Instagram raderade Kissies topplessbild.

Kissie:

insta

Men hörrni, vet ni vad jag märkte när jag kom hem igårkväll? Jo att instagram har valt att radera den omtalade ”toppless” bilden som fick sån spridning! Jag vet inte vad jag tycker om det, är det verkligen OK? Raderar dom bilder på män som står toppless också eller? Nej det gör dom inte! Eller handlar det om att dom blev provocerade utav min bild?

Tycker ni det är OK av instagram att radera min bild? Jag tycker inte det är det och det var exakt det här det handlade om!!//Kissie

Så manliga bröstvårtor är bara okej PÅ män?
Om jag skulle ha på mig en sån här tröja på ett foto – skulle den bilden också bli raderad?

Skäms på er, Instagram!

Male-Beach-Body-3D-Art-T-Shirt-2

#bringbackthenipplepicture

24 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kissie känns bara fett barnslig och uppmärksamhetssökande. Enda gången hon kallar sig feminist är när det gäller bröstvårtor, aldrig annars

      Hon står även upp för mens och håriga armhålor på instagram. Go Kissie!

        Haha, håriga armhålor som hon har retuscherat. Hon har lasrat bort håret under armarna 😉

          Hon berättade att lasern inte funkade på henne.

            Lustigt när hon, innan hon blev feminist, skrev att den funkade och att det är skönt att slippa raka sig. Gå inte på allt med hull och hår. Hon ändrade historia när hon blev konfronterad

      Kissie har gjort mycket dumt i sina dagar, men att fortfarande ge henne skit för allt hon gör känns tröttsamt. jag får intrycket att hennes feminism är genuin. Att hennes kamp ser annorlunda ut jämfört med de ”fina” feministerna gör den inte mindre värd, tvärtom!

      Håller med Anonym, exakt vad jag tänkte på. Alla vet att Instagram gör detta, även hon.

        Alla vet det, men varför är det bara kissie som blir kallad barnslig och uppmärsamhetssökande när hon protesterar mot det? Det är så jävla jävla viktigt att även kissies röst får höras i feministiska frågor (och i alla andra sammanhang förstås). Varför skulle hon INTE vara feminist? Tror ni inte att både kissie bloggprofilen och Alexandra privatpersonen sett tillräckligt mycket av skiten ett patriarkalt samhälle för med sig för att ha fått nog av det?

    Har Instagram inte viktigare saker än att radera helt harmlösa bilder? Det är bara att söka på hastaggar så finns det rena porrsidor, men dom kanske rankar bilder som har nytta för män och prioriterar därefter. Hade varit väldigt gött om alla tjejer på instagram tog på sig en t-shirt men manliga bröst.

    Jag tycker det är bra att Alexandra lyfter frågan då Instagram bidrar till sexualiseringen av kvinnor. Bröstvårtor får enligt IG endast synas på män. Kvinnor, vars bröstvårtor faktiskt har ett syfte (de kan ge föda), är tydligen inte okej. Skyl! Göm! Dölj! Vem bestämmer att kvinnors bröstvårtor betyder sex och inte mäns? Jag tycker bröstvårtor är osexiga oavsett kön och förstår inte och kan inte hålla med om den snedvridna objektifieringen. Varför äger män rätten till sin bröstkorg men inte kvinnor?

      Så man bidrar inte till sexualiseringen av bröst genom att operera in stora silikonbröst på en smal kropp (ett ideal som kommer från porrbranchen)? Varför är det ok för Kissie att bidra till sexualisering av kvinnobröst? Om man är emot sexualiseringen av kvinnobröst borde man vara det på både individnivå och samhällsnivå, samtidigt som man granskar företag annars blir det bara hyckleri. Vill även påpeka för alla freenipple anhängare att man kan vara feminist och endå kritisera free the nipple rörelsen. Free the nipple rörelsen är centrerad på vita, smala och redan priviligierade kvinnor. Det är redan lagligt att gå toppless utomhus på gator i Sverige och det är forfarande tillåtet att avsluta sitt instagramkonto om man tycker att instagrams regler är dåliga.

