Så skenheligt..

Kenza:

kenza_zouiten_neutrogena_08

Den självutnämnde miljökämpen Kenza som dragit ner på nästan ALL sin köttkonsumtion inleder nu ett samarbete med en av de större miljöbovarna när det kommer till mikroplast – Neutrogena.

Mircoplaster är verkligen på tapeten just nu så jag undrar om vår kära miljökämpe ens undersökt vad det är för produkter hon gör reklam för eller om hon helt enkelt inte bryr sig?
Kanske är det som min kära läsare Skamligt tror – att hon får 100 000 kr för inlägget vilket är pengar hon kan flyga någonstans för samtidigt som hon bloggar om hur lite kött hon äter!?

Skenhelighetens fula ansikte har visat sig igen. 

Tack för tips, Skamligt!

140 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kenza har skrivit bland kommentarerna nu att hon har kontaktat Neutrogena och att produkterna hon använder inte innehåller mikroplaster.

      Kan det vara så att de bara säger så? Eller ”får” de ljuga om sådant? Liksom är väl upp till konsumenten att kolla sådant, egentligen?

        Visibly clear daily scrub som hon skriver om innehåller tex massa mikroplaster vad jag förstår.

          DEt stämmer mailade och frågande innan jag slängde min. De håller på att fasa utbudet ur sina produkter heter det men när jag frågade om när utfasningen var förväntad att vara klar fanns inget svar

        De kan absolut ljuga. Det är inget ovanligt inom marknadsföring.

          De FÅR inte ljuga enligt marknadsföringslagen. Så stora företag brukar inte riskera sånt, men däremot kan de förvirra och utelämna fakta.. :0

    Här är en sida på allt smink som innehåller microplaster även Neutrogena http://hemfakta.se/mikroplaster/

      Hemfaktas lista är från 16 december 2016 så jag tror mer på den än vad Kenza säger och eftersom listan uppdateras kontinuerligt så borde ju Neutrogenas produkter inte finnas på listan längre om de nu ändrades 2015 som Kenza säger.

        Jag hittat dock inga microplaster (de kemiska benämningarna) bland ingredienserna?

    Tacka vet jag LUSH och andra märken som inte använder mikroplaster.

      Dock använder de parabener och alla deras schampoon innehåller SLS ?

        Parabener är inget farligt. SLS är onekligen ett irritationsmoment, mitt hår har blivit sjukt torrt pga deras schampokakor så det är sista gånger jag köper schampo av dem.

          Jag tycker att deras schampokakor är bäst!
          Man måste dock använda dem på annat sätt om man har en torr hårbotten. Gnuggar man dem mot huvudet blir det alldeles för mycket. Hemligheten är att gnugga upp ett lödder i händerna och bara använda fingrarna i hårbotten liksom.

          Parabener är visst farligt. De är hormonstörande och därmed risk för bla. cancer.

            Potentiellt hormonstörande, de vanligaste parabenerna är så extremt små risker med att de kan användas utan problem. Tro inte på vad alla säger utan läs på lite själv.

            Och meddelande till allmänheten: sluta vara så jävla hispiga om larm för cancerframkallande ingredienser, och upplys er själva om undersökningsstatistik och publiceringsstatistik.

            Fast det gäller propyl- och butylparabener. I kosmetik används framförallt methyl- och ethylparabener.
            Du kan dessutom hitta massa parabener naturligt, i blåbär tillexempel.

            Känner du någon som överlevt livet?

            Trea på pucken men nej alla parabener är inte farliga och ofta mycket bättre än det man ersätter med. 🙂

            https://lakemedelsverket.se/parabener

            Amelie!

            Googlade ”undersökningsstatistik publiceringstatistik” utan några relevanta träffar. Kan du länka nåt läsbart?

            fast det mest korrekta är nog att man inte vet hur mycket parabener bidrar till cancer men man tror sig ha hittat höga halter av parabener i bröstcancertumörer, vilket tyder på en koppling. läkemedelsverket skulle jag inte lita på då det handlar om att man inte kunnat bevisa (eller dementera) koppling till cancer och att de då anses ”säkra”, tyvärr.

            Anonym: Du har både rätt och fel. Man kan ju aldrig bevisa något som inte finns utan endast det omvända, dvs ifall cancer kan påvisas. Men säker ang cancerframkallande kan vi inte vara med något. Inte ens gräddtårta. 🙂

            Däremot så har man i vissa fall tagit det säkra före det osäkra och förbjudit.

