Att vara en förebild.

Blondinbella:

bella

Bella kritiseras titt som tätt för sin kropp och även fast hon skrivit ut att hon inte kommer godkänna kommentarer som rör hennes kropp eller vikt så finns de under nästan varje inlägg.

I svaret här ovan så undrar Bella vad hennes kropp har med att göra huruvida hon är en bra eller dålig förebild eller inte. Bella har väl alltid tidigare hänvisat till sin ”sunda” kropp i argumentationen om att vara en bra förebild men nu helt plötsligt så har den absolut inte med saken att göra?

Tycker ni att Bella numera bara är en mager tjej med stort bekräftelsebehov som kommentaren här ovan antyder?

size (1)

71 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men kan vi inte bara sluta kommentera andras kroppar? Varför detta evinnerliga tjatande om hennes viktnedgång?

      Håller verkligen med!

      Vad har ärligt talat vikten med att göra huruvida NÅGON över huvud taget är en bra förebild eller inte? Om Anna Book hade gått ner i vikt tror jag säkerligen att utfallet hade varit ”Wow!” snarare än det här… Isabella ser enligt mig helt normalviktig ut, varför jag inte förstår poängen med att lyfta upp hur hennes kropp ser ut hela tiden. Speciellt inte i den här vinkeln – att hon skulle vara en sämre förebild för det.

        Så bra formulerat ABC.

    Jo, lite faktiskt. Jag vet inte om jag blir onödigt provocerad över hennes konstanta tacksamhet över minsta lilla grej eller om det är så att hon skryter men ”bäddar in det” i att hon bara är tacksam.

    Jag har själv inga barn ännu men jag kan bli less över hennes ”Åh tacksamhet är att hämta barnen (jag är positiv dygnet runt) efter jobbet (som jag älskar mest av allt) och leka med dom på hemmaplan (gärna hela kvällen för jag har ju oändligt med energi)”. Men som sagt, jag kan också bara vara bitter över att hon är så pass tacksam – fan vet jag 🙂

      Det är väl en fantastisk inställning till livet, att välja att se det positiva i allt? 🙂

        Personligen tycker jag att Bekläs positivitet verkar falsk och forcerad. Såklart finns det glada och positiva människor, men de jag har stött på irl har inget behov att uttrycka sig som Bella. Att de är så tacksamma över ett gråtande barn, att allt är frid och fröjd och lalala hela tiden. De som är så på riktigt bara är – de är glada och trevliga. Bella blir bara för mycket. Kanske också är bitter, vad vet jag, haha!

          Precis Susawoo, det är nog att den tacksamheten känns forcerad som gör att jag stör mig på det. Men precis som Sara säger är det ju en kanonbra inställning till livet! 🙂 Kan mycket väl bara vara att jag läser in mig i det BB skriver och kanske är bitter över att jag själv inte alltid lyckas ha en så positiv inställning 🙂

          Jag känner en sådan person. Han var lite älsk-hatad på sin arbetsplats för att han alltid var så glad och positiv, vissa störde sig och blev ännu mer irriterande än när han dansade in med världens leende och var så glad och tacksam över sitt jobb och kollegor kl 07 på måndagar.
          Så visst finns det positiva människor, tyvärr är de alldeles för sällsynta 🙂

      Min mamma är precis som Isabella. Varje gång vi umgås hela familjen så pratar hon om hur roligt hon har med oss och hur tacksam hon är över den relationen vi har. Dels tror jag det handlar om att olika människor har en olika ”grundställning”, vissa är liksom gladare än andra. Men sen tror jag det är väldigt kopplat till ens livserfarenhet. Nej för människor som vuxit upp i ”vanliga” familjer kanske det inte är världens grej att ha en mysig lekdag, men för de som aldrig hade en ”vanlig” barndom (som Isabella vittnat om) så betyder sådana stunder enormt mycket.

      Sen ska ingen bli stressad för att de inte går runt och är superlyckliga hela tiden.

        Exakt så! Jag har extremt trasig barndom och VARJE morgon känner jag världens lyckorus bara av att duka fram frukost åt mina barn.

