65 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men det där är väl reklam som är beroende på den som läser bloggen ser? Baserat på den personens tidigare historik på internet?

   Men det är ändå humor! =)

  Ot: Vilken bil tror vi att BB köpt till familjen för att komplettera Sky? ? Volvo?

   Tesla. Gissar hej vilt

   Ja, kanske! Lärs vara en mer ”händig” bil denna gången. Tror på en större variant, city jeep chansar jag på 🙂

   Fast… I inlägget skriver hon ju att ”hon köpt en till bil till familjen i julklapp”. Och att den är ett komplement till Panameran. Men bland kommentarerna skriver hon att den nya bilen ägs av bolaget. Så att hon köpt en bil till familjen i julklapp är en liten överdrift.

    Säger detsamma.
    Hon skriver hon köper den pga bra aktieförsäljning men sen i en kommentar att det är bolaget som äger nya bilen…. hmmm

     Oj tänkte jag inte ens på! Snacka om dubbla budskap. Jag gissar iaf på Volvo, en xc60 eller xc90!

      Gissar också på Volvo

     Nej, det är inte dubbla budskap. Isabella äger sitt aktiebolag och hon har köpt bilen i sitt aktiebolag. Alltså är bilen hennes, fast på pappret står den som företagsbil.
     Om det nu inte är så att hon tagit ut aktieutdelning och betalat reavinstskatt på på pengarna, för då är bilen hennes privata.

      Hur är reglerna kring att nyttja företagsbil privat?

      Det är inga problem att använda tjänstebil privat så länge arbetsgivaren godkänner detta, det kan dock behöva upptas som en skattepliktig förmån. Det som är viktigast att kontrollera är försäkringen, alltså att försäkringen är gällande även om det inte är den anställde i fråga som kör bilen, detta torde dock inte bli ett problem i BB:s fall.

  Något helt annat, senaste inlägget hos Dessie ”Äntlingen är den min! =)” (helt klart reklam). När jag går in via datorn så finns det inegn reklammärkning – men via telefonen finns det. Så konstigt…

   Du har ad block på din dator. 😉

    Du har så rätt så!! Är det de som är grejen alltså? Tänk att man lär sig något nytt varje dag 🙂

     ??

  Alltså läste nu om att hon inte valt att vaccinera sitt barn eller ge D-droppar. Hur tänker man? Tror att vi har det så bra i Sverige att vissa inte fattar att barn tidigare blivit svårt sjuka och dött i sjukdomar som polio och fått sina ben deformerade av D-vitaminbrist. Det är som att de inte fattar att det är tack vare modern sjukvård och vaccinationer som de flesta föräldrar inte behöver se sina barn lida eller i värsta fall dö.

   Okunskapen när det gäller vaccin hos vissa människor är skrämmande. Det som är ännu mer skrämmande är att de själva inte förstår hur fel de har och ska fortfarande envisas med att sprida sin okunskap vidare.

   Jag är med i ett diskussionsforum på fb där just vacciner diskuteras flitigt. Förra veckan såg jag vuxna människor skriva saker som:
   – ”De som ger ut vaccinen har ingen aning om vad det innehåller”.
   (Har man ens gjort en research och förstår hur utveckling av nya läkemedel/vaccin går till, så förstår man att det inte är en lätt process och att det är en självklarhet att man har kunskap om vartenda liten komponent som det innehåller. När vaccin används på en stor population är det självklart att biverkningar uppstår då alla individer är olika och reagerar på olika sätt.)

   – ”Jag tog inte vaccinet mot livmoderhalscancer för cancer smittas inte”.
   (Personen har nog inte greppat själva innebörden av vaccin och hur cancer uppstår)

   – ”Mitt 9-åriga barn vaccinerades aldrig som liten och hon har aldrig blivit sjuk”
   (Man ba, jaha så kul. Se ifall det är lika kul ifall hon i framtiden åker till ett land där massa sjukdomar är vanligt förekommande, sjukdomar som i SV nästan är utrotade tack vare vaccinationerna.

   Även:
   – ”Att sjukdomar sprids är för att folk vaccinerar sig. Ifall folk skulle sluta ta vaccin skulle viruset till slut att dö ut”.
   – ”Svininfluensan är en myt. Det finns inget virus!”

   PEOPLE C’MON! Det är INTE svårt att googla och läsa på lite om vaccinationer. Hamnar man på någon sida där de skriver att vaccinationer är häxkonst och att det inte finns några virus blabla, var lite källkritiska! Jag hoppas att alla som vägrar vaccinera sina barn inte kommer att behöva ångra det i framtiden.