        Kissie får sexualisera sina egna bröst precis hur mycket hon vill.
        problemet är väl när andra bestämmer att kvinnors bröst alltid ska sexualiseras oavsett sammanhang.
        Jag ser faktiskt ingen konflikt i att både vilja vara sexig, och själv få välja när man ska vara det.

          Tack! Bara för att man vill bara sexig ibland betyder det inte att alla har rätt att sexualisera en, bara för att man har sex betyder det inte att alla har rätt att ha sex med en. Vi har rätt att säga nej och bestämma när vi vill vara sexiga, bara för att jag har sillisar betyder det att jag får sexualiseras när jag ammar, går på läkarundersökning, solar eller om jag vill vara utan bh? Försvann rätten till min kropp när jag gav efter för ett ideal som fanns innan jag ens var född? Vilken logik.. varför ens ställa kvinnor mot varann?

            Disskutionen handlar om instagrams regler, vad du och Kissie gör med era bröst skiter jag fullständigt i. Hyckleri är när man säger en sak och säger en annan, man kan inte själv sexualisera stora silikonbröst och sen vara emot regler som man tycker är sexualisering av kvinnobröst utan att vara en hycklare.

            Det kan man visst, jag har inte sillisar för att jag vill vara en porrstjärna eller för att jag ville ge upp rätten till min kropp. Du som tjej ska inte döma andra tjejer och speciellt inte om du har fallit för något som samhället anser att tjejer ska göra eller se ut som, och det garanterar jag att du har gjort. Mina bröst är sexiga när jag ligger med min man, annars är dom bara bröst eller mat till mitt barn. Har du problem med att jag sätter regler för min egna kropp?

          Fast det var ett tag sen hon opererade brösten nu , & hon har sagt att hon ångrar det

            Ja men hon köper hellre en dyr väska än lägger pengarna på att förminska brösten så tror inte hon vill det tillräckligt mycket…

            Men herregud…. Att hon sagt att hon ångrar det betyder ju bara att hon förmodligen inte skulle gjort samma sak idag, med det hon vet nu. Det betyder ju inte att hon måste genomgå en operation med alla risker det innebär för att bevisa sig för andra??!

        Kissies operation är inte orsaken till, utan ett resultat av, patriarkatet. Hon får vara hur mycket feminist hon vill, sluta vända kritiken mot kvinnor.

    Finns ju lite viktigare saker här i världen än att kämpa för att få visa bröstvårtorna på instagram

      Fast det handlar ju om MER än att bara få visa pattarna på sociala medier. det handlar om kvinnors rätt att synas på samma villkor som män, utan att cencureras, eller sexualiseras mot sin vilja. Kvinnors rätt att bara ha en kropp som är neutral, rolig, aggressiv, avslappnad, trött eller Gud vet vad, och som visas upp på hennes egna villkor.
      En bild på en kvinna som ammar sitt barn tas bort för att den är stötande. En kvinna som dansar i underbyxorna och vickar på sin icke-idealiska rumpa för att hon tycker det är roligt blir cencurerad.
      Bilder på halv- eller helnakna kvinnor som är tagna just för att vara ”sexiga” och tilltala män däremot får vara kvar.

    Det kanske inte handlar om att ”bara män får visa sig i manliga bröstvårtor” kanske handlar om att någon man kände sig provocerad av att en kvinna använder ”hans” könsidentitet. För jag vet att jag som kvinna kan bli provocerad om en man använder mina kvinnliga delar i ett sånt syfte. Jag ser det som att göra narr av någon. Och jag är nog inte ensam om tanken. Behöver inte handla om det men det kan ha handlat om det.

    Ironiskt att detta ämne handlar om att kvinnor ska få vara naturliga när Kissies photoshop på kroppen är så uppenbart. Då menar jag inte bröstvårtorna, kolla dom sneda linjerna i bakgrunden. Det blir dubberlmoral på det hela att stå upp för kvinnor samtidigt som hon sprider sjuka kroppsideal som gör att kvinnor mår dåligt.

    Instagram har jonstiga regler. Det borde vara samma för båda könen. Antibgen så är det ok att visa alla bröst/bröatvårtor eller inga alls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.