Kenzas samarbete med Google.

Kenza:

För några veckor sedan skrev Kenza om ett samarbete mellan Google och Ivyrevel och nu har de avslöjat vad kollaborationen gick ut på – en app som kan skapa upp unika klänningar för just dig baserat på information om dig som den samlar in genom dina aktiviteter på din telefon.

Sjukt smart egentligen men kommer förmodligen kosta skjortan nu i början.
Men vem vet – kanske är detta framtidens sätt att shoppa?

Appen kommer att lanseras för allmänheten senare i år, men redan nu kan ni signa upp er HÄR för att ha chansen att vinna en helt egen Data Dress och vara först med att testa appen! THE FUTURE OF FASHION IS HEEEEERE! :-))//Kenza

Man kanske skulle signa upp och se vad den här appen skulle skapa för klänning baserat på mina aktiviteter?
En one piece-klänning gjord på sofftyg?

Tack för tips, Simon!

47 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Onepieceklänningen låter som nåt för mig!!

    Förlåt att jag snor kommentarsfältet här till nåt annat, men är det nån som har Blondinbellas parfym? På kronans apotek får man den på köpet om man köper 3 andra produkter från LCC! Är det värt att köpa en produkt extra för att få den? Luktar den gott? 🙂

      Jag tycker flaskan ser ut som en sån där man sticker ner doftpinnar i men har ingen aning om hur den luktar… Har de ingen man kan få provsniffa på?

      Jag har den (fick på köpet). Den doftar helt okej

        Helt okej som i helt okej doftrenare på toaletten eller som helt okej som parfym? Var den inte hutlöst dyr från början? Värd de pengarna?

      Luktar jätte gott när man har på den men efter några minuter luktar den pulvermos ?

        Ahahahaha! Pulvermos?!?!!?

        Nääää gör den ju ändå inte ? Den jag har luktar iaf hur gott som helst, perfekt på jobbet. Det enda är väll att den är ganska intensiv direkt när man tar på den men inte så långvarig, så man får fylla på under dagen, enda negativa som jag fann iaf

          People! Ha inte parfym på jobbet! Vet ni hur dåligt man (=arbetskompisar, ev. kunder m.m) kan må om man är allergisk/får migrän av det? Inte? Jo, jättedåligt. Nu vet ni.

            Då får man väl säga till om det och förklara situationen. På mitt jobb är det nötförbud p.g.a. min allergi. Nötförbudet uppkom då jag bad om det då jag är mycket allergisk. Så, testa att be om parfymförbud, eller prata med facket.

            Absolut. Men det gäller att folk tar det på allvar också.

      Nej! Den luktar förfärligt, typ som alla jordens blommor blandat med lite tant. Inte min smak för fem öre.

        Håller med dig! Jag är rätt känslig mot dofter så jag tyckte den luktade alldeles för starkt (fick huvudvärk) och kanske lite för ”tantigt” för mitt tycke. Min mamma tyckte inte heller om den så svärmor fick den av mig.

          Schysst! ”Jag gillade den inte, inte morsan heller, så här har du, svärm. Som ett bevis på hur mkt jag gillar dig” ?

          Schysst! ”Jag gillade den inte, inte morsan heller, så här har du, svärmor. Som ett bevis på hur mkt jag gillar dig”

    CamCam har du adressen till Bloggbevaknings podden del 2?

      Du hittar alla podavsnitt här – https://calua.podbean.com/

        Tack!

    Som den lilla foliehatt jag är tycker jag allt sådant är läskigt… hahaa

      Samma här! Min foliehatt är gjord av aluminuiumfri folie, man vet ju aldrig vad aluminiumen ställer till med i kroppen! Speciellt när den ligger an mot hjärnan! :O

        Är den vegansk också? 🙂

          Självfallet! *lyfter på min veganska och aluminiumfria foliehatt*

            NU behöver vi like-knappar!