          Kram på dig Ah ❤

    Jag tycker att en bra förebild inte hetsar åt något håll. Försöker förmedla och stå för att man duger som man är, rent utseendemässigt. Är man under- eller överviktig bör man ju däremot försöka påverka detta av andra skäl än just utséende. Sen om Bella går upp eller ned i vikt, så länge hon inte gör det av osunda anledningar, så är hon väl fortfarande en förebild? Nu vet inte jag hur hon har gått ned i vikt eller varför, men till de som ”klagar”… Om hon nu har gått ned i vikt ”naturligt”, tycker ni att det är mer sunt att hon tvingar sig till att gå upp till hennes tidigare vikt för att vara så stor som det passar hennes läsare att hon är? Däremot kan jag väl tycka att hennes svar och argument om att kroppen inte har betydelse är lite random. Hon kan väl förklara istället. (Om hon nu ska besvara kommentarer om vikt, det är hon ju såklart inte skyldig till att göra)

    Huruvida hon är en bra förebild eller ej har inget med hennes kropp att göra. Att hon gått ner i vikt är säkert en biverkning på hennes adhd-medicin och inget någon diskutera mer än hon och hennes läkare.

    Mycket vanliga biverkningar (kan påverka fler än 1 av 10 användare)
    illamående
    muntorrhet
    huvudvärk
    minskad aptit (inga hungerskänslor)
    svårt att somna, sova och vaknar tidigt
    förhöjt blodtryck
    förhöjd hjärtfrekvens (puls)

    Källa: https://www.fass.se/m/produkt/20050629000022/uidpublic

      Det är inte hennes medicin som hon gått ner i vikt på. Hon hade börjat rasa långt innan. Jag har läst hennes blogg i flera år så därför vet jag det. Jag beundrar Odd som orkar med en sådan skrytsam och egenkär person som hon blivit mer och mer med åren.

        Glöm inte att Odd lever på och av Isabella. Han har t o m lön som hon tjänar in genom sitt bloggande och företagande. Dessutom en levnadsstandard med hus på Lidingö och två nya lyxbilar, flera utlandsresor om året etc som också är en frukt av Isabellas jobb. Plus två barn som tydligen var något Odd ville ha från början i relationen.
        Hur länge Odd orkar med får vi se. För visst kan alla komma till en gräns då det materiella blir oväsentligt. Så länge kärleken varar så tror jag Odd biter ihop och sväljer sin skamkänsla över att vara försörjd.
        För en karl ska väl vara för sin hatt och tjäna egna pengar, eller?

          1950-talet ringde och och ville ha tillbaka sina könsnormer och könsuppdelade synsätt.

        Känns jävligt unket att spekulera om deras förhållande på det viset. Kanske är det precis vad Odd älskar med Bella, kanske är det han som är svinjobbig att leva med eller kanske trivs de båda med varandra och ingen utav dem behöver bita ihop för att stå ut.

    Ja men seriöst varför kan hon inte få gå ner i vikt även med vilja? Man är inte en dålig förebild för att man tappar några kilo. Dr phil har skrivit böcker om hur man kommer i form, dvs går ner i vikt och han är psykolog! Seriöst, bara för att det är dåligt att uppmana till svält och vikthets så innebär det inte att tjockaktivism är positivt. Bella vore en dålig förebild om hon tvärtom gick upp mycket i vikt och vi såg att hon äter på McDonalds varannan dag. Eller hade nån då ens höjt på ögonbrynen? Finns säkert en gnutta avundsjuka bakom denna kommentar hon fick.

      Om hon varit öppen med sin viktnedgång och ärligt satsat på att äta bättre och blir starkare i kroppen, bättre kondition osv hade kritiken inte varit lika stor. Det finns massor av personer som hyllas för att de lagt om sin livsstil och gått ner massor i vikt. I Bellas fall handlar det inte om just viktnedgången, utan att hon rasat i vikt samtidigt som hon hävdar att hon gjort ingenting förutom att springa efter barnen. Hon tränar inte, skriver om att äta sötsaker och fet mat nästan varje dag så den livsstil hon visar upp i bloggen rimmar illa med att under ca två år gå ner 15-20 kg i vikt. Tänk om hon plötsligt blivit solbrun året om men hävdade att hon inte gjorde något annorlunda, skulle folk inte börja fundera då?

