Kissie säljer gratisprylar på Tradera.

Kissie:

kissie2

Kissie har precis uppdaterat sitt Traderakonto med en mängd prylar – bland annat iPhoneskal som hon fått som gåva av företaget Ideal of Sweden.

Nyfiken i en strut som jag är så var jag ju även tvungen att ställa frågan till Ideal of Sweden om vad de tycker om det..
Jag inväntar deras svar med spänning.
Kanske tycker de att det är helt okej och något de räknar med?
Vem vet..

Vad tycker ni?

kissiekissie4

31 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    En gåva får man ju göra exakt vad man vill med. Spelar ingen roll om man fått det av ett företag eller privatperson. När jag har fått något är det mitt att göra vad jag vill med. 🙂

    Tycker det är bra att folk som kanske inte har råd att köpa dessa saker kan få det billigare på tradera!

      hon har väl bytt till iphone 7 kanske 🙂

    Hennes saker. Hon säljer dem hur hon vill!

    Spelar väl ingen roll. Enda är ju att hon såklart ska skatta för det. Så tipsa Skatteverket om att kissie säljer prylar hon fått gratis (= vinst redan vid första kronan) och ge de hennes användarnamn på tradera också. Problem solved!

      Om hon kommer upp i det beloppet ja! Men tror knappast hon tjänar in de summorna på några Traderaauktioner

        Alla inkomster man haft under året är väl underlag för den skatt som man ska betala? Även om det inte ”dras skatt” på dessa inkomster så är det kanske meningen att Kissan själv skall ta upp det i sin deklaration som inkomst. Men tror inte någon privatperson som säljer på Tradera gör det – vare sig det är egna begagnade prylar eller prylar som man fått gratis… Tror SKV har annat att göra än att kolla vilka som säljer på Tradera om de skattar…

          På Tradera skattar man automatisk genom dom. Man får en räkning varje månad för att man lagt upp annons, där bla skatt också är medräknat.

            Skatt på ”annonsen”, ja = reklamskatt 11%… Skatt på vinsten man gör för plagget man säljer beskattar de väl inte? Frågar för att jag inte vet så vore intressant att få höra mer.

        Anonym: alla kapitalvinster ska beskattas enligt IL, undantag för privata tillgångar (fribelopp á 50 000kr/år).

    klart det är ok, hon har ju dessutom en iPhone 7 nu.

    Självklart ska man väl kunna sälja saker man fått om man inte själv ska använda dem? Förstår inte ens varför man ska fundera över det.

    Har hon fått dem som gåva så är det ju hennes och därför tycker jag att hon har all rätt i världen att sälja dem om hon så vill 🙂

    Helt OT men jag läste igenom Blondinbellas blogg och såg en bild på henne från den 19:e och blev fundersam, hon ser tunnare ut än någonsin. Är det bara den bilden eller har hon gått ner ytterligare i vikt sedan i höstas då hon ”stängde ner’ diskussionen om sin vikt? På den ena av de två bilderna ser man nyckelbenen tydligt och man kan även ana revbenen i urringningen (de revben man har ovanför brösten). Om hon fortsatt ner i vikt är det lite oroande och jag hopppas hon har folk i omgivningen som kan se vad som händer och kan hjälpa.

      Jag har en kompis som är fullkomligt normalviktig, men hennes nyckelben sticker ut. Likaså om hon lägger sig på rygg, då sticker höftbenen upp.
      Jag tycker att Blondinbella ser väldigt hälsosam ut. Hennes hektiska liv, har säkert gjort att hon tappat lite i vikt.

        Hon har gått ner mer än lite i vikt och det ser ut som att hon gått ner mer sedan i höstas. Vad som är normalt skiljer sig från person till person så hur din kompis ser ut i relation till Bella är irrelevant.

          Liksom din åsikt om Isabellas vikt är irrelevant.

            Irrelevant för dig kanske, men jag har fortfarande rätt att uttrycka den.

      Vad omtänksam du är som vädrar din oro här..

        Så länge jag inte skriver kränkande saker och förolämpningar så har jag rätt att skriva vad jag vill.

          Jag med 🙂

            Du kanske ska komma ihåg det till nästa gång också?

      Hon kanske blir smalare och det är ju ok.
      Det är ingen fara att vara lite underviktig på samma sätt som det inte är någon fara att vara lite överviktig.

      Det som är farligt är när det blir en ätstörning.
      Om hon har en ätstörning eller ej är omöjligt för oss bloggläsare att veta men jag tycker att hon verkar pigg, är social med nya vänner, hänger mycket med familjen och satsar på jobb.

      Och visst, uttryck dina åsikter men det är SÅ JÄVLA TRÖTT att påpeka en kvinnas vikt för att hon KANSKE gått ner något enstaka kilo.

    Som Magdalena Ribbing säger: En gåva är något som en person överlåter till någon annan utan att kräva ersättning. Och mottagaren får göra vad den vill med denna gåva.

      Ribbing är fan min gud. ÄLSKAR henne. Trots att hon är lite till åren är hon modern, cool och skitrolig!

      Ska bannemig köpa hennes bok när lönen kommer. Vett och etikett är något man ska hålla hårt i! Ribbing for president!

        Vill bara meddela dig att det är många av oss som ”är lite till åren” och ändå är vi ”skitroliga, kolla och moderna”. Tex jag själv. Bara så du vet. -:)

          Ja, du är till och med så ball att du hittar på en ny stavning till ”cool”. Innovativt och nytänkande!

            auto correct, du vet…. slarvigt av mig att inte läsa igenom inlägget innan jag postade men tydligen förstod du vad jag menade ändå…

          Absolut! Det jag menade är att Ribbing till skillnad från många andra i hennes ålder absolut inte är fördomsfull när det kommer till exempelvis homosexuella, transexuella och invandrare. Hon är trots allt 76 år och det är MÅNGA i hennes generation som fortfarande använder n-ordet, tycker att homosexuella är något onaturligt och att transexuella är något underligt påhitt som inte finns. Menar ju verkligen inte att ni är trista gamla fanskap <3

    Alltså – Cam, det där var ändå lite löjligt – jag gillar att du mailar och kollar upp men ärligt? Inte kan iDeal tro att Kissie ska behålla 6 st Iphone-skal?

    De struntar nog i princip i om Kissie använder som öht utan det viktigaste är att hon skriver om dom 🙂

      Men vad spelar det för roll? Man får väl sälja vad man vill, då länge det är ens eget? Vad skulle hon göra med 6 mobilskal liksom? iDeal har väl inget med det att göra. Precis som man kan sälja en julklapp om det var nåt man inte ville ha. I så fall så undanhåller man det antagligen för givaren för att inte göra den ledsen etc men Kissie har verkligen ingen sån skyldighet gentemot ett random företag.

        Läs gärna en gång till Elin för det var exakt det jag skrev – att jag tror att IDeal struntar i vad Kissie gör med skalen, det enda de bryr sig om är att de får reklamen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.