    Det är en väldigt ball och häftig idé, känns futurisktiskt och intressant. Men allvarligt talat, förutom att det vore kul att ”leka” med appen och se vad den kommer fram till för klänningsdesign, kommer någon verkligen använda den? Jag tänker att man oavsett livsstil ju redan vet precis vilka modeller, färger och snitt man är i ”behov” av, inte är man så frånkopplad sin egna livsstil att man inte skulle fatta ett både snabbare och effektivare beslut angående sina kläder själv? Jag ser direkt om jag tycker nåt är snyggt eller inte och nästan lika snabbt kan jag avgöra om jag själv skulle klä i plagget eller inte. Sen tycker jag att tanken på att Google som är ett av världens största företag skulle få tillgång till en massa mer information om mig, min livsstil och smak är ganska problematisk. Dom har redan koll på mig så det räcker och blir över, har jag klickat på ett enda plagg från en onlineaffär ser jag direkt annonser för det plagget i marginalen på alla hemsidor jag besöker efter det.

      Självklart är inte det här något för alla.
      Det här är väl till för såna som vill ha något helt unikt. Eller för de som tycker att det som finns i affärerna är tråkigt och knappt aldrig hittar något de älskar. Osv.

      Visst, man kan gå till skräddaren. Men det här kan väl ses om framtidens skräddare.

      Hade inte jag kunnat tillverka egna kläder så hade jag absolut använt det här om jag hade haft råd till det!

        Jo, jag förstår vad du menar men det är inte riktigt samma sak tycker jag. Skulle jag gå till en skräddare eller för all del via Kenzas app och be hen/den sy nåt efter mina intressen skulle det nog bli rätt hysteriskt. Jag gillar att måla, äta, slösurfa och åka bil men mina estetisk preferenser har ingenting med varesig bilar eller mat att göra. Alltså ens smak och ens intressen/aktiviteter är ju inte alltid samma sak.

      Håller med, jag har svårt att se att det här blir något kul. Appen har typ mest gps-data så det lär bli orimligt mycket kartbilder. Och så lite random frågor, men mitt svar på ”Did you rock it at work today?” avslöjar nog ganska lite om min klädstil… Nivån på det här känns som alla dåliga ”vilken disneyprinsessa är du”-quiz man tagit genom åren. Kul att se vad den säger, men den har alldeles för lite data för att kunna ha rätt ^^

    Eermm.. kanske låter gammalmodig men är inte alls intresserad av sån tjänst. Jag vet vad jag gillar och om jag hade ekonomin så skulle jag gå till en skräddare och sy upp mina kläder. Sen har jag svårt att se en app ska utläsa mina estetiska referensramar utifrån min vardag.

    Känns rätt onödigt och som något enbart överklassen kommer använda.

      Farsta-glittret kommer använda, ”överklassen” har just det, Klass.. ?

        Hahaha om du tror att du har klass så förlorade du just den när du sänkte någon annan för att höja dig själv. 🙂 Bye bye

    Även om jag själv inte kommer använda mig av tjänsten tycker jag att idén är spännande, skulle gärna jobba för ett sånt här företag även om jag är oteknisk. Typiskt mig att vara opponenten och tycka motsatsen till alla andra i kommentarsfältet, man är udda helt enkelt.

      Håller med dig! Spännande idé och jag är riktigt nyfiken på hur min skulle bli. Många har ju anklagat Kenza för att vara copycat och mainstream. Det här är i alla fall något helt nytt. Något fräscht. Jag är positiv!

    Nu är jag inte superinsatt i vilken målgrupp Ivyrevel har men man kan anta att de vill satsa på ett klientel med högre inkomst iom denna app? För, även om appen skulle vara gratis att ladda ner, misstänker jag att det inte kommer vara det allra billigaste att framställa skräddarsydda kläder för alla som använder den. Men vad vet jag 🙂 dom har säkert en plan bakom allt. Iallafall tycker jag idén är väldigt spännande och det ska bli intressant att se hur det går för den 🙂

    Skulle inte lita på en sån app – jag kollar ofta på klänningar jag tycker är fula, det hade ju kunnat bli jättefel. ?