        Den stora frågan här är väl varför man överhuvudtaget lägger ner tankeverksamhet på att fundera över såna saker gällande andra människor. Och drar saken så långt att man dessutom lämnar meddelanden till personen där man berättar om hur man sitter och funderar över dens yttre. Att dessa funderingarna pockar på så pass mycket att man bara MÅSTE få en förklaring kring saken.

        Fast varför ska hon ens behöva vara öppen med saken? Hennes blogg handlar inte om hennes vikt. Tydligen verkar en del läsare fått för sig det..

        Jag gick själv ner 10 kg under en sommar genom att springa efter mitt barn och vara allmänt uppe i varv/stressad över flytt mm. Samtidigt åt jag som en häst och tränade inte öht. Tro fan att folk får för sig att påpeka detta samtidigt som jag själv inte hade någon som helst lust att diskutera då jag inte kunde påverka vikten och faktiskt inte hade intresse av det heller.

        Vem vet vad hon tampas med, hon kanske inte mår bra och av den anledningen gått ner i vikt samtidigt som det inte är något hon har lust att prata om i bloggen?

        Jag förstår mig verkligen inte på hennes läsare. Det är väl enbart hennes ensak vad hon väger? Varför detta tvång på förklaring?

    Alltså om vi ska vara brutalt ärliga här. Alla som är lite ”kurvigare” eller helt enkelt överviktiga ÖNSKAR så innerligt att dom faktiskt tyckte om sin kropp som den är, och intalar sig själva gång på gång att det är så vackert med kurviga ”sunda” kroppar, som egentligen inte alls är speciellt sunda. Men i själva verket så vill dom inget annat än att ha en smal kroppsform, vilket oftast visar sig när de gått ner några kilon. Nu kommer jag bli hatat 🙂 Men detta är min teori

      Jag antar att jag är unik isf för jag har varit ganska stor och jag kände mig vackrare än jag någonsin gjorde som smal, vackrare än jag gjorde som normalviktig. Idag är jag mer åt det normalviktiga hållet och jag känner mig sällan särskilt fin och vacker.

        Vi är alla olika helt klart. Katrin Z tror ju inte att nån kan känna sig fin som överviktig. Jag själv avskyr till o med 1-2 kg utöver min ”bekväma vikt”. Vantrivs nåt fruktansvärt!!

      Tell that to Christina Hendricks, hon var riktigt smal förut och man ser verkligen på henne hur hon trivs med sin kurviga kropp. Det finns smala som hatar sina kroppar och feta som älskar sina kroppar och viceverca.

    Onödig kommentar! Vi går alla igenom samma fas, ibland tycker man att man har den perfekta kroppen och vikten. Något år senare vill man kanske gå upp eller ner i vikt, kanske bygga muskler.
    Det har hänt mig och jag är säker på att jag inte är ensam om det. Folk ska alltid hitta fel hos andra. Är man inte nöjd med sin kropp så får man göra vad man vill med den.

    Jag tror inte att Isabella bestämde att hon skulle bli en förebild, när hon började blogga som 15-15-åring. Det är väl en etikett som andra satt på henne, på senare år.

    Människor får gärna se henne som en förebild, men tvinga henne inte till att bli det. Jag anser inte att hon är en förebild i många situationer. Men driven som entreprenör, är hon och det kan ingen ta ifrån henne.

      …fast det är väl Isabella själv som skrivit och sagt att hon vill vara en förebild för unga tjejer – när det kommer till saker som rör ekonomi, företagande och att vara nöjd med sin kropp (det var väl därför den här tidningen med temat ”size me” trycktes från allra första början.)