            ”Beslut har också fattats på EU-nivå om att användningen av isopropylparaben, isobutylparaben, pentylparaben, phenylparaben och benzylparaben eftersom den vetenskapliga kommittén, på grund av otillräckliga data, inte kunnat utvärdera om de kan användas säkert.

            Blev fel i citatet …

            ”Beslut har också fattats på EU-nivå om att förbjuda användningen av isopropylparaben, isobutylparaben, pentylparaben, phenylparaben och benzylparaben eftersom den vetenskapliga kommittén, på grund av otillräckliga data, inte kunnat utvärdera om de kan användas säkert.”

      Jag fick en sinnessjuk allergisk reaktion från en badbomb från lush. Något av det värre läkaren sett. Hela kroppen va full med eksem i flera veckor.

        Alla kan inte använda allt. Är det förvånande?

        Googla runt lite ska du se vad många det är som fått problem av badbomber/bubbelbitar från lush. Candida verkar vara vanligt..

          Fråga, för jag vet verkligen inte.

          Kan inte problem med deras produkter bero på att många är allergiska mot gräs eller blommor och de använder ju hela blomman mm?

          Många vet inte ens om att de har tex en gräsallergi.

          Men att de skulle orsaka candida tror jag verkligen inte. Inte ens med nedsatt immunförsvar. 🙂

            Har läst om många som fått candida av badbomber som innehållit honung, vilket kanske inte är så konstigt.

        Min dotter har precis fått en allergisk reaktion av lush badbomb. Hade läkaren några tips till dig?

    Tycker synd om alla storbloggare som numer jämt förväntas vara så perfekta föredömen i allt.

      Innan du tycker synd om Kenza kanske du kan kolla upp vad hon tjänar på ett år, det är löjligt att tycka synd om personer som Kenza och Blondinbella som lever extremt priviligierade liv. Lite verklighets anknytning är bara positivt. Kritik är ju faktiskt något de flesta människor får stå ut med på jobb och utbildningar inte bara något som händer kvinnor som bloggar.

        Ja, borde inte bloggare snart förstå att kritik är något de måste leva med om de ska ägna sin tid åt att blogga? Många är de bloggare som ta mig fan tolkar all kritik som elakhet och näthat. Hur kommer det sig att de tror att de ska kunna ägna sig åt skattebrott, omärkt reklam, omoraliska samarbeten och annan skit UTAN att någon reagerar? De lever i en jäkla fantasivärld! Gör man misstag och fel på sitt arbete så får det konsekvenser.

          Inte för att vara elak mot bloggare, men hur många av dem har utbildning att tala om? Någon form av förståelse, tolkningsförmåga, vilja att kolla upp detta osv.? Eller är omringade av någon som vet och bryr sig?

      Ja det är verkligen synd om dem som tjänar 100.000 på ett inlägg.

        Men det här inlägget för Neutrogena verkar inte enbart ha gett positiva effekter. Man ser det mer och mer nu i bloggarna att deras samarbeten verkar ge många negativa reaktioner. Som Isabellas grönländska räkor t ex som satte igång en debatt om MSC- märkning och hållbart fiske. Här blev det istället debatt om mikroplaster.
        Men vem vet, läsarna kanske bara minns bilderna och märket och inte vad kritiken handlade om.
        Så nästa gång köper de ändå Neutrogena för att bli lika rena i ansiktet som Kenza.
        Trots att hon är en miljöförstörare genom sin livsstil.

      Ur en rent professionell synpunkt, vilket jag har i det här då Kenza har en enorm plattform med enorma summor pengar som hon drar in genom samarbeten och som når ut till väldigt många människor, så är det inte ett dugg synd om dom.

      Klimatförändringarna sätter enorm press på världen idag och det är dags att vi gör vad vi kan för att stanna den hemska utvecklingen. I det här har stora företag och i det här fallet Kenza en stor chans att styra det åt rätt håll. Att då förespråka flygresor jämt och ständigt ”för att man kan”, äta enorma mängder kött och göra reklam för produkter som är miljöfarliga är i mina ögon skamligt – miljömässigt sett.

      Jag tycker snarare synd om framtidens generationer och framförallt vår planet. Jag fäller inga tårar för Kenza (eller andra företag/kändisar) som får kritik för den skada på miljön dom orsakar medan dom håvar in miljonerna.

        Hahha det är så roligt med folk som ”tycker synd om vår planet”. Syftningen är åt fanders. Planeten kommer inte dö, den är kvar oavsett, haha.

          Den kommer vara levande död… 🙂

          Haha tycker det är roligt med människor som dig ”jrelk” som säger att planeten endast är ett jordklot utan djur, organismer, människor eller växter (som alltså dör).

