For.me svarar på kritik.

Ex on the beach:

img2

img3

img1

sty

AnnaLisa Herascus bloggportal hade verkligen chansen att göra ett ställningstagande efter Addes inlägg om sitt sexuella övergrepp och AnnaLisas försvarstal men det gör de inte.
Stället blir de irriterade över att så många uppmärksammar problemet och frågar om någon uppmanat dem att maila.

Förlåt, men det får mig nästan att le. Nästan.
Snacka om att fokusera på fel sak.

Rachel: Hey Joey, what would you do if someone that you slept with told you that she was pregnant?
Joey: Who called here? Did she sound blond? Huh? Did-did-did she have an accent? I gotta make a call!
[Starts to leave]
Joey: I shoulda never walked into that Sunglass Hut!

Jag kan ju även påpeka att Addes skivbolag inte svarat på varken mail eller meddelande på Facebook.
Den som vill kan maila dem på office@maverickmusic.se 

Tack för tips, C.

41 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kan folk sluta skriva ”dom”. Tack 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

      Du klarar nog av att läsa och förstå ändå – eller hur?

        Givetvis, men jag förväntar mig lite mer från högt uppsatta personer.

      Jag gillar när folk skriver dom, det gör att jag slipper se de/dem användas fel. Fast i tidningar och i mer officiella sammanhang så håller jag helt med.

        Dom är med i Svenska Akademiens ordlista sedan flera år tillbaka. Jag skriver dom, dej, sej och mej (men dej och mej är inte godkänt) eftersom det är det jag säger. Ingen säger de, dem, mig, sig eller dig längre. Dessutom är det värre med alla som inte reder ut hur man ska använda de och dem ocj skriver fel!

        Om jag skriver något officiellt, skolarbete eller en jobbabsökning så skriver jag med den ”gamla” stavningen men här snackar vi ju bara med varandra 🙂

          Nähä? Jag kollade ordlistan och där finns bara ordet ”dom” med betydelsen typ domslut. Har jag fel länka gärna till källa!

            Sök på formen ”den” så får du alla varianter (den1). Wikipedia påstår att det infördes redan 1998 men jag vill minnas att min gymnasielärare i svenska var upprörd som attan en dag och det hade med införandet att göra. Det var runt år 2002-2003.

            http://www.svenskaakademien.se/svenska-spraket/svenska-akademiens-ordlista-saol/saol-13-pa-natet/sok-i-ordlistan

    Märks inte att han ”drivit hemsidor i 20 år”. Hade han bara skrivit kort ” Vi som portal tar avstånd från allt som innefattar sexuella övergrepp, vi är ledsna att detta förekommit hos oss och ska undersöka saken vidare. Vi har för tillfället inte stängt ner den berörde personens blogg men om inlägget hade stått kvar hade vi garanterat tagit bort det” så hade jag godtagit det! Nu känns det bara som att han försvarar Adde och förminskar och nästan hånar det sexuella övergreppet när han påstår att det är ”med hög sannolikhet inte stämmer” Han påpekar att han inte vill måla ut Adde som en våldtäktsman men han är redo att kasta personen som kanske råkat ut för detta framför bussen?

    Som någon tidigare skrev: Sjukt osympatisk människa. Sen upplever jag honom som lite korkad.

      Jag vill absolut inte försvara Adde eller hans blogginlägg! Jag ber om ursäkt om det på något sätt har uppfattas så. Jag vill heller inte förminska något eventuellt sexuellt övergrepp i någon form. Men samtidigt inte förstora något innan en polis eller annan professionell tjänsteman har utrett detta. Jag må vara korkad. Ledsen för det!

        Ja, det uppfattas så när du uttrycker dig om att detta skulle vara något som ”med högst sannolikhet inte stämmer”. Där påvisar du ditt ställningstagande i det hela. Jag vet inte hur du ville att den meningen skulle tas emot av oss som mottagare annars? Det finns redan gott om kvinnor som inte vågar anmäla pga risken för att bli misstrodda.

        Jag förstår att ni inte vill ”elda på” hela situationen men ett tydligt ställningstagande hade ingivit respekt för dig och för er som bloggportal. Adde har redan satt sig i den här situationen själv och får vara beredd på att ta emot konsekvenserna för sitt agerande (som han såväl förtjänar), ni kan inte hjälpa honom och det borde ni inte göra heller.

          Ja, det var dumt formulerat. Ber om ursäkt för det. Vad jag tror är sannolikt eller inte har inte med saken att göra. Att jag skrev på ett sätt som kan uppfattas som att jag tar hans parti på något sätt var också oförsiktigt och dumt. Oavsett tar vi/jag kraftigt avstånd mot Adde och hans eventuella övergrepp. Det är långt ifrån mina värderingar! Ledsen om jag uppfattas som osympatisk.

