No more drinks for CamCam..

Kenza:

IMG_0798-600x447

Igår när jag stod i köket och lagade middag så körde Kenza en livesändning på Instagram Stories som jag satte på – nu när jag vet hur man gör… =)

Jag var ungefär 50% igenom min GT och försökte få det till att Kenzas intatuerade ”C” står för CamCam och inte hennes mammas namn  ”Catrine” men det gick inget vidare. No more drinks for CamCam…

Det var i alla fall sjukt kul och mycket roligare än Periscope.
Nu följer jag ju visserligen bara Boken på Periscope men Kenza hanterade knasiga kommentarer som ett proffs och var sjukt kul att titta på. Anna Book har mycket att lära där!

56 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kan inte du granska Ellinor Löfgren (pdotter)? Hon umgicks (umgås?) väldigt mycket med vår kära Hannalicious.

    Elli, liksom Hanna, kommer undan med omärkt reklam och skryt typ hela tiden.
    Förstår att alla 21åringar inte är likadana, utan har olika intressen, lever olika liv, inte samma åsikter och så vidare men här känns det som att Elli försöker anamma denna mer ”vuxna och överklass”livsstilen som hennes sambo samt hans vänner verkar leva.

    Hon ÄR ju vuxen, men känns som att hon tries way to hard med att visa upp en bild som hon så gärna vill passa in i men det klaffar riktigt inte?

    En fråga till alla er här; Kan man bli överklass? Låt oss säga att man föds in i en knegarfamilj och växer upp i arbetarklassen. Kan man som äldre genom sitt yrke, och genom pojkvän/vänner klättra upp i societetsstegen och på så sätt bli överklass och föra sig i dessa rum? Att bli en person med elegans och klass?

    Förstår ni vad jag menar? Ellinor känns lite som exemplet här. Och typ Hannalicious. Fast hannalicious är väll uppvuxen i medelklass?

    Ursäkta min långa och kanske halvt flummiga kommentar, men jag har kristallsjukan och har alltså inget bättre för mig denna kväll.

      Insåg nu att jag skickat samma kommentar under två inlägg. Trodde inte att jag fick iväg den första i förra inlägget. Sorry. (Jag skyller på min kristallsjuka igen) 🙂

      Har tänkt precis samma sak! Blir irriterad på något vis, är ju jättekul för henne att hon har mycket pengar och kan köpa vad hon/de vill och man får göra vad men vill för sina egna pengar, men jag stör mig på att hon skriver om det som att det helt plötsligt är självklart och normalt att köpa ett bord för 40 papp

        Går fort att vänja dig med mer pengar ett helvete tvärtemot, inga konstighet! Man kan ha stil och klass och ändå inte vara gjord av pengar! Vem fan bryr sig om dyligt?!

          Det där är ju ett sunt tänk. Men varför är det så att så fort pengar rullar in, rullar personligheten ut?

          Att man går emot sina principer, sin moral?

          Menar ju självklart inte alla, och jag har ju liksom inga ”nyrika” i min umgängeskrets. Men av de personer man ser, läser, så känns samtliga sådär. Då menar jag alltså svenska medieprofiler.

          Vissa i Hollywood känns ju betydligt mer ödmjuka och jordnära med sina miljarder, och påpekar inte ens att de besitter sagda egenskaper eller framhäver sig själva och sin godhet – men här i Sverige gör man det.

          Jag är kanske jante? Trots att jag inte alls tycker att jag är det haha.

            Jag är inflyttad till Stockholm från en mindre stad och kom fort in i nyrika kretsar. I de kretsarna kan jag aldrig slappna av. Min uppfattning är att många försöker spä på bilden av sig själva som någon form av ”överklass” genom att sätta sig över andra och för att vara given i gänget måste man göra samma sak. Att köpa ett bord för 40k är inget att ens diskutera, klart man gör det, man vill ju inte framstå som ”fattig”. Jag blev utskrattad när jag köpte en lägenhet i ett enligt dem ”mindre fint område”. Slutade läsa hennes blogg av den anledningen, känns som den mentaliteten på något vis lyser igenom.
            ps. jag har skaffat nya vänner.

