Barn och integritet..

Blondinbella:

wis

JÄÄÄÄÄ! Ett väggord!

Gillis har kommit in i en rätt tuff fas från ingenstans och blir missnöjd och skitarg om jag hör ett ord fel, tar på fel sko först, brer fel på smörgåsen osv. Livet rasar på grund av struntsaker som blir enorma.//Bella

Är det mer integritetskränkande att dela med sig av barnens personlighet än att lägga upp bilder på den? Många av Bellas läsare verkar tycka det.

b bb bbb bbbb bbbbb

 

61 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Faaaast (rätta mig gärna om jag har fel) anledningen till att barnens ansiktet inte visas i bloggen är väl mer att dom inte ska ”kännas igen” som blondinbellas barn när dom är ute tex med förskolan eller liknade? Vill minnas något blogginlägg där bb skrev, när sally var ute med deras förra nanny på lekplats så skulle man inte kunna ”peka ut henne” som sally spångberg.
    Mer som en säkerhetsåtgärd

      Är ju inte direkt barn till någon megakändis. Jag skulle nog inte ens känna igen blondinbella herself i lekparken om vi möttes där

        Med tanke på alla sjuka hot, förföljelser mm som Bella blivit utsatt för och skrivit om i bloggen förstår jag fullt ut varför hon ej vill visa barnens ansikten. Tyvärr finns det människor som inte vill andra väl och även har en sjuk besatthet mot personer som lever ett liv lite mer i rampljuset.
        Hur hon däremot väljer att skriva om sina barn har jag ingen åsikt om och det för stå för henne och familjen.

          Fast är ju egentligen inte jätte svårt att ”hitta” bellas barn om man skulle vilja det trots att man inte sett ansiktena på dem.

            Kanske inte. Jag hoppas det förblir så att inget ont händer någon av alla oskyldiga ”kändis”-barn.

      Isabella har ju inte varit så hemlighetsfull med vilka jackor, skor, mössor barnen har eller i vilka områden de brukar hänga i. Inte heller så svårt att lista ut vilken förskola de går på. Så vill man kan man nog leta reda på barnen.

    Håller verkligen med. Okej att det kanske är svårt att undvika att nämna deras namn när alla vardagsinlägg handlar om ja, vardagen, och de allt som oftast är tillsammans då. Men att gå in så i detalj på deras personlighet mm…? Vi vet vid det här laget att Gillis är den lugna ”lillgamla” pojken och Sally är den tuffa, orädda tjejen. Vi vet när olyckor händer om nätterna, hur de sover, var de sover, hur de sitter i bilen, vad de blir sura över, vad deras favoritlekar är osv osv. Ja, vi vet i stort sätt allt utom hur de ser ut?

    Det värsta tycker jag iaf är när hon använder dem för att göra reklam, flätar in hur barnen behöver grejorna hon nu försöker sälja till läsarna.. Det har verkligen inte barnen bett om.

    Att inte visa ansiktet är iaf ett vettigt beslut hon tagit, men hon borde utelämna dem mer då bloggen är hennes säljkanal.

    Alltså just denna grej gör ju typ alla barn. Liksom får utbrott på småsaker… Inte så ”personligt”. Tycker hennes grej med att ej visa ansiktet på barnen är löjlig…

      När det kommer till Bellas (och Odds) beslut att inte visa barnens ansikten tror jag man får tänka ett varv till.
      Isabella pratar inte så ofta om det men hon har ju haft en eller flera obehagliga stalkers. Hur obehagliga och knäppa de var vet nog bara Isabella själv. Men för att skydda sina barn mot sådana människor är det riktigt smart att inte visa deras ansikten.
      Ingen vet vilket av barnen på förskolegården som är Isabellas men hur många skulle inte känna igen andra bloggbarn om man stötte på dem.
      Genom att aldrig visa upp barnen skyddar deras föräldrarna dem från olika former av knäppgökar, så nej det är inte löjligt, vi andra behöver bara i inte tänka på samma sätt.

        Ja kanske, du har nog rätt, tänkte inte riktigt så långt.

        Fast å andra sidan – är man en riktig knäppskalle/stalker vet man nog hur barnen ser ut ändå kanske? Känns svårt att skydda någon helt, även om det såklart är lättare för någon dummis om det kablas ut bilder på barnen hela tiden.

        Som jag kommentade ovan: Isabella har ju inte varit så hemlighetsfull med vilka jackor, skor, mössor barnen har eller i vilka områden de brukar hänga i. Inte heller så svårt att lista ut vilken förskola de går på. Så vill man kan man nog leta reda på barnen.

    Haha ÅH vilket pucko som säger att antingen håller man barnen utanför sociala medier eller så går man all in. EH enligt vem?? Givetvis får man välja själv vad man vill dela med sig av, det är knappast en av eller på, svart eller vitt-fråga.

    Vilka idioter det finns här i världen.

