Tur att det inte är Odd som söker..

Blondinbella:

Brukar man inte korrekturläsa en jobbannons innan man publicerar den?
Speciellt när man söker någon som har goda språkkunskaper i svenska?

Det ger ett relativt oseriöst intryck, tycker ni inte?

oddd

odd2

Tack för tips!

68 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tycker att det känns aningen oseriöst, ja. Speciellt när bolaget är så pass stort som det är.

    De blandar dessutom ihop skrivreglerna för engelska och svenska då språk alltid skrivs med gemener på svenska. Det kanske man borde känna till om man har goda språkkunskaper ?

    Varför alla dessa inledande versaler? Den som skrev detta kan inte ha gått ut gymnasiet.

    Om dig

    Vi tror att du som söker:
    Power Point
    Adobeprogramen:
    Indesign
    Photoshop

    heheheh

    Om någon här tänker söka tjänsten så är ju ett hett tips att skriva om hela annonsen på ett något mer korrekt sätt, typografera den och skicka med som arbetsprov. Hehe..

    Gött att deltagande på företagets events listas upp under ”lön”. Ska jag se deltagandet på årets julbord som en löneförmån tro?

      Det står ”roliga events” och det är väl en löneförmån som ska upp på kontrolluppgiften. Tråkiga events behöver man inte skatta för.
      Intressant att notera är också att ”en plats i nyrenoverad lokal mitt på stureplan” anses tillhöra löneförmånerna. Men mitt på Stureplan? Det var väl där man stod och väntade på sin date före mobiltelefonerna?

        Jag tror detta är ett bra sätt att lura lite yngre och oerfarna jobbsökare. Som tror att det är rimligt att tacka nej till högre lön för att man får en arbetstelefon och gå på något event då och då.

        Fruktansvärt oseriös annons, skämskudde till BB och Pingis!

      Man får alltså inte pengar i lön utan en plats på Stureplan och en chans att gå på event??

      Deltagande på ett julbord är dock en löneförmån ja.

    Förutom det du poängterade och en massa annat (Om dig – Vi tror att du som söker – InDesign. Ursäkta, va? Att jag KAN InDesign? Att jag VET vad det är? Hur lat kan man vara, att inte skriva ut hela meningar eller ens FÖRSÖKA anstränga sig att skriva en någorlunda seriös annons)

    Nej, jag blir alldeles… skärrad av hur dålig den här annonsen är. ”kan sociala medier” wtf? VAD innebär det i en vardag där ALLA använder (=”kan”) sociala medier. Om man kan (eller ens ”kan”) copy så vet man att det innebär att skriva texter. Det är extremt oroväckande att de måste förtydliga att copy är att skriva texter.

    Och lön – att de måste lyfta fram evenemang (ja, evenemang, inte events), kontor på Stureplan och dator under punkten lön känns ju som att lönen är så kass att de måste ”locka” med annat ”häftigt”.

    Oj herregud.

    Nu måste jag ta nåt lugnande.

      Hahahaha
      Skrattar hogt

    Alltså.. ja, en som är ”duktig på copy (att skriva texter)” (som om man som duktig på det inte skulle veta vad det innebar ??…) behövs helt klart!

      Kanske för att de inte ville ha en massa ansökningar från folk som är bra på att kopiera saker…

        Kanske hör ihop med att Pingis kallades Plagiat-Pingis eller något liknande förut (hon kopierade väl någon annans arbete eller hur det var). För att undvika missförstånd, så det inte söker folk som är bra på att kopiera andras texter ?

    Skratta eller gråta? De skrattar ju hur som helst hela vägen till banken, som det så fint heter.

    Kan man ID och PS så vet man att det är Adobe det handlar om ändå utan att det behöver stå i annonsen
    Men jag undrar över namnet ZUG AB . Snacka om oseriöst.

    Herregud så oseriöst. Det är ju inte bara det gulmarkerade som är fel, om man säger så…

      Men hörrö, Fluffis. Laikar du alltid dina egna kommentarer? 🙂

        Nej?

          Haha vad roliga ni är

            Förklara gärna vad som är roligt 🙂 Jag fattar verkligen inte vad LISA pratar om.

    Svårt att välja vad som är värst här, men det måste nog ändå vara rubriken på annonsen. Kommer ta ett bra tag innan jag slutar skratta åt den. ”Eller” – haha!

    Skrämmande de två senaste platsannonserna – dels den Isabella skrev om 20 januari:
    ”Häng med i vår tillväxtresa – Löwengrip Care & Color söker COO”
    dels ovanstående då man söker en ”Stjärna”.
    Jag kan då inte begripa vad det är för tomte som skrivit dessa texter.
    Verkar som man suttit några kring ett bord och spånat ihop en kravprofil med någon som protokollförare som antecknat vad som sägs och i kronologisk ordning men ändå huller om buller.
    Därefter går denne (Odd?) in på kammaren och skriver i princip av vad som står på anteckningsblocket. Med känt resultat. Dessutom på väldigt dålig svenska.
    Odd har ju visat när han hade sin blogg att han skriver på mellanstadienivå (och då är jag snäll). Många av felen borde ett program som Word ha hittat om man bara begripit hur man skriver i Word.
    Kan inte någon skrivkunnig läsa dessa texter innan de publiceras hos Arbetsförmedlingen? Det måste finnas någon som kan bättre än så här. Pingis? Hon är i alla fall äldre än övriga på firman och borde ha fått en bättre skolgång.
    Jag hade kunnat läsa och korrigera i utbyte mot lite duschschampo.

