Vrooooom Vrooom!!

Blondinbella:

odd

Herregud vad det händer saker när man är ute och ”sakletar” biljetter på en finlandsfärja!

Nu är Odd i blåsväder igen efter att Bella lite osmart dokumenterat hans framfart genom Sverige och publicerat bilden på sin blogg.
Förra gången drack han öl och körde bil och den här gången ligger han på en hastighet av 129km/h på E4an i höjd med Rotebro. Vad det är för hastighet där vet jag inte men gissar på antingen 110km/h eller 120km/h..? 
Edit – Enligt många av er så är det bara 80(!)km/h på den här sträckan! Om det stämmer så borde Odd bli av med körkorten omedelbums!!!

Tror ni Bella la upp den här bilden för att provocera eller av ren tanklöshet?

Enligt GPSen befann de sig ungefär här när farten var 129 km/h.

dd2

Tack för tips, alla!!

76 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    130 på E4an känns väl rätt standard med fri sikt och bra underlag.

      Fråga om lagen håller med dig 🙂

      Kanske där det är 110 eller 120 utanför storstäderna men knappast E4:an norr eller söderut från Sthlm…

      Men sitter man i stor fet SUV och inte bryr sig om andras säkerhet behöver man ju inte bry sig om vad som händer med fattiga låginkomsttagare som inte myglat till sig pengar genom att sälja ut sin familj på nätet när man kraschar in i dem på väg till fjällen….

        +1 !!

        Vilken VIDRIG attityd. Gråsosse ända in i märgen.

          ”Gråsosse” för att jag tycker alla har rätt till att färdas säkert på våra allmänna vägar? Jajamän!

            Fast att köra fort har (inte alltid) att göra med att man är höginkomstagare. Konstigt och onödigt att dra sådanna paralleller! Finns idioter som kör fort oavsett inkomst.

            Det luktar avundsjuka.

      Ska jag vara genuint ärlig brukar jag ligga på 140km/h mellan Gbg-Landvetter då jag ska till oxh från jobbet. Vet att det är idiotiskt men jag gör det ändå. Lockar till pedaltramp med många hästar under huven och då försvinner perspektivet till hur fort det faktiskt går. Å andra sidan kan man krocka och dö även i 50km/h även om det inte rättfärdigar något…

        Så då är det ok också för Odd att köra för fort med familjen i bilen och smörgås i handen?
        Känns det bättre för dig att köra fort om även andra bryter mot lagen?

        Nä men vad bra. Det vet jag det nästa gång jag är ute på vägarna där jag bor med mina två små barn. Härligt att veta att du kör 40 km/h för fort. Vad har du för regnummer så jag vet vem jag ska hålla ögonen öppna efter? Och så jag kan meddela polisen då jag faktiskt vill ha mina barn vid liv.

    Det är 100 km/h där! Men till Odds försvar kan man behöva gasa på för att skapa lucka då de är en del påfarter kring sollentuna och rotebro som är lite snålt tilltagna. Ligger man typ 5-10 över och sedan behöver släppa ut någon kan gasen ibland vara nödvändig. Lite svårt för oss andra att avgöra vilken situation de befann sig i.

      Möjligt att Odd ställt in farthållaren på max 30 km/tim över tillåten hastighet.
      Det är ju där gränsen för körkortet går. Dock får man varning redan vid 25 km/tim över.
      Jag är dock osäker om det är 100 eller 80 just där de befinner sig.

      Det var 100 från Sollentuna och upp till strax efter Uppl.Väsby tidigare i år men de sänkte ju till 80. När kan det ha varit? Efter sommaren typ?

      Var sitter 100-skylten nu? Är väl efter Rotebro stn/närmare Bredden?

        Den sitter precis där bron börjar!

          Antar att du menar järnvägsbron i riktning Bredden?
          Om GPS-kartan och pilen korrekt markerar bilens position så befinner de sig inom 80-begränsningen?

      Det finns inga ursäkter för att hålla så hög hastighet annat än dålig planering. Vilket inte ens är en godtagbar sådan 😉

      /yrkeschaufför…

      Varför ligga 5-10 km/h över till att börja med?
      Och vad har hänt med att släppa på gasen för att släppa ut någon?

    Är det på en hastighetssänkt del av E4 vid Rotebro tpl så är det en överträdelse från tillåtna 80 km/tim som renderar 2-3 månaders körkortsindragning och 4000 kr i böter.
    Tyvärr går det väldigt fort på vägen upp mot Arlanda och man blir ofta omkörd av taxi m fl i hastigheter långt över den tillåtna. Lätt att dras med i tempot – i synnerhet i familjens nya lyx-SUV (med brödsmulor och kaffefläckar redan).

