Bella ska köpa en ny Porsche – igen.

Blondinbella:

bella3

Vinnaren av priset ”Årets konsumtionshetsare” får nog faktiskt gå till Blondinbella.
Knappt har hon hunnit hänga upp alla bilder hemma på hennes kärleksbilder på den nya Porschen innan det ska införskaffas en ny.

bella2

Ursäkten är att det är bättre för miljön att köpa en hybrid och köra på el istället och det kan säkert stämma.
Dock tror jag att det är rent skitsnack!
Bella vill ha den senaste, coola bilen och kunde nog inte bry sig mindre om miljön.

Hade hon gjort det hade hon struntat i att flyga upp till Åre i 24 h för att underhållningsåka bilar och istället reflekterat över vilket avtryck en sån resa gör på miljön.
Att slentrianflyga land och rike runt kan inte kompenseras av att köpa en elbil.
Säg som det är – du tycker att det är coolt och status att ha en sån bil och du använder miljöaspekten som en undanflykt vid kritik.
Hon köper en ny bil, inte ens ett år efter den stora ”Grattis till mig själv på 10-årsdagen – jag köpte en bil men skrev den på min man som inte visste något”-Panameran för att den nya är snyggare!

Att byta bil varje år kallas KONSUMTION och är inte speciellt ”Economista-like”.
Blondinbella byter bil oftare än mina katter får en ny kattsäng och då är de ändå sjukt bortskämda och curlade men det får väl finnas måtta!

Tack för tips, Lisa!

31 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fan vad gnällig bloggen börjar bli. Det viner moralkakor runt öronen härinne. Jävligt svenskt, och jävligt mkt snark. Försök hitta ett sätt att underhålla som inte går ut på att lassa pekpinnar på andra tycker jag? Sitter du liksom och scannar bloggvärlden för att söka efter dåliga livsval/dålig moral? Det skapar ju en bloggosfär som blir otroligt homogen och svintråkig. Jag gillar människor som sticker ut och vågar leva efter annat än formulär 1A. Gör inte du?

   Fast CamCam moraliserar inte kring Isabellas köp, utan att Isabella försöker få lyxkonsumtion att låta som miljömedvetenhet! Att i sina böcker ge råd att tänka över sin Konsumtion för att vara en ”Economist”, och sen själv göra helt annorlunda är dubbelmoral och fräckt mot läsarna, och det är skitbra att CamCam tar upp det.

    Jag tycker hon moraliserar enormt mkt. Hon påminner mig lite om en Bror Duktig som sitter på kammaren och beskäftigt pekar ut andras fel och brister. Jag tror det leder till att bloggare slutar skriva om saker som ev skulle kunna leda till en offentlig uthängning. Trist.

    Sen undrar jag också vad man har för självbild när man gör det till slut levebröd att peka ut, göra underhållning av och döma andras livsval..? Ingen har väl 100% rent mjöl i påsen? Vi alla kämpar väl på konstant men inre konflikter och hur våran moraliska kompass ska klicka med den yttre verkligheten? Det finns säkert 5-10 blogginlägg som skulle kunna skrivas om CamCams livsval i allt från hennes relation med hennes kille, uppfostran, hur hon sköter sina vänskaper och hur hon äter. Men vad är poängen med det? Att pissa på andras imperfektioner och på så sätt bidra till ett samhälle där endast en perfekt yta visas upp? Facepalm..

     Oh, hur skulle de inläggen se ut? *Nyfiken på riktigt*

      Jag tänker att exempelvis ett inlägg som handlar om din fd. vän (som inte har något som helst med bloggar och sociala medier att göra) som ”slängde dig under bussen”, som du har skrivit öppet om här flertalet gånger, säkert skulle kunna vara intressant för många.

      Det finns ju alltid två sidor av historien och hittills har vi bara fått höra din sida som handlar om vilken dålig vän hon var mot dig. Hade vi fått höra hennes sida av historien hade det hela kanske låtit väldigt annorlunda.

      För övrig är ju det en sån grej man kanske inte ska skriva om på en stor blogg, dels för att du är mycket väl medveten om att många vet vem det är du pratar illa om. Bara det hade ju kunnat generera ett uppföljande inlägg med titeln ”Varför känner Camilla behovet av att berätta om privata bråk öppet på sin blogg där hon smutskastar någon som inte har möjlighet att försvara sig?”.
      Okej, lite lång titel. Men den kan nog filas på.

    Tänker inte säga varken bu eller bättre annars i den här diskussionen, men just när det gäller economista, så har jag tolkat det som att man inte ska leva över sina tillgångar, snarare än vad man får och inte får köpa.

   Aktivt val! Sluta klicka dig in till bloggar du ogillar att läsa. Enkelt!