        Rätt uppenbart att hon leker något hon inte är och känner sig pressad av sin ”sambo”. Känns helt knasigt att hon dessutom tror att deras förhållande kommer vara i all oändlighet och pratar redan om”våra barn”. Han är rätt mycket äldre än henne och hon försöker väl imponera honom. Vanligt att äldre killar går efter yngre, naiva tjejer som är lättimponerade.

          Fast även om man uppfattar det som påklistrat så tycker hon inte så.

        + 10, Emma! Håller med dig. Tänker att det kanske är ett beteende hos nyrika.

        Jag menar, är man förmögen från födseln så kanske det kvittar om man har köksknivar från ikea än att det är köksknivar som används av prisbelönta kockar. Såvida man inte har ett matlagningsintresse såklart. Eller jag kanske spekulerar för mycket?

        Hugo och Paula känns ju lite på det viset också, det ska vara dyrt och gärna märkes.

        Rolex, dyra bilar, hus, restaurangen m.m och samtidigt skriver man att det är fult att skryta – men ingen insikt alls i att man skryter själv.

        Jättekul för dem! Jag vill verkligen inte verka missunnsam.

        Det är bara jag och mina analyseringar och funderingar like every day. Plus musik i bakgrunden. 🙂

      Det finns ingen överklass.

      Antingen har du klass och då rör du dig obehindrat i alla miljöer.

      Eller så har du ingen klass och passar inte in någonstans.

      Lite Magdalena Ribbing mår alla bra av och är en bra vägledare om man vill lära sig om klass och stil.

      Moa

        Så vad är arbetarklass och arbetare? Myggor?

          Människor.. Typ?

          Fattar faktiskt inte frågan.

          Moa

        Om man tillhör fel klass så blir man inte ens inbjuden till de fina rummen, verklighetsanknytningen hos Magdalena Ribbing verkar inte vara så bra men det kanske inte behövs i de finare kretsarna.

          Jag håller med dig men ändå inte. Ellinor tillhör ju ”fel” klass men rör sig ändå i de finare kretsarna. Likaså gjorde väll prinsessan Sofia innan hon träffade/gifte sig med prins Carl-Philip.

            Fattar vad du menar men enligt skallertidningarna så har ju inte Sofia blivit bemött med öppna armar av kungahuset, det har ju välkomnat henne pga hennes relation med Carl Philip och kärlek ser inte klass. Kan inte uttala mig om Ellinor för jag läser inte hennes blogg men man kan gifta sig in i överklassen, nu är ju hon inte gift men du kanske förstår vad jag menar en då, att relationen öppnar dörrar.

            Det är många i överklassen som inte alls accepterat Sofia och det handlar 0% om avundsjuka som folk alltid hänvisar till vad det än handlar om. Lika så är det ju många i överklassen, däribland kungen själv, som står för så konservativa åsikter att de tycker att det var fel att Carl Philip snuvades på tronen till fördel för en kvinna. Kungen har ju mins två gånger uttalat sig i media om att han tycker att CP borde få ärva tronen.

          Inbjuden och inbjuden?

          Jag ber inte om att få bli inbjuden någonstans. Jag tar för mig och bjuder in de som jag finner intressanta.

          Det handlar inte om att bjuda hem okända människor, det handlar om att vara generös och alltid visa respekt för andra. Resten kommer på köpet.

          Tror uppriktigt du går miste om något när du förväntar dig att andra ska göra saker för dig.

          Det jag menar är att MR kan bidra till, till oss alla är att lära oss vett och etikett. Det ger dig en säkerhet i sociala sammanhang som gör att du blir mer trygg i situationen. Bra början.

          Moa

            Oj Moa, du läser in aldeles för mycket i kommentaren. När man skriver om de finare rummen och att de är stängda för de från fel klass menar jag inte att jag vill gå på fester hos överklassen.

            Och om man möter en person som inte är så?
            Jag tror att jag gör allt lite för komplicerat nu, men ifall en person tror sig ha respekt, tror sig vara generös, tros sig besitta alla dessa vett och etikett reglerna som finns – men som egentligen inte har någon av de egenskaperna utan beskriver sig själv på det sättet. Och så besitter bordskavaljeren alla dessa egenskaperna – klaffar det inte då? Blir ju lite tokigt.

            fast, nu verkar du prata om vett och etikett? och inte klass som i samhällsklasser

        Brukar läsa Magdalenas vett och etikett delar (min pappa älskar henne) men hon tycks tro att allt är svart och vitt. Är allt det? Det är det ju inte. Man måste ju kunna vara objektiv och ha perspektiv.