            Men Fanny nu lyckas du göra exakt samma roliga sak! Djur och människor har sin hemvist på planeten, de ÄR inte planeten. Planeten har funnits i bra många år utan varesig växter, djur eller människor. Så nej, planeten dör inte. Därav tycker jag att det är roligt när folk skriver så för det är ju befängt.

      Ja det är synd när bloggare eller andra människor och företag inte får blir rika på miljöförstöring i fred.

      Synd om dem??? Du vet att storbloggare oftast driver bloggen som ett FÖRETAG? Det är ingen liten gullig dagbok det handlar om! Det är ett företag som kräver att de tar ansvar för allt som berör deras företag.

      Fast vadå, varje gång min chef ger mig positiv eller negativ kritik så tar ju inte jag det som ett påhopp? Det är ju något som händer på jobbet för att man ska kunna utvecklas och gå framåt i sitt yrke! Hur är det skillnad mot bloggare?
      Jag tror ju inte min chef är avundsjuk på mig så fort hon ger mig feedback, även om den inte är positiv och det är något jag måste jobba på

        Det hade faktiskt varit intressant att jämföra ”försvarstal” mellan bloggare och andra arbetande/företagare/chefer m.fl. Tänk er liksom en politiker som säger sig försöka värna om miljön ge svaret om många onödiga flygresor med ett ”för att jag kan!” eller en chef som omedvetet skattefifflat och tycker att det är orättvist för att andra i branschen minsann också gör det. Det hade ju aldrig accepterats.

          Ha ha, du beskrev precis flera miljöpartister.

          Bl.a. en som doktorerat i miljörätt men ändå bröt flera lagar själv. Hennes ”förklaring” som du beskrev på pricken. 😀

            Tillägg: Och två av hennes språkrörskollegier svar ang deras flygresor fick du också med. 🙂

    Har inte hon skrivit att hon gör rent ansiktet med vatten och tvål? Eller blandar kanske ihop det med någon annan

      Jo det minns jag med! Bloggbevakning kan kanske leta upp inlägget?

        December 2011 var det i alla fall tvål och vatten på morgonen:
        ”Jag är noga med min hy, tvättar ansiktet morgon & kväll (dock endast med vatten på morgonen) och smörjer även in det. Jag har testat på lite olika ansiktsrengöringar men den jag gillar bäst är den jag använder nu, Neutrogena daily scrub. När jag smörjer in ansiktet använder jag antingen Neutrogena oil-free moisturiser (på morgonen) eller Nivea soft (på kvällen, den är lite fetare).”
        http://kenzas.se/2011/12/20/min-hy/

          5 år sedan ja? Man hinner testa flera olika rengöringar på den tiden..

            Hela inlägget du länkat visar ju att hon använde nutrogena redan 2011…? vad vill du komma fram till?

      Jag började använda detta märket efter att Kenza skrivit om det och då pratar vi flera år tillbaka så detta är ett märke hon använt i många många år.

      Fanny
      2017-01-05 18:48
      Det är tyvärr väldigt tydligt att man ser att du inte använder dessa produkter eftersom de är helt nya och du tidigare skrivit att du använder andra produkter än dessa. Allt för samarbeten, sponsring och pengar va?

      Reply
      Kenza Z
      2017-01-05 19:05
      Kenzas svar: Hej Fanny! Nej det här är produkter jag använder, annars hade jag självklart inte skrivit det. Produkterna på bilderna är oöppnade för att jag tog emot nya produkter för just fotograferingen av samarbetet. Jag har bloggat om att jag använt produkter från detta märke i flera år (har alltid varierat mellan den rosa och den oranga serien), t.ex. här http://kenzas.se/2015/12/18/for-my-skin/ Om du googlar hittar du fler poster. Kram Kenza

    Neutrogenas produkter överlag är skräp. Kommer ihåg när jag var yngre och använde just den serien Kenza marknadsför och fick en hel del finnar av produkterna…
    Idag använder jag inte scrub för ansiktet utan använder mig av en elektrisk borste för ansiktet från braun som jag älskar. Dock använder jag scrub för kroppen men då använder jag alltid från yves rocher som använder sig bland annat av aprikoskärnor och argankärnor. Deras produkter är billiga och bra.