    Apropå Kenza, är det ingen annan som tycker det är märkligt att Kenza inte nämnt Janni D typ en endaste gång under Zanzibar-resan (inte heller på nåt foto eller i vloggarna..), är de inte kompisar??

    Vet verkligen inte vad jag ska tycka??
    Och hur ska den formas efter mig när man mest är på jobbet och hemma och ute i naturen? Hur ska den forma en klänning efter detta?

      M, det lär ju inte bara vara klänningar. Är du mkt i naturen kanske du får utomhuskläder designade, alternativt att du kommer se ut som en vacker älva eller Skogsmulle 🙂

    Jag vet inte om konceptet kommer att bli en succé (åtminstone på en gång i dess ursprungliga form) men jävlar, vilken cool ide! Oavsett om själva Data Dress blir en framgång eller ej, så sätter detta Ivy Revel på kartan och är en rejäl boost för företaget inom nichen fashion+tech. Dessutom har företaget både H&M och nu Google ’bakom’ sig, så fler roligheter tror jag att vi lär få se.

    Väldigt imponerande, kul för Kenza och resten av Ivy Revel-teamet (och Sverige, så klart, alltid roligt att ”lilla” Sverige utmärker sig i världen, heja!)

      X, jag håller med dig! Superhäftigt att Kenza vågar satsa på en så risky innovation 🙂

    Jag tycker alla tekniska innovationer är spännande så jag tycker det här är ett jättekul initiativ! Ni alla som kommenterar låter så mossiga (’vad ska det vara bra för? Det var bättre förr’ osv osv). Jag tror verkligen att detta verktyg kommer behöva lång tid med utveckling innan det passar en större målgrupp (tex att man kan fota favoritkläder, skriva in färger etc man gillar etc för att ge appen mer info att basera sina designer på), men det är en bra start! Go Kenza som vågar sig på något så innovativt! Hur häftigt vore det inte om alla i framtiden kan få en personligt designad garderob? Tänk då kommer det vara coolt att ha något som någon annan har för att allt annat är unikt 🙂

    Förstod det som att mönstret är delar av kartan över hur man har rört sig under veckan… Ser ut så i videon och klänningen Kenza har på sig. Nej, inget för mig. (Den var inte ens fin, men gillar typ inget från Ivyrevel)

    Så ingen reagerar på en app som loggar ALL information?

    Allting blir mer och mer loggat och inget är privat. Våra mail är inte privata och facebook är inte privat. Låt oss ha en app till, som kan samla in alla våra vanor… Bra idé…

    Det här känns som en app som är kul om man lever ett liv som många influencers gör. Liksom går ut och äter flera dagar i veckan, kan disponera sin egen tid mycket, går på event och fester osv. Min klänning hade inte blivit så himla rolig precis där det enda jag rör mig är till och från universitetet eller jobb, till Ica maxi och ut med hunden eller till gymmet typ….

    Appen fungerar precis som Facebook. Man märker ju att annonser som har koppling till saker man har sökt dyker helt plötsligt upp på FB. Den här appen fungerar nog på samma sätt, den följer dig överallt, noterar allt du gör och skapar en databas. Blir inte förvånad om den får ha tillgång till ditt fotoalbum (Samsung mobiler har ju appar som kräver det), det lär ju hjälpa den på traven.
    Det intressanta dock är hur den genererar en klänning eller ett mönster.

      Vet att det är baserat på AI koncept, men ändå, intressant

    Generellt läser man (läs: jag) väl inte användarantal, men om man tycker att det är att det är ett problem med target marketing, så bör man nog göra det där.

      Oj hur blev det där?…. *om man tycker att det är ett problem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.