Say what?

Paula Uribe:

ladyboy

I Patong är festen och där man kan se alla ladyboys. Av tidigare resor så finner jag sådana miljöer fascinerande och med avsmak. Det får mig att vara ännu lite gladare över att komma ifrån Sverige.//Paula

Antingen är det jag som inte förstår vad en ”ladyboy” är eller så är det Paula som har en väldigt märklig syn på andra människor.
När jag googlade på ”ladyboy” så fick jag upp att det helt enkelt rör sig om transpersoner från Thailand.

Menar Paula prostituerade transpersoner eftersom hon ser på dem med avsmak?
Det måste hon väl nästan göra för uttalandet känns inte som henne – att transpersoner generellt är ”avsmakliga”? (Älskar att skapa nya ord, hehe..)

Tack för tips, Julia!

47 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag uppdaterar det som att hon får avsmak pga de ”visas upp” på en fest? Som att man ska gå dit för att bara titta på dem. Och om det är så hon menar, så förstår jag henne helt.

      Jag uppfattar det – ska det stå såklart.

      Så kanske det är.. att det är festen hon ser på med avsmak, inte personerna… That makes way more sense…

      Ja, precis. Hon skriver ju ”miljön” – att människor visas upp och folk står och stirrar. Det är väldigt tydligt tycker jag att hon inte alls avser dessa ladyboys när hon skriver ”avsmak”. Skärpning med läsförståelsen, CamCam!

        Ja, men dessa ladyboys ingår ju liksom I den miljön. Skärpning med attityden, Anna!

        Håller med Anna att det är mycket förståeligt att hon inte syftar på avsmak mot människorna.

          Ja det känns som om CC har lite bloggtorka för har varit typ en vecka nu där inlägg medvetet har feltolkats för att få en story. Totalt ointressant blir det ju. Mycket roligare att läsa när det är ordentliga problemställningar men vad kan man kräva av en blogg…

        Inget fel på någons läsförståelse här. Det är Paula som är helt fantastiskt dålig på att skriva. Jag vill typ slita av mig håret och rätta till hennes dåliga språk om jag så måste skriva med mitt eget blod.

        Hade hon bara skrivit någorlunda korrekt och formulerat sig på ett sätt där hon helt enkelt får fram sin poäng så hade det inte blivit några missförstånd.

          +1000
          Ja men eller hur?! *ge oss gillaknappen tillbaka fort*

    Gabriella joss skriver i en kommentar att hon och Fjodor fick lån då båda är fast anställda. Kan väl inte stämma, han började väl nytt jobb för någon vecka sen?

    Och någon Umeå-bo som kan berätta om området de köpt tomt i? 🙂 (hej nyfiken)

      Idag är det rätt vanligt att man förhandlar bort provanställningen och blir fastanställd direkt.

      Min sambo blev fast anställd direkt, innan han ens hade börjat en endaste dag.

      Vilket område rör det sig om?

      Vet inte riktigt om det finns så mycket att säga om området. Det ligger lite utanför Umeå, alltså varken gång eller cykelavstånd in till centrum, det mig veterligen bara villor och bostadsområden där, inga affärer eller så.
      Det omfattas av lokaltrafiken med en buss i halvtimmen ungefär.
      Jag personligen tycker att området är tråkigt, om jag vill bo i stan skulle jag bo närmare så jag kunde gå eller cykla ner på stan.

    Jag uppfattar det också så att dessa transpersoner visas upp som djur på cirkus. Hade också känt avsmak tror jag.

    Får nästan samma känsla under Pride, som ju har ett så viktigt budskap, men jag har förstått att många som går för att titta på tåget gör det inte för att stötta utan för att det ser roligt ut, det är en show men knasiga, nakna människor i utstyrslar – det anser jag motverkar det så viktiga budskapet.

      Det är därför det är så viktigt med Pride, människor som är sig själva är inget att skratta åt och det måste få visas upp för att tappa ”udden”. Jag tycker att Pride är fantastiskt och blir alltid rörd av styrkan i alla dessa människor som har modet att stå upp för sig själva trots att det kan samlas folk där för att håna och skratta. Dessa människor flyttar fram gränserna för andra människor och gör att tex två män kanske vågar hålla handen på stan.

        U: LIKE på dig U. <3

        Ida verkar verkligen inte ha förstått Pride's innebörd!