    Dagens Dessie: Dessie verkar ha fått in rutinen att låta bloggen stå tom under dagen och sedan uppdatera med ett eller två korta inlägg på kvällen. Så den här kvällen är det två korta inlägg. Ett om att hon har suttit hemma och jobbat pga av snökaos i Sthlm (snön kom i tisdagskväll men vem räknar….) och har ställt in fotograferingen pga av snön och kylan (måste man fota utomhus?). Och så förklarar hon att gårdagens inlägg om bilar var inte reklam (trots länken till företaget som säljer bilarna) utan bara snygga bilar. Bilderna har hon då tydligen inte tagit själv eftersom hon varit hemma i två dagar och bilarna finns i Norrköping). Vilket betyder att gårdagens jobb från Dessie innebar att klippa och klistra in ett gäng bilder och en länk och publicera på bloggen….

    Inlägg nummer två handlar om hennes Instagram och de fyra senaste bilderna och det roliga är att hon bekräftar omedvetet att hon läser den här bloggen genom att ”förklara” de bilder som diskuterats här den senaste dagen (de har inte diskuterats på Insta eller hennes blogg). Bilden på Pariskillen och henne med texten ”summertime sadness” handlar ”bara” om att hon saknar vännerna i Paris. Bilden på henne i underkläder (som hon lagt upp två gånger på ett dygn) handlar bara om att hon tyckte det var så bra ljus så hon ”slängde fram iphonen och tog en bild bara så där”. Bilden med texten om hur hon nu ser hur falsk någon är får ingen förklaring… Jag får känslan av att Dessie gärna vill berätta men vill att folk ska fråga först. Hon är typen som på Facebook skriver ”Ååh, värsta dagen i mitt liv, vill bara dö!” och när folk frågar vad som hänt så bara ”vill inte ta det på Facebook…”.

      Ååååh det är så störigt. Skriv inte på FB då om du inte kan ta det på FB… WF?! Vad är syftet?

      Lite lustigt att alla bilder har en medveten tanke bakom sig… Förutom hennes underklädesbild ”som va goals”. Lika genomskinligt som hennes trosor?

    Catrin H vräker ut inlägg idag hittills 6 stycken. Lås ”Detta kanske du inte visste om mig” där hon bland annat blir äcklad av en halvfull tvättkorg.

      Ska vara läs

      Hon har tydligen svårt att lita på folk också, undrar varför ?

      Kan inte folk fota sina tvättkorgar och fotobomba Catten? Vore lite sådär elakt kul om hon fick några hundra bilder på smutstvätt.

        Mobba henne menar du? Ja jättekul!!

      I dag skriver någon som kallar sig Egenremiss på Catrins blogg om inlägget jag citerade detta:

      ”Hoppas du inte heller tar åt dig för mycket av vad som skrivs på Bloggbevakning Nöjesguiden av CamCam. De värsta är de som kommenterar. Rena häxjakten på Catrin. Troligen är det kompisar till eller brottsoffren själva som skriver inne på Bloggbevakning för att hämnas”

      Jag vill bara förtydliga jag är inget brottsoffer till Catrin och k Jag har heller inte sett någon kommentar av denna Egenremiss här på bloggen som hon/han skriver att hon/han har gjort. Att vi som skriver om Cartrin här håller på med häxjakt på Catrin skulle vara så förskräckligt när Catrin själv har lurat och bedragit massor av männniskor inte anses som
      något fel av hennes följare när de och hon skulle skämmas för att de hylllar henne som häller på på detta sätt och skiter fullständigt i sina brottsoffer istället åker på lyxresor och köper kapitalvaror istället för att betala tillbaka det hon är skyldig.

        Jo det finns en egenremiss i kommentarsfältet.

      Tyckte det roligaste var att hon först skriver en punkt att hon är flygrädd för att sedan skriva att hon inte är rädd för något på denna jorden ?

    Varför behöver man ens så många produkter? Kan ju inte vara normalt och bra för huden med en massa produkter och tvätt hela tiden. Inte undra på att alla har finnar/torr hud.

    Jag använder en fuktighetskräm för ansiktet, men skrubbar/tvättar det inte ens varje dag. Sköljer bara med vatten morgon och kväll. Om jag har smink tvättar jag bort det med kokosolja och sköljer med vatten. Funkar hur bra som helst! Skrubbar ansiktet försiktigt med en våt frottehandduk om jag vill peela det, torkar inte ut! Går även bra att använda äggvita som ansiktsmask.

      Världens bästa kropps-ansikts-läppskrubb får du om du blandar kokosolja med strösocker ??

      Har tanken slagit dig att din hy och andras hy inte är samma sak? Kokosolja är en komedogen olja, rekommenderas verkligen inte om man vill minska på finnarna

        Eftersom hon svarade på en kommentar där det står att hon använder kokosolja till ansiktet så är det inte så himla fel att tipsa om att blanda i socker för en skrubb. Har den tanken slagit dig?

