först

      Öppna inte asken där de ser ut som man ska öppna utan öppna den understa fliken, dem vill att du ska läsa lappen innan du tar tabletterna vilket är anledningen till att den ligger först

      hahahaha jag stör mig också as mycket på när man öppnar förpackningen ”fel” ??

      Jag har samma problem! Det första jag gör när jag öppnar en ny förpackning med medicin är att direkt gå och slänga bipacksedeln. Så jag slipper se fanskapet mer! Jag vet inte vad det är som är så irriterande med det där, men jag stör mig som faaaan på det.

      Hahaha herregud, det stör jag mig också på!! Har inte ens tänkt på det men det är ju så jäävla irriterande när man gång på gång öppnar på ”fel” håll ?

    När butikssäljare är sådär på som du beskriver så undviker jag butiken efter det, speciellt när det kommer till kläder. Jag behöver min tid att tänka, bara strosa omkring och visualisera plaggen. Kom inte och stör mig då.

    Hahaha <3

    Jag avskyr det där ljudet som blir när nån gör en ”innåt-bubbla” med tuggummit. Finns inget jag tycker är mer irriterande…

    Jag stör mig så otroligt mycket på ljudet som blir när nån gör en ”innåt-bubbla” med tuggummit. Så det liksom riktigt smäller till. Avskyr det

    Andrea ?

    Går inte att kommenteraaaaaa. … :((

    Jag stör mig på när svärmor liksom suger saliv mellan tänderna så det uppstår ett ljud. Detta beteende kan förstöra en hel film. Hon gör det alltså inte en gång utan många gånger med ett par minuters mellanrum. Det blir tyst, man är helt inne i filmen och så plötsligt…äckelljudet. Blir så irriterad så jag kokar, får ett inombords psykbryt.

    Hatar också det!!! Finns en butik jag älskar men jag har slutat gå dit pga så jävla jobbig personal. Självklart ställer de bara öppna frågor så man inte kan svara ja eller nej. En gång klev jag in i denna butik o möttes av”heeeej va e du ute efter idaaaaag nån fin höstklänning kanske, vi har preciiiis fått in en ny jättefin ska jag visa dig?!?!”

    ?!?! Låt mig vara!

    Har jobbat i butik i åratal men vägrade anamma liknande metoder. Hälsade på _alla_ men det var också allt (såvida kunderna inte aktivt kom till mig då)

      Fast den där frågan är ju en perfekt ja eller nej-fråga eller?

        Kan du svara nej på ”vad letar du efter?”

    När folk försöker ta sig in i tåg innan jag har hunnit gå av. Eller när de jävlarna står tätt ihop utanför dörrarna och vi som vill av får ursäkta oss.
    Det finns så mycket mer plats till er på tåget om vi bara får stiga av först.
    #ståvidsidanförihelvete

    Felicias video, ska man skratta eller gråta? Hon ringde alltså receptionen till en skola där en kille som kommenterat ”fettklump” på hennes bild, går. Där sa hon att hon vill att skolan ska ha koll på vad elever gör på internet, där mobbning sker. Förstår om det gäller mobbning kring elever på skolan, att en elev mobbar en annan via t.ex instagram, men när det är en offentlig människa med hundratals följare. Hur ska skolan ta ställning till det?

    Helt of topic, men tar tacksamt emot tankar, åsikter samt erfarenheter om gardasil vaccination mot HPV virus. Tack

      Jag tog det 2013 (kommer inte ihåg exakt men måste ha varit däromrking) då det var graits upp till en viss ålder och jag föll in precis där.
      Man får tre sprutor vid tre tillfällen med ca ett par veckor mellan varje. Har inte fått några biverkningar eller blivit påverkad från annat håll.
      Gjorde celltest sent förra året och det var helt normalt. Inte för att det behöver ha någon koppling med vaccinet men var mest en FYI.

      Jag tog vaccinet precis när det kom till Sverige, mamma är läkare och tyckte att det var vettigt eftersom att hon har haft livmoderhalscancer.
      Jag har inte ångrat mig en sekund, mina cellprov har varit normala och jag fick inte, vad jag kan komma ihåg, några biverkningar.
      Så jag rekommenderar dig att ta vaccinet om du känner att det känns rätt.

      Samma här, jag var dessutom några år äldre än de som fick det gratis i början. Det var en julklapp från min mamma haha. Inga biverkningar heller.

    Jag var inne på The Body shop och letade efter en födelsedagspresent till en kompis. En expedit frågade om jag ville ha hjälp, jag svarade nej tack. 2 minuter senare kommer hon tillbaka och frågar vad jag är ute efter. Jag svarar då att jag bara kollat efter en present. Hon hämtar då en parfym, säger ”lukta på den här”, sprayar den i ansiktet på mig och ler. Började hosta hysteriskt och var tvungen att gå ut.
    Jag har aldrig gått tillbaka till den butiken igen.

    Jag stör mig på att folk tror att jobb växer på träd o att det bara är att byta jobb om man (eller nån annan!) vantrivs med sitt jobb.

      Jag håller med dig. Vissa världsfrånvända personer tror att det är så.

      Ja det stör mig med. Är man tillräckligt världsfrånvänd så tänker man så. Tyvärr.

      Jag stör mig på människor som klagar över sitt jobb v-a-r-j-e dag men ändå aldrig söker något nytt.

        Eftersom du lyckats få 16 likes utöver din egen sen sist jag kollade har jag lite information av värde till dig och andra:

        Det finns flera skäl att en människa inte byter jobb än att de är svåra att hitta. Att ha fastanställning innebär en trygghet, inte bara ekonomisk. Har du varit länge på ett företag är det svårare att bli avskedad då de flesta som avskedar folk använder ”sist in, först ut”. Byter du jobb är det alltså stor risk att du blir avskedad.

    Jag stör mig på människor (min syrra) som gnuggar fötter mot varandra så det blir ett irriterade ljud. Lägg av med din jävla fotonani vill jag skrika högt, men det gör jag ju inte så klart. Jag stör mig även på människor som står och pratar länge i lyhörda trapphus. Jag stör mig på brevbärare som lämnar posten när man sover. Jag stör mig på människor som spottar och hostar när de går förbi en (bakterieskräck). Jag stör mig inte på särskrivningar eller felstavningar eftersom jag vet att jag själv är skyldig till många.

    Jag stör mej på halkan som kommer nu o på hysterin innan jul och på långa köer i affärer o hatar när tunnelbanan inte kommer i tid.

    När kunder knappt hälsar / låtsas om som att personalen inte finns. Jag har en rutin av att gå fram EN gång och kika ifall kunden vill ha hjälp. Ibland får man blickar som om att man precis givit dom pesten.

    Sen har jag också svårt för kunder som inte kan säga till att de vill ha hjälp efter de strosat runt i butiken en stund. De står bara och stirrar på en när man gör ”b-uppgifter”. Tillslut säger man ”ville du ha lite hjälp?” ”ÖÖHHH AHHH??” haha men säg det då! Jag bits inte.

    Håller verkligen med om det där med överentusiastiska expediter, men tror att det i många fall kan bero på att de har stor press på sig. Jag har själv jobbat i en mindre klädbutik där man ofta jobbade tillsammans med ägarna och de krävde att jag alltid frågade om kunden ville ha hjälp, och startade en konversation när kunden varit inne i butiken ett antal minuter. Mådde inte bra av det och försökte sköta det så trevligt jag kunde men cheferna var övertygade om att man sålde mer på så sätt. De var själva otroligt på och ansåg att de sålde bättre då. Visst när besökarna vet att de är ägaren som de pratar med och det dessutom är en ganska trendig butik vågar de inte säga nej. Det ägarna inte visste var att många kunder kom och lämnade tillbaka plaggen de praktiskt taget tvingats på, men alltid när ägarna inte själva var där…

    Jag stör mig på folk med barnvagn slm tycker att dom har företräde överallt (kör själv barnvagn och försöker att inte ”störa” andra) men fått ta mig ner i diken och in i trånga utrymmen för att andra med barnvagn tycker dom är viktigare..
    Stör mig på folk som inte visar respekt för varandra, tex en äldre/gravid/skadad kommer på bussen och alla försöker se ut som att dom inte ser för att slippa resa sig.
    Stör mig på personalen i kassan som pratar med varandra ist för att uppmärksamma mig när jag ska betala.
    Stör mig på folk som inte blinkar rätt i rondeller eller när dom ska byta fil.

      Blinkers i rondell! Det finns inget i trafiken som framkallar så mycket roadrage hos mig… Hur förbaskat svårt kan det vara att indikera vart du ska köra?! Argh!

    Håller verkligen med om det där med överentusiastiska expediter, men tror att det i många fall kan bero på att de har stor press på sig. Jag har själv jobbat i en mindre klädbutik där man ofta jobbade tillsammans med ägarna och de krävde att jag alltid frågade om kunden ville ha hjälp, och startade en konversation när kunden varit inne i butiken ett antal minuter. Mådde inte bra av det och försökte sköta det så trevligt jag kunde men cheferna var övertygade om att man sålde mer på så sätt. De var själva otroligt på och ansåg att de sålde bättre då. Visst när besökarna vet att de är ägaren som de pratar med och det dessutom är en ganska trendig butik vågar de inte säga nej. Det ägarna inte visste var att många kunder kom och lämnade tillbaka plaggen de praktiskt taget tvingats på, men alltid när ägarna inte själva var där…

    ANDREA HAHAHHAHHA

    Särskrev du nyss Särskrivningar?

      Japp! ?????

    Hatar butikspersonal här i USA. Frågar först när man kommer in om man behöver hjälp att hitta något. Säger nej tack jag kollar bara. Kommer sen upp till en var femte minut och frågar om allt är okej, yes back off bitch typ haha Och dem som står i alla Mall:en med sina provproduckter. Lockar dem in en står man och testar handkräm i en kvart sen, brukar helt enkelt bara ignorera dem, för visar man mista intresse är man fast

    Hahaha, alla punkter var klockrena! Kände JA på varenda en!

    http://WWW.JOHANNAGRAHN.SE

    Jag STÖR mig på sättet Anna Book skriver och då både grammatiken, syftningar, meningsuppbyggnaderna, användningen av emojis SAMT hur hon är så fruktansvärt försvarsinriktad på ett passivt aggressivt sätt. Källa: läs senaste inlägget om stöttningen från familjen. Anna får frågan om varför hon utelämnade Antonio. Jag tog en printscreen och tänkte: wait for iiiiit… Och bam! Där kom sedan ett sjukt långt svar. Min kommentar här är KORT i jämförelse.

    Har man varit i USA tycker man alla svenska expediter är blyga och tysta möss. I butikerna i new york studsar de fram till en med ett extremt entusiastiskt ”HI THERE!!!!!” och sen har man dem på sig som en igel tills nästa kund dyker upp. De jobbar ju på provision och dricks så de är extremt säljande..

    Folk som inte bär reflex! Ni syns inte! Ni är helt osynliga för bilister och cyklister. Alltså, HELT osynliga. Skojar inte. Jag får en hjärtattack varje gång det poppar upp en fotgängare ur tomma intet

    Jag stör mig på butiker som säger ”behöver du hjälp?” så fort man kommer innanför dörrarna. Och ja, då menar jag att de också sett en när man kliver in genom dörrarna.

    Jag fullkomligt avskyr när människor med lite längre naglar trycker sina ”undernaglar” (inte fingertoppen utan NAGELN) hårt mot ett underlag (typ papper), Ännu värre om någon drar nageln längs exempelvis papperet, fy faaaaan vad jag hatar det, ryser bara av tanken.

    Jag förklarar så himla dåligt men jag ville bara uttrycka mitt lidande.

    tack, hejdå.

    Alltså strumpbyxor som korvar sig och åker ner.. Var nyligen och storhandlade när jag känner hur strumbyxorna börjar rulla ner och dessutom börjar ta med sig trosorna! Det är fullt med människor i affären så jag får gömma mig någonstans bland havregryn och marmeladburkar och försöka dra upp de jävlarna, vilket sker sjukt osmidigt som vanligt. Såg antagligen galet suspekt ut, jag står och gräver under klänningen högröd i ansiktet. ?

    Jag stör mig på när folk går på ”fel” sida på t-centralen. Det gör mig riktigt jävla tokgalen

    Störiga saker:
    – Folk som inte kan köra bil, alltså inte ens förstår grundläggande regler i trafiken. Typ högerregeln.
    – A-traktorer på större vägar utan omkörning
    – Folk som alltid ska träffa någon de känner (och ha världens längsta, högljudda samtal med) vid utgången/ingången av en mataffär
    – När man står i en provhytt och tar på sig något plagg som man inser ”jaha, är det poppis med brunkräm igen eller vad har föregående person haft på sig egentligen?”
    – Barn som skriker/slår/tjoar/springer i jakt på uppmärksamhet… samtidigt som deras päron står med näsan långt ner i sin smartfåån
    – Ikeas doftljusavdelning. Känns alltid som jag går därifrån med fejk-kanel uppkört i bihålorna. Doften varar läängeee.

    Jag tål inte människor som inte kan hitta gaspedalen på bilen men ändå ska ligga och trycka i omkörningsfilen. Och hobbytrafikpoliser som tycker att det är deras uppgift att blinka med helljusen som en jävla dåre för att man kör fortare än vad dem tycker är bra. Eller vänta, jag avskyr ALLA i trafiken.

      Ja det verkar som att majoriteten hittat sitt körkort i flingpaketet.

      VARFÖR kan de ex inte blinka sig ur en rondell? Eller använda blinkers öht? Vet de inte var den sitter?
      Eller de som ligger i 70 km/h på 90 väg. FAN flytta på dig!
      Eller de som tror att det är 0.1 sekundersregeln mätt i avstånd. Inte 3.
      Eller jag vet. Ännu värre. De som BLINKAR MED HELLJUSET I EN KVART innan de kör om i mörker
      Man bara wtf?!

    Så himla mycket igenkänning i din lista! Strumpan som kasar ner över hälen när man har skor på sig kan få mig att vilja få vredesutbrott deluxe. Tur det inte bara är jag!

    Alltsa jag maste kommentera pa detta! Jag haller med och tycker att folk I svenska butiker kan vara ratt otrevliga, men har dar jag bor I Kanada, driver det mig till VANSINNE hur trevliga de ska vara. Det finns vissa butiker dar de fragar:

    Hi how are you today?
    How is your day sofar?
    Any plans for the weekend?
    How was your summer?

    SLUUUUUTA!! Det varsta ar nar de fragor om man har nagra planer for helgen. man ba NEJ JAG SKA LIGGA PA SOFFAN OCH ATA CHIPS.

    Folk som slevar dippen istället för att dippa
    Expediter som pratar som bebisar
    Folk som klämmer sönder handen när man hälsar
    När någon gräver föör länge i en godis/chipspåse
    Att prata i telefon med någon som tuggar samtidigt
    Fotbollsstrumpor över tightsen
    Andedräkten efter popcorn
    Restauranger som snålar med sås
    Föräldrar som tror att deras barn är överbegåvade
    Folk som särskriver
    Folk som inte använder punkt i ett långt stycke
    Folk som skriver massor av punkter efter varje mening i ett långt stycke…..
    Folk som överdoserar smileys
    Folk som aldrig använder smileys

      Hallelulja?

      Haha, igenkänning på godisgrejen. Min mamma brukar gräva hysteriskt och skaka påsen i evigheter. Jag fattar inte varför det är irriterande men jag vill bara ta påsen och springa iväg skrikandes ”Min!!!”

    Hahaha tusen plus på din lista!

    Jag är allergisk mot folk som hostar och folk som hickar. Folk som är förkylda och hostar kan inte hjälpa det, så det är okej. Rökhosta får jag gallfeber på. Det låter och de har ingen ursäkt för det, liksom, rök inte?! Min sambo ”fejkhostar” ofta, alltså typ tvingar sig att hosta p.g.a. någon anledning och jag känner ”men harkla dig istället för fan”, alltså helt irrationell grej att störa sig på. Så, alla som är förkylda/icke självvald sjukdom får hosta. Hicka… Anledningen att jag avskyr när andra hickar är att jag får ont i bröstet av att höra det. När jag får hicka får jag alltid ont i bröst och hals, och får alltså samma känsla av att andra hickar. Galen brud!

    Håller med om allt på listan 🙂
    Det finns dock en sak som stör mig mer än särskrivning och det är när folk skriver ihop ord som inte ska sitta ihop. Många skriver t.ex ihop bästa vän av nån anledning så det blir ”bästavän”. Ser de inte hur galet det ser ut? Stör mig även extremt mycket på vissa uttryck som används idag, t.ex det här ”goals” som man ser överallt – får mig att rysa i hela kroppen av obehag.

    Andrea ???? håller med dig om allt annat också!

    Jag stör mig på Carlings butikspersonal och Tilde de Paulas för hon framhäver sig som extremt blåst. Vill köra in gafflar i öronen när hon är på nyhetsmorgon.

      JAAA!!! Carlings personal fortsätter förfölja och babbla även om man rakt ut säger att man inte behöver hjälp, samt insisterar på att fortsätta surra hål i huvudet på en när man frågar om deras instruktioner är att tjatigt förfölja en!

    FOLK SOM LIGGER I MITTENFILEN MEN KÖR LÅNGSAMT!!! Så jävla jobbigt att köra om från innerfilen till mittenfilen till vänsterfilen för att sen göra samma sak för att markera. 4 jävla filbyten för att nån är blind. Ibland skiter jag i och kör om på insidan för att de ska bli rädda men har aldrig häng att de ens reagerar vilket ÄR SJUKT vem reagerar inte på att bli omkörd på insidan.

    Samt folk som inte KOMMER TILL SAKEN I TELEFON. Som typ mumlar och smaskar och säger ”vad heter det” tusen gånger

    Blir tokig på folk som står framför bänkar i kollektivtrafiken! Alltså, de sitter inte ner men står precis framför och i vägen för att någon annan ska kunna slå sig ner ://////

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.