Forni köpte väskor för drygt 80 000 kr under 2016

Michaela Forni:

bags

Fornsikan låg verkligen inte på latsidan när det kommer till att bränna pengar under 2016 – det går tydligen braaaaaaa nu!
I runda slängar spenderade hon 80 000 spänn på väskor under 2016v och det var ju inte så att hon köpte en femhundra stycken utan hon fick endast 3(!) stycken för denna nätta summa.

En Louis Vuitton Twist bag, en Gucci Dionysus bag och en Saint Laurent Sac de jour. 
80 000??? ÅTTIOFUCKINGTUSEN SPÄNN?!?!??!!

Ja, de rika lever verkligen sitt eget liv…

37 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag är mest förundrad över varför man vill ha namnen och loggorna så stort på sin väska? Okej om man får dem för att göra reklam för dem men att betala sådana summor för att gå runt som en reklampelare förstår jag inte? Det finns ju jättefina väskor från de märkena utan en enda logga eller namn på.
    När jag var inne i en butik för ett tag sedan för att köpa en ny oljerock från märket Barbour så kom expediten springande men en modell med en enorm GUL Barbourtext över jackan. Jag frågade om den vanliga klassiska gröna oljerocken och då sa hon att nästan alla ville ha den med texten på, den var dessutom DYRARE än den utan text som jag köpte? Sen när blev det så här? Man förväntar väl sig ändå ett snällare pris på något som ser ut som en reklamprodukt?

      Det är väl inte konstigt att den som köper en lyxväska vill ha märket över hela väskan? Det är ju för märket som man betalat 80-90% av väskans pris.

      Är helt med dig men tror att det är dyrare eftersom du lite betalar för märket. Utan megamärket är det inte lika tydligt att det är just det märket ju. 🙂

        Jag trodde det var för hantverkstraditionen och kvaliteten.

          Eller hur. Vill verkligen inte ha en stor blaffig logga över väska/kläder. De märken ”man betalar mer för” syns i utförande och kvalité.

        Amelie, men om man kollar på tex Ralph Lauren, ET märke som de flesta känner till, så kostar ju det loggade sakerna en bråkdel av deras kläder som inte har ett enda märke på sig. De dyraste Hermesväskorna är bara en vanlig väska utan märken på. Kanske är det olika från märke till märke. 🙂

      Just Gucci Dionysus väskan är skitful med loggan på, men i materialet suede är den fantastisk ?

        Eller mocka, som det heter på svenska…

          Kom inte på det svenska ordet ? har märkt att jag glömmer enkla svenska ord typ hela tiden, och säger de engelska istället. Varför vet jag inte, svenska är ju ändå mitt förstaspråk.

          Störde dig det så mycket att det stod suede och inte mocka? ?

            Jag är exakt likadan!
            Och man gör ju sig ändå oftast förstådd 🙂

    Oj, svenska mästerskapet i frågetecken i min kommentar. ?

    Det gäller att slänga pengar för att få hänga med ”eliten” som bara är vanliga människor egentligen…när jag får inbjudan till Nobelfesten så ska jag börja se ” upp till eliten ” ?

    Om jag hade haft den ekonomin hade jag gladeligen lagt 80 000 på väskor eller något annat intresse jag har. Låter helt underbart i mina öron att kunna köpa det man verkligen vill ha.

      Det finns andra intressen som varken skadar djur eller miljö. 🙂 Forni har ju massvis med väskor sen tidigare

    Jag är mer förundrad över hur fula väskorna är ?

      Tycker dessa väskor är ganska fula, dom tilltalar inte mig iallafall. ?

