Maggis to the rescue..

Margaux Dietz:

Maggis är just ni i Afrika och hälsar på sin mamma och på gårdagens promenad så hittade de en döende säl på stranden.
Tydligen gör sälar så att när de är sjuka eller gamla så tar de sig upp på stranden för att dö så det var inte mycket de båda kunde göra för att rädda den.

maggis

Men jag förstår hennes känsla för djur som dör.
När jag var liten så hade jag en djurkyrkogård bakom sandlådan där jag begravde alla djur som våra katter fångande. Med små gravstenar och kors och allt..

En dag kom katten in med en mus som fortfarande levde som jag lyckades få tag i innan hon dödade den. Den hade ett brutet bakben men jag var säker på att jag kunde rädda den.
Sagt och gjort, jag marscherade in i köket och hämtade en plastbunke som jag fyllde med bomull och sen placerade jag musen där i.
Den fick också en ENORM ostbit som jag placerade på bomullen ifall den skulle bli hungrig. Jag har en känsla av att jag tittat för mycket på Lilla Sportspegeln och Tom & Jerry där Jerry alltid vill ha den största biten ost.

Vi kan väl säga som så – den stackars musen dog och plågades förmodligen mer under min ömma omsorg än om vår katt hade fått döda den men tanken var ju god. Eller nått.. =(
Jag kan ju även tillägga att jag smög med min räddningsauktion och blev inte påkommen förrän familjens ost saknades. Annars hade nog aldrig mina föräldrar tillåtit mig ha den stackars musen bakom gardinen i flickrummet.

Någon mer som hade djurkyrkogård som liten?
Säg att det inte bara var jag…. =)

36 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    För att inte prata om alla begravningar i toalettstolen, när akvariefiskar dog.

    Gjorde också kors av glasspinnar och tändsticksaskar fick agera kistor till bebisgrodor. Fåglarna begravdes direkt under jorden och dem var likt din mus redan skadade när man hittade dem så lidelsen blev väl värre men inte fattade man det som 6åring..

    Minns en gång när jag och mina kusiner hittade en död fågel och fixade ett kors och begravde den i skogen. Vi sjöng till och med en sång under begravningen. ??

    Booken sitter i sängen och vrålar ikapp med musikallåtar på periscope just nu. Helt speedad, undra vad den går på

      Exakt vad håller hon på med?? Sitter och kråmar sig i close up och sjunger allt vad hon orkar

    Nu har jag blivit helt skadad och letar omärkt reklam överallt. Vill tipsa om Mia Parnevik på IG!

    Det finns en marsvinsgrav i ett naturskyddsområde där vi under högtidliga former en sommar begravde vårt lilla husdjur. Han var ett så fint marsvin och bets aldrig. 🙁

    Och i somras hittade jag och 5-åringen ett ägg som trillat ur ett bo och spruckit så att man såg fågelfostret. 5-åringen insisterade på begravning med blommar och lövtäcke. Väldigt vackert och vi pratar ofta om fågelmamman som saknar sin stackars fågelunge. 🙁

    Håller med, så hemskt med djur som dör…

    PS kan NÅGON snälla (mer än jag) anmäla Katrin Z, Laila Bagge och Pernilla Wahlgren för deras jäkla smygreklam HELA TIDEN! Blir galen på att dom tror att ”bara för produkterna är deras” behöver dom inte markera som reklam, lagen gäller även för dom!

    ”Efter att vi var klara med den plåtningen i Sturegallerian så körde vi på med plåtning nummer 2 som var för Mercedes Benz & Lifestyle World. Fatta så fett!! Som en dröm som blir sann att få fota för Mercedes Benz ♥”

    Har Dessie verkligen blivit modell för Mercedes-Benz i Sverige?

      Hur hög sanningshalt har Dessie…? Historiskt sett, inte mycket…

    Jag körde på en fågel och begravde den nånstans vid en sjö ?

      Dagens roligaste

      Haha orkar inte….?

    Er speciesism är ändå väldigt förvirrande: när ni ser ett för er icke-matdjur dö naturligt blir ni blödiga men känner ingen sorg över alla miljarder köttdjur som lider och dödas av människor dagligen. Det är så förvirrande.

      Sant, har aldrig tänkt på det så. Lär fortsätta äta kött ändå dock.

      Jag försöker alltid skänka en tanke till djuret på min tallrik. Djur som djur. Ser egentligen inget fel i att äta djur men vår djurhållning är under all kritik. Att producera kött som vilken produkt som helst när det rör sig om liv är bara sjukt.

      Det ska alltid finnas en sådan som du bland kommentarerna under inlägg som handlar om djur och det kan i längden bli väldigt tröttsamt. Vi som äter kött ska inte gång på gång behöva förklara oss för att vi äter kött. Jag har både empati och sympati för djuren för jag älskar djur mer än livet självt men jag kan inte sluta äta kött även om jag vill. En del kanske ger blanka fan i djuren men det gör inte jag.