      Det är jag som är puckot/idioten.
      Jag tycker faktiskt att Isabella hycklar när det gäller barnens integritet som hon säger sig vilja skydda.
      Hon väljer att inte visa deras ansikten (rakt framifrån) men exponerar gladeligen barnens ryggar med barnen iförda sponsrade kläder. Hon visar upp dem i bilbarnstolar och med leksaker som hon fått gratis osv.
      Men visst, det skulle bli ganska magert i bloggen om barnen skulle hållas utanför. Jag tror inte läsarna tål mer av reklam, Bellas förnumstiga levnadsvisdom och skrytsamma reflektioner över sina framgår.

        Men jag har inte sagt nåt om hennes reklam och huruvida det är rätt – jag har vänt mig ditt påstående att antingen håller man ungarna helt utanför sociala medier eller så ska man visa upp dem ”i sin helhet”. Det är VANSINNE det du sitter och skriver, du framstår som en knäppskalle. No offence, men så är det. Du kan inte bestämma att Blondinbella måste visa bilder på sina barn bara för att hon berättar om dem på bloggen. Som förälder har man GIVETVIS rätten att avgöra vad man anser är för privat att dela med sig av – för nån är det ok med bilder men för nån annan är det no biggie.

        Du kan liksom inte på fullaste allvar argumentera för att man ska visa barn i sin helhet. Vad betyder det ens? Måste man filma ungarna dygnet runt och lägga upp på fejjan? Får man skippa nakenbilder eller är det fel?

        Argumentera ALL YOU WANT för att det är integritetskränkande att berätta för mycket om sina barn men kom inte och säg att man måste välja mellan all or nothing för så bara är det inte.

          Vad är skillnaden mellan en knäppskalle, en idiot och ett pucko? Jag är visserligen alla tre men det låter som uttrycken betyder i stort sett samma sak.
          Hur som helst, självklart föreslår jag inte att man lägger ut dygnet-runt-bilder på barnen likt Big Brother. Jag föreslår snarare att man inte exponerar sina barn i bloggar över huvud taget.
          Det går mycket väl att hålla barn helt utanför bloggar men då ska man också avstå från att tjäna pengar på dem. Det är dock alldeles för lättförtjänta pengar att avstå ifrån om man är så närig som Isabella.
          Se för övrigt hur bra Odd hålls utanför bloggen. Men så är det förstås mycket svårare att tjäna pengar på honom för Isabella. Det är ju snarare hon som får betala för honom.

            Haha, det är ingen skillnad alls. Jag bara varierar mig :D.

            Om du anser att barnen inte ska exponeras alls – skriv då det. Skriv inte att antingen håller man barnen helt utanför eller så ”visar man dem i sin helhet”. Det senare är nämligen helt ologiskt och – jo – puckat.

    Dagens Dessie: två inlägg idag. Ett förinställt reklaminlägg från Nelly och ett kort inlägg om Dessies åldersnoja som CamCam skrev om tidigare. Hon skriver att hon ordnat tidsinställt inlägg för idag (Nelly inlägget tydligen, hårt jobb…) samt mailat lite och så har hon lagt upp ytterligare en bild från senaste fototillfället med Pavel, den med vita jeans. Och det var allt.

    Anna Stolledano Book gör just infettande en Periscope där hon lagar ”pastakyckling”. Sändningen börjar med att Anna hämtar handskar för att inte få in bakterier i lösnaglarna. Sen skär och kränger hon med kycklingen en stund. Därefter (utan att tvätta handskarna eller ta av dem) lagar hon hela middagen med de kontaminerade handskarna på. Hon drar undan håret, pillar sig på kinden, håller på med mobilen, tar i skåp och saltkar, pastaförpackningar osv. Nu har alltså Anna kycklingbakterier i HELA köket och i hela huvudet men iaf inte under sina naglar.

      *infettande = i detta nu

      Äh fyfan vad äckligt!

      Haha asså, det kryper lite i mig vid tanken. Jag är verkligen inte den som är känslig för bakterier generellt, har hund och kan tex plocka upp mat som hamnat på golvet och äta det, men hur fan kan man hantera rå kyckling på det viset? Anna är väl helt för uppe i sig själv för att ens tänka på hanteringen.

      Trodde själva grejen med handskarna var att man ska ta av dem när kycklingen är klar för att just slippa bakteriehärder överallt. Men jag kan ha fel ?

      Meeh… Det är ju helt galet. Läste förresten nyss på Annas insta, att någon frågar efter recept på hennes vaniljpannacotta. Kan folk inte googla längre? Eller är Annas pannacotta annorlunda än alla andras? Folk kanske jävlas med henne, vad vet jag, men varför är det alltid någon, som skriver: ”Recept tack!!”…

      Ha ha, tack för detta!! 🙂

    Visa en bild på pojken går inte men att beskriva i detalj hans toalettbesök (som hon gjorde en gång) är helt okej?