    Tror det är det som är problemet, att folk googlar. Att läsa studier i ett ämne som man inte är bekant med är svårt. Då måste man ta sig igenom text med massa olika okända begrepp, kunna tolka metoden och resultatet i bakgrund mot annan forskning. Lättare att läsa vad folk skriver på ett forum, även om de inte har bra belägg för sina påståenden.

   Min mormor fick engelska sjukan som barn och igen när hon var gravid för första gången. Det har inte varit bra varken för henne eller för barnet som hon födde. Deras skelett är urdåliga om man jämför med friska individer i motsvarande åldrar.

   Är inte det här en allmän trend? Det var ju någon SD-politiker som menade att bilden på den drunknade syriske pojken var fejk för att han läst det på facebook, och hans försvar var ”det är en känsla jag har”. Man har en ”känsla” av att D-droppar är onödiga, att vaccin är farliga, att socialförvaltningen är ond för att man hört om någon grannes grannes moster som fick sitt barn ”kidnappat”. Man har en ”känsla” av att flyktingbilder är manipulerade och att det är farligt för småbarn att äta ägg, för att det stod i någon direktöversatt app som är baserad på kostråd från ett helt annat land (där det förekommer salmonella)… Det är som att ”allt som är tvärtom är den dolda, sanna sanningen” numera.

  Kan fortfarande inte släppa att hon inte vaccinerat sitt barn. Blir uppriktigt arg bara jag tänker på hennes ignorans och okunskap för sitt egna barns och även andra barns hälsa.

   Verkar tyvärr vara en ”trend” hos dessa unga bloggerskor m. partners att skippa vaccin. Men dom är ju såå pålästa hävdar dom, för dom har ju faktiskt läst så mkt negativt om vaccin på diverse skitsidor på nätet

    Vilka andra har inte vaccinerat sina barn? Du skriver att det verkar vara en trend bland unga bloggare men har inte läst om någon annan som inte vaccinerat?

     Bladis bl.a

  Att inte vaccinera fast man kan är så sinnessjukt osolidariskt mot barn (och vuxna) som pga sjukdom/allergi inte kan vaccinera sig. Höjden av egoism! Fy så irriterad jag blir.

  Hon blev vart precis ifrågasatt av en person under hennes senaste bild varför hon använder UGGs på Jason då hon är föredetta vegan och numera vegetarian om hur det var nyanserande och att skorna har skapats genom djurplågeri etc etc men kommentaren försvann lika fort. Inte för så många dagar sedan skrev hon ju ett inlägg om hur hemskt det var med päls men hon stödjer ju den verksamheten hon med. ? Snacka om dubbelmoral..

   Det är samma sak med kött. Hon äter inte kött för det är synd om djuren men har inga problem med att gå i Johnny Bulls eller bära på en Michael Kors väska.

    Alltså jag har inte kollat men jag tror att min Michael Kors-väska är plast.

     Då är den fake för MK har sina väskor i läder/skinn.

      Inte fejk. Köpt i deras egen butik med äkthetsbevis och allt. Men den känns som plast. Den har en färg och är stor. En så stor väska i skin skulle varit betydligt tyngre skulle jag tro.

      Sedan så finns det så klart andra väskor från honom i skin också.

      *går och googlar*

      Googlat nu.

      Jepp ni har rätt. Den är i skinn. Hade jag aldrig gissat. 🙂

      Alla Michael Kors väskor/skor är inte i skinn, dom med ”mönster”/starka färger osv är inte i skinn. Se exempel nedan 🙂

      http://shop.nordstrom.com/c/michael-michael-kors-womens-handbags/faux-leather

     Min är skinn.

    Gabbjossan svarade också på en kommentar häromdagen som handlade om ost. Tydligen har hon inga problem att äta ost med löpe i, vilket är konstigt för kon måste vara död för att kunna utvinna löpet. Vegetarian not so much.

   Jag reflekterade precis oxå på detta med Uggsen för såg inlägget nyss. Orkar inte med dubbelmoralen.

   Jag tänker mest att UGGS ÄR SÅ DÅLIGA FÖR FÖTTERNA ? Alltså vill verkligen inte vara en ”mammapolis” som pekar ut ditten & datten men ja haha…

   Tänker samma sak…hon sa att kött är äckligt si o så att hon mår illa bara att fick en kött bit i munnen …men att ha på uggs gör ingenting …. konstigt va??

    Skrivet av GJ för 6 dagar sedan:

    – Alla pälsbutiker gör att det knyter sig i min mage. Har aldrig fått se så mycket päls förr som vi gjorde i Paris. Det gör att jag vill bli mer medveten i mina egna köp. Jag köper ju saker i skinn och med fjädrar i ibland men det känns inte alls bra. Måste tänka om lite.