    Det är väl ändå 80-sträcka där? Ska dock inte svära på det, det kan vara så att det preciiiis blivit 100. Det är lite svårt att omsätta karta till verklighet även om jag hyffsat ofta kör där.

    110 blir det hursomhelst först efter Upplands Väsby så det är, garanterat, inte mer än 100 där. Odd kör 29 km/h eller 49 km/h för fort. Det skulle dessutom verkligen kunna vara 49 km/h för fort. Det är väl ändå närmare Bredden det blir 100?

    Ni som bor i området/har bättre koll: What say you?

      Du har rätt. 110 blir det först efter Upplands Väsby och vid trafikplatserna ut från Sthlm är det 80, mellan dem är det 100. Få ligger ju i 80 men 130 är att ta i till och med där. Jag brukar hålla mig runt 100, då kommer man förbi de som ligger i 70 i innerfilen men kan ligga i mittenfilen och slipper hetsiga Audi och BMW förare i rumpan.

    Maxhastigheten på vägar i Sverige är 120km/h. Dock tveksamt om det är mer än 90/100 på e4 ut från Stockholm pga av alla på-/avfarter.

    Tror dock inte Odd är större fsrtdåre än genomsnittlige stockholmaren, utan följde nog bara rytmen.

      Man ska inte följ rytmen in129 km/h o synnerligen inte med två små barn i bilen.

      Det hörs att du aldrig kör bil i Stockholm om du tror rytmen är 129 km/h på E4 in/ut ur Stockholm. På 80-sträckorna brukar rytmen snarare ligga på 80-90 km/h förutsatt att det är flyt i trafiken.

      De har dock labbat lite med hastigheten just den sträckan. De ändrade mycket riktigt till 80 km/h 2014 och sen tillbaka till 100 km/h igen och nu, i år, ändrade de tillbaka till 80 km/h igen. Lite rörigt! Men det har varit 80 km/h i månader iaf.

    Jag tänker mer.. köra men en hand o äta macka i 129km/h.. nä…

      En så fin bil som Audi Q7 har väl autopilot?
      Bara att ställa in på Idre och sen luta sig tillbaka och käka frukost.
      ”Mode: Fully Automatic”
      Häpp!

      Det var precis det jag tankte ocksa! Visst att man kanske kommer upp i den hastigheten om man kor om eller sa, men att ata en macka och bara en hand pa ratten? Nja…

    Oh no! Odd måste vara den enda i Sverige som inte håller hastighetsbegränsningar!

      Alla reagerar likadant om Svensson (vilket namn som) lägger upp en bild. Nu råkar denna Svensson ha fler följare o bli mer uppmärksammad. Skulle jag höra om grannen som kör i 129 med två små barn i bilen skulle jag tycka att h*n var en lika stor jubelidiot :))

      Vad har det med saken att göra?
      Får Odd köra för fort för att andra gör det?

        Skadan blir lika stor om man kraschar i 80/kmh eller i 129…….. Odd verkar ju villig att ta den risken och det är väl hans val.
        Men såklart, fel av mig att tro att någon här inne någonsin kör för fort! :0

          Skadan blir verkligen inte lika stor i 80 som i 129.. inte ens i närheten..

          49 km/h för fort tror jag verkligen inte så många kör. Det ÄR skillnad på att köra 10 för fort och att köra 50 för fort. Men eftersom jag är en av de som håller mig till fartbegränsningarna så antar jag att det är okej att jag tycker att han är dum i huvudet. Jag blir galet provocerad av folk som inte kan bete sig i trafiken. Vill de köra ihjäl sig själva så fine, men så länge de kör på allmän väg, med andra i bilen, så kommer jag alltid tycka att de är idioter. Det är fan inte coolt att köra för fort.

            Iceball: håller verkligen med dig! Jag håller själv alltid hastigheten och försöker att inte köra mer än 5-10 över hastighetsgränsen men ändå blir jag alltid omkörd och har sällan bilar bakom mig. Jag tycker det är förjävligt att folk har så jävla bråttom att de måste riskera mitt och min familjs liv genom att köra i 130 km/tim. Begränsningen finns till för att undvika olyckor och skulle alla hålla sig till de hastighetsbegränsningar som finns så tror jag attvi kunnat undvika många olyckor.