          För att förtydliga kan vi ta bort länken till hennes blogg från vår startsida. Samt annonserna. Och eventuellt be henne att blogga på någon annan tjänst.

            Om man bortser från dina tidigare rent ut sagt klumpiga uttalanden (utan att de sopas under mattan) så måste jag medge att jag får genuint bättre vibbar över det här svaret och tycker åtgärderna du nämner är rimliga och jag hoppas innerligt att ni gör slag i saken.

            Ett sådant ställningstagande tror jag är vad de flesta var ute efter från första början!

            Låter som bra konsekvenser, se till att genomföra det också. Jag hoppas att det är seriöst menat från din sida Jesper, så Annalisa verkligen får ta konsekvenserna av att ha publicerat det inlägget.

            Hennes annonser är nu borttagna. Det innebär med andra ord att hennes annonsintäkter är frysta. Normalt ger vi ut större delen av annonsintäkterna till bloggarna. Eftersom vi tjänar pengar på andra sätt och mer eller mindre inte direkt bryr om hur mycket vi tjänar via just dessa annonser.. Då siten är lite gammalmodig så har vi det som ett litet plus för våra stackars användare. Som t.ex. inte ens har en mobilapp att blogga från.. Vill bara förtydliga att vi inte fått ut någonting ekonomiskt av denna incident. Även om det kanske inte spelar någon roll.
            Även länkar från ”bloggtoppen” och startsidan är nu bortplockade.

            Jesper, jag vill bara fråga. Du säger att det med största sannolikhet inte skett något övergrepp, pga att Adde sagt att han hittade på allt. Hur ställer du dig till det faktum att dom länge lät inlägget ligga kvar på bloggen (tills det antagligen blev en shitstorm som dom inte hade räknat med, när han bara försökte visa att han var en ”skön snubbe”) samt att Annalisa försvarade beteendet på deras gemensamma instagram med att det inte borde klassas som våldtäkt eftersom dom var tillsammans när det skedde? Att Adde sen påstår att han hittat på alltihop känns som århundradets efterkonstruktion, och jag har bara svårt att förstå hur du kan påstå att det med största sannolikhet inte skett något övergrepp, när så mycket pekar på motsatsen.

            Hans ”eventuella” övergrepp? Du menar det övergrepp han själv helt frivilligt har erkänt att han har begått?

        Men hur tänker du? Oavsett vad en polis eller ”professionell tjänsteman”skulle säga om saken så har den här personen helt själv och frivilligt skrivit om hur han utför en otrohetskontroll genom att föra in sina fingrar i slidan på en sovande person. Ta ställning till det tack! Tycker ni att det är acceptabelt beteende som ska ursäktas av era bloggare? Bloggare som dessutom når en väldigt ung målgrupp.

        Sluta tramsa och slingra dig och skärp till dig! Det här är en no-brainer som ni borde fattat omedelbart att ni ska avstånd ifrån.

    Satan i gatan vilken oproffsig människa han är. Vad har andra nyhetssajters journalistik med frågan att göra ?Klickbete eller inte – det är viktigt att uppmärksamma det som skrivits och eventuellt hänt (?!). Att han inte anser att han behöver ta ställning resulterar enbart i ett indirekt ställningstagande, i detta fall att det är OKEJ att skriva så. Inte ens om det nu är ett skämt vore det okej att skriva så. Men skit dras till skit, vilket vara fallet mellan Adde, Anna-Lisa och bloggportalen i fråga.

    Forme är utan tvekan den mest oseriösa bloggportal som finns! Skulle inte rekommendera någon att starta eller ha sin blogg där! Finns mycket denna Jesper sagt som man bara inte gör om sina bloggare. Jag tror att han är väldigt rädd att förlora storbloggarna för då förlorar han en stor del av inkomsten på portalen.

      Hej,

      1. Vi tjänar faktiskt inte några pengar alls på att ha henne bloggandes på vår site. Vi har knappt uppdaterat den på 2-3 år då vi jobbat med andra projekt.

      2. ”Finns mycket denna Jesper sagt som man bara inte gör om sina bloggare.” Vad har jag skrivit om ”våra” bloggare?

        Anonym skrev att du sagt saker. Inte skrivit

    Hade gärna velat se Elaine granska retoriken i hans svar och ge honom lite goda råd.. 🙂

    Jag tyckte faktisk han gav ett ärligt och bra svar. Det är dessutom Adde och inte Anna-Lisa som är ”våldtäktsmannen”, sedan har han ännu inte blivit fällt eller ens stämt för rätten.

    Jag tycker formuleringen om att han ”inte tycker det är våldtäkt” är något som hade kunnat uteslutas, men annars är det ett ärligt svar i mitt tycke.