    Min kollega har köpt en piratkopierad Michael Kors-väska i Turkiet. Det är pinsamt att se hur dåligt gjord den är. En dragkedja är redan sönder och sömmarna har börjat spricka upp på sina ställen. Metalldetaljerna är konstiga i färgen (säkert någon billig metallblandning) och ojämna. Ändå går hon runt med den. Modellen är det inga fel på men det ser så dumt ut när den ser så uppenbart plagierad ut.. Jag har både dyra high end-väskor och billiga inköpta från h&m och dylika butiker. Jag kan absolut känna skillnad i kvalitet om man jämför en väska 7000 kr och en väska för 350 kr. Men dyrt betyder inte per automatik att det är det finaste. Jag har haft billiga budgetväskor till fina tillställningar. Jag känner inte att en dyr handväska definierar mig som person, jag är trygg att kunna bära budget på finmiddagar!

      Har verkligen svårt för Michel kors så är kanske färgad nu men, av alla väskor en kan köpa känns det lustigt att köpa en plaggad Michel kors som typ inte ens är en dyr väska (och ful, egen värdering). Jag hade aldrig köpt en plaggad väska pga olagligt och kvalitén är dålig, då är det ju bättre att köpa ”kopiorna” i handeln som hm osv brukar komma med om något är populärt, men då får du ju inte märket.

    För att sätta detta i perspektiv så har min årliga inkomst legat kring 90k, då jag varit sjukskriven utan sjukpenning.

    HAHAHA.

      Nej fy ❤ Styrkekramar!

      Blir ledsen av att man kan tjäna så sjuka pengar på ingenting egentligen? Vi har jobbat sen vi var 18 och är nu 30 + och kommer inte kunna köpa hus osv på många år. Man skulle inte blivit lärare och sjuksköterska, utan man skulle fotat sina fruktfat och dagens outfits uppenbarligen.

        Tack. ❤

        Nu är jag utförsäkrad och har bara timjobb. Jag och min sambo lever på hans CSN medan han pluggar till lärare – och tja, vi vet ju hur lärarlönerna ser ut… som du skriver så borde vi naturligtvis vis ha börjat blogga för länge sedan om outfits och smink osv. … istället för att plugga till ett yrke som ger samhället något (i sambons fall) eller bränna ut sig på högskolan och därmed nu sakna både examen samt drivkraft framåt (i mitt fall).

        I ärlighetens namn så provocerar den här typen av lyxkonsumtion mig oerhört mycket. Särskilt då jag vet hur det ser ut på botten – jag har vänner och bekanta som till och med haft det sämre än jag. Det finns för mig ingen som helst rimlighet i 80k på en handfull väskor. Ingen.

        Jag uppskattar er betydligt mer än en person som fotograferar frukt. Jag respekterar er, och personligen värdesätter jag er mer. Det är ni son får samhället att gå runt, tillsammans med övriga yrkesgrupper. Utan er skulle Sverige stanna upp. DET skulle leda till en systemkollaps. Så tack för att ni finns!

    Nog för att alla prioriterar olika och det känns som att stödja patriarkatet att kritiserar just inköp av handväskor men… så mycket pengar för en väska är fanimej inte rimligt. Kan tänka mig en miljon saker jag hellre skulle lägga de där pengarna på och skulle nog ärligt talat inte må så bra i själen när jag gick förbi tiggaren utanför ICA med en sån på axeln. Inte för att jag själv skänker alla mina pengar till välgörenhet men ändå, 80 000 jävla spänn för några glorifierade tygpåsar! Hjälp.

      Det är nog en kritik mot bloggares orimliga och överdrivna konsumptionshets. Att det handlar om väskor beror på att det är just väskor hon har köpt. Men instämmer att fler manliga influencers bör kritiseras.

    den dagen en väska gjort mig lycklig o inte en människa, ska jag köpa mig lyckan.