          Har tanken slagit dig att läsa en gång till?

            Det ser ut som du pratar med dig själv :))

        Jag antog att det var underförstått att jag främst menade att naturlig hudvård är bra? Jag förstår nog att kokosolja inte funkar för alla, men det jag tror att funkar för alla är så naturlig hudvård som möjligt. Inte är vår hud gjord för att tvättas/skrubbas med diverse kemikalier hela tiden. Alla hudvårdsprodukter som vi idag ”behöver” fanns inte innan 50-talet. Väldigt få människor hade finnar på den tiden… it’s as simple as economics.

          Vad har du för statistik på finniga ansikten på 50-talet? Är så nyfiken.

          50-talet (eller längre bak i tiden för den delen) ska nog inte användas som referens för sund ansiktsvård/kosmetika. Historiskt sett var problemet med smink inte finnar och allergier. Man dog av skiten.

          HAha det beror inye på alla hudvårdsprodukter, vi äter extreeemt mkt mer mejeriprodukter vilket rubbar människans balans, hormoner etcetc. DET är en anledning varför folk är finniga till tusen nuförtiden. Look it up. Science is fun jag lovar

            Ja jag håller med om att kosten också spelar en enorm roll, men hudvårdsprodukter påverkar nog huden minst lika mycket! Både mejeriprodukter, socker, omega 6 och spannmål är väldigt dåligt för huden.

          På vilket sätt är den inte gjord för att hantera de produkter som folk använder? Vad baserar du detta på?

      All respekt för att det funkar för dig med din rutin, men den skulle nog inte funka för alla. Jag jobbar med hudvård och skönhet och ser många som har sån obalans i sin hud att de behöver en ”starkare” kur. Sen är det många som förordar en mängd olika märken, tror att man ska gå på det som funkar för var och en. Sen är det väl svårt att veta med bloggare som oftast nämner sina rutiner i utmärkta samarbeten….

        Du säger att du jobbar med skönhet och hudvård, och då blir jag uppriktigt nyfiken på hur många kurser du läst om dermatokemi?
        Det lilla innehåll jag läst (på universitetet) fördömer skönhetsbranschen totalt och forskare är eniga att man bör tvätta sig så lite som möjligt samt undvika att återfukta huden. Peeling är ett jippo, då döda hudceller automatiskt lämnar vår hud ”när det är dags”. Speciellt parfym samt ämnen så som linalool ska inte komma i kontakt med huden.

          Vad exakt hetter kursen du läste?

    Det roligaste är att hon skrev ett inlägg om hur sällan hon äter kött och så innehåller varje måltid hon lägger upp på bloggen kött i princip. Inklusive bilden hon lade upp efter det inlägget på hennes lunch. Tycker Kenza känns som en person som inte har mycket åsikter och originalitet. Hon hoppar på varje trend, allt från mat till mode och antar att det är samma sak med hennes nya mer ”vegetariska” livsstil.

      Det är Tonfisk på bilden!

        Och tonfisk är ett sorts kött, fiskkött. Finns vegetarianer som inte äter det heller, eftersom det är… Kött.

        En vegetarian äter inte någonting från djurriket. Äter en fisk är en pescetarian och inte vegetarian.

          Kenza har dock aldrig kallat sig för vegetarian, hon har sagt att hon dragit ner på rött kött/kyckling och äter mer vegetariskt och fisk istället. Jag tycker ni går på lite väl hårt och vänder och vrider på allt hon säger, känns som att ni desperat letar efter fel?

            Jag sa bara att fisk inte är vegetarisk kost, aöltaå pratar jag generellt och inte specifikt om Kenza, även om inlägget handlar om Kenza. Jag svarade anonym, som svarade en annan. Anonym verkar vara av uppfattningen att fisk är vegetariskt, varför jag sa att fisk ej är det.

          Vad heter det om man bara äter kött och inte fisk?

            Carnivore 😉

    WTF, CAM CAM!!!

    hur kommer det sig att du inte har släppt dagens Catten? idag presenterar hon ju att hon har över 100.000 unika läsare varje dag.

    alltså borde du fan känna lite flås i nacken då du bara ligger cirka 40k före:P

      Tror du själv på att Catten har 100 000 unika besökare? xD

    Jag förstår inte riktigt varför man blir så upprörd för att Kenza skriver att hon vill minska köttproduktionen och sen använder en produkt med microplast. Man gör ju de valen man vill själv? Det är alltid allt eller inget. (Men jag fattar varför CamCam skriver om det, det är ju hennes uppgift som bloggbevakare)

    Sen skriver någon bland kommentarerna att Kenza inte är privatperson utan ett företag, men även företag får göra som de vill. Stöttar man dem inte så konsumerar man inte deras tjänster eller produkter.