    Jag tycker det är så fantastiskt roligt att bloggen som går ut på att kritisera bloggare, inte får kritiseras 😉

    Ska man gå efter ditt tips så skulle den här bloggen bli överflödig eftersom ni alla bara hade kunnat sluta läsa alla de bloggar ni stör er på/tycker är dåliga istället! 🙂

     Här inne kan jag ju läsa allt smaskigt som händer i bloggarnas liv, både positivt och negativt. Detta utan att klicka mig runt bland diverse bloggar och bidra till deras hårt avlönade lön 😉

   Varför är det som är ”svenskt” negativt? Har aldrig förstått det resonemanget.

  Så märkligt har knappt råd att ta körkort och här köper hon bilar hit och dit… Skönt att vissa har det bra :).

  Och plz Camcam kan du skriva något om Paows nya reklamfilm på hennes blogg för något resebolag som lades upp ganska nyligen. Skrattade så mycket, vet ej om det är en seriös reklam eller en bisarr parodi…

  så ointressant med bilar ???

  Bara produktionen av bellas nya Porsche skulle orsaka så mycket mer utsläpp än vad det skulle spara in med el istället för bensin/diesel ..

  Camcam, kan du inte ta upp Fokis resande också! Känns som att hon aldrig ifrågasätts för att hon är så söt och duktig, och hon måste väl fortfarande räknas som storbloggare?
  Det är sinnessjukt hur hon flyger fram och tillbaka mellan Thailand, Stockholm och Norrland flera gånger i månaden.
  Ifrågasatte detta i kommentarerna för några månader sen varav hon la ut ett försvarsinlägg om hur hon aldrig köper hem kött och hur hon är jättenoga med att köpa ägg från frigående höns och kan åka runt till flera olika affärer för att hitta det haha?

   http://www.fokis.se/2016/01/02/jag-bidrar-till-the-end-of-the-world/ här är inlägget! I princip ”jag vet att jag gör fel men jag skiter i det”
   Tycker det är så roligt det med frigående höns också, hon hjälper inte direkt miljön genom att åka taxi över hela bangkok för att hitta rätt ägg.

   Känner mig lite som en hemsk människa efter dessa kommentarer och för att förtydliga tycker jag Foki verkar vara hur gullig som helst och är en inspirerande och driven tjej. Men tycker inte att hennes hejvilda resande som är för ”familjens” skull är något bättre alls än kenzas ”jobb”-resor som har ifrågasatts.

  För att vara en person som säger sig vara SÅÅ intresserad av bilar och bilkörning tycker jag det verkar som att hon kör otroligt lite.
  Deras Panamera kan ju inte ha gåt långt, och det är redan dags för en ny?
  Lite äckligt faktiskt.

  Finns ingen anledning att tjata på Isabella om hennes bristande intresse för miljö och klotets överlevnad. Hon kör racet nu för att hon har råd och lust och eftersom hon är helt okänslig för kritik så kan vi inte räkna med att hon ändrar sig förrän hon själv vill.
  Och det där med en Porsche-hybrid för 1,2 milj är naturligtvis för att det är det senaste häftiga man kan skaffa.
  Att det sen går att glida ljudlöst på eldrift mellan Lidingö och Stureplan är väl kul? Inga utsläpp från elmotorn säger ni? Jaha, det är väl bra?

  Jag håller helt med dig, avskyr denna enorma konsumtionshets som konstant penetrerar ens blickfång, den borde minska.

  Dock behöver det inte bli så överdrivet att man vänder det till att istället bli en s.k minimalist där man kastar bort allt man äger för att leva ett ”sparsamt” liv, för att sedan allt som oftast komma fram till att man inte kan fortsätta leva så. Vilket sedan resulterar i att man går och köper tillbaka nya likadana grejer som man redan hade och vips så har man konsumerat det dubbla!

  Bättre utnyttja det man har hemma till fullo innan man köper nytt, och betänka eventuella framtida köp. Behöver jag verkligen den prylen? kanske finns det redan hemma något som går att använda till samma ändamål (Prova gräva lite i förråd och garderober först. Nu fungerar det inte riktigt som tillämpning till en bil, men då är ju en bil mycket sällan ett spontanköp).

  Men till saken. Jag har visserligen inte läst hennes inlägg (brukar läsa här istället, så slipper man allt jadajada och kan läsa bara det intressanta haha).

  I det du citerar så framstår det att hon faktiskt (eventuellt) förstår att det är just för hennes egna _samvetes skull_ och inte för miljön.
  Man kan ju hoppas om inte annat, för att det skulle handla om att ta hand om miljön är helt befängt. Då är det faktiskt bättre behålla sin gamla ”skruttbil” så länge den går framåt eftersom det ofta sliter mer på miljön att producera en ny bil än att fortsätta köra på den ”hemska miljöboven” som står hemma i garaget.