    Har inget med inlägget att göra men jag känner mig lite förvirrad. Jag har alltid trott att Adlinks ger ”kickbacks” i form av att man får någon bonus hos butiken som kan bytas mot kläder. Bella svarar dock i en kommentar att det är reklaminläggen och adlinksen som försörjer henne och fyra andra. Har också för mig att hon i något tidigare inlägg/kommentar skrivit just att hon handlar billigare kläder pga adlinksen, men kan komma ihåg fel. Någon som har koll på hur det funkar?

      Hej,

      Man får betalt i pengar – antingen för klicks eller en % på försäljningen. Olika butiker har olika dealar. När jag kikade lite extra på det så gav Gina Tricot 50 öre per klick. Läs mer om det här – http://blogg.ng.se/bloggbevakning/2016/03/adlinks

        Tack för svar! Jag har alltid fått för mig att ”pengarna” endast gav rabatt i butiken men då har jag förstått fel. Då förstår jag varför BB har adlinks till alla sina inlägg. Hade varit intressant att räkna hur många reklaminlägg BB har under en månad. Hon hävdar ju att det är två i veckan, men tillsammans med adlinks och all reklam för hennes företag så känns det som att det är ytterst få inlägg som inte innehåller reklam. Jag skulle tro att det iaf är ca 50%. Känns som att hela hennes blogg är en reklamplats.

      Adlinks = man tjänar antingen per unikt klick (alltså IPadress) eller om någon gör ett köp genom ens länk. Ibland får man båda.

        Är jag ensam om att ha som rutin (sedan i alla fall typ 2008) att öppna ny flik och gå in på butikens hemsida istället för att gå via adlinks om jag blir nyfiken på något, haha?

        Låter säkert jättesniken nu, men tror jag började iom att jag inte ville bidra till Bella-och-Kissie-anno 2008:as inkomster och sedan dess har det gått på rutin.

        Ska dock sägas att jag även har ”aktivistat” på omvänt sätt och spamklickat på adlinks hos mindre bloggare som verkat vara i behov av pengar, människor som är sjuka bl.a.

        Skulle vara intressant att veta om fler tänkte/gjorde likadant?

          Det är en god tanke med ”spam-klick”, men det är inte alltför svårt för företagens algoritm att identifiera onaturliga beteenden (typ någon klickar, stänger ner sidan efter en halv sekund och sen klickar sig in igen). Personen som har adlink-länkarna riskerar att få varningar/bli avstängd om det förekommer en hel del onaturliga klick. Klicka gärna på personens ad-links, men spamma inte.

          För flera år sedan fanns det nästan bara Googles annons-nätverk (ink. Adlinks) för ”vanligt” folk och då var det jätte vanligt att man spam-klickade hos konkurrerade sidor tills dom blev avstängda (permanent). Ett sätt att bli av med konkurrenterna helt enkelt. Det är fortfarande en relativt vanlig (black hat, alltså ”oetisk”) teknik inom SEO (search engine optimization).

            Jag har själv haft en relativt stor blogg och är medveten om det! Vet hur det funkar med adlinks och att det har förändrats sedan tiden då vem som helst kunde registrera sig hos ett affiliatenätverk och ta hem storkovan med en spam-bot.

            Vad jag menade med ”spam-klicka” var att jag gjorde just så som du säger: klickade en gång på länken och lät den ligga kvar i flikfältet ett tag. ”Spam”:andet gick ut på att jag klickade på länkarna vare sig jag var intresserad av dem eller inte. Använde mig även av proxys ibland när jag var på riktigt good will-humör.

            Men tack för ”lektionen”, haha!

          KS: jag gör precis likadant haha

          Haha jag gör likadant om det är någon bloggare jag inte vill sponsra med pengar. Och om det är en bloggare jag gillar så klickar jag mer än gärna på länken oavsett om den intresserar mig eller inte. 🙂

    Många ladyboys i Thailand tvingas väl till det pga fattigdom och då som antingen prostituerad eller som ”tursitattraktion” på klubbar och i shower. Paula som alltid tycker så rätt om allt skulle aldrig skriva ’avsmak’ om transgender-personer.

    Hon menar de ladyboys eller Kathoey som de heter som finns på barer och bargatan i Patong. De är prostituerade, men det finns massvis med cis kvinnor där som är prostitiuerade. Det har absolut inget att gör med att de är Kathoey. Det finns massa Kathoeys i Thailand som har helt vanliga jobb. Så det blir väldigt fel att skriva så där.