    Om jag hade pengar att köpa en Hermes Kelly kanske jag skulle göra det eftersom jag tycker den är riktigt snygg. Men å andra sidan hoppas jag att jag inte skulle göra det och istället lägga pengarna på en upplevelse med familjen eller välgörenhet. Men om man har pengar så att man kan göra alla tre saker så skulle jag nog göra det. Eller kanske inte, vet fan i mig om jag kan motivera mig att lägga över 100’000 SEK på en väska även om jag även haft 1 mille att lägg på välgörenhet och 1 mille på familjen och samtidigt ha 130 mille över att leva på…

      Kellyn går inte på 100′ utan typ 77′ (i size 32, svart epsom med gold hardware). Iaf för ngn månad sedan när jag kollade sist. Birkin däremot går på typ 96′.

      Mvh
      En Kellyfantast

    Nu har My skrivit ett lååångt inlägg om utbrändhet, utbytt umgänge, njutsten, konkurs och det vanliga som kommer med jämna mellanrum.

    En del av mig tycker synd om henne och vill linda in henne i en filt och vagga henne. Hon är uppenbarligen en trasig själ.
    Å andra sidan känner jag att hon snart är 30 och mamma, dags att fokusera på det som är viktigt i livet.
    Lägga undan bloggen och kändisinbjudningar.
    Men det kan hon inte göra eftersom att uppmärksamheten är allt.

      Hon är knappast ensam om att gå på kändisfester och blogga. Nu verkar det ju faktiskt som om My behöver inkomsten från bloggen för att klara sig ekonomiskt. 30 är inte speciellt gammalt i bloggbranchen när det gäller kändismammor, så varför ska just hon sluta blogga och inte de andra? Är det för att du stör dig mer på henne som just hon ska sluta.

    Ja alltså, modebloggare är ett särskilt släkte.
    Engla är i skogen och grillar korv med sina barn iklädd sponsrade lyxkläder och Loui Vuitton väska.
    Förresten så måste hennes så kallad shoppingstopp i jan och feb vara extremt enkelt att uthärda. Drivor med kläder verkar komma ändå.

    Hur mycket grejer släpar folk runt på? När jag lämnar hemmet har jag nycklar, telefon och plånbok. Bilnyckeln om jag ska köra bil.

    För jag antar att dom inte knölar ner sina träningskläder där?

      Kamera, bok, en till bok ifall jag inte är på humör för den första, block, pennor (en miljard), hårborste (penntroll), sminknecessär (ängslig), faktiskt träningskläder 🙂 och således också skor, vattenflaska, hopprep (mitt har varvräknare :O ), triggerpunktsboll… varje dag, kan inte ränna hem och hämta i tid och otid ju 🙂 Fast nu har jag funktionell skolios p.g.a att jag haft för vana att alltid bära väskan på höger axel :/ är seriöst helt sne. Byt axel, tjejer!

      P.S Hur får man ens plats med plånbok, än mindre mobil (!), i bara fickorna? Tycker tjejbyxfickor alltid är jättesmå, får knappt ner busskortet liksom…?

    80 laxar kanske inte är så farligt när man får resten av garderoben + resor och dylikt sponsrat..

    Jag blir provocerad trots att jag egentligen inte känner att jag har rätt att bli det. Det är ju hennes liv och hon har ju tjänat in pengarna så egentligen finns ju inte skäl för mig att missunna henne. Skulle nog inte kunna lägga så mkt pengar på väskor men det är för att jag inte har fast bostad, sponsrade semesterresor eller kan äta frukost/lunch på stan när jag vill det. Blir lätt uttråkad av att läsa bloggar som henne eller Petra Tungården. Vi lever så olika liv. Är själv sjuksköterska och tjänar inte några jättesummor, har alltid greppat att jag inte kommer bli miljonär på mitt yrke. Men visst svider det att jag inte kan få mer än 200 kr i löneökning per år och sliter för att få ta min sommarsemester (som det alltid bråkas om) då har jag tur om jag har pengar kvar till en charterresa som jag kan åka på varannat år. Önskar då att mitt arbete kunde värderas högre ändå!

      Hon blåste flera bloggare på pengar när hon jobbade på devote, hon tog ut stora löner och bloggarna fick inget betalt.

    På andras bekostnad kan jag intyga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.