  Och precis som du skriver är steg ett att lägga av med dessa enormt resurskrävande flygresor, det finns betydligt bättre kollektiva färdsätt som fungerar alldeles ypperligt även för fröken Blondinbella med familj (T.ex. tåg med egen kupé där hon t.o.m. kan låsa dörren om sig), eftersom hon har ett flexibelt arbete kan hon även göra jobbet på tåget. Således gör det inget att det tar lite längre tid att ta sig fram.

  Vem skulle inte köpa bilar och resa om man hade råd?

  Just inköp av bil och vara en ”economista” går ju inte alls ihop, oavsett miljöpåverkan. Bilen förlorar massa i värde bara man kör ut den ur butiken, skulle tro att förlusten är på ett par hundratusen. Inte så rimligt ekonomiskt – om man nu slår ut en förlust under några månader så handlar det om enorma pengar i svinn. Men att ha en bra image kostar! Dessutom är det säkert roligt för den som gillar bilar 🙂 Särskilt ekonomiskt, nej. Men hon kanske inte ser sej som ekonomista längre – kanhända var det bara en titel för att kunna tjäna pengar under några år på boksläpp etc 😉

   Ingen som vet exakt vad som menas med att vara en ”economista”. Det har tydligen inget med att vara sparsam att göra utan mer med hur mycket pengar man har.
   Om jag har fattat det rätt betyder att vara en ”economista” bara att man inte ska leva över sina tillgångar. Har man mycket pengar kan man spendera och unna sig vad som helst bara man inte behöver sätta sig i skuld och hamna i Lyxfällan.
   Isabella tycker tydligen att det är ok att köpa en Porsche privat på kredit och leasa en Audi till firman bara för att det går bra nu. Hon är ändå en ”economista” även om hon är nog så miljöomedveten också.

   Jag har inte läst boken, men har sett henne svara på sånna frågor. Att vara Economista är att spendera efter sina tillgångar, inte att vara minimalist och inte lägga pengar på något onödigt alls eller något som man inte behöver.

  Att köpa en bil kan aldrig någonsin bli economista eller miljövänligt. Inte som det ser ut nu. Nej, en miljöbil är inte miljövänlig. Däremot är den miljövänligare än diesel och bensin vad gäller hur den rullar.

  Var inte bilen delvis leasad? Är det inte ett vanligt fenomen att man då byter bil varannat år eller hur länge leasingen nu är uppskriven på? Sedan håller jag med Emla om att Bella skrev att det var för _samvetets_ skull, och inte miljön. Jag tror många resonerar liknande i stora komplexa frågor så som miljöfrågor.

   Porschen är köpt privat men delvis kreditfinansierad. Verkar dock inte vara privatleasing utan kreditköp eftersom det är Odd som står som ägare och inte ett leasingbolag.
   Isabella svarade i bloggen att det var så låg ränta på finansieringen att hon tyckte att hon kunde placera sina egna pengar bättre och alltså delvis låna till Porschen.
   Audin är däremot leasad av Löwengrip Invest. Det var visst lägre förmånsvärde på Audin än på Porschen.

  Nu kan jag så gott som noll om bilar, så rätta mig gärna om jag har fel, men är inte Tesla rena elbilar? Alltså, inte hybrider, och därmed bättre för miljön? SAMT att dom är ena riktiga skryt-bilar. Så är det för miljön hon köper bilen, vore väl en Tesla bättre? Eller har jag fel? ?

   Ja, Tesla är en bil med endast eldrift. Nackdelen är att man blir beroende av laddningsmöjligheter dvs bilen kan inte ladda upp sig själv på det sätt som en hybrid kan.
   Än så länge är inte hela landet utbyggt när det gäller möjligheter att ladda en Tesla. Räckvidden på en full uppladdning anges till 40-50 mil. Man kan alltså behöva ytterligare en bil om man har en Tesla och är beroende av att kunna ge sig ut på längre resor utanför större städer och vid sidan av Europavägarna.

    Ååh, det klart! Tack för input!

  Jag tycker det är askul att hon unnar sig. Hon har bevisligen jobbat hårt och utvecklat nya ideer för att tjäna mycket pengar. Det enda som känns lite falskt är att hon hela tiden är så PK kring allt hon handlar. Varenda köp har ett större syfte än att hon faktiskt bara vill ha just den prylen. Men hela PK-grejen kanske handlar mycket om att hon inte vill få en massa skit för det hon köper…

  Snabb och tillförlitlig finansiering nu tillgänglig på bara 2%. Letar du efter tillförlitliga medel för att få finansiering? Planerar du att starta ditt drömföretag, men inget kapital än? Vill du få ett hem men vet inte hur man får de välbehövliga pengarna? Detta är äntligen ett gyllene tillfälle vid din tröskel för att bli finansierad utan krångel och stress eftersom du är garanterad att njuta av våra pålitliga finansiella tjänster som är tillgängliga för alla på bara 2%. Vänligen maila oss för snabb svar på freemanloanfinance@gmail.com och få Godkänd idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.