    Till min ovanstående kommentar skulle det även stå att jag inte tycker kritik ska riktas åt Jesper men fortsatt mot Adde och i bästa fall att man kontaktar rätten och den drabbade tjejen för att få henne att stämma honom.

    Alltså fyyyfan bara kryper i skinnet av hans svar. Väldigt osympatiskt svar.

    Kan ju också tycka att genom att inte göra något alls åt saken gör man faktiskt ett ställningstagande. Och att vifta bort det hela som ”en dokusåpadeltagare […] som troligen vill ha så mycket uppmärksamhet som möjligt” känns så tragiskt. Tycker egentligen mest synd om den tjejen som vart utsatt för det här, som måste återuppleva allt igen.

    Och om det nu är den riktiga Jesper som kommenterat ovan om att ”1. Vi tjänar faktiskt inte några pengar alls på att ha henne bloggandes på vår site. Vi har knappt uppdaterat den på 2-3 år då vi jobbat med andra projekt.” – varför tar man inte då bara bort hennes blogg? Eller tillfälligt stänger av som en markering? Ger mig ännu mindre förståelse för hans svar i mejlet.

    Förlåt, men han verkar ju inte vara den vassaste kniven i lådan den där Jesper. Men väldigt duktig på att ordbajsa. Nämner ordet våldtäkt/våldtäkter inte mindre än 7 gånger, tex. Längsta mailsvar med minsta möjliga vettiga innehåll vinner!

    Hoppla!

    Jesper har det ”lite” jobbigt just nu iom. att han även är den som svarar på mail angående Catten av tälje 😉 och hennes länkningar.Så bloggplatformen for.me och Stylewish.me har samma ägare!

    Detta fick jag som svar av Jesper på Stylewish.me:

    Hej,

    Det är väldigt många inlägg att läsa. Vår support är ganska begränsad då vi driver diverse Internettjänster och vår support redan tar överdrivet lång tid i förhållandet till vår intäkter/utveckling av tjänsterna.

    Vi betalar i snitt kanske 1kr/klick. För att hon skulle tjäna några betydande summor via Stylewish behöver hon väldigt många läsare. Något jag gissar att Flashback-tråden säkert genererar. Men vår nisch är modebutiker på nätet. Alltså modebloggare. Något hon inte direkt är. Märker vi att klicken är värdelösa så avslutas troligen samarbetet.
    Vi kan inte stänga av en medlem för att hon är dömd för brott. Som inte har någonting med vår verksamhet att göra.

    Stylewish är en tjänst som är öppen för alla likt Google eller Hotmail. Dom stänger inte av kriminella eller dömda brottslingar. Det kanske är en dålig jämförelse. Men du förstår säkert min poäng. Vi kan inte dubbelkolla vilka som blir medlemmar aktivt. Utan kontrollerar trafik och personer innan vi betalar ut pengar. Skulle hon ha legit bloggtrafik så kan vi inte stänga av användaren för att hon tidigare är dömd för bedrägeri.

    Eller vad tänker du att vi borde göra?

    Med vänliga hälsningar,

    Vilken jävla stjärna den där Jesper Ekerling är alltså!

    Skickade ett mail till honom och Stylewish med anledning av Catrin Hedlund och det faktum att de låter henne använda deras tjänst med länkar som ger pengar.

    Efter att ha förklarat att problemet med Catrin inte är att hon är dömd för brott (alla förtjänar en andra chans) utan att problemet är att hon fortfarande begår brott och att hennes blogg och de eventuella samarbeten hon har med företag skapar en falsk känsla av trygghet hos hennes potentiella offer som vid en första anblick kan uppfatta henne som en seriös och pålitlig person, frågade jag om de är säkra på att de vill förknippas med, och skänka legitimitet till, Catrin.

    Några utdrag ur Jespers svar:

    ”Hon har troligen inte så många läsare och kommer därmed antagligen inte tjäna så mycket pengar eftersom det bygger på att man ska ha många läsare för att kunna tjäna några pengar.”

    ”Är hon ute efter pengar gissar jag att hon tjänar extremt mycket mer pengar på att fortsätta med sin brottsliga verksamhet än att skapa länkar via Stylewish”

    (Bra tips!)

    ”Vad tänker du att vi ska göra?”

    (Ta ansvar för vilka ni samarbetar med.)

    Han avslutade med:

    ”Menar du att hon använder bloggen på något sätt för att fortsätta sin brottsliga verksamhet?”

    Ja, Jesper. Det var liksom det som var hela jävla poängen med mailet, att uppmärksamma er på att hon använder bloggen som ett centralt verktyg i sin brottsliga verksamhet. Jag förklarade till och med att flera av hennes offer har uppgett i polisförhör att bloggen och företagssamarbetena var vad som fick dem att känna sig säkra med att föra över pengar till henne.