          Nej. Skadan blir större ju högre hastighet man kör i. Energimängden ökar exponentiellt med hastigheten.

          Tycker fler borde hänga med på fysiklektionerna. Då hade ingen kört för fort.

            Tänkte exakt samma sak! Lärde man ju sig i högstadiet! Samt minuten du tjänar på att köra för fort….

            Kvadratiskt. Energin ökar kvadratiskt med hastigheten. E = mv^2/2. Hur var det med fysiklektionerna? ^^
            Men ja, det är fortfarande mer än de flesta fattar.

            Du vet inte vad exponentiellt betyder va?…
            Dubbelkolla innan du rättar folk ang. saker du inte är säker på.

          Skiter fullständigt om han kör ihjäl sig och sin familj men han ska banne mig inte riskera livet på mig och mina kära.

          Tog du körkort innan teorin kom till?

          var har du lärt dig det??

    Smygprovokationerna har ju funnits där hela tiden, efter alla år i branschen borde hon veta vad en bild kan göra iaf… Samtidigt, är det inte bara otroligt fjantigt att hon, som vuxen kvinna, visar hur mycket hon bara älskar att försöka uppröra läsare… genom att självklart också inflika hur kul det är att ösa på med en ”flygplansmotor”? Och Odd i 129 km/h på bild..

    Men ja, hon verkar ju ta allt med en klackspark, vare sig det är barn eller andra inblandade, det är det som folk tycker är så himla inspirerande.. å som vanligt godkänner hon bara vissa utvalda kommentarer kring hennes egna framlagda beten.

    49 km/h i timmen för fort, en hand på ratten och tudelat fokus (med tanke på mackan). Och hela familjen, dvs. inkl. två små barn i bilen. Ajajaj. Vad är det för ord jag söker? Oansvarig? Dumdristig? Korkad?

      Jubelidiot? Puckad?

      Odd har drabbats av hybris efter all framgång han haft som Isabellas man.
      Han kan inte förstå varför det har gått så bra för honom de senaste åren. Nu har han ju fått bra jobb också med lön och fin bil!
      Det är i sådana lägen som man begår dumheter.
      Tror man att man är odödlig så är risken som störst för att man blir påmind om motsatsen.

    Men kartorna liknar ju inte ens varandra?

      Kartan är bara lite ovanför platsen dom var på, ingen stor skillnad, samma hastighetsgräns (80)

      Håller med, GPSen visar en trafikplats som inte alls syns på Google Maps-kartan…

        Trafikplats Rotebro?

          Dom åker vid Stora Wäsby ser det ut som på deras gps och där är det 110.

            De passerar precis Tpl Rotebro.
            Det har vi ju redan fastställt.
            Varför då surra om Stora Väsby?

            Kolla på bilden. Det står ju t.o.m i gps:en att de är 9,3 km/5 min från Stora Wäsby. Kom in i matchen vettja! 😉

    Det är 80 km/h där, så han kör alltså 49 km/h för fort på en sträcka som är väldigt olycksdrabbad

    Det är ju för fan 80 där. Fullkomligt jävla vansinne att köra 129 på en 80-väg.

    CamCam uppdatera inlägget!

      ”Inget slår känslan att gasa upp med porschen” – Blondinbella

    Odd ser ut att ligga längst ut i omkörningsfilen ? Eller är det bara jag ?

      Ja, om han är uppe i dom där hastigheterna så är det väl ett måste att köra om folk som håller hastigheten

    Börjar tro att det som inte är bra för Blondinbellas varumärke är hennes make.. Inte namnet i sig så att byta namn på portalen men behålla makens knasiga upptåg gör ingen större skillnad.

    Det kvittar vad man hittar på för s.k ursäkter. Som att han skulle ligga i omkörningsfilen. Eller att han följer trafikrytmen. Faktum är:

    – Han kör 49km/h för fort!
    – Han har EN hand på ratten
    – Han har den andra handen hållandes en smörgås (hur lång tid tar det om han behöver sätta den handen på ratten?)
    – Han har koncentrationen någon annanstans (antagligen på sin smörgås)
    – Han har 3 andra personer i bilen att ta hänsyn till
    – Han tar inte hänsyn till andra trafikanter utan riskerar deras liv som sitter i en mindre bra skyddad bil

    Summan: Finns ingen ursäkt till hans beteende. Ni som försvarar honom borde inte vara ute på vägarna ni heller.

      +1000

      Håller med till 100%!

