Men vad är detta?

Petra Tungården:

ski

Snälla, säg att detta är någon typ av nyårsskämt som jag inte förstår!
För inte är väl ”skipants” tillbaka?
Byxorna med resår under foten så man ser ut som ett övervuxen dagisbarn – säg att det inte är så!

Jag har accepterat chokers, sammetskläder och spagettiband över tisha och annat fult men fan att jag tänker acceptera skipantsen!!
Jag blir fortfarande lite kallsvettig när jag tittar på gamla bilder på mig själv där jag har skottrutiga skipants med vita USA-sockar över och höga sneakers med en frisyr som skulle göra ”Dansa i Neon-Lena Ph” grön av avund.
Varför? Är det så här det kommer vara nu? Vi har gått hela varvet runt och nu kommer det bara komma modetrender som jag redan haft på mig en gång. (Och svurit att aldrig bära igen ska tilläggas..)

Silverklonikisar och skipants – en vinnande kombo, snart på en metromodeblogg nära dig.

Ps. Jag har googlat lite.. Heter det inte ”skipants”? Det har jag alltid kallat dem för..
Vad säger ni?

28 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    En till som hakat på trenden är Tilda Bjärsmyr

    http://blogg.damernasvarld.se/tilda/page/2/

    Ingenting jag skulle passa i men Petra är supersnygg!

    Jo, skipants är väl benämningen.
    De har sina rötter i 40- och 50-talets slalombyxor och 60-talets elastabyxor.
    Modet går alltid runt i cirklar.

    Bland mina kompisar så kallades såna byxor för pantalonger. Minns att jag hade sådana, ceriserosa i bomull och även ett par i rosa bredrandig manchester, ibland med tubsockor utanpå ??

    För övrigt är jag INTE redo för dessa byxors återtåg!

    Åååhhh ge mig!
    Nostalgi.

    Kombinera gärna med USA-sockor…

    Jag älskde både mina rutiga och urtvättade svarta skipants jag hade i slutet av 80-talet. Tyvärr ”försvann” de i tvätten, men jag har än idag en sneaky feeling att min mamma hade ett finger med i spelet. Hennes eget sätt av sätta p för den trenden.

    Jodå, Elin Kling har dem också.

    Det tråkiga är att inga av de snygga trenderna kommer tillbaka ordentligt. Jag vill se en modern twist av 20-talet eller 40-taket. Och gärna en återkomst av mer eleganta kläder för män generellt än bara antingen kostym eller t-shirt.

    Såg dom i en affär igår. ?

    Japp. Säljes på H&M Trend, t ex. Tycker det är lite mysigt att det går i cykler 🙂

    CamCam:) med din förmåga till välformulerade och träffsäkra analyser hade det varit intressant att höra din reflektion kring Kissies motivering och tankar kring varför hon valde att lämna ”Skapa skillnad”.

      På tal om Kissie, hon verkar vara desperat att skaka fram lite läsare. Hennes senaste bild på Insta, (där hon sitter med sina ”mjukiskläder” så högt uppdragna i skrevet att hon lär behöva gummihandskar för att gräva fram dem) är så dåligt photoshoppad att jag inte sett liknande sedan hennes värsta fjortisdagar….

      ” Valde ”

    Jag tycker det är snyggt faktiskt, om de är tighta och går lite längre ned på benet! Mer som barnridbyxor kanske.

    Dagens Dessie: tre inlägg sedan i går (she’s on a roll!) och jag tar de två ointressanta först.

    Ett inlägg om att hon är sjuk och druckit sjukt god smoothie och att hennes kompis ska resa bort i tre månader och ska komma över på avskedsmiddag.

    Ett inlägg där hon länkar till Aleks låt ”Ibland” och skriver ”Den här texten känns oerhört meningsfull i mitt liv just nu” (texten hittar ni här, tolka den som ni vil http://genius.com/Aleks-ibland-lyrics )

    Tredje inlägget är rätt intressant. Dessie la ju ut fyra oretuscherade bilder i förrgår och bad om läsarnas åsikter. Inlägget har 49 kommentarer nu men hade i förrgår kväll 20 kommentarer. Av de 20 är 5 negativa, av de 5 är 3 rejält förolämpande (och låter som om de är skrivna av en av samma person, tjejen som också kommenterar Dessies Instagram under olika anonyma konton).