    Dubbelmoral? Bara lite..

     Eller så tar man ett steg i taget för att det är lättare att inte misslyckas då. Att gå från att äta kött till att bli vegan är ett för stort steg för många så då kan det vara lättare att bara bli vegetarian som Gabriella och sen succesivt ta bort flera saker som bidrar till att djur utnyttjas och lider. Blir du lika provocerad av hundägare som älskar sitt husdjur lika mycket som sina barn men som fortfarande äter kött? Enligt samma logik är ju även de hycklare.

     Japp dubbelmoral …eller så gäller att så längre hon inte behöver tillaga köttet så är det bra ….

  Akta er så ni inte kommenterar under bilden då hon tar andra plats i att blocka efter boken såklart

  Fattar inte hur man kan vara emot päls men helt för läder? Är det för att läder är så pass producerat att det inte längre upplevs som en djurprodukt?
  Hon anväder och rekommenderar smink som innehåller animaliska produkter och som dessutom är testade på levande djur i Kina. Hon äter ost som innehåller animalisk löpe (gjort på djurmage) där kalvar dödas för osttillverkning.
  Hon verkar endast vara emot just kött- och pälsindustrin men att döda djur för skinn, smink och ost är ok?
  Visst, var vegetarian, det är toppen. Men förespråka inte djurens rättigheter och uttryck dig inte hur förfärlig djurindustrin är om du stödjer hälften av det. Hon måste lära sig att göra vettig reseach innan hon skriver, inte bara kasta ur sig den infon företag matar henne med.
  Samma med vaccin, vem tusan googlar sig till så viktiga beslut som vaccin?

  Blir så jäkla förbannad varje gång jag går in på den där bloggen att jag slutat helt. Dessutom är hon så jäkla rädd för kritik att hon inte ens borde få ge kritik själv alls.

   Håller med till till fullo! Så bra kommentar! den borde vi vidarebefodra till Gabbjossan!

   Klokaste jag läst om henne ?

   Så det är bara veganer som får ”förespråka om djurens rättigheter”? Jag tycker det är bra om så många som möjligt gör det.

  Jag tycker inte man ska vara så dömande angående vaccin. Varje förälder gör som dem vill och det dem anser är bäst för sina barn. Jag tänker inte diskutera om man ska vaccineras eller inte men vill bara lägga till lite fakta till er som säger hur dålig hon är som inte vaccinerar sitt barn:
  * Sjukdomarna sjönk INNAN man började vaccinera (är alltså inte pga vaccinet)
  * Att man vaccinerar sig innebär inte att man är skyddad, man kan fortfarande bli smittad
  * Man kan få sjukdomarna av vaccinet.
  * Sen innehåller vaccinen helt sjuka grejer så som kylarvätska, cancerframkallande ämnen och andra hemska grejer
  * Biverkningarna man kan få (förutom det man vaccinerar sig emot) är bla plötslig spädbarnsdöd, autoimmuna sjukdomar och en massa annat.

  Är inte intresserad av en diskussion om det här utan ville bara lägga till lite ren fakta.
  Tack o hej 🙂

   Du är inte intresserad av en diskussion för du är redan helt övertygad om hur dåligt vaccin är och vill inte höra någon ifrågasätta dina ”rena fakta” med faktisk fakta.
   http://www.immunise.health.gov.au/internet/immunise/publishing.nsf/Content/AD34C3D063510C0CCA257D49001E73D4/$File/full-publication-myths-and-realities-5th-ed-2013.pdf ooch http://www.who.int/features/qa/84/en/ har utmärkt information om varför vaccin är viktigt, och finns desto mer ute där i cyberrymden som är mer vetenskapligt lagt.
   Vad har du att backa upp dina ”rena fakta”med som är mer trovärdigt än Flashback, Reddit eller olika anti-vaccination-sidor till källor?

   Jag antar att kylarvätskan du hänvisar till är Polyetylenglykol som även används i tandkräm.
   Snälla läs på innan du sprider din så kallade fakta.

   Det du skriver passar inte helt. Det finns inga belägg för att vaccinering och plötslig spädbarnsdöd hänger ihop. Som ovanstående skrev är kylarvätska inte rätt jämförelse. Man kan bli sjuk av vaccinet eftersom att vaccinet innehåller ”sjukdomen”, det är en del i vaccinkonceptet att kroppen utsätts för själva sjukdomen kontrollerat så att risken att drabbas faller. Vaccin är ingen garanti men antalet insjuknade vaccinerade (i området där man vaccinerar, annars blir det ju lite skevt) är betydligt lägre och utbrottet kan nästan alltid spåras till en ovaccinerad.

