Kissie vill maila till skolan!

Kissie:

red

Kissie svarar på en kommentar på sin blogg från en tjej som stämplats som ”hora” och ”slampa” efter att hon legat med 9 killar sedan hon blev sexuellt aktiv.
Så här skriver tjejen:

Jag har pratat med en lärare men det ända jag fick till svar var att ”killar kan vara så i den här åldern.” Vafan är det för svar? jag har blivit inlåst och tafsad på på toan, dragen i håret och retad för att jag gör något så naturligt som sex? Skulle verkligen vilja ha din åsikt i detta. För det börjar mer och mer kännas som det är något sjukt fel på mig…

Kissie svarar med en väldigt privat text där hon berättar att hon haft sen med över 50 killar men att hon minsann inte jobbar inte som en prostituerad, hon är företagare och feminist i allra högsta grad.
Hon ber också tjejen maila henne namnet på skolan och läraren i fråga som uttryckt sig minst sagt opassande.

Jag tycker inte det är mer än rätt.
Om det som försegår på skolorna runt om i landet hände på en arbetsplats så skulle det klassas som trakasserier och tas med facket, DO mm men när det är barn som utför det så är det ”typiskt pojkar”, ”typsikt flickor”, ”han gillar säkert dig” mm..

Men hur ska vi kunna stoppa trakasserier på arbetsplatser om vi så tydligt visar redan i skolan att ett sådant beteende är okej?

Ska vi inte ALLA ta och ringa den här skolan och fråga hur det står till med mobbningspolicyn egentligen?

 

22 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kränkningar som inte skolan utreder alt. inte utreder tillfredsställande går att anmäla till barn-och elevombudet. Mvh skolkurator

    Det är bara det att jag har så svårt att tro på Kissie med tanke på alla ”konstigheter” hon haft för sig tidigare. När hon haft dåligt med kommentarer en tid så slänger hon antingen in något ogenomtänkt/provocerande eller hittar på något annat som hon vet genererar mycket kommentarer. Kissie kan mycket väl själv ha skrivit kommentaren som hon sedan svarar på i detta inlägg.

      Denna kommentar fanns dock i Nellies blogg också.

      Fast endå är det ett viktigt ämne att ta upp så tycker inte det hade spelat roll, nu kanske fler våga säga till eller be om hjälp!

    Jag tycker det är bra gjort av kissie. Polis anmäl det. Det är ju misshandel tjejen utsätts för. Skulle inte sätta min fot i den skolan. O vad är det för killar som beter sej så. Idioter. Tjejen behöver hjälp vi skulle skriva på en lista o skicka till skolan. Jag blir så arg när någon far illa. O jag säger ifrån om jag ser något på stan som inte är ok. Annars skulle jag skämmas för mej själv. Vi ska inte blunda för sånt här.

    Tragiskt att hon upplever att det är så.. men var är hennes föräldrar?

    Kissie och allmänheten ska inte behöva göra föräldrarnas jobb. Kanske är det även dags att mamman sätter sig ner och pratar ut om det där med att vara så otroligt sexuellt aktiv när man fortfarande är ett barn också.

      Hur kan du försöka lassa över skulden på tjejen? Tjejen är 15 år och har haft sex med 9 personer, det menar du alltså är för mycket? Då får man liksom ta konsekvenserna? Sen tvivlar jag på att hennes föräldrar vet om hur många hon legat med.

      Det är ALDRIG okej att ofreda någon och det är ALDRIG offrets fel.

        Men du… vad går du på för substans?

        Jag tycker att hennes mamma ska sitta ner och ta ett snack med sitt barn om att det kanske inte är toppen att ha så mycket sex när man är… just precis ett barn. För man är inte fullt utvecklad. Man tänker inte lika mycket på konsekvenser av ens handlande heller. Man har inte så mycket erfarenhet. Man kan inte avgöra vilka val som är bra/mindre bra. Man vet inte så mycket om sexuella sjukdomar som kan smitta vid sex. Kanske vet man inte heller att man faktiskt kan bli med barn och ställas inför ett tufft val att behålla barnet eller göra en abort.

        Hur du kan tro att jag sitter och lassar över skulden på tjejen är skrämmande. Vad har du för människosyn? Är alla badguys om man inte stryker medhårs?

          Du lägger LITERALLY all fokus på tjejens privata sexliv istället för att hålla dig till det riktiga jävla problemet, äckelkillarnas beteende.

          Fysatan för såna som dig som shamear kvinnor sådär, och JO du shamear, du tar dig rätten att bestämma vad som är okej att göra sexuellt för andra individer. Ser inte någonstans i din text diskutera det verkligen problemet här, håll fokus på dessa äcklon som tar för sig av tjejers kroppar och kastar glåpord på dem. Det är DE som det ska pratas om, inte den här tjejens sexliv??

          Rövhål.

            Jag lägger fokus på mamman som borde ha sitt fokus på sin dotters hälsa.

            Det du gör just nu mot mig, är samma typ av beteende som folk som mobbar håller på med. Men det visste du kanske redan?

          Dina kommentarer visar SÅ tydligt på victim blaming. Flickans sexliv och därav mammans hantering av det hela är totalt oviktigt.
          Men för att ändå bemöta dig kommentar om varför mamman inte ”sätter sig ner och pratar med sin dotter” kan ha många orsaker. Hon har kanske inte en aning om vad det är som händer? Dessutom är föräldrarna inte alltid det bästa alternativet speciellt inte när det handlar om sexuella trakasserier då det kan vara svårt att prata med en person som är så pass nära. Flickan har ju ändå pratat med en lärare och har gjort allt hon kunnat för att rädda situationen.

            Flickans sexliv och föräldrarnas agerande hör absolut hit. Klart som fan att jag känner oro för hennes sexliv! Gör inte ni det? Ni som kallar mig rövhål och sitter och likar andras mobbningsinlägg? Hon är för fan ett barn. Ett oskyldigt barn. Som av någon anledning (som vi bara kan spekulera i) har legat med 9 killar på 2 år. Det gör mig OROLIG för hennes hälsa. För hennes mående. För hennes framtida liv. För hennes situation i hemmet som kanske inte ser så bra ut.

          Jag vet inte hur jag ska bemöta ditt svar faktiskt. Det är skrämmande att du inte ens förstår att du skjuter över ansvaret på tjejen.

          Det verkar mer som att du tycker att man är en badguy om man inte stryker medhårs eftersom du kallar det mobbning när jag med flera ifrågasätter att du lägger skulden på tjejen. Intressant att det är mobbning men inte det tjejen utsätts för tydligen.

          Sen skulle jag säga att man är mer en ungdom än ett barn när man är 15. Hjärnan är inte fullt utvecklad, visst, men man är knappast ett barn. Vem är man mest lik intellektuellt, en 5-åring eller en 20-åring?

      Du väljer att lägga fokus på att mamman ska prata med dottern…… Men ja, var är föräldrarna? Har killarna som kallar tjejer för hora ingen pappa som kan prata med dom????

      9 killar / 24månader = 0,375 killar i månaden. Eller för all del 4,5 killar per år

      Är det helt galet mycket och ett tecken på att en människa mår dåligt? Allvarligt?

      Vart går då gränsen för hur många killar man får ligga med över en 24månaders period för att bevisa att man ”mår bra”? Är fem godkänt? Två? Snälla berätta hur många penisar en annan människa får ha i sig för att det ska vara ok?

      ELLER låt tjejer/kvinnor bestämma helt jävla själv över SIN egen kropp. Det är väl hennes val om hon vill ha 100 snoppar eller saltgurkor i sig, det är ingen annans business. Ifrågasätt istället killarna, deras föräldrar och skolans beteende. SLUTA skifta fokus från gärningsmän, det är ointelligent och bakåtsträvande

    Inte bara mamman utan såklart pappan ska ta tag i detta. Har en känsla att det är problem i hemmet. O då blir tjejen destruktiv o söker omtanke hos unga killar som i sin tur tänker bara på o utnyttja henne. Hade det varit bra hemma skulle det väll inte gått så här långt. Hoppas verkligen inte hon har ett helvete hemma med. Finns många som inte skulle orka med detta.

      Men vad är det för sjukt tänk och fördomar du har? Sex är skönt och hon kansle älskar det! Låt tjejen ligga hur mycket hon vill. Andra har dock inte rätt till hennes kropp hur många andra hon än legat med. DET ÄR KILLARNA SOM TRAKASSERAR HENNE SOM ÄR PROBLEMET inte hennes sexliv!

      Inga tankar gällande killarna eller deras föräldrar? Nope? Inget?

    Skolan har absolut inte agerat rätt. Man får aldrig skylla på att pojkar bara är pojkar osv. Man har ett ansvar även i skolan. De borde gå ut och prata med både elever och föräldrar om kränkande behandling. Varje skola ska ha en handlingsplan mot kränkande behandling. Det är skolan skyldiga till att ha och att använda sig av. Det har alltså något som brister REJÄLT som svarar flickan på det sättet. Får så ont i magen av det här. Dessa individer måste få höra att det inte är okej någonstans. Hur är deras kvinnosyn när de tror att de har rätten att behandla henne på det sättet.

    Stackars flicka. Nej det är inte att shamea tjejen för att bli oroad 15 år och sex med 9 olika killar? Jag får iaf jag en liten oros känsla i magen över hur hon mår. Det är på inget sätt tjejens fel, självklart ska hon kunna ha sex med hur många hon vill utan att någon ska ha rätt att kränka henne. Men att uttrycka oro? Ska man bara vifta förbi sånt tror jag att vi är påväg mot ett mycket mörkt håll.
    Man måste få ha rätt till att bli oroad.

    Hade det varit min lilla syster/bror eller systerdotter/son så hade jag blivit väldigt oroad över hennes syn på sig själv och hur hon mår. Sen behöver det inte vara någon fara men nej jag tycker inte folk ska sitta och säga att man shamear henne för att man uttrycker oro.

    Sen tänker jag fy fan vilken stark tjej, först bli utsatt för genom vidriga kräkningar och sen dessutom orka stå upp och säga till skolan vad som pågår. Jag tänker dock, varför går hon igenom det själv? Av det som framkom känns hon väldigt ensam i det här, har hon någon vuxen som stöd överhuvudtaget. Klart som fan man blir orolig.

    Nej du som säger att man shamear tjejen för att man uttrycker oro. Jag blir faktiskt upprörd över det.

      Asså va? Kan vi bara släppa den där gamla ruttna synen på att tjejer som har sex inte mår bra? Hon knullar och har de gött, så oroa dig istället över varför killar känner ett behov av att kalla henne hora så ska du se att allt blir bra.

        Åh skrev aldrig något att tjejer som har sex inte mår bra?
        Men jag tycker det är farligt att ignorera att det finns unga tjejer som faktiskt använder det som ett sätt att få bekräftelse som de i sin tur tror ska få dom att må bra. Det är vanligare än vad folk tror.
        Jag har aldrig haft en syn om att tjejer som har sex mår dåligt, men jag är inte så ignorant att jag förnekar att det händer. Jag skrev om en oro jag fick av det som var skrivet, det är inte samma sak. Hon är ett barn påväg till att bli vuxen. Det finns så mkt som sker i tonåren.
        Jag tycker det är vore konstigt att jag som vuxen inte skulle reagera över hennes ålder.

        Det är inte alla som knullar och har det gott det är ju det som är ett problem och kanske det är därför en del får en oroskänsla.

        Och nej bara för att man skulle kunna ”komma fram till varför hon blir kallad hora” så blir det inte bra. Tjejen har ju dessutom blivit tafsad på, det är ett sexuellt övergrepp. Det finns SÅ många anledningar kring varför det är värt att vara orolig för denna tjej. Om folk härvill få det till att det bara handlar om kränkningarna hon varit med om så får det så för er men enligt mig så är det inte så enkelt. Denna tjej behöver stöd. så är det bara.

        Hon behöver någon som backar upp henne i vad hon varit med om i skolan och så behöver hon förmodligen prata med någon om det.

    Tyvärr brukar skolorna inte alltid hantera sånt här så snabbt. Ett sätt att skynda på är att helt enkelt inte gå dit och när lärarna pratar med vårdnadshavare kan denne förklara att hen inte vill att dottern kränks och att skolan får lov att bevisa att de inte kommer ske. Detta samtidigt som man pratar med tex elevhälsan, rektor och kanske skolinspektion och polis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.