      Eller hur… Odd har ändå jobbat på Adecco, ett stort rekryteringsbolag. Så han borde väl ha lite koll på hur en bra annons är skriven?

        Han var företagssäljare (sk Key Account Manager) och sålde alltså Adeccos tjänster till ett antal större företagskunder.
        Dessutom var han Teamleader (”studierektor”) för Adeccos interna säljutbildning (kallat Sales Graduate Program).
        Min uppfattning av vad Odd sysslade med är alltså att jag tror att han aldrig jobbade med rekrytering som konsult hos Adecco och aldrig författade kravprofiler eller annonser. I alla händelser har han angett dessa meriter på Linkedin.
        Det är först nu när han måste förses med jobb och visitkort via Isabella som Odd börjat med rekrytering. Troligen är de två platsannonserna frukter av hans trubbiga penna.

          Edit:
          I alla händelser har han INTE angett dessa meriter på Linkedin.

            Men det vet jag att Odd inte arbetade med rekryteringsbiten 🙂 I know 😉

            Jag tänkte mer att eftersom han jobbade med sälj och var team leader när han var på Adecco så borde han veta vad som är säljande och hur man lägger fram information och säljer in den. Han borde ju haft en hel del korrespondens med företag och därmed kunna uttrycka sig tydligt och säljande. Om han korrläste den här annonsen innan den gick ut borde han ju reagerat att den inte representerar LCC positivt.
            Annonsen känns rätt oseriös.

          Anton: Precis! Förstår inte att Bella försköker få det till att Odd kan något om HR och rekrytering bara för att han har jobbat på Adecco. Jag har själv jobbat på rekryteringsföretag (med rekrytering) och säljarna har verkligen ingen koll på själva rekryteringen så som hur intervjuer går till, hur man bör tänka i urval av kandidater, osv. Det är lite som att städerskan på Adecco påstår att hen är själva bara för att Adecco har säljare.

            *påstår att hen är säljare bara för att Adecco har säljare. Ska det stå..

    Jag skulle aldrig påstå att jag är bra på att skriva texter eller liknade, (även med lite erfarenhet inom den akademiska världen) men detta är verkligen under all kritik! Hur kan man lägga upp denna annonsen? Skäms man inte som arbetsgivare?

    Heller inget om tidigare erfarenhet eller utbildning. Visst, de kanske inte prioriterar det men då är det väl snyggt att skriva något i stil med ”vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet men för rätt person finnsmöjligheter att utvecklas på arbetsplatsen”. Men det vore ju en hel mening, hade förstört den uppstaplade annonsen…

      Haha, men Gud, ju mer jag läser ju mer förundrad blir jag. Det är verkligen fail på alla punkter, ingen direkt målande beskrivning av arbetsplats, tjänst eller sökande. Det underlättar ju verkligen om annonsören kan uttrycka sig i språk. Orkar inte.

    Med tanke på att det är väldigt låga utbildningskrav generellt hos BB så ska man nog inte har för höga förväntningar på de anställdas förmåga att skriva korrekt svenska. Det viktiga är ju att de är glada och positiva eller vad hon skrev. *facepalm*

    Dagens Dessie: inget. Ska vi gissa på en ursäkt senare om att den där modellplåtningen hon möjligen nämnt någon gång gjorde henne helt slutkörd?

    Det gulmarkerade var långt ifrån alla fel i den där texten ?

    Jösses Amalia vad amatörmässig annons! Och Odd arbetar med rekrytering sa ni?

    Är förvirrad! Är detta verkligen Felicia books ask? http://ask.fm/feliciabook
    I ett svar säger hon bland annat att hon senast köpte ett armband eller dylikt till sin pappas fru. Är inte Anna hennes riktiga mamma? Eller är profilen fejk? För visst är det Felicia på bilden?

      Anna är hennes mamma och hennes föräldrar är skilda. Hon syftar nog på sin pappas nya fru. Roberto är ju inte hennes biologiska pappa.

        Ahh! Hade ingen aning om det. Men Vanessa och sonen (minns ej namnet) måste vara Robertos biologiska va? De är ju väldigt lika

          Stämmer

    Wow ?

    Står även i den lilla rutan ”om oss” att Odd är VD???

      Ytterligare ett fel – syftningsfel. Jisses!
      Antar att de menar att han är VD gör ZUG AB.

    Rubriken..! ?

    Uttalas ZUG ”sug” eller ”sugg”?! ?

      Uttalas typ ”tsook”.

    Som varande en person som faktiskt arbetar med copy kan jag inte direkt säga att jag blev supersugen av den där annonsen. Tror inte att de kommer få så många seriösa intressenter som faktiskt har någon erfarenhet.

    Pinsamt! De kommer dock garanterat få många sökande då många vill jobba med BB. Är det därför de inte lägger ner så mycket tid på sina jobbannonser tro? För att de vet att de ändå kommer få sökande så varför bry sig? Känns så konstigt, speciellt eftersom de fick samma kritik för den förra annonsen, bör de inte lära sig av sina misstag? En välskriven annons är ju det minsta en kan begära från ett seriöst företag.

      Tillägg: skrattade åt ”agera ansvarig och kravställare…” Agera ansvarig? Är man ansvarig eller ska man bara spela ansvarig? Förstår vad som menas men i kontexten låter det lite roligt 🙂 och kravställare för hemsidan? Vad menas?

        Med tanke på att kravhantering av IT är en egen roll på seriösa företag och kräver både kompetens och utbildning så har jag inga stora förhoppningar på att BB o co förstår vad det innenär. Att vara sk produktägare för hemsideutveckling och låta någon byrå sköta kravandet kräver även det en insikt i hur hemsidor utvecklas och vilka frågor som ska drivas. Tyvärr känns BBs företag mest som en lekstuga för dropouts.

    Camcam, kan du leka lite detektiv? Jag la märke till att Bellas Home Spa serie låg ut utgående produkter lådan i mitt lokala apotek Kronan. Frågade varför och de sa att de skulle sluta sälja produkterna pga de säljer ej så bra. Har frågat Bella om det här i två inlägg (kommenterat) men min kommentar står fortfarande som ”inväntar moderering) Mina andra kommentarer har dock blivit godkända men ej denna fråga. Känns som om det är känsligt. Hon är ju väldigt på att berätta alla kedjor de kommer in på, men sådär att berätta när/om de åker ut.

      Alla kedjor sitter med säljstatistik och rödpenna för att ha möjlighet att förnya sortimentet och ta bort hyllvärmare.

    Läste precis Isabellas inlägg när hon provar klänningar och ska ha en kofta/jacka till som är gjord av fjädrar. Antar att det är riktiga då det inte finns något veganskt som liknar fjädrar som jag fattat det som? Men ändå finns det ingen kommentar om det? Hade det varit någon annan bloggare sol haft den känns det som att det skulle bli häxjakt, eller har jag helt fel?

      Alla hennes kommentarer modereras så hon kanske inte har godkänt några frågor om fjäderjackan.

      Det har kommenterats förut, varpå Bella har sagt att det inte är riktiga fjädrar. Nu blockas de väl bara…

      Angående Bellas produkter: fick hennes deo av min chef i somras och har använt den i ca. 4 månader nu. Ungefär en femtedel av innehållet är kvar i tuben, men jag får inte ut det. Någon med tips?

        Sax?

        värma i varmt vatten

    Blir så komiskt/ironiskt/sorgligt att de söker en content creative producer (eller en stjärna??) och använder den här annonsen. Har ingen kompetent person fått korrläsa texten?

    Dom är kanske inte sugen på att anställa någon med många års erfarenhet, då hen förmodligen ganska snabbt skulle tröttna, ställa för höga krav, samt ha ett för högt löneanspråk. Mycket lättare och billigare att anställa en blåögd liten nittonåring som inte vet sitt värde.

    Tänker cyniska lilla jag

      Men krav på kunskaper, erfarenhet och kommande arbetsuppgifter för denna ”Stjärna” tyder på att det knappast är någon ”blåögd liten nittonåring som inte vet sitt värde” som kan komma ifråga.
      Men annonsen måste avskräcka en skrivkunnig ”Creative content producer”.
      Men kanske är avsikten att den som är intresserad av jobbet ska tänka att här finns det jobb att göra. Ingen är skrivkunnig hos LCC så här behövs jag!

        Fast det är inte särskilt höga krav, sett till den aktuella branschen … Snarare tvärtom.

    Zug AB? Vad står det för eller är det bra tagit ur luften?

      Jag tror att Zug (ty: tåg) betyder att Odd har ångan uppe!
      Han är nu COO (alltså inte ko utan chefsoperatör hos lilla frun) och dessutom HR-ansvarig för Bellas och Pingis imperium.
      Vilket lyft och flyt för den tidigare simmaren och muffaren!

    Off topic men angående omärkta samarbeten på insta är Schulmanklanen framträdande. Det verkar nästan vara en del i Perfect Days affärsidé att baka in reklam så sömlöst som möjligt i sina poddar och profilers sociala medier. En granskning vore på sin plats 🙂

    OT. Kollade precis reprisen av Breaking news där Booken är med. Kan nästan satsa en hundring på att hon var alkoholpåverkad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.