        Även om man kan föra sig i alla rum betyder det ju inte att man kan föra sig med alla människor? Prata på samma sätt med alla människor och så vidare.

          Helt klart uppfattar vi MR olika. Jag tycker hon är skönt avslappnad till det hon håller på med.

          Jo, man kan faktiskt prata med alla under förutsättning att du är fullständigt ärlig med vem du är och vad du kan. Att vara social är en konst i sig men det har ingenting med ”klass” att göra.

          Nu tror jag att jag är ”lite” äldre än dig och det gör, så klart att jag rört mig i fler kretsar och övat mig mer.

          Du kommer också fixa det när du blir så gammal som mig. 😉

          Du kan det också, om du tror på dig själv. Man kan allt man vill.

            Tack, vad snällt sagt! Jag hamnar i så knäppa tankar av allt analyserande haha.

        Håller med!
        Magdalena Ribbing gör ju det mesta lite med glimten i ögat också… 🙂

      Ja att helt plötsligt sitta och diskutera med sina (nya och äldre) ”vänninor” om ”vems städerska som är bäst” är så larvigt.

      Samma som hennes nya stora bil- och jaktintresse, helt nya stil osv. Visst att man kan hitta nya intressen men när man skriver om allt på ett sätt som får det att låta som allt är så exklusivt och vuxet från ingenstans. Från noll till hundra liksom.

        Men hennes stil skriker ju inte överklass. Eller att det är stilrent som hon själv skrivit någon gång.

          Var tvungen att kolla hennes blogg och instagram efter diskussionen här i kommentarsfältet. Såg ingenting anmärkningsvärt. Ska tilläggas att jag inte kommer från en superrik familj eller så. Tycker heller inte det är konstigt att ha en städerska. Om man bor på många kvadratmeter och har ett hektiskt liv hinner man inte städa så ofta man vill. Jag och min make ska anlita ett städbolag som ska komma regelbundet till oss just för att det annars blir för smutsigt hemma. Att städa hela bostaden tar 3 timmar och den tiden vill vi lägga på annat. För att återgå till Ellinor så tycker jag inte att hon ser rik ut. Hon ser ut som en helt vanlig tjej, tycker jag. Däremot hade några av hennes vänner riktigt dyr inredning. Tänkte främst på deras matbordsstolar. Iofs kan det ju vara arvegods också. Sånt har vi en del hemma av. Skulle personligen inte köpa stolar för 50 000 kronor, men man tackar inte nej im man får det gratis ;).

      Det var den mest tråkiga och personlighetslösa blogg jag läst ?? hon är 21 år, uttryck som ”vad jag lärt mig genom åren”, ”våra gamla vänner”, och ”jag har alltid velat tillbaka till alperna/eller vad det nu var sen jag var där sist” (Med ”sist” menas som barn.) känns bara så fel

        ???

        Who is she trying to fool?

        Att läsarna köper allt det och typ dyrkan henne också..

      Jag skummade bara igenom kommentarerna så det jag skriver är kanske upprepning av vad någon redan skrivit.

      Nej, men kan inte bli överklass och speciellt inte under bara några år. Till överklassen föds man och det handlar mycket mer om sociala koder och uppförande än om pengar. Det finns många i överklassen som har ganska dåligt med pengar. Oavsett hur många miljoner man förtjänar så blir man inte överklass, men ens barn kan bli överklass med rätt uppfostran och rätt umgänge.

      Prinsessan Sofia och prins Daniel är inte överklass även om de på pappret är så överklass som man bara kan bli. Daniel har mer anammat överklassbeteende genom att vara diskret, medan det skriker nyrik och social climber om Sofia. Med tiden kommer nog hon också att anamma mer av överklassens koder.

      De som av många anser som överklass och som pratar om pengar, bilar osv. är i 95% av fallen nyrika. Det är i sig inget fel med att vara nyrik (bra med folk som betalar mycket skatt!), men deras beteende ses många gånger ner på av såväl överklassen som medel- och arbetarklassen. För att generalisera så är det de nyrika som är snorkiga och vill synas och höras (tänk Katrin Z och Blondinbella), medan överklassen är diskret och trevliga mot alla oavsett bakgrund.