    Njae jag bryr mig inte om hur hennes barn ser ut, det behöver hon inte visa. Men hon behöver kanske inte heller skriva om dem så mycket heller. Personliga saker alltså…

    Jag hade mycket hellre haft bilder på mig som barn på nätet än beskrivningar om hur jag var/vad jag gjorde/att jag var jobbig.

    Alltså vem fan bryr sig känner jag. Det är inte direkt som hon säger något massivt kränkande. Blir rädd för alla överperfekta moralpredikare. SLAPPNA AV.

    Det var väl inga jättekänsliga saker hon skrivit om sin barn. Jag tycker många fler bloggare är mycket mer utlämnande angående sina barn.
    Jag tycker också att det är bra att inte outa sina barn med ansikten. Jag bor på söder i Stockholm och ser titt som tätt olika bloggares barn ute på utflykt eller i parken och tycker att det känns lite olustigt.

      Så att ni andra slipper gå in och läsa det onödigt lååånga inlägget (tyvärr gick jag på detta, men jag bjuder på det…). Hon ska börja jobba som nån form av konsult för sociala medier och ”luxury travels” (?). Bloggen kommer inte förändras, förutom fler (!) resor osv. Sen några hyllande kommentarer (som hon kanske skrivit själv…?) som säger hur fantastisk hon är. Intressant? Nej, inte alls faktiskt.

        Tack!

        Undrar om det ens är sant, har inte hon fabulerat förut om nya jobb?

      Hej Mogi ??

    Dags att granska Cissi Wallin? Börjar bli lite väl många inlägg om stället där hon går och fixar frissan nu. Samarbeten ska väl märkas ut?

      Fast hon fixar ju iofs frissan varannan vecka. Sen är hon väl ganska strikt med samarbeten överlag så skulle tro att hon mest gillar att byta frisyr.

      Cissi betalar för sina frisörbesök med egna pengar. Har inget med samarbeten att göra.

        Jag betalar iiiinte för mina frisörbesök men det är för att jag aldrig gör några. ?

          OMG your so starstruck! ?

            Mycket, mycket pinsamt!

            You are. Alternativt you’re. Inte your.
            Nu vet du det.

    Hallå Margaux pojkvän?? De bråkar ofta och han verkar jämt vara bakis eller full, orolig för henne 🙁

      Hur vet du detta?

        Dom pratar om det i sin podd, t.ex. Hon gör frukost på sängen till honom och han skäller ut henne för att hon väckte honom 10 min sent.

      Åh, bara sluta snälla.

    Trotsålder är väl inte samma sak som personlighet…

    Detta hör inte till inlägget men måste fråga, nån Photoshop kunnig som kan tala om ifall Kenzas spännbild på dagens inlägg är på riktigt eller inte? Aldrig sett en sån bula på Kenny och den känns så.. Stor? Haha

      Ser mer ut som att hon dragit in magen?

      Haha tänkte precis samma sak. Väntade på att hon i inlägget skulle säga att hon photoshoppat armen men Nix. Ser verkligen jättekonstigt ut. Och det är alltså armen inte magen vi pratar om.

        Haha, jag trodde det var syftat på ”bulan” på högra sidan av hennes mage.

      Haha så uppenbart photoshoppat så det behövs ingen förklaring i texten 🙂 hon är för rolig Kenza 🙂 driver ju med sig själv

    Bloggen om barns rutiner, integritet och åldersnojor. My god det här är verkligen familjeliv take 2!

    Nu har Elaine skrivit ett bekräftelsesökande gråt-inlägg om att hon ska sluta blogga för att folk är för taskiga. Hon vet inte när hon ska sluta, inte nu, men sluta det ska hon minsann. Orkar inte hennes hybris asså

      Elaine vill väl se hur många som vill att hon ska fortsätta blogga. Alltid riskabelt att ställa förtroendefråga för tänk om folket struntar i om man bloggar eller inte.

        Håller med. Ett sätt att söka bekräftelse helt enkelt.

      @Anonym kl 01,59
      Hej Maria!
      Vågade du inte skriva samma hos Elaine som här?

      Din läsförståelse är under all kritik vilket blir tydligt både efter det du skrev i hennes blogg och här.

      Hoppas du fick sova i natt och ha en bra dag!

        Det där är inte Maria/Kurt som har skrivit.

    På tal om barns integritet… Monas universum-Mona visar alltså upp sin unga tonårings trosor på bloggen… ”tur att hon inte vet om det” svarar Mona när någon nämner att dennes barn hade blivit galen om hon visat upp trosor på internet.
    Visst, det är tygbitar, men jag hade fan blivit rabiat om någon visat upp mina trosor på det sättet, sen en ung tonårings?! Nä fy.

      Jag kom att tänka på den dag i framtiden då Bella har samarbete med Victorias Secret och flashar Sallys trosor i bloggen! Hoppas bara hon frågar först.
      Men vem vet, girigheten kan komma med arvsmassan och Sally kan bli tacksam för paketet med små kläder…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.