    Camcam, här är kanske ett tips…? Bland Bellas kommentarer så är det någon som postat denna video https://m.youtube.com/watch?v=875cWF_Ueus

    Är det någon som hängt på Bellas blogg så länge? Vad var det som gick snett? Bella skriver bland kommentarerna under Talartips att ”aldrig. Och skulle aldrig göra” på samma fråga om Restylane/botox. Så om hon aldrig fixat läpparna så vad var det som gick fel och resulterade i svullna läppar?

      Jag kommer ihåg det där. Bella hade fått en allergisk reaktion mot någonting och läpparna gick tillbaka i storlek väldigt snabbt efter några dagar bara. Med största sannolikthet inga fillers.. =)

    Därför väljer man att åka till orter som inte är sönderturistade, t.ex. Koh Pangan eller liknande. Hade aldrig velat åka till Patong eller de närliggande statsdelarna. Var en gång till Kata Beach på semester med familjen och säger bara usch, aldrig mer.

      Kata var så underbart, brukade vara min hemmabas, men nu åker jag inte tillbaka. så trist

    Förlåt men shit vad vackra de är!

      Säg inte förlåt! De ÄR vackra! <3

      Känns trivialt att kommentera på utseende i ett sånt här inlägg men jag håller med! Särskilt hon 2:an var otroligt vacker.

    Det verkar vara väldigt vanligt med transpersoner i Thailand, jag får intrycket att de har fler transpersoner än genomsnittet i andra länder? Varför är det så? Är transgender mer accepterar i Thailand? Och varför är vissa transgenderperso er då en sorts ”underhållning” i turistområden?

      Jag tror det har mycket mef ekonomi att göra, att det lönar sig bättre att vara kvinna och sälja sexuella tjänster. Tyvärr så är ju detta väldigt vanligt i Thailand.

    Edit by CamCam – Andrea, det är dina åsikter som är osmakliga i det här sammanhanget. Jag vägrar låta dig sprida dem här.

      Osmakligt att ha den sunda inställningen att förstå när saker går fullständigt till överdrift å blir perversa?! Jag kan förstå en person som känner att den är född i ”fel kön” det handlar inte om det. Men när det kommer till sådant här som ”ladyboys” Tycker jag man ska sätta ner foten. Någon jäv*la gräns får det vara för hur perverst något får bli. Du är fruktansvärt vänstervriden och hjärntvättad som tycker den här sunda inställningen är osmaklig?! Vakna cam cam!

        Om det är att vara ”vaken” att ha dina åsikter Andrea så sover jag hellre. Du får hemskt gärna sprida dina åsikter någon annanstans Andrea för jag vill inte ha dem här. Snart svartlistar jag dig istället så kommer dina kommentarer raderas direkt istället för att – som nu – modereras.

          Fortsätt du å springa runt i nattmössan och varsågod att svartlista mig, har inget intresse av att kommentera någonstans längre där man blir tystad.

            Skönt för oss ?? Hejdå!

            Är det bara jag som tror att Andrea är samma person som hon den vidriga sjuksköterskan i Jönköping som vägrar utföra aborter?

    Finns ladyboys lite överallt inget specifikt för patong, märkligt att uttrycka sig sådär. Förstår inte vad hon har emot dom, förstår mer om hon skrev att hon var less på kaoset som är på bangla road(bargatan). Nu har hon ju sagt hon har något emot transsexuella. Vart i Thailand flera gånger och patong så vet hur det är där.

    Har läst inlägget här plus kommentarsfältet och vill bara flika in att termen ”ladyboy” generellt sett inte är okej att använda när man talar om transkvinnor, oavsett sammanhang. Youtubern Stef Sanjati(<3) och flera andra transkvinnor har tagit upp detta och likställer inte helt sällan ordet med termer som "she-male" eller "chick with a dick".

    Fast tycker inte man kan jämföra en transperson med en ladyboy. En transperson är ju någon som är född i fel kropp och numera ser sig själv som det andra könet. En ladyboy är någon som är både man och kvinna och oftast prostituerad eller i princip använder sin kropp mer som något man visar upp ”för skojs skull”, att det är en rolig grej att man har både penis och bröst, så jag förstår också om Paula känner avsmak!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.