      Nu ska jag försöka svara på din fråga utan att låta som en dryg jävel. Så här ser jag på det utifrån mitt perspektiv.
      Jag är född in i en familj med mycket pengar sedan generationer. Farföräldrar och morföräldrar hade stor herrgårdar med personal i hushållet mm. Jag är uppväxt med ganska strikt uppfostran, fått lära mig hur man ”ska” uppföra sig och bemöta andra människor. Jag har gått på Lundsberg, precis som min bror, kusiner mm.
      Mina släkt skulle ALDRIG någonsin tolerera att man skrattade åt någon för att den köpte en lägenhet i ett ”mindre fint område”, de skulle förmodlingen göra mig arvslös om jag gick ut på krogen och köpte bord eller vaskade champagne. Så beter man sig inte! Det är ett nyrikt och hemskt sätt att uppföra sig, att strö pengar omkring sig och visa upp allt man har och köper. Stil och klass kan inte köpas för pengar. Man kan däremot få en sund uppfostran fast man föds med pengar. De som du beskriver i din kommentar (har ingen aning om vilka de är) låter inte alls speciellt trevliga.

        Ungefär en sådan kommentar jag själv tänkte skriva. Har familjer med gamla pengar bakom sig i min närhet och mer ödmjuka, trevliga och omtänksamma människor får man leta efter. Trots att jag vet att de kan köpa ALLT och har eget plan m.m. Gör de inte det utan hushåller med pengar och tar hand om det de äger istället för att köpa nytt hela tiden. Det är stort skillnad på tex Blondinbella och någon med gamla pengar. De har en inneboende trygghet som vi utan pengar saknar. De vet vilka de är och behöver inte hävda sig. Deras namn säger något bara det typ. Har aldrig någonsin hänt att någon ur de här familjerna visat upp sin nya väska för 40 papp utan man bara har den för att man har råd.

      Är också väldigt nyfiken på varför Hanna och Ellinor inte verkar umgås längre??

    Oväntat att Isabella drar till med ett ”personligare” inlägg (egentligen helt intetsägande inlägg) om otrohet efter att många kritiserat att det bara är reklam och business ?

      Exakt min tanke

      Inte så oväntat. Men för några dagar sen skrev hon ett långt inlägg om att man skulle ha respekt för sig själv osv osv. Går inte hand i hand med att förlåta otrohet

    Kan nån snälla anmäla Ulrikaforsberg till RO.. Jag blir så less på att hon med så många följare på instagram inte kan lära sig att markera sina reklaminlägg (nu senast ellos).

      ulrikaaforsberg @ instagram.. Så störigt

      Varför anmäler du inte själv om det nu stör dig så mycket? 🙂

        Östersund är en liten stad

    Svar på M:s kommentar: Det är ju typ jag tänker på också? Varför då påtala att man är ödmjuk, jordnära, empatiskt + andra eftersträvansvärda egenskaper – när man håller på på det sättet? Vem försöker hon/de lura?
    Vad bra att du hittat nya vänner nu? Dina gamla känns ju bara som energisugare.

    Jag själv skulle känna mig så otroligt malplacerad ifall jag hamnar på en middag, eller någon annanstans med sådana personer, inte för att jag inte skulle kunna föra mig – utan jag skulle känna mig som en mindre människa.

    Straight outta förorten liksom 🙂

    Är också pga det jag inte vill ha en lägenhet inom tullarna (att jag inte har råd är en annan femma).

      Åh ja, jag håller med i det du skrivit! Det är så… ytligt, platt och tråkigt. Jag fick sjuka mindervärdeskomplex i dessa kretsar och dessutom pratade man aldrig om något intressant. Var det inte bilar (jag har inte ens körkort, tycker fortfarande tunnelbana är det smidigaste jag upplevt lol) så var det hur för jävligt det är att det byggs flyktingförläggningar i innerstan för att det sänker värdet på deras lägenheter (……….).