    Jag bifogar mitt svar till Jesper nedan.

    ”Jag har valt att vidarebefordra ditt mail till bloggbevakning där ämnet diskuteras. Tycker det är viktigt att ämnet lyfts och att vi som samhälle diskuterar hur vi bemöter denna typen av problem. Tack för du tog dig tiden att skriva ett utförligt svar. Det uppskattar jag mycket även om jag inte håller med dig i sak.”

    Jespers intelligensnivå är inte problemet här utan att vi kollektivt tar ansvar/avstånd när folk uttalar sig förminskande och normaliserande om sexualbrott. Jag har också fått ett betydligt mer sympatiskt svar på mailet ovan och jag hoppas och tror att Jesper kommer att hantera liknande problem annorlunda i fortsättning.

      Sen är det fortfarande inte försent att be Anna-Lisa att skriva ett inlägg där hon tar avstånd från uttalandet alternativt be henne byta plattform om hon inte känner för det.

    Jag hatar att erkänna det men… Jag kan inte låta bli att undra hur svaret hade sett ut om det hade kommit från en kvinna istället.

    Det spelar ingen roll om det han skrev är sant eller inte! Texten han formulerat får det att verka som att det som utförts i den är helt okej, något normalt, och hans unga pojkspolingsfans köper det med hull och hår! Det borde alla media vilja ta avsrånd från.

    Om texten dessutom refererar till något som faktiskt hänt, så kanske tösen i fråga inte ens vetat om det förrän (om än) nu! Det är isåfall hennes val att anmäla men textens innehåll är likförbannat ett sätt att få ett övergrepp att verka fullt normalt! Att hans tjej dessutom är så blåst att hon publiserar det och sedan försvarar det.. Ja, alltså, vad ska man säga? Men samma brud gör ju reklam för Barbiedrogen till en målgrupp på 13 år så vad annat kan man förvänta sej? DÄRFÖR ska portalerna ta ansvar och sätta ner foten!

    Om det är ett uttalande från en professionell tjänsteman som arbetar dagligen med våld, övergrepp och misshandel mot människor så här finns jag! Jag arbetar dagligen med dessa frågor mot både barn och vuxna. Stöter ofta på kvinnor/tjejer som just ifrågasätter dessa gråa nyanser. Vad är eg ett övergrepp, kan man ens ha en åsikt om det, osv osv. Ofta så anser tjejer att man måste ha ”vitt mjöl i påsen” för att det ska vara okej att klassa sånt här som övergrepp. Nu generaliserar jag men drar som sagt exempel på det jag stött på. Det kan vara kvinnor som har ett liv där de kanske gått med på sexuellt aktiviteter som varit tabu tidigare, de har en attityd där de är ”självständiga” och nervärderar folk i sin omgivning eller att de anser att de skapat mycket drama i sin relation, så när de blir utsatta för något som inte är okej så bortser man från detta och förminskar händelser. Det är lättare att vara ett ”offer” om man ex blir plötsligt överfallen i en mörk gränd av en främling men inte detsamma om man blir utsatt från någon i en nära relation.

    Det här stinker verkligen kass kvinnosyn. Det är riktigt obehagliga värderingar som maskerar sig i denna texten. Jag har inga problem med att säga att jag djupt föraktar män (och kvinnor) med dessa värderingar, tyvärr går de inte att avfärda som ”korkade”, de förstår inte bättre. Och tyvärr får dessa människor med makt också utrymme att sprida sin unkna syn. Det bästa vi kan göra är att call this bullshit out för vad den är!

      Anon vad bra skrivet. Detta är ruttet och på grottnivå. Man blir verkligen besviken på dessa människor. Skäms på dom!!

        Fast nä. Jag har ingen dålig kvinnosyn. Jag återberättar utifrån de utredningar jag ifrån kvinnor som jag kommit i kontakt med i mat yrke som ofta målar upp denna bild. Mitt jobb går ut på att lotsa dem vidare till rätt form av stöd och hjälp, vilket kan vara allt från att upprätta anmälan, vara behjälplig i kontakt med ex Kvinnofrid osv. Mn mycket handlar även om att avlasta dessa utsatta kvinnor från just dessa känslor. Skuld. Skam. Bortförklaringar osv.

        Jag gav bara några stora generella exempel på hur synen kan se ut från erfarenheter i mitt jobb, utan att avslöja för mycket i detalj, eftersom jag jobbar under sekretess.

          Jag tror att Anon syftade på inlägget och inte på din kommentar.

            Alltså Jespers svar i inlägget, för att förtydliga.

    Spyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.