    Visst kan man framföra sina åsikter man då får man väl ändå vara lite konstruktiv.

    Visst Kenza driver ett företag, men det är ändå en person bakom. Hon är ju dessutom närmre förknippat sitt varumärke än vad t ex jag är på jobbet. Sen är det ju hennes levebröd, man kan ju inte tacka nej till alla samarbeten för att några kommer ta illa upp.

    Vet inte vad alla andra jobbar med, men ibland får jag ta beslut eller följa direktiv på mitt arbete som jag personligen inte hade valt.

      Det är en sak ifall Kenza använder en produkt och en annan sak att göra reklam för det. Hade jag använd tex en produkt med mikroplast och vetat att det innebär direkt att kanske 1000 personer till gör det så hade jag inte velat ha det på mitt samvete. Kenza är en stor bloggare och jag kan tänka mig att hon kan välja fritt bland samarbeten och det kanske till och med är så att hon inte var medveten om mikroplast, men då är det väl bra att hennes läsare blir informerade i kommentarsfältet? Mikroplast är ett stort hot mot miljön och det är ingen kritik mot Kenza som person utan kritik på hennes miljöpåverkan.

      Men om en minskar köttproduktion p.g.a. miljömedvetenhet och sedan konsumerar allt som går att konsumera, reser land och rike runt hela tiden, använder miljöskadliga produkter och sedan inte beye sig ett skit… Jag anser att Kenza därmed är full av bullshit, ytlig, dum, och lättköpt. Jag läser inte hennes blogg sedan många år tillbaka p.g.a. tråkigare blogg får en leta efter. Så nej, jag konsumerar inte Kenzas produkter. Inte heller de hon skapar tillsammans med miljö förstörande och kroppshetsande H&M. Nej, där jag jobbar extra över jullovet är inte alltid miljöetiskt då vi producerar saker människor och andra företag köper, men produktionen sker så miljövänligt som möjligt, p.g.a. konsumenter och arbetare som säger ifrån och berättar vad de anser vara okej och inte okej. Jag anser även att Kenza är i en position där hon kan säga nej till saker om hon nu är så miljömedveten. Säg nej till Neutrogena, hon har råd att göra det, och välj ett annat företag. Men mycket vill ha mer, och är en pengakåt så är en.

        Man måste ju börja någonstans. Jag flyger också i tjänsten några ggr per år samt vid semester, konsumerar producerade varor och äter dessutom kött. Men precis som Kenza börjar jag någonstans (jag valde miljöbil och kör på förnyelsebart bränsle och äter vegetariskt och närproducerat/eko iaf två dagar i veckan). Om alla gör något miljömedvetet ger det effekt. Sen kan man utöka sina miljömedvetna val allt eftersom.

        Din kommentar var så giftig och lämnade mig (som inte ens är Kenza) med en tråkig känsla i magen. Varför spotta så på en ung, driftig kvinna bara för att hon inte uppfyller dina krav på henne? ”Full av bullshit, ytlig, dum” ”pengakåt” ”tråkig”. Really?

        Sicken tur för dig att du är så jävla perfekt då.

          Hej Kenza

            Alltid tyckt att kommentarsfältet varit moget och öppet för olika åsikter osv här men nu ser jag mest ”hej *namn på bloggare” så fort någon kommer med en annan infallsvinkel eller åsikt. Det är ignorant, omoget och faktiskt rätt löjligt.

            Jag är på riktigt inte Kenza, vi har bara likheter i konsumtionsmönster och vi båda utgår från Stockholm but that’s it. Jag tycker debatten spårar när man tar till personangrepp. Att upplysa varför mikroplaster är dåligt är en god idé. Var en förkämpe för miljön, upplys och informera sakligt, det är ju grymt och jag önskar jag själv var lite bättre på att värna om miljön. Men. Sluta vara så otrevlig när du gör det. Det blir en så ointelligent diskussion på det viset. Man når inte fram bättre om man kallar någon full av bullshit och dum (Susawoo) eller vidrig och äcklig som någon längre ner (Julia?). Tjejer, man kan värna om miljön utan att slå ner på andra. Inspirera till förändring istället.