   Ignorans är den allra värsta sjukdomen tillsammans med dumhet. Finns inget botemedel heller. Tyvärr.

    Jodå. Botemedlet heter kunskap.

     Nää! Då måste de ju tänka och analysera! Jobbigt för dem ju!

     Fast då kanske de lär sig de och dem…

      Precis. För jobbigt och alldeles för svårt.

   Länka gärna de evidensbaserade vetenskapliga artiklarna som styrker dessa påståenden, tack!

   Till E – ta inte det här personligt nu. Detta gäller faktiskt alla! 😉

   Allt du läser på flashback är INTE SANT. Inte heller är det automatiskt sant det en läser på diskussionsforum på Facebook. 😉 (!!)

   Har du nu andra belägg för vad du skriver – tipset är att leta bland evidensbaserad forskning – så kan du ju gärna länka det, så vi andra får lite tyngd bakom den ”rena fakta” som du så fint beskriver.

   Vore t.ex. intressant att få ta del av forskning bakom att plötslig spädbarnsdöd hänger ihop med vaccin!?! Tell me. Jag är väldigt nyfiken!

   Coca Cola innehöll fågelskit. Alltså samma ämne som kan upptäckas i fågelskit. Alltså innehåller cola fågelskit. Eller?

   Om du ska lägga till ren fakta så måste du backa upp det du säger, bevisa att det är ren fakta du kommer med och inte något hittepå. Kan du göra det?

   Till E: SPRID INTE SÅN BULLSHIT som du hittat på någon random vaccinmotståndarblogg. Du framstår som dum i huvudet. Tack för mig.

   Fast du kan ju inte sitta och kläcka ur dig rena faktafel och avsluta med ”Är inte intresserad av en diskussion om det här utan ville bara lägga till lite ren fakta.” Funderar på om du är ett troll och bara vill skapa reaktioner, eller faktiskt tror på allt som står på diverse foliehattsidor utan minsta urskiljningsförmåga eller möjlighet till kritiskt tänkande.

   Till E (angående att sjukdomarna sjönk innan vaccinet kom):

   Bättre förståelse för hygien = färre sjukdomar

   och därefter

   Bättre förståelse för läkekonsten = vaccin = ännu färre sjukdomar

   Inte så jäkla konstigt, men tar man bort vaccinet så tar man ett steg tillbaka i utvecklingen. Så enkelt är det. Det är också därför man vaccinerar sina barn. Gör man inte det så är det ett hån mot de som kämpat i många år för att framställa vaccin och sett till att det spridit sig och därmed minskat sjukdomens framfart. Det är också fruktansvärt ignorant.

   Att påpeka att det är större chans för att barnet får t.ex autism/aspberger (vilket jag inte vet om det stämmer, erkänner jag), är ett hån mot de som har de funktionsnedsättningarna.

   Är inte intresserad av en diskussion om det här utan ville bara lägga till lite ren fakta.
   Tack och hej 🙂

  Jag är kanske helt ute och cyklar, men tycker att äta ägg med ”kaviar” också är lite konstigt…
  Men det kanske är en gren i det vegitariska att äta ägg? Har verkligen dålig koll på alla former… :/

  Gick in på gabjoss blogg o läste lite nu för de var rätt länge sen sist… Blir så full i skratt av inlägget där hon skriver att de gick hem o fikade med sina vänner efter julmarknaden o sen är de en bild med lussekatter o bakverk,,, o sen dessa hallon strösslade över hela fatet,,, har hon kanske med sig dem i väskan så att hon ska kunna slänga över dom på varje fat även när hon är bortbjuden så att bilden ska bli bloggvänlig hahahahah… För inte kan de va vanligt att strössla dessa hallon på precis allting, dessutom kostar en ask typ en förmögenhet så de känns jnte som nått var o varannan människa alltid har hemma….

   Hon kanske köper en ask i veckan och så kan hon återanvända dem när hon strösslas med dem? Bara att strössla försiktigt så kan man plocka ihop dem igen.

  Måste inte barn ha ett visst vaccinskydd för att åka utomlands? Eller vad är det som gäller? Har försökt fråga gabjoss i hennes blogg flera gånger om hur de tänker när de åker utomlands när J är ovaccinerad men min kommentar raderas direkt utan svar.

  Förstår inte hur hon tänker när hon ej går på BVC besök och struntar fullständigt i vaccin. Det är galenskap i mina öron.

   Måste? Nej. Det rekommenderas. Av en anledning. Att åka utomlands med sina ovaccinerade barn känns lite som att sätta barnen i vargburen på Kolmården. Det kanske inte händer nåt, vi hoppas på det bästa ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *