Bättre att ge till den som inget har..

Blondinbella:

bellsa

Bella får ett erbjudande från en läsare som har en stor leksaks affär att komma in innan jul och få allt det barnen vill ha.
Bella tackar vänligt med bestämt nej till detta vilket hon har min respekt för.

Varför ge till någon som har förmågan att köpa sina egna barns julklappar? Varför inte kontakta ”Giving People” eller liknande organisationer där man kan hjälpa föräldrar som inte ens har råd att köpa blöjor – dessa föräldrar behöver verkligen hjälp med att ge sina barn i alla fall EN julklapp.

Men det kanske inte är det som är viktigt för den här läsaren utan hon vill ge Bella alla julklappar gratis för att få synas i hennes blogg.
Jag tror så här – skulle du kontakta Bella och säga att du tänkt om och kommer ge barn som riskerar att inte få en enda julklapp ett paket på julafton så tror jag nog att hon skulle kunna tänka sig att ge dig lite publicitet ändå.
Det skulle jag gjort!

Och med det sagt så vill jag slå ett slag för Giving People! Både jag och min syster har hjälpt familjer där tidigare så det är inget lurendrejeri utan en fantastisk organisation.
Vill du hjälpa en familj som kanske inte har det så bra ställt just nu så uppmanar jag dig att kika på deras hemsida!

14 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Klantigt att ge Isabella detta erbjudande via kommentarsfältet.
    Hon får säkert dussintals liknande erbjudanden varje dag men då på mailen.
    Hade förslaget kommit på mailen hade säkert Isabella direkt skrivit tillbaka och sagt att Odd kommer förbi och hämtar grejorna varefter det blir ett tack i bloggen med (adlink) och allt.
    Den ”respekt” hon kanske får genom att skriva tack, men nej tack är säkert bara hennes sätt att vinna en poäng på ett erbjudande som hon ändå inte kan tacka ja till i bloggens kommentarer.
    Cynisk, moi? När det gäller Isabella så kan jag tyvärr inte tillskriva henne några högre moraliska principer när det gäller pengar.

      Företag som kontaktar bloggare via kommentarsfält eller facebook klassar jag som oseriösa direkt.

      Håller med! Tänk om Bella svarade ”behöver inte få något” när hon erbjuds kläder, barnkläder, smink, renoveringstjänster, festpynt mm.

      Jag är med cynisk när det gäller BB och pengar. Hade förslaget kommit via mail så hade det nog låtit annorlunda. Hon hade väl ett samarbete med Lekmer för ett tag sen? Då gick det ju an att få leksaker minsann. Hennes svar är et spel för gallerierna helt klart!

        Lekmer ställde till och med en svindyr lekstuga på tomten där Isabellas mamma bor. Gillis och Sally ägnade enligt blogginlägget några minuter åt att ”leka” i den.
        Vet inte om den står kvar där men jag har svårt att tänka mig att den fraktades dit bara för ett fototillfälle.
        Varför lekstugan inte hamnade på Lidingö vet jag inte. Kanske var för svårt att få dit den i trädgården eftersom den var hopmonterad och skrymmande?

    Vill också slå ett slag för Giving People! Har också hjälpt olika familjer med mat och det är de bästa man kan göra. <3

    Men hon kunde sagt ja o gett leksaker till barn som har föräldrar med mindre ekonomi. Eller lämnat dom till ett sjukhus o ge till barnen hade jag gjort alla gånger.

    Bra särskrivning där, leksaksaffär sitter ihop.

    Det står ju faktiskt ”och välj det du vill ha till barnen” så det måste väl gälla alla barn som vill ha en leksak till jul – i synnerhet barn som kanske inte får något alls.
    Håller med om att det var dumt av Isabella att inte nappa på erbjudandet.
    Kanske trodde hon att ”barnen” syftade endast på Gillis och Sally?

      Hur kan du dra den slutsatsen? För mig är det självklart att hon med ”barnen” syftar på BBs barn, inte *alla* barn som vill ha en julklapp??

    Tänk om det inte ens finns en Isabella! Kanske är blondinbella själv som kommenterat och att hon svarat sådär för att få en klapp på axeln…

      Allvarligt…..

    Hörru Caroline med leksaksaffär! Om du vill ge bort leksaker så kontakta Englas showroom, hon kommer garanterat tacka ja..

    Verkar som många här har missuppfattat hur det funkar. Jag tror absolut Bella hade tackat nej även i mail. Som bloggare får du inte bara saker på det sättet utan oftast förväntar sig den som ger reklam, vilket betyder att hon måste skatta på saker.
    Samma regler som när du vinner något så får du oftast själv stå för vinstskatten på varan över en viss summa. Det är inte så glammigt i bloggvärlden som alla tror. Det är mycket regler att hålla sig till och lära.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.