          Tyckte Carolines kommentar var saklig och mogen jämfört med många andras kommentarer här innan. För att vara petig så bidrar alla som konsumerar vad som helst (kläder, mat etc.) till en sämre miljö. Jag har själv slutat köpa kläder nästan helt då jag har en överfull gaderob och inte ”behöver” mer. Allt man äter utöver det som får en att fungera är väl då också en bidragande faktor till kemikalieutsläpp från fabriker och transport.
          All förändring börjar hos en själv, säger man inte så? Vi försöker alla göra vårt bästa. Vill tro att de flesta inte medvetet försöker förstöra vår planet <3

        Nu har ju Kenza ett jobb som gör att hon tvingas resa en del, varför ska hon inte kunna resa privat för att hon vill minska sin köttkonsumtion. Gör man inte det ena har man inte rätt att göra det andra.

        Att hävda att hon kan välja och vraka bland samarbeten har vi ju faktiskt ingen insikt i alls. Vi har ingen aning om vilka erbjudanden hon har, ska hon driva företag måste hon få göra det affärsmässigt.

        Vad hon än väljer så kommer det finnas någon grupp som blir trampade på tårna. För dig är miljöfrågan viktig, andra brinner för andra frågor.

          Miljöfrågan är viktig för alla. Du får i dig plast och miljögifter på grund av mikroplast och kunskap är viktigt. Det är inga grundlösa påhopp på Kenza utan kritik när ett företag/person marknadsför produkter som direkt är miljöfarliga. Om företag aldrig fått kritik eller reglerats genom lagar så hade du inte kunnat andas luften eller dricka vattnet längre. Företag har ingen respekt för miljön när det gäller att tjäna pengar och hade gladeligen dumpat all möjlig avfall i ditt dricksvatten om dom fick. Det sker trotsallt massa miljöförstöring och runt omkring jorden så dör människor där det inte är lika hårt reglerat eller där företag antingen bryter mot lagen eller lyckas kringgå den. Var tacksam för att människor orkar bry sig och för att mikroplastens effekter har upptäckts och det är mycket större än en bloggares rätt att marknasföra vad den än vill.

          Som jag älskar att säga: det enda som tröstar mig när det kommer till människor som ger blanka fan i miljön är att ni kommer också att en gång dö av att ni inte bryr er. Tyvärr dödar ni mig som bryr sig.

            Så du menar att om alla skulle börja bry sig så skulle ingen dö? Eller vad vill du ha sagt?

            Älskling, vi kommer alla att en gång dö.

            Frågan är snarare: hur dör vi? När dör vi? Kan vi lämna planeten till något form av liv efter oss? Det är poängen.

            Nej tyvärr fortsatt liv i all oändlighet på den här planeten kommer inte existera oavsett hur mycket vi än anstränger oss, exakt när den kommer gå under och på vilket sätt vet vi helt säkert än. Bara att om mänskligheten ska leva vidare i nuvarande form måste vi flytta på oss.

    Fy fan den här äckel för bloggare Kenza, usel from top till tå, girig, vill bara tjäna pengar och lira sina tusentals läsare, hur kan folk vara så dumma och gå på denna människa lägger för produkter på sin blogg!?! Alla Neutrogena produkter innehåller mikroplaster, jag brukade använda de tills jag fick reda på och slutade helt. Dessutom djurtestas!!!!! Kenza har svarat idag att de inte använder mikroplaster MEN hon ljuger såklart, elller gör företaget men hon väl skiter fullständigt i det. SNÄLLA sluta läsa hennes blogg och inte köp prodkter hon sponsras, hon är en vidrig och en äckel,

      Vem skriver som du gör?

      Du kan ju inte må bra…

      Sök hjälp!

        Sök hjälp själv pucku! Du är också en äckel som Kenza.

          Pucku, jag dör ??

          Fredagsunderhållningen har anlänt ?

        För många ”Anonym” här, men till den kl. 23.03: Kan du rekommendera någon för hjälp? Helst inte den som försökt hjälpa dig, för det har misslyckats.

          Vad söta ni är som försöker trycka ner varandra sådär fram och tillbaka.. Framförallt Julia som dessutom inte vill ge konstruktiv kritik till Kenza utan går rak på personangrepp!

            Julia är Kurt-Maria

            Ha överseende.

            Fanny, trots det du skrev så ville ändå den där real Hmm skriva förargligt och nedsättande.
            Det finns för många av The real Hmm också, – i antalet kommentarer. Kan Hmm rekommendera någon för hjälp? Helst inte de som försökt hjälpa Hmm, för de har misslyckats verkar det som om.

