Dagens tankenöt..

nöt

I bloggvärlden poppar det upp märkliga fenomen lite då och då som efter ett tag förvandlats till en alldeles normal företeelse som ingen ens reflekterar över.
En av dem är ”unboxing” – alltså när man filmar eller fotar sig själv när man packar upp en – vanligtvis – märkesväska. En som verkligen dragit detta till sin spets är Nicole Falciani som tvingade med sig stackars ”Eric Shadedey” ner på stranden så att han kunde fota henne där i sanden med sin nya väska.

Jag har en teori kring detta – men den appliceras bara på ”unboxing” av just märkesväskor, inte så mycket på att slita upp Nellypåsen som man just hämtat ut på posten.

Under lång tid – och fortfarande – så anklagas vissa bloggare för att köpa plagiat – alltså ”fejkväskor och skor”.
Vissa designers tappade helt i status eftersom var och varannan fjortis sprang runt med plagierade ”Speedyväskor” från Louis Vuitton och fejkade Chanelväskor och ”unboxingen” kanske är en naturlig konsekvens av det?

Kanske genomgår bloggarna den här – näst intill – rituella procedur för att verkligen kunna visa på att väskan är äkta?
Varför skulle man annars visa upp påsen, lådan, silkepappret, kvittot och till slut väskan på bloggen?
De kan väl inte på riktigt tro att någon FAKTISKT bryr sig om silkepappret eller påsen? Så länge det är en STOR logga på påsen så är det två tummar upp!

Det är där lekmännen skiljs från proffsen. I unboxingritualen.

Visst är det ett urfånigt fenomen?
Men… Som den storproffsbloggare som jag nu är så har ju även jag köpt en ”vardagsväska”, stor nog för att rymma allt ifrån kalender, dator, kamera, ego mm och det ska jag banne mig ”unboxa” för er i kväll! Vilket treat va?

Vill ni att jag ska ha någon typ av ”räkna nedkalender” så ni kan följa en klocka ticka ner minut för minut?

down

 

46 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nu framgår det inte helt tydligt av ditt inlägg men jag får en känsla av att du inte har en aning om fenomenet unboxin och hur och när det uppstod och hur stor den grejen var på tex youtube… Det här började alltså inte på bloggar och r inte en ny grej…

    Unboxing is the unpacking of new products, especially high tech consumer products, where the process is captured on video and uploaded to the web.

    Yahoo Tech places the first Unboxing video to be for the Nokia E61 cellphone in 2006.[1] According to Google Trends, searches for the term ”unboxing” began to surface in the final quarter of 2006.[2][original research?] Early unboxing videos were focused mainly either on gadgets or fashion items,[3] however once the trend took off unboxing videos were available for, as Yahoo’s Deb Amien put it ”nearly every thing that is available for purchase”[1] By 2014 the popularity of the videos were such that some companies[which?] had been known to upload unboxing videos for their own products,[4] whilst others sent products to uploaders for free.[4]

    Some consider the popularity of this practice is due to the ability of showing the product exactly for what it is without any adulteration advertisers usually make around the product. Being able to see what one is getting can contribute to the decision process.[5] Some users have tried to make these unboxings more interesting by adding special effects or doing them in different ways, such as underwater unboxing of a waterproof smartphone.[6]

      Man kan väl ändå inte jämföra de unboxing videos du pratar om med det bloggarna gör med sina väskor haha!

        Förstår inte din fråga.

          Teknik-väskor.
          Gissar jag…

        Det ÄR skillnad att unboxa en ASUS gamerdator mot att unboxa en Chanel väska.

          Jaaaaa?

          Men nu gjorde jag inte en jämförelse utan påpekade att Cam fick det att låta som att unboxing som sådant är ett nytt fenomen. Det var allt.

          Om ni dessutom hängt med så kom trenden att unboxa på youtube märkesväskor mm också snabbt. Bara att läsa i den engelska texten som jag kopierat in. Behöver ni hjälp med översättning?

      Jag är så förundrad över att du orkar vara så pretto hela tiden.

        Vet du fastän du inte menade så så tar jag det som en komplimang. 🙂

        Fast jag ska vara så ”pretto” att jag korrigerar din terminologi lite. 😉

        Jag försöker inte vara pretto utan vara så korrekt som jag orkar och kan. Men det händer så klart att jag misslyckas i mitt uppsåt.

        Är det inte fantastiskt med människor som kan informera om saker man inte redan hört talas om/vet? Det tycker jag, för alla kan faktiskt inte veta allt.

          Ibland uppskattar jag Hmm, ibland inte. Men fördelen med internet är är att jag skippa Hmms kommentarer om jag inte känner för att läsa dem, så jag känner därför ingenting negativt gentemot Hmm. Om Hmm däremot jobbade med dig eller var i min umgängeskrets och hen alltid skulle ha en åsikt om allt/vet allt osv. Skulle jag troligtvis slå hen på käften. Vi har en sådan i min umgängeskrets, den personen bjuds inte med särskilt ofta. Det är väldigt jobbigt i längden med sådana personer.