    Tror inte hennes vikt har något med om hon en bra förebild eller inte, utan hur hon gjorde en stor grej utav ”size me” projektet.
    Nu när hon har gått ner i vikt hör man henne aldrig prata om kroppen på det sättet. Tror hon inte va nöjd med sig själv innan och försökte få andras bekräftelse genom Size me. Nu behöver hon inte andras bekräftelse…
    Är redigt trött på hennes blogg faktiskt. Hon framstår som totalt hänsynslös och kall. Inte alls som innan när hon skrev intressanta saker.

      Håller med helt! Size me var en PR kampanj och hennes kropp då ett verktyg då. Nu har hon inget behov av det så nu är hennes kroppsform irrelevant.

        Eller så har hon ändrat åsikt. Herregud vad bittra.
        Jag ändrar mig hela tiden om allt möjligt. Hon måste tycka och tänka samma sak som hon alltid gjort.

    Tycker hon känns falsk. Hon pratade gärna om hennes vikt när hon var lite ”större” men inte nu när hon har gått ner mycket i vikt

      Vilket kanske inte är så konstigt eftersom kropps-positivism är nått bra när man är större (Lady Dahmer) men fult och ”hetsande” när man är smal (Engla). Är övertygad om att Bella skulle få enkom skit om hon skrev om sin nuvarande kropp och vikt. Nu får hon ju skit bara genom att vara smal och inte ens nämna det i bloggen.

        Bella skulle fortfarande kunna skriva positiva saker om att acceptera alla kroppar, och framförallt rundare kroppar, trots att hon är smal. Men nu när hon är smal ignorerar hon hela den kampanj hon tidigare drivit. Det sticker i mina ögon, det blir så tydligt att size me bara var en reklamkampanj för att dra in mer pengar.

          Så alla kampanjer Bella någonsin gjort ska hon hålla fast vid för att fortsätta vara en ”bra” förebild? Kampanjen är FEM år gammal.

          Men @Hoho hur menar du nu? Bellas blogg handlar väl om henne och vad som är aktuellt i hennes liv/företagande just nu. Att skriva om runda kroppar kanske inte är något känner att hon behöver prioritera i blogg för tillfället?

    Bella är absolut en inspirerande förebild! Jag tycker dessutom hon har en fantastisk inställning. Hon skriver ju också om sämre dagar så jag förstår verkligen inte gnäller? Gällande vikten så har hon ju lagt upp bilder på sig själv varje dag under de senaste åren. Det är liksom halva pointen med bloggen. Vad vill folk? Att hon ska sluta lägga ut bilder på sig själv bara för att hon gått ner i vikt? Jäklar vad tråkig bloggen skulle bli.

    Jag tycker det är helt okej om hon vill vara smal. Men det som stör mig är att hon ”inte gjort något för att gå ner” man förlorar inte typ 20kg bara sådär. Och hon har magrat innan sin medicin.
    Sedan så säger hon att hon gått ner 5kg, men man kan ju bara plocka fram en bild från förra året och idag så ser man att det inte rör sig om några 5kg.

    Så, jag stör mig som tusan ??

      Jo men är man småbarnsförälder med mycket stress (hon är ju också egen företagare) är det lätt att gå ner i vikt av att inte ha tid till att äta tillräckligt och man är så trött att mat står inte alltid först på listan.

        Absolut, då hade ca 5kg varit helt förståeligt. Men ställer mig tveksam till den stora viktminskning det rör sig om. Men absolut! Good for her isf 🙂

          Jag har en kompis som fullkomligt rasade i vikt efter hon fått barn. Hon blev så pass liten att hon fick gå hos dietist för att inte tyna bort helt, detta trots att hon åt typ som innan.
          Vi brukade skoja om det för jag går upp av att titta på bullarna till kaffet och hon fick äta en hel plåt för att inte gå ner.
          Så nog finns det folk som radar i vikt utan att göra något.
          Och ja, det rörde sig här om 15-30kg på bara något-några år och inte några 5kg….