    Apropå Odd. Jag är så nyfiken på hur det egentligen går för honom på Bellas företag. En vän till mig jobbade med honom på TV4 och berättade att Odd inte valde att sluta utan fick gå när den 6 månader långa prövoperioden var slut (om man tittar bakåt i Bellas blogg stämmer tidsperioden överrens med när hon meddelar om hans nya jobb på TV4 och när hon säger att han valt att sluta). Anledningen till att han fick gå, enligt min vän, var att han inte presterade något och ansågs vara en person som lovade mycket men aldrig levererade.

      Det var väl också så att ENT som helhet var under hård press från Bonniers företagsledning och att den chef som ursprungligen anställde Odd blev ersatt av en annan som kände behov av att få skutan på fötter.
      Naturligt då att utnyttja möjligheten att säga tack och adjö till någon man själv inte anställt och som inte hållit måttet under provtjänstgöringen.
      Sen kan Odd och Bella naturligtvis få det att låta som att Odd valde att sluta. Han och företaget var säkert överens för inte heller Odd kan ha tyckt att det var särskilt kul där på ENT.

    Kommenterar Bella i smyg sin egen blogg? Det finns kommentarer som använder hennes bild, t.ex. ”Hanna Det är inte klokt att du ska behöva förklara dig så där. Kul dag verkar ni ha haft iallafall!”

      Även signaturen Mirella har Blondinbella-bilden:
      http://www.isabellalowengrip.se/2016/12/femte-bok/
      Mirella förstår inte hur bilden kommit dit.
      Vore märkligt om Isabella ”fejkkommenterade” och länkade till en hundblogg…

    Är det hit storbloggarna kommer? Att man säljer ut sin familj och sitt privatliv för att boosta siffrorna? Att medvetet ta provocerande bilder för att få fler läsare? Fast det är klart, man måste ju pröjsa för företagets resa till NYC och liknande…

    Men är det värt det, Isabella, Gabriella, Catrin?

    Stackars samhälle om x antal år…

    Det är bara respektlöst emot andra trafikanter och människor att köra så förbannat fort. Man har inte så bråttom att man måste riskera andras liv vid eventuell krock.

    Hastighetsgränser och andra lagar/regler finns av en orsak. Inte för att någon tyckte det var roligt att hitta på dem

    Frågade henne på bloggen om hon, som ägnat stor del av sitt liv till att provocera (enligt hennes egna föreläsningar), nu borde vara rätt person över att raljera över läsare som går igång på minsta lilla (senaste inlägget).

    ”Odds fortkörning (på ca 49 km/h) när han samtidigt mumsar macka ligger ute på flera sidor nu. Är det också humor, riskera andras och era egna barns liv? Och bre på med lite snack om att gasa med ”flygplansmotor” samtidigt? Roligt? Hoppas hans körkort ryker förr eller senare”

    Den lär INTE bli godkänd, eller ska vi slå vad..

      Såg just att Isabella svarat på frågan och påstår att det var 110 på platsen.
      Men det kan väl inte stämma?
      Man får väl förmoda att kartan på deras gps är rätt och då är de mitt på trafikplats Rotebro och där är det väl inte 110?

        Såg det 🙂 Hennes svaga punkt är helt klart när man nämner andra bloggar, då kommer kommentarerna fram.

        Det är INTE 110 där. Är 100 % säker. Körde där bara för några dagar sedan. Hon snackar skit.

    Satan vad alla här är skötsamma i trafiken då! Önskar att jag mötte er på vägen oftare.

      Jag skulle inte direkt få för mig att köra i 100 på en 50väg, så varför 130 på en 80väg?

    Hycklare allihop. Tror även ni kör för fort. Alla gör det. Jämt. Värre att köra 40 på en 30 väg än 120 på 80 väg. Mellan Västerås-Stockholm ligger ju vissa i 180. Vem kör inte för fort på en bred motorväg? Inte jag då eftersom jag inte har körkort ?

    Körde samma sträcka som Odd&Bella idag och känner att en rättelse är på plats. Det blir faktiskt 100 km/h på pricken där de var så Odd körde ”bara” 29 km/h för fort när bilden togs och inte 49 km/h.

    (Dock kan man ju fundera på hur han hunnit gasa upp till 129 km/h utan att ha kört snabbare än 30 km/h för fort sekunderna innan där det faktiskt fortfarande var 80 km/h. Hade polisen legat bakom när han gasade upp för att hinna ligga i 129 km/h direkt efter 100-skylten så hade kortet rykt.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.