      Som tur är har jag släppt det där nu. Inte lätt att vara en bonne i storstaden alla gånger. 😉 Jag bor inte längre innanför tullarna heller, förorten ftw. <3

        Din kommentar påminde mig om någonting jag läst i Ellinors blogg, att man inte ska vara en bajsnödig människa. Med bajsnödig antar jag då att man är stel och tillgjord.

        Men alltså.. är inte dessa personer bajsnödiga då?

        Hoppas att du stannar i förorten, M! Där alla förbisedda personer med sjuka talanger bor 🙂 typ.

          Antagligen, ja. Få personer som är trygga i sig själva har ett behov att hävda sig på det sättet som jag upplevde att många gjorde. Väldigt bajsnödigt utan någon form av självdistans, och en väldigt elitistisk jargong. Tror att de flesta är rädda för att bli påkomna som sina riktiga jag och gömmer sig bakom entreprenörskap, figursydda skjortor och våningar i Vasastan och följer den mallen så gott det går.

          Kanske har att göra med en önskan om att ”bli” något, men en medvetenhet om att man inte kommer kunna komma in i ”finrummen” på grund av bakgrund och därför startar man en egen form av överklass.

          Jag hoppas också jag stannar i förorten. 🙂 Jag trivs bättre än vad jag någonsin gjorde när jag bodde i innerstan!

            Men att skapa sin egna överklass kan ju liksom inte hjälpa den rädslan tänker jag. Den ”riktiga” överklassen måste ju kunna se förbi det. Och även de i andra samhällsklasser, iallafall de flesta.

            Alla influencers snackar ju om att man ska fälja sin egna väg, vara den man är och inte kopiera andra. Men det känns ju samtidigt som att de säger emot sig själva där. T.ex ska en hög procent bli entreprenörer, vilket är fantastiskt i sig men jag tror folk glömmer sina begränsningar.

            Influencers anses ju framgångsrika men i vad? Jag kanske gör fel och mäter framgång med framgång. Men det känns som att alla försöker vara sig själva, vilket man självklart ska, men det blir pannkaka och de är precis som resten. Förstår du?

    Någon skrev under inlägget om BB att det är någon som heter Julia som skriver inläggen till BB:s blogg.

    Stämmer det?

      Det var en fundering bara pga Julias inlägg på insta om att hon hade nattat barnen och nu skulle välja film med Odd. Julia är Blondinbellas lillasyster. Hennes insta raderades tidigare idag.

        Såg inlägget likadant ut som det gör på Bellas insta (det finns kvar)?

    Dagens Dessie: ännu ingen uppdatering från fröken Dessie. Senaste uppdateringen var i onsdagskväll.

    Dagens Blondinbella: Ett kort inlägg om lek i parken med barnen med lite info/reklam om LCC:s nya volymsprej så är ”helt fantastisk”. Och ett inlägg om att hon ändrat inställning till otrohet och inte skulle dump Odd om han var otrogen utan försöka komma förbi det och lappa ihop förhållandet pga att de har barn. Hon lägger till längst ner att inget hänt så skvallerjournalistern behöver inte skriva rubriker om inlägget.

      Fint! Då var man helt uppdaterad igen!

      Älskar dina dagliga uppdateringar om dom två ???

    Prinsessan Gabjoss har varit hemma själv med J i en vecka och har redan börjat klaga. Nu får hon se hur det är för ”vanligt folk”.

      Vad är grejen med alla inlägg med adlinks? Behöver hon dryga ut kassan inför husbygge?

        Inte då, vill dra mig till minnes att hon svarade på frågor strax efter Jason föddes att dom sparar runt 20000 i månaden och att bara Fjodor tar ut föräldrapenning för att hon tjänar så bra på bloggen. Mycket märkligt…

      Vad är det för fel med att både mamma och pappa har varit hemma och hjälpts åt med barnet? Låter som en bra lösning för alla 3

    Man kan skilja på social klass och social status.

    Jag tillhör överklass när det gäller social klass. (Hög inkomst, fastigheter, tillgångar osv) men min sociala status är låg (Ingen titel, utbildning osv)

    En god vän till mig har låg social klass (låg inkomst och tillgångar) men hög social status (aristocratic titel och rör sig inom höga sociala kretsar såsom kungahus osv)

    Bloggare och nyrika kan väl oftast kategoriseras som hög klass men låg status. De har pengar men inga titlar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.