            Ja, sen spelar hormoner roll. Hormonerna hamnar ur balans så fort man är gravid och föder barn, och kanske inte återställs helt och hållet. Sen har man helt ärligt inte lika mycket tid att äta som när man är hemma/mammaledig, och inte har barn att ta hand om direkt efter jobbet. Jag tror verkligen inte hon sitter och räknar kalorier och tackar nej till den ena eller andra sötsaken. Hon älskar ju att äta odds bakelser. Visst är hon en skrytsam person och tror att vi läsare går på att hon alltid låter så positiv och glad, men känns som att vissa önskar att hon har extra hull som innan för att ALLT med bella inte ska vara perfekt. Och hon är inte perfekt heller, jag gissar på att utan medicin är hon en riktig surkärring där hemma. Anledning till varför hon gärna knaprar olika mediciner mot hennes humör…

      Fast det kan ju stämma att det ”bara” rör sig om 5 kg. Vågen visar minus 5 men på kroppen så ser det ut som mycket mer, då hon till exempelvis minskat mycket i mått. Det är inte bara det som står på vågen som avgör. Så hon kan lika gärna tala sanning.

      Fast förlåt @Stör mig, man kan visst gå ner 20 kg (vilket det inte ens handlar om men ok) utan att göra något särskilt. Bara för att en del har svårt att gå ner i vikt gäller det inte andra.

      Om man har följt Bellas blogg kan man även se att hon pendlat i vikt under olika faser i sitt liv.

      Jag stör mig på folk som stör sig på andras vikt! Orka bry sig. Bry dig om din egna vikt om den nu är så pass viktig.

        Aww så arg 🙂
        Jag stör mig inte på hennes vikt, som jag skrev. Och i min andra kommentar så skrev jag ”men absolut! good for her isf” som i, absolut jag kan ha fel.

        Sååå… det jag syftade till var helt enkelt en markant viktnedgång som det hyschas väldigt med och görs en grej av att gömma, från bellas sida. Medan de gånger hon lagt på sig så flaggar hon med size me. Förstår du hur jag menar?

        Och tack för uppmuntran ang min vikt. Jag försöker hålla mig hälsosam! 🙂

        Ha en fin dag pman!

      Att leka med barn är ju fan hårdträning och hon tränade väll inte innan, så det är väll inte så konstigt?

    Jag är mer intresserad av varför min kommentar till Blondinbella om huruvida LCC följer IMMs näringslivskod avseende förmåner i Näringslivet eller ej inte blev godkänd. Det är ju en aning attitydpåverkande kanske för inköpscheferna på LCC:s motparter att komma och mingla och dricka bubbel så från ett affärsetiskt perspektiv var jag nyfiken.

    Dock ej en godkänd kommentar (postade den för 16 hr sedan.

    Där har du en ny reglering att sätta dig in i @Bloggbevkaning ;))

      Allt som rör det omkring produkterna, det som det inte låter bra gällande företagen, godkänner hon inte.

      Jag vet att jag kommenterade en gång för länge sen att Flattered ju faktiskt inte går med vinst, den togs bort.
      Men elaka saker om t.ex. utseende verkar alltid släppas igenom. Det skadar henne liksom inte som ett dåligt affärsbetyg kan göra.
      Känns som en superfalsk ren säljkanal.

        Precis så är det. Jag har också kommenterat sakligt ang lagar och andra regler samt ett par andra grejer som skulle skada varumärket om det kom fram. Typ tänk på…..x ( kommer inte längre ihåg vad det är jag påpekat).

        Inga av dessa kommentarer går igenom medan tramsiga elaka saker gör det, just pga det du säger, det skadar inte hennes varumärke, medan saklig kritik som är faktaunderbyggd gör det.

          Ja, det gör att bloggen verkligen känns obehaglig!

        Men det är väl ändå inte så konstigt? Bloggen är hennes företag och leverbröd. Vilket företag tror ni godkänner negativa kommentarer som kan skada deras företag på hemsidor och liknande?

          Jag har sett flera företag godkänna den typen av omdömen och jag tror att det handlar om vilken sorts inställning man har till sina kunder. Du kan välja att se det som något rakt igenom negativt – är det dessutom inte försvarbart så är nog sannolikheten att du raderar sådana kommentarer högre. Ser du det som något konstruktivt, något som bör rättas till – då är det förmodligen en annan sak.
          /Linda

    Nej det tycker jag inte. Däremot blir det väl lite problematiskt att hon tidigare kritiserat Fotballsfrue (eller hur det nu stavas) för att hon la upp bilder på sin smala kropp. Samtidigt så måste man väl kunna ändra sig. Ingen av oss skulle kunna backa upp varenda grej vi tyckt sen vi var 15.