          Tycker för det mesta om dig Hmm, i alla fall när jag läser dina kommentarer. Du får på tok för mycket hat!

            Vännen,kan inte du ge henne en liten kram? Du är ju så bra på det.

            Absolut kan jag det, söta LISA. Behöver du också en?

            Tack men nej tack.

            Okej, kanske en annan gång! ?

            Susawoo: He he, alla som är runtomkring mig är väldigt smarta och pålästa och kan en hel massa om saker jag inte vet så mycket om. Sjukt givande. Älskar när folk vill dela med sig av det de kan och är passionerad av och får mig att känna mig lite smartare när jag fattar vad de berättar om.

            Observare att med påläst så behöver det inte infatta högre studier. 🙂

            Tack för kramen. 😉 😀

    Har tyckt att det är astråkigt och töntigt som fenomen sedan det började. Oavsett vem som gör det, och vad de packar upp – jag kunde inte bry mig mindre om jag så fick betalt för att bry mig mindre.

    Tycker i och för sig att mukbang-trenden är ännu konstigare. Kanske för att jag äcklas av smaskljud. Men också för att jag genuint inte förstår fascinationen med att se andra människor äta.

      Haha, ja. Rent antropologiskt är det fan lättare att förstå den burmesiska stammen där man förlänger halsarna genom att bära metallhalsband än att det finns en hel kultur där folk tittar på andra människor som PACKAR UPP LÅDOR.

    Jag tror definitivt det har att göra med att bevisa äktheten på det man köpt. Men jag har faktiskt endast sett det här fenomenet på Youtube. Känns konstigt att det spridits till bloggar för bilder är ju faktiskt rejält lättare att manipulera än en vide. Så för mig bevisar det inte att en vara är äkta för mig på samma sätt mot om den visas upp i en video. Och ja, kör en nedräkning på din unboxing Camilla!!!

    Den enda unboxing-film jag på riktigt har uppskattat och ansett vara värd att någon filmat och laddat upp är när en Persson hade hittat och köpt sin absolut no.1 önskeväxt. Det var fint ?

      Persson? Nä en *person ska det vara

        Trodde du menade ”en Persson” som ”en vanlig människa”, typ som ”Svensson” ?

    Unboxing är ju superstort! Fattar ej grejen dock. Mina kids kan kolla på Youtube-videor när någon öppnar leksaksförpackningar huuuur länge som helst, så något har det ju ?

      Eller dessa jäkla kinderägg… haha!

        Eller hur!! Whats up med det? Haha
        Sökhistorik på våran Youtube:
        – Play-doh food
        – Kinder Maxi surprise
        – unbox disney

        ?

      Min 2åring älskar Youtube klipp där dom öppnar olika kinderägg?

        Min med!!

      Jag absolut ÄLSKAR unboxning videos på youtube! För min del med fokus på väskor och iPhones. De gångerna jag själv går i tankar att köpa en ny väska av något märke eller en ny telefon har jag alltid slukat varenda unboxingklipp som går att hitta. Det är ett bra sätt att få en mer realistisk bild av hur produkten ser ut, samt lite tankar om den från någon annan än tillverkaren. Sen älskar jag hur tjusigt inslaget det oftast är.

      Mer unboxing till folket! 🙂

    Kan du inte snälla låta din sambo fredagshandla och unboxa ica-kassen? Låt honom gå riktigt wild n crazy och ta ut svängarna genom att köpa laktosfri mjölk istället för vanlig, pepsi istället för cola och gul paprika istället för röd osv. Alla dessa överraskningar och utsvävningar för att garantera att du blir så ”excited” som möjligt.

    Ja tack… det vill jag se. Sen kan jag ta över någon gammal ”skräpväska”, som ligger och skräpar hos dig.
    En gammal ryggsäck vore fint och då menar jag inte den du fick, när du åkte ill London… utan en där man kan få plats med kafftermos, Bubbel, glas, koppar och lite ätbart.
    🙂

    Jag tycker det var en fantastisk upplevelse när jag packade upp den Chanel-väska jag nyligen köpte. Den var så fint inslagen och det kändes verkligen som en fin present till mig själv. Det kändes som ett stort ögonblick faktiskt. Jag fotar inte mycket i vanliga fall, men denna gång kände jag att jag ville föreviga det hela och fotade varje moment. Om jag haft en blogg eller ett instagramkonto där jag brukar visa upp saker jag köpt skulle jag nog lagt upp fotona/filmen där. Jag tror inte att det är för att man vill visa äktheten. Kan man kopiera väskor kan man kopiera påse, papper, snören, kvitton, äkthetsintyg etc…

      När jag väl köper min drömväska kommer jag nog föra samma? Jag har velat ha en speciell väska i flera år och snart är det dags att äntligen köpa den, då kommer jag verkligen vilja föreviga den stunden! Förstår dig helt klart?