            Ha överseende = var tålmodig, mild, tolerant, förlåtande, förstående

            Om man känner till historien om Maria/Kurt från flera bloggar så är the real Hmms kommentar ”Julia är Kurt-Maria. Ha överseende” förargligt skrivet.
            The real hmm som skrev #bitterfitta till en skribent hos Elaine eksvärds blogg 6/1 som svar på #pk-kärring. Hmm blev kallad ”pk-kärring” alltså.

            Hahaha Kurt-Maria ?

      * ETT äckel

    Var hittar man info om produkter som är djurtestade?

      I EU är det förbjudet att sälja djurtestade kosmetiska produkter.

        Dock kan ett företag sälja djurtestade varor utanför EU. Neutrogena tex, de säljer icke-testade varor i Sverige men torterar djur för att få sina varor placerade på hyllorna i Kina (där det råder lag på djurtest).

        Kolla alltid med PETA innan ni köper, gott folk ♡

          Ja, du har helt rätt i det. Tänkte att inte krångla till det för mycket ifall det var första steget ?

          Jag har hört rykten om att Kina är på väg att slopa kraven på djurtest.

          Vi får hålla tummarna för det. ?

            Var det på alla produkter? Har för mig att jag läste att det bara var på vissa inhemska produkter men kan ha fel..

            Jag har hört att det gäller alla, men som alltid vet man inte när det kommer till Kina och min källa är synnerligen osäker så jag är lika osäker som du är.

            Sååå, vi får hoppas att jag fått rätt info. Hoppas att vi kan sätta press på dem.

            Jag tror bl.a. det var den här nyheten från november som föramledde ryktet jag hörde…

            http://www.peta.org/blog/china-approve-first-non-animal-cosmetics-test/

            Men som sagt enbart ett rykte att detta kommer fixa även importerat smink.

    CamCam kan inte du skriva om Jocke & Jonnas senaste video? https://www.youtube.com/watch?v=y5GtFlMfgAk
    Det verkade ju som det blev bättre och bättre mellan dem men nu hade nu hade Jonna fått ett ”anfall” igen och inte sovit hemma, vägrar prata, Jocke vet inte när hon kommer hem men Jocke säger att det är ingen fara för deras förhållande och det har hänt massa gånger förut…
    Tycker så jäkla synd om killen

      Fel av mig. Han hade lagt upp en senare video https://www.youtube.com/watch?v=ikXMmhCcaF4
      Men ja, det var ju inte en bra uppdatering ändå liksom :/

      Jag har helt ändrat bild av honom sen jag började se deras show. Tycker också synd om honom, av många anledningar så som hans uppväxt och sen nu hur hon behandlar honom. Han verkar vara så himla snäll och verkligen vara en fin partner.

    Använder hon produkter på riktigt eller bara för reklam? Hon måste använda typ 100 olika produkter på ansiktet annars med tanken på hur många hon visa på sin blogg. Eller är det bara på låssas?

    Jag har sett farmenlinnea flera gången på strippklubben privé i stockholm. Även har jag betalt vid två tillfällen för privatdans av henne. Klumpig tjej men bra??

      Det är ju jävligt tragiskt att du måste betala för närkontakt.

    Tycker att det är bra att du tar upp ämnet. Kan ärligt säga att jag inte hade nån aning om microplaster men jag kommer definitivt kolla igenom mitt skåp och inte köpa vad som helst i fortsättningen!

    Kan du inte ta bort kommentaren från ”Reko” den känns inte helt reko…. blä!!!!

    Off-topic : micah har livesändning nu, fram till åtminstone klockan 14 sägs det. https://youtu.be/XUg5eIIaI6s

    Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: (drogunduspellcaster@gmail.com) kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.

    1) Love Spells
    2) förlorad kärlek Spells
    3) skilsmässa Spells
    4) Förbindelse Spells
    5) Bindande Spell.
    6) Breakup Spells
    7) Bannlys en tidigare älskare
    8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
    9) vill tillfredsställa din älskare
    Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
    genom (drogunduspellcaster@gmail.com)

      Jösses, vart är det här kommentarsfältet på väg?! ?

      Dörrmatta..

      Det här är en ren spam/scam kommentar som CamCam bör plocka bort.

    Säger som Zara Larsson; oh my oh my oh my..

    Hemfaktas lista är inte uppdatervilket de erkänner själva http://hemfakta.se/mikroplaster-i-skonhetsprodukter/

    Så inte en seriös sida. Viktigt ämne men gör en faktakoll istället för att lita på en sida som inte ens anger vem som ligger bakom den. Bara för att en sida ser seriös ut behöver den inte vara det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.