    Sen har jag svårt att förstå kommenterar gällande att hon ”visar upp” sig så nu när hon blivit smal. Hon la upp minst lika många bilder när hon vägde mera.

    Hur många tror att OM Bella drabbas av anorexia (säger absolut inte att hon har en ätstörning) kommer hon skriva en bok om det inom två år? AnaBoost kanske? Hon skriver ju ”boost” böcker om allt annat hon gör….

    Sånt där gör mig så jävla ledsen… Jag pratar ALDRIG vikt, mat, kalorier eller sådant, för jag bryr mig nada om sådant. Är dock benig som ett jävla skelett pga ämnesomsättningssjukdom och diverse näringsbrister. Får så mycket skit för mitt utseende, att det inte är hälsosamt och att jag triggar igång hets! Men ursäkta att jag existerar?! Men min dotter är väl körd som har en dålig förebild till mamma, som är fysiskt skröpplig men aldrig kroppshetsar varken mig själv eller någon annan.

      Jag tror du missförstår. Du har ju aldrig varit överviktig och hyllat dina kurvor för att sedan gå ner i vikt och plötsligt inte vilja tala om kroppsbild alls.

      Förstår verkligen hur du menar. Folk har en jädrans tendens att känna sig berättigade att alltid kommentera andras vikt så länge personen är smal, som att det enkom på grund av detta gör det ok. Det skulle aldrig falla mig in att göra detsamma mot någon överviktig.

      Fick själv kommentar från en kollega ”Ät du den (till en bakelse), du ser ut att behöva lägga på dig lite”.. a men tack..

    Det spelar ingen roll vad Bella gör: hon får skit för precis allt. Hon fick kritik för att hon var en dålig förebild när hon var större och hon får kritik nu när hon är smalare. Hon får kritik för att hon är glad och positiv och om hon vore grinig och butter skulle hon garanterat få kritik. Hon får kritik för att hon tycker om att vara med sina barn, men om hon lämnade bort dem hela tiden så skulle hon få kritik för att hon var en dålig mamma.

    Alltid är det nån som kritiserar henne. Jag beundrar henne för att hon orkar hålla på under all skit hon får ta emot.

    Och man kan visst gå ner 20 kilo utan att ”göra något”. Jag har gått ner 20 kilo genom att stressa mindre så jag mår bättre mentalt. Men jag äter fortfarande likadant som förut och jag motionerar inte.

      Kritiken kommer garanterat av att många ser henne som skrytsam, oärlig och bara försöker tjäna pengar på läsarna. Läs exempelvis kommentarer högre upp, hur bolagen skyddas i bloggen. Tillskillnad från elakheter som nästan uppmuntras.

      Hon vet hur hon ska reklammärka t.ex. men har skippat det så många gånger, sen ändrat i efterhand och raderat kommentarerna. Hon lägger upp bild på Odd när han kör i 129 km/h och tycker det är kul, eller vad?
      Hon skriver så uppenbart om detaljer som hon vet ger effekt, annars hade hon lätt kunnat utelämna dessa. Som idag ”Jag har vääärldens bästa jobb”. Varför måste hon skriva det hela tiden, som ett faktum?

      Förstå också att det är personer bakom henne som driver bloggen exakt dit de vill ha den, för maximal payoff.

      hon har ju lagt upp det för sig själv, hon vänder kappan efter vinden och provocerar hela jävla tiden så inte konstigt att hon får skit för allt hon gör, hon vill ju det själv

    När det kommer till förebildsproblematiken är väl det största reella problemet att hon säger att hon gått ner 15-20 kg genom att inte göra någonting. Det är så typiskt könsstereotypa ”ouppnåeliga” ideal som skapar så mycket psykisk ohälsa. Vi kvinnor skall prestera fantastiskt på jobbet, utan att erkänna att vi sitter dygnet runt. ”Det DÄR arbetet, nej det gick av bara farten”
    Vi ska vara smala och vältränade men absolut inte banta ”Bantat? Nej jag springer bara efter barnen hela dagarna, kilona bara raaaasar”. Det är problemet, inte Bellas faktiska vikt.