    Mer unboxings till folket!
    Jag älskar att glo på unboxingvideos på youtube. Det är lagom intressant men ändå lite tråkigt så perfekt när man ska somna, lugna en panik eller ångestattack eller bara slötitta på som underhållning när man är hög.
    Subscriptionboxmom12 var min favorit förut. Hon öppnar lådor hela tiden. 🙂

    Ska börja filma min unboxing av McDonalds och sen övergå i en mukbang där jag äter chicken Nuggets medan jag framför en monolog. Erkänn, ni vill se?

    Nja, jag tycker det låter ogenomtänkt. Om jag hade varit modebloggerska tvekar jag på att jag hade brytt mig så pass mycket om töntiga rykten om att bloggerskor köper fake-väskor att jag känt mig tvungen att göra en unboxingvideo och bevisa äktheten. Jag vet däremot att alla inte delar mitt intresse med kläder och att det finns människor som exempelvis hellre går ut i skogen och njuter av naturen, än att gå in i en walk in closet full av fina kläder och märkesväskor. När jag köper dyrare kläder/accessoarer är det faktiskt en upplevelse att öppna paketen när de kommer hem (nätshopping). Det är fin känsla och om jag hade haft märkesväskor och möjligheten till en walk in closet hade jag dessutom ställt dem i en fin hylla för min egen beskådan.

    Kalla mig töntig, fånig, knäpp, det enda jag bryr mig om är att inte skämmas över mina intressen.

      Jag kallar dig inte töntig. Jag kallar dig frände. 🙂

    Nicole Falskniani är synonym med en fet moonande bak för mig efter att hon taggade Jenny Strömstedt i sitt IG flöde efter detta krönika av just Jenny
    http://www.expressen.se/kronikorer/jenny-stromstedt/karaste-smasystrar-varfor-visar-ni-rumpan/
    Nicole tycker att Jenny klankar ner på henne.
    https://www.instagram.com/p/BPznYZiF-5P/?taken-by=nicolefalciani&hl=en
    Så Peg Parnevik blir intervjuad av Expressen ang att även hon visar baken på IG och säger att nu när hon inte längre har dålig självkänsla (Hon får kn..la) så kan hon visa sin ŕumpa.
    http://www.expressen.se/noje/peg-parnevik-darfor-visar-jag-rumpan/

    Jag känner mig gammal och omodern när jag läser ovanstående. När jag var ung (länge sedan. När streptococcusarna gick på gatan.) så ansågs det WT att rumpposera utan att ta betalt och nu är det helt OK.
    Var det bättre förr?

      Jag vet inte LISA, men var det vanligt att uttrycka lika mycket (kvinno)förakt som du just gjorde förr också? isåfall ligger nog förr och nu på samma nivå av bra…

        Var i ligger kvinnoföraktet?

      ”Hon får kn..la” ????

    Helt OT, men det här med de tjockare ögonbrynen som är mode nu. Jag tyckte när de kom att de var bra mycket snyggare än de tunna streck som var mode under 10-talet. Men nu verkar de bara bli tjockare och tjockare och jag tror att vi om tio år kommer titta på bilder av dagens ögonbryn och tänka ”what da fuck where we thinking?!” Känns det inte som att ögonbrynstrenden börjar gå över styr med ögonbryn som är allt tjockare och allt fyrkantigare?

      ”börjar gå överstyr” är fasiken en underdrift. Det har gått överstyr för längesen, highlightingtrenden ska vi inte tala om. Och fransarna som slår upp i pannan typ. Bemärk att jag ÄLSKAR smink och skönhet men hallå! Dagens sminktrender är inte vackert.

        Jo, jag håller med. Men just ögonbrynen verkar vara en lätt trend för kvinnor att hoppa på. Highlighting, countouring och fejkfransar verkar kräva mer insats. Fast jag ser rätt ofta unga kvinnor med tjocka brun streck under kindbenen som resultat av dålig countouring… De kommer nog också tänka ”vad fan tänkte jag på” på samma sätt som jag ser mitt tonårsjags ivriga kajalanvändande…

    Fast att skriva att Louis Vuitton och Chanel helt tappat sin status är väl ändå att överdriva?!

      Jo, jag tror faktiskt det. Jag har alltid förut sagt att jag ska köpa en Chanel om jag vinner på Lotto. Men efter allt plagiat och att alla visar upp äkta, har längtan efter en märkesväska helt försvunnit.

        Det räcker med att känna på eller lukta på en äkta Chanel för att inse att skillnaden är stor mellan en äkta och en fake. Och DU vet ju att den är äkta. Tappar ej heller så mycket i andrahandsvärde. Fortsätt dröm så kanske drömmen blir sann en dag!

    Kan inte bli mer ointresserad. Att se folk packa upp sin nya väska. WTF?! Att köpa och stoltsera med en produkt för 30000 som kostar 300 att producera. Det är inte min grej.

    Du som håller järnkoll på alla bloggares märkningar av reklam. Har du missat Sofi F`? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.