    Negativa kommentarer är ju aldriga roliga, särskilt inte när de är skrivna för att verkligen såra men i sitt tredje inlägg för Dagens Dessie (det hon skrev igår kväll) drar hon verkligen på stora växlar…. ”Vem släppte en bomb?” undrar hon. ”Hur har alla haters hittat hit?” Sen kommer en låååååååååång sväng om att hon i vanliga anda inte bryr sig om vad folk skriver för hon är så trygg och ”inte finner mig mindre dålig utav det som skrivs” (?) men att hon vill skriva det här för att det blir tråkig stämning på bloggen ”utav er!” Hon tycker också att kommentarerna är irrelevanta (att hon två gånger på två dagar bett läsarna om åsikter om hennes utseende verkar hon ha förträngt).

    Min reflektion är att jag finner det udda att Dessie uppfattar 5 negativa kommentarer utav 20 totalt som ”en bomb”. Det var många fler positiva kommentarer men de kommentarerna får inte två långa svamlande paragrafer om hur många snälla läsare hon har…. De får heller inte en utläggning på Instagram (och en hänvisning till att folkska in och läsa på bloggen så klart, hej klickfiske!). Jag tror att Dessie helt enkelt ville få lite sympati och extra klick på bloggen genom att blåsa upp de negativa kommentarerna och få något att skriva om. Men eftersom hon bara fick 5 negativa kommentarer blev det rätt fånigt….

    Hon skriver även att hon tycker bloggen varit lugn och skön i ett helt år men senast i våras skrev hon ett långt inlägg om hur man ska hantera haters (inte svara dem var ett råd förresten, hur tycker ni hon klarar det…?).
    Mitt intryck av henne kommentarsfält att det är rätt tyst tills Dessie skriver ett medvetet provocerande inlägg om sedan går in och tjafsar med alla som inte håller med henne).

      Gillar att du har börjat skriva med dina egna tankar.. Lite som en ny CamCam.. Kanske kan slå ihop er? 😉

        Mnja, har inte tid eller energi till att göra något liknande åt någon annan bloggare. Dessie är den enda ”trafikolyckan” kvar. Och i just det här inlägget kände jag att en reflektion var på sin plats eftersom kommentarerna var anledning ingen till att Dessie skrev sin långa ”nu är det nog” svada och jag tyckte att det var så få kommentarer som verkligen var hemska.

    Tycker nog skorna är värre än byxorna… Byxorna kunde ha funkat om de hade varit något längre. Kan väl sägas att hela outfiten inte var min stil!
    Men det är ju tur då att jag slipper köpa dessa plagg om jag inte vill…

    Snälla, inte skipants igen.
    Snälla, snälla, snälla… ?

    Kalasbyxor?

    Vi kallade dessa byxor för ”Åkabrabrallor”.

    Oj är skipants tillbaka, det har jag missat…men det mesta kommer ju tillbaka i modet så, men snyggt NEJ.

    Haha. Jag som ska ha sammetsklänning med snörning på nyår ??

    Får man fråga från vilken ”era” dessa är ifrån? Jag är född 87 och jag vet inte om jag hade dom här byxorna?! Jag minns dom inte heller, känns som jag har missat något?

    Jag bråkade så med min mamma från tre års ålder om kläder, som hon hade inget annat val än att låta mig bestämma själv!: top, kjol, byxor och en strumpa av varje! ?

      De var poppis på 80-talet, tänk Sällskapsresan i Alperna. 🙂

    Men neeeeej! Mamma tvingade på mig sådana när jag var liten 🙁

    Har generellt aldrig varit ett fan av skipants, och Tunis gjorde mig absolut inte mer välvilligt inställd till dem. Gah.

    Åh! KAN du inte lägga upp en sådan 80-tals bild på dig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.