      Och ja det finns säkert individer som är undantag, men de är inte representativa för helheten.

      Ska hon ljuga om att hon bantat då?
      Eller vad ska hon göra enligt dig?

    Jag tror inte att Bella riktigt trivdes med sig själv som överviktig (för det var hon faktiskt) men försökte få sig själv att må bättre genom att säga att hon trivdes i sin kropp och startade den där size me-kampanjen (tror dock mest att den genomsyrades av hennes fixering vid att tjäna pengar). Det märks att hon trivs mer i sin kropp nu när hon är mer normalviktig men det får hon hålla för sig själv, det skulle bli en absolute shitstorm om hon gick ut i bloggen med att hon älskar att vara smalare. Som storbloggare verkar det som om man aldrig får ändra åsikt eller utvecklas, utan man ska stå fast vid samma uttalande nu som för några år sen. Annars är man falsk och ombytlig. Blondinbella är MYCKET medveten om hur hennes läsare ser på henne och visst, de kan se att hon har gått ner i vikt, men om hon inte nämner något om det så finns det liksom inte – och hennes bild av sig själv som powerkvinna och allt vad det är, kvarstår. 🙂

    Kanske menar den som lämnat kommentaren att hon inte är en kroppsaktivist (lite frikostigt uttryck kanske, men men) längre? Personligen rör det mig inte i ryggen hur folk ser ut eller väljer att göra med sitt utseende, men det kan vara folk som såg Bella som en positiv förebild med hela Size Me-kampanjen. Den delen har hon tappat nu. Som flera andra sagt hade hon utan tvekan kunnat fortsätta med det oavsett kroppsform. Hylla den egna kroppen som den är nu, som den var då och som den en gång blir, liksom. Det hade jag uppskattat om Bella gjorde, istället för att lägga locket på och vägra prata om något som tidigare var väldigt viktigt för henne.

    Gick upp 20 kg under min graviditet. 1,5 år senare hade jag gått ner minst 10 kg och då tränar jag inte och äter inte direkt hälsosamt. Så jodå, man kan gå ner ”utan att göra någonting”.

    Sen om det nu är så att BB gått ner genom nån diet, träning eller på nåt annat sätt kanske hon helt enkelt vill hålla det privat, vilket jag tycker hon kan få göra. Hon är inte en dålig förebild bara för att hon inte vill redogöra för precis allt i sitt liv.

      mm men saken är iofs den, om du missat det, att bella var lika stor INNAN hon blev gravid… så hon har ätit chokladkakor (som hon säger att man kan göra varje dag om man nu vill för man ska acceopera hur man ser ut!) och gått upp i vikt. fött gillis (OCH BEHÖLL SAMMA VIKT, om du inte missade det) och sen fick hon sally, och EFTER det så rasade hon och blev smal. och nu säger hon inte ett skit ang vikten. för hon är ju där hon vill vara så hon behöver inte bekräfta att hon är nöjd. marknadsföring för hennes företag om du inte förstod det…

    Jag upplever inte det som att hon har så överdrivet mycket fokus på sitt utseende. Bekräftelsebehov kanske hon har, men isåfall för de saker hon gör – ur mitt perspektiv.

    Hon har förklarat att även hennes mamma blev rak o smal efter barn 2. Så hon har inte mörkat det helt. Hon gick även o kollade upp allt för hon blev orolig.

    Jag tycker inte hon är speciellt smal, smalfet kanske. Gräddig men tunn liksom. Tror inte hon tränar eller svälter sig/äter strik med andra ord. Då hade hon sett annorlunda ut tror jag..

    Jag är så himla less på förebildssnacket. Jag har aldrig någonsin hört en framgångsrik man säga att han vill vara en förebild för andra mindre framgångsrika män.
    Rätta mig gärna om jag har fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.