        Förstår inte din outburst alls.. resonemanget att vi har mer empati för djur som vi inte äter är väl högst intressant? Ingen har sagt något om att du inte får eller bör äta kött?!

          Så du drar alla över en kam genom att påstå att alla endast har empati för djur som inte äts?

            Jag skrev mer inte endast. Vilket givetvis är en generalisering för att få fram min poäng att de flesta har mer empati för djur vi inte äter.

        Vem har bett dig förklara din köttkonsumtion? #förvirrad

        hahahaha du älskar inte alls djur, sluta fjanta dig, du försöker rättfärdiga ett äckligt beteende. Har fan mer förståelse för de köttätare som säger att de inte bryr sig ett piss om djur och äter därmed kött för de inte bryr sig, än hycklare som du som helt genuint tror du älskar djur när du bidrar till misär och död. ÖPPNA ÖGONEN. Du är sjuk.

          Men ge dig, jag äter inte heller kött men skulle aldrig attackera någon som gör det på det sättet du gör.
          Hon kan mycket väl älska djur men fortfarande äta kött. Inte direkt okej att kalla henne sjuk.
          Allt är inte svart eller vitt.

          Så himla fina ord till en annan medmänniska. Trevlig kväll!

        Ja, och det är bra att ”det alltid finns nån som jag” i kommentarsfält om djur: vi behövs nämligen i denna moderna tid eftersom vi för en upplysande revolution. Många reflekterar nämligen aldrig ens över sina val och handlingar… De gör bara som alla andra ”alltid har gjort”.

        Nu gick jag däremot med min ursprungliga kommentar varken till personangrepp eller ifrågasatte någons kostval: jag konstaterade endast att SPECIESISM är oerhört förvirrande.

          ??

      Jag är själv vegan, men jag tycker inte att det är så förvirrande. Att se ett djur dö framför ögonen är en helt annan sak än att gå till Ica och välja en kotlett. Vi är uppfostrade att inte se kött som djur. En inplastad färdigstyckad bit, ibland med en bild på en färdig måltid på paketet. Redan små barn vet att man käkar biff och köttfärs, men man käkar inte upp sin hund. Det är så vårt samhälle ser ut just nu.
      Att reagera starkt på när någon/något dör framför ögonen på en är ett sundhetstecken. Många barns första kontakt med döden är genom ett husdjur, eller en liten fågel.
      I programmet Farmen är det varje år några som gråter vid slakten, fast dom varit köttätare i alla år. Att se ett liv släckas, eller att steka hamburgare. Det är inte samma sak.

        Det du precis beskrev kallas KOGNITIV DISSONANS.

      Jag tänker på det varje gång jag äter något som varit levande, får mer och mer ångest och jobbar på att gå över till vegansk kost. Lever sedan mitten på typ december veganskt i övrigt men jobbar som sagt även på kosten ?

        Kul! Mitt bästa tips är att följa många veganska konton på instagram och Youtube. Många har fantastiska recept och jag blir alltid så hungrig när dom dyker upp i min feed 🙂

        Lycka till 🙂

          Tack, ska genast kolla ☺️

    Jag förstår faktiskt inte hennes text. ”Dagens rescue mission” att de kastade vatten på den för att se livstecken, den visade tänderna och då åkte dem hem och hämtade sina mobiler?

    Que????

    Jag såg en överkörd igelkott förra året och blev så ledsen att den låg där på vägen så jag hämtade den och begravde den inne i skogen. Djur som är sjuka eller gamla och ska dö separerar sig alltid från flocken för att de vill inte visa sig svaga. Det viktigaste man ska tänka på när man är utomlands och kanske ser ett strandsatt djur – en unge till exempel ska man aldrig röra dem utan man ska ringa en räddningaorganisation istället.

    Var barnvakt åt min lilla kusin som då var ca 4. Det var så varmt ute då och vi var inne i Stockholm på en supervarm altan där jag plockat fram en liten badpool till honom. Förväntar mig så klart att ungen ska bada, istället hade han en räddningsaktion för alla insekter som hamnade i vattnet. Det var inte ens stora insekter, såg dem inte ens först och fick därför inte vara med sen pga i vägen. Min kusins logik var att fler dog pga mig. Han höll på hela eftermiddagen och räddade dessa insekter…

      Hahah så sött?
      När min lillebror var 3 år skulle hans pappa klippa gräsmattan, han körde runt där på sin klippare och min lillebror hade panik över alla minigrodor som fanns i gräset så han sprang före och plockade upp grodorna och tryckte ner i sin lilla hand. Han råkade ju tyvärr ta död på de små grodorna då de klämdes sönder i hans hand men tanken var ju go.

    Jag trodde först, när jag bara läste bara rubriken å kolla bilden, att du skulle driva med henne och att det var Margaux som var strandad 😀
    (Stackars säl som får